6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aljav 24.5.2007 10:35

Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

 co to meleš ? On řekl, že si komunisty chce vychovat a že jim už teď chce dát posty. Například uvažoval o radě pro kontrolu kvality TV vysílání ( že by cenzůra ? ), a této radě měli šéfovat ! Takže nelži !

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:34

Ve šlépějích Golema I (z oslavných ód poslance Váňi)

Obávám se, že standardně vyrobený český politik nezná strasti a bázně průměrného českého voliče. Jsou si vzdáleni víc než hvězdy ve vesmíru. Politika udělá velkým a nadstandardním to, že prostého člověka chápe a prostý člověk pochopí jej. Velký a zároveň úspěšný politik je v současném českém prostředí jenom ten, který má navíc důvěru a lidé jsou přesvědčení o tom, že mu mohou naložit na bedra část svých starostí. Stalo se tak Miloši Zemanovi a stává se to údělem Jiřího Paroubka. S trochou samoúčelné škodolibosti by se dalo říci, že, takový politik se pozná na televizní obrazovce na první pohled. Kvůli ruksaku lidských starostí na zádech mu sako příliš nesedí. Mimochodem, dobové fotografie potvrzují, že krejčí nedokázal ušít ani na T. G. Masaryka, přestože pan profesor měl upjatě vzpřímené držení těla. Nejen na koni.

Politik do dnešní zmatené doby je tak trochu golém, který jde ulicemi, čistí cestu a v bezpečném koridoru za ním pádí všichni ustaraní, nejistí a nepříliš v dnešní době zorientovaní. Pojmenování golém neberme jako přezdívku, výsměch, zlehčující hodnocení. Spíš jako symbol nadpřirozené vnitřní síly, reaktor, který vystřeluje do širokého okolí částice mimořádné důvěry. Goléma si nelze splést ani s populistou. Politikem, který sice dokáže mnoho problémů pochopit, pojmenovat, pozornost lidí ukolébat, ale tu chybí šém, který by dal věci do pohybu.

aljav 24.5.2007 10:32

Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

 proč ? Protože pravdivě a vystížně popsal Paroubka ? Pro pravdu upálit ???

www racek 24.5.2007 10:31

hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

stvoření je prej vysokoškolskej pedagog ... asi učí etiku, soudím.

pak to takhle vypadá.

VladaPing 24.5.2007 10:29

Zmatený muž na politické hrazdě ?

No, počkám si, až tento "muž" přestane být "zmatený" a skončí pověšen na politické šibenici.

A to tak vysoko, až nedosáhne nohama na zem a na tak dlouho, až sebou přestane klepat.

jarouš 24.5.2007 10:26

Re: a tenhle pan neco vycita rathovi

to není koncentrát nevávisti, ale objektivní zhodnocení Vašeho Jyřyka.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:25

Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Všechno bylo ale marné, dokonce ani předvolební „týden zdravotního neklidu“ neukázal jasný odklon voličské přízně od ČSSD, a proto musela přijít bomba schopná zacloumat i s mrtvým. Premiér České republiky byl před zraky milionů a celé Evropy postaven do jedné řady k lidem z organizovaného zločinu, také k nájemním vrahům a – aby vášně gradovaly do krajnosti – dokonce i k pedofilům, prznitelům nevinných dítek.

Až tak daleko se zašlo, aniž by se kdo červenal, aniž by kdo zasáhl a řekl DOST. Jsem si jistý, že bolestivá a nespravedlivá rána pendrekem do zad na nechvalně známém loňském CzechTeku či letošní zásah proti slavné „zelené“ dámě je ve srovnání s újmou, kterou utrpěl člověk Paroubek a jeho blízcí jenom malým dloubnutím.

Nečekám, že se česká pravice bude kát, vždyť ona k tomu svinstvu „jenom mlčela“, ale čekal jsem, že si povšimne, že jimi vysmívaný a napadaný Paroubek – za údajnou přípravu k vládní kolaboraci s komunisty – byl prvním předsedou, kterému se podařilo umenšit vliv a význam KSČM způsobem, který budí úctu. Inu, byl první, který pochopil, že izolace a zahánění komunistů do kouta jim jde náramně k duhu. Pochopil, že tím dostávají dárek, který až zakrátko rozbalí, bude světu hlásat: Už dvacet let se KSČM na ničem špatném v této zemi nepodílí, je čistá, je nejvyšší čas dát jí důvěru a hlasy. Paroubek je první, který se rozhodl komunistům žádné takové dárky nedávat. A uspěl.

jarouš 24.5.2007 10:24

Myslím, že

Jyřyk na Vás podá trestní oznámení.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:23

Člověk Paroubek I (z pera F.Vízka) -

S prvním předsedou „posametové“ ČSSD Jiřím Horákem tvořil nerozlučnou politickou dvojici. Rozuměli si, navzájem se ovlivňovali, společně formulovali mnohé postoje k dění v zemi i poté, kdy Horák ve straně skončil. Jiří Paroubek svého staršího druha ani potom „nehodil přes palubu“, protože kvalitu lidí neměřil přes funkci, kterou právě zastávají, jak je v Česku běžné. Svoje názory a preference říkal až příliš zřetelně a nahlas, což také není obvyklé, takže byl trvale na politické „houpačce“.Na pražském magistrátu dlouhé roky jako náměstek primátora dokazoval, že při řešení věcných problémů umí hledat dohodu s každým, protože prioritou pro něho byla vždy materie a nikoliv politické zakotvení osoby, se kterou jednání vedl. Ani tato podstata demokracie – čili diskuse, dialogu, debaty – není v našich zeměpisných šířkách ještě samozřejmostí, proto se mu od pražských zastupitelů ODS dostávalo uznání jenom šeptem.

Když jako premiér vyzvedával téměř padlou sociální demokracii krok za krokem do výšin až nečekaných, byl denně zleva zprava atakován a ve většině médií nelítostně drcen, smažen a grilován. Každá útočná metoda byla shledána možnou, zábrany se nenosily, zkusilo a použilo se úplně všechno. Nad jeho hlavou trvale svištěl bič, jenom kočí se střídali: nejen oponenti, ale i koaliční partneři a dokonce i hradní pán… Šleh a prásk!

Všechno bylo ale marné, dokonce ani předvolební „týden zdravotního neklidu“ neukázal jasný odklon voličské přízně od ČSSD, a proto musela přijít bomba schopná zacloumat i s mrtvým. Premiér České republiky byl před zraky milionů a celé Evropy postaven do jedné řady k lidem z organizovaného zločinu, také k nájemním vrahům a – aby vášně gradovaly do krajnosti – dokonce i k pedofilům, prznitelům nevinných dítek.

mrak 24.5.2007 10:15

clanek ma jednu chybu, jyrka nekonci

jeste se od nej dozvime dalsi Kubiceho zpravy napsane jyrkovou rukou a prikop mezi lidma bude jeste hlubsi. Ale jinak je to dobre napsane, tak jak to citim. Jediny co dela jyrka dobre je jeho PR.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:14

Re: huhu,

Jestli jste dosud nevěděl, že jste typický příznivec ČSSD, tak teď už to víte. Pozná se to snadno podle toho, jak vše otočíte naruby a jak se rudou snažíte přetřít na oranžovo.

aljav 24.5.2007 10:12

Re: "...Ve veřejných vystoupeních Paroubek spolu s Rathem byli mistři tupení a nadávek. ..."

 jenže on se odvolá a za rok to bude zrušeno, pak se odvolá zase náměstek ..... . To že by soudy přišly o práci, asi fakt nehrozí !

pp 24.5.2007 10:10

Re: pane Starý

To je přece jeho vlastní snaha. Stále vykřikovat "já jsem to nejlepší, co můžete mít". Kdo si vydal paměti a projevy a pro jistotu je všem rozdává zadarmo? Nedivil bych se, kdyby se mu povedlo zavést povinnou četbu knihy o sobě a možná i zkoušet alespoň členy strany z její znalosti.

Starý J. 24.5.2007 10:06

Karel H.

...Paroubek s oranžových rudé nedělá....

Paroubek rudé vlastně úplně vymazal. V památném povolebním proslovu si je jednou provždy přivlastnil, měl "stojedna hlasů". Rudí se už ani nemusí snažit, Paroubek mluví za ně. Jen krátký čas jeho vlády mu neumožnil přivést zem tam, kde byla před revolucí. Zásahy proti novinářům a redaktorům, které neloajálnost k Paroubkovi  stála místo nebo pořad v médií (není možné je jmenovat, cenzor to nikdy nepustil), připravovaný tiskový zákon, který Paroubek halasně po vyhraných volbách sliboval, měl zavřít všem kritikům ústa. Nesnese absolutně žádnou kritiku. Komunisté by si v dnešní době nemohli dovolit víc, než si dovolil za své vlády Paroubek! Jeho neskrývaná touha vládnout právě s komunisty, doufám myslící občany odradí od toho, aby byl ještě jednou puštěn k moci!

aljav 24.5.2007 10:06

Re: pane Starý

 on sám o sobě řekl, že se cítí pověřen vyšší mocí .... !

čtenář zdrojů 24.5.2007 10:06

Re: Re: už je to nuda

Psychol popisuje osobnost na objednávku. Pokud to dělá dobrovolně, jako autor tohoto článku, tak k tomu musí mít důvod. Nejspíš je voličem ODS a tak chce, aby tu zase stádo modrých mohlo nad něčím jásat. Jen nevím, proč to stádo modrých nejásá nad článkem Topolánka o kus níže. Tam je ticho. Nad nulama totiž obvykle ticho bývá. Zato tady je hukot.

sizan 24.5.2007 10:05

Re: Má to mnoho pravdy.

www.obrazovka.cz

clay 24.5.2007 10:04

Re: Re: Re: huhu,

Ve středu přitom ve Sněmovně probíhalo důležité projednávání zákona o DPH, který chtěla opozice zamítnout. Vše mu padalo z rukou, vše v jeho okolí končilo na zemi, uvedla pro televizi Prima Zadražilová. V České televizi pak dodala, že byl posilněn slivovicí.

Brmboš 24.5.2007 10:03

Má to mnoho pravdy.

Vyjádřím se k tomu později a jinak, ale máte pravdu. Bohužel i ODS má svého troubu.

aljav 24.5.2007 10:03

Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím -

 tak to je také, viz jeho uklizení a současné zahnízdění v  EP. Ale v porovnání s Grosem, Paroubkem to byl opravdu naivní snílek :-D

aljav 24.5.2007 10:01

Re: Re: Re: Re: Re: Tak nevím -

 já také netvrdím že ODS je bez chyb. To bych byl blázen. A ani proti ČSSD jsem nic neměl, bral jsem ji jako normální demokratickou stranu, se kterou pouze nesouhlasím. Ale od nástupu Paroubk, Ratha, Jandáka a pod., mě tato strana opravdu vadí, jelikož již není demokratická, ale je ve stádiu před sloučením se zločinou KSČM.

 toto je prostě můj názor. Ale kvůli tomu že máte asi jiný, vás do blázince nepošlu a ani vás nebudu urážet ;-)

hezký den

čtenář zdrojů 24.5.2007 9:58

pane Starý

dejte mi sem prosím nějaký odkaz na článek, nebo na komentář, kde by byl Paroubek zbožštěn. Děkuji.

aljav 24.5.2007 9:56

Re: Re: Perfektní

 ani né z pravdivosti, jako z množství duceho obdivovatelů. 8-o 

huhu 24.5.2007 9:56

Re: Re: Re: huhu,

Kott byl tak moc proti tomu hlasování, že v té době ležel v deliriu někde v hospodě "U Schnellů" pod stolem, ve společnosti nějakých socanů, kteří měli za úkol ho vožrat...

aljav 24.5.2007 9:56

Re: huhu,

 to s tím špidlou si nepamatuji, možná máte pravdu, a pokud ano tak to bylo hloupé a ubohé. Ale s Kottem jste se netrefil. Proti ODS hlasoval až po jeho vyloučení z ODS pro chlast a náboru do ČSSD. To nemůžete popřít.

Starý J. 24.5.2007 9:55

Re: Perfektní

Souhlasím, něco tak výstižného jsem ještě ani nečetl. Ovšem z té pravdivosti jde mráz po zádech!

huhu 24.5.2007 9:54

Re: Re: Re: Re: Tak nevím -

Špidla snílek a a idealista ? Nepřehánějte to, je to obyčejný bezcharakterní vyžírka....