4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zkouška Lisabonem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mgr.Milda 1.4.2009 18:44

Už mi ty bláboly euroskeptiků jdou na nervy.

Přiznejte se, skeptikové, že jste si po Němcích a po emigrantech zabrali baráky, pozemky a movitý majetek, takže je vám úzko z představy, že budeme mít jakési závazky, přizpůsobit naše staré totalitní právo nutnostem demokracie.

Další důvod je ten, že euroskeptikové ovládají s bídou jedinou cizí řeč- ruštinu, už třeba slovenština jako druhá cizí řeč je vzácnější. To je pro EU ovšem nedostačující výbava.

Splývá tak euroskepse s xenofobií, k tomu bývá častý další příznak zamrzlé slovanství. Někdy ovšem i proto, že mnozí euroskeptikové mají slovanské příbuzenstvo na východ od ČR.

dhimmi 31.3.2009 11:19

Vypasený JELEN zas blekotá

o oblíbeném tématu svého guru JYŘÝKA-LISABONSKÉ SMLOUVĚ.Já mám ale dost silný pocit,že tím nové voliče své rodné straně nezíská,průměrného voliče KSČSSD nezajímá nějaká smlouva,ale 30kč u doktora,hon na modré tuneláře,znárodňování a hlavně vize RÁJE na zemi,který JYRKA z RAJE lidu přinese.

Herakleitos 31.3.2009 19:06

Re: Vypasený JELEN zas blekotá

No, tak znárodnit modré tuneláře by neškodilo!

PF 31.3.2009 11:13

Literární noviny

Socialisti opravdu literárky vydávají? Co budou s tou koulí na noze dělat? Socialisti nikdy nebyli hospodáři. Co ukradli, to měli. Tak jako komunisté prošustrovali své sídlo, tak oranžový komunisté si koupením literárek zakládají na velké finanční problémi. Adler zcela jistě nebude rezignovat. Evropský soud nesoudí podle socialistického  práva. Čest práci. Jsou po stranické peníze.:-D:-D:-D:-D(Y)(Y)(Y)(Y)

Starý J. 31.3.2009 11:11

Legrační vtip Jelínka

....Verbálně se již Lidový dům přihlásil k hladkému završení předsednictví ČR v EU i k urychlené ratifikaci Lisabonské smlouvy......Verbálně se Lidový dům může hlásit k čemu chce, verbálním prohlášením Lidového domu uvěří po zkušenostech jen blázen! Dost pozdě si führer v Liháči uvědomil, že jeho zbourání vlády uprostřed předsednictví EU rozhodně nenadchne váhající senátory ODS natolik, aby dali váhání vale a s nadšením odhlasovali Lisabonskou smlouvu.

Ne slovy, ale činy se měří podpora Lidového domu předsednictví EU. Z těch činů je největší a nejpádnější právě to podražení vlády uprostřed předsednictví. Opravdu jen vrchní ideolog Lidového domu Jelínek může tento povedený kousek Paroubka považovat za čin, směřující "k hladkému završení předsednictví ČR v EU i k urychlené ratifikaci Lisabonské smlouvy."

Pravdu bude mít tentokrát Aston, když v úvodníku píše, že…. „je naprosto jedno, co Paroubek říká a dělá. On má své hlasy v kapse. Koupil si je za peníze daňových poplatníků. Vybral po třicetikoruně…..Voliči ČSSD uvěří naprosto všemu. Jsou schopni dokonce  i uvěřit Jelínkovu blábolu, že činy Paroubka jsou vedeny snahou „hladce završit předsednictví ČR v EU.  To by se ale musel během našeho předsednictví chovat jinak a ne jen soustavně dštít oheň a síru na každý Topolánkův krok, nepárovat poslance, využívat každý okamžik Topolánkova zaneprázdnění a zaneprázdnění jeho ministrů ve svůj prospěch a celou „podporu“ završit grandiozním idiotským kouskem - zbouráním vlády uprostřed předsednictví.

V jednom Topolánka skutečně nechápu: že chce za každou cenu to předsednictví dovést ke konci a nehodí to uměle vytvořenému účelovému spolčení  Paroubka s Klausem, na hlavu.

 

robil 31.3.2009 15:53

Re: Legrační vtip Jelínka

Topolánek má asi více zodpovědnosti než Euronadšenec Paroubek a Klaus nějakou ostudu  v rámci EU nepovažuje za podstatnou.

Ghost Dog 31.3.2009 10:34

Nepoměr

Autore, autore. Pořád zapomínáte že spousta lidí nesouhlasí se současnou násilnou integraci evropy pomocí LS. Snažte se taky pochopit, že nesouhlasení s LS není nutně protievropské smýšlení. Nebudu se bránie federalizované evropě když na to bude správna doba a správni lidi, teď není ani jedno ani druhé.

V současné době já, jako odpůrce násilné integrace pomocí LS, ze svých daní živím přibližně 5 přiznivců LS. Aź mě to pořádně n....e tak pujdu někam kde můžu vydělávat na lidi, kteří sdálejí podobné hodnoty jako já, ať si tu EU v podobě s kterou nesouhlasim buduji za sve.

Herakleitos 31.3.2009 19:13

Re: Nepoměr

Máte smůlu, jste v menšině. Můžete jít do Kanady prostřednictvím náborové kanceláře Janov!;-P

A je to 31.3.2009 9:44

k článku

Jelínek jaksi přestřelil s eurohujerstvím.Ohánět se Pottingerem  - napůl fašistou a napůl zeleným.To jaksi nevidíte jak se Tito pánové v Bruselu už třesou na to až budou o nás bez nás rozhodovat??? jeho návštěva v Praze byl vrchol arogance a drzosti-tak s námi pak budou jednat.Kdyby mohl tak klause tenkrát odstřelil. A jelínek fandí takovým fašounům FUJ.

J.M. 31.3.2009 9:39

Pene Jelínku,

nevím jak jiným čtenářům, ale mně dost vadí, že zneužíváte Masarykovo jméno pro tak pochybnou instituci, jako je ta vaše t.zv. akademie. Nemohli byste se vrátit k původnímu názvu VUML?

Malý Aston 31.3.2009 9:08

Jelínku,hlásná troubo Paroubka Lisabonská smlouva nebude!

Prostě jste to posrali,Topolánek bojoval proti polovině ODS která Lisabonskou smlouvu nechtěla a možná by ji nějak protlačil. Jenže Vy jste tak nemocní touhou po moci že jste to nevydrželi,využili Tlustého zhrzeného kolečkáře a milovníka vířivek, jednoho popleteného poslance kterému dala příkaz jeho maminka předsedkyně buňky ODS a dvou bab od Kuchtové a máte co? Máte kulové. Vládnout se bojíte a s Lisabonskou smlouvou se můžete rozloučit.:-P

Vašek 31.3.2009 8:41

Pane Jelínku,

Vaše eurohujerské články mi velice silně připomínají svojí formou i obsahem projevy Emanuela Moravce o Nové Evropě. Nevím zda jste se jím inspiroval, nebo se jedná o podobnost čistě náhodnou. Bohužel pan Emanuel Moravec Vás svojí inteligencí předčil. Charakter však máte přibližně na stejné úrovni. Doporučuji všem nepřesvědčeným, kteří ještě váhají, jestli LS ano nebo ne, přečíst si knížku tři roky před mikrofonem od Emanuela Moravce.  LS NE!!!!!!!!

Frankie 31.3.2009 10:25

Re: Ta podoba - až jsem se lek´ !!!

Sakra, máte pravdu:-D

PF 31.3.2009 10:58

Re: Ta podoba - až jsem se lek´ !!!

Že by tam byla nějaká rodinná vazba?

SelmakKafeNepije 31.3.2009 8:36

jelínka nečíst, jelínka vypráskat

Ašek 31.3.2009 8:24

Jojo

ČR podepsala hodně mezinarodních smluv a každá byla nejdůležitější a zasadní.Když došlo na lámaní chleba tak to byl jen car papiru.Tim nechci řic že se lidé nemají spojovat proti jinym lidem.Valka vždy byla matka všeho dění na teto planetě.Je smutné že to bude platit ještě hodně dlouho.V technice pokročilo lidstvo velice,v tom ostatním jsme tam kde před sto lety.Jelena přesuňte do obory,je to nepřitel ČR.

Petr Kohout 31.3.2009 7:43

Samozřejmě, že máme nárok na slušný stát bez mafií. Tedy bez EU,

který je stroj na rozkrádání a který s Lisabonskou smlouvou bude krást už zcela beztrestně a bez ČSSD, která plánuje okrást pracovité občany (říká "bohaté") a lup rozdat líným občanům (říká "chudé"). A lidi, kteří jsou bez vlastního zavinění v potížích (vážně nemocné) chce zabít (tj. acylpyrin bude zadarmo, ale léčba rakoviny se spoluúčastí pacienta).

No... 31.3.2009 7:38

Mnichov..ee..lisabonská smlouva....

Jelenům nevadí, že o nich budou rozhodovat jiní, prostou většinou se rozhodnou, že jeleni škodí a je třeba je totálně zlikvidovat. ALE lidem téhle země by to vadit mělo ! Většina,Německo,Francie, Itálie....si mohou rozhodnout, že na Čr zas až tak moc nezáleží ...nehodlám být pasivním posluchačem katastrofických zpráv o tom, že středoevropský prostor je třeba využít jinak v zájmu EU....a obávám se, že Klaus tohle ví a proto je také oprávněně proti podpisu binco papíru, na který si kdokoli cokoli dopíše dle potřeby své větší země...Děkuji, nechci.Také snad máme právo na existenci.A nová mnochovská smlouva je to poslední, co potřebujeme.

J.B.Marconi 31.3.2009 6:56

Toto jsou

názory veřejnoprávního příživníčka ČT a ČRo. Dobře si ten veřejmoprávní balast pamatujte až nám budou zase před volbama vnucovat statistické preference nové bursíkovské partaje. Nejvíc kecaj ti co mají nulovou zodpovědnost.

Jirka 31.3.2009 6:22

Lisabonská smlouva

"...Tlak zvenčí je enormní. Za mnohé promluvil Hans-Gert Pöttering, předseda Evropského parlamentu, který by v zamítnutí Lisabonské smlouvy v ČR viděl tragédii..."

Můžete mi vysvětlit, co je demokratického na tom tlaku zvenčí? To vám připadá v pořádku?

Fleischer 31.3.2009 6:01

Koho volit?

V příštích volbách (zejména těch parlamentních) budu volit ODS pouze v případě, že bude zřetelně proevropská. Pokud ne, budu váhat mezi KDU a zelenými.

eTony 31.3.2009 6:22

Re: Koho volit?

až si zkusíte dát odpověď na otázku, co znamená být "proevropský", dáte si pár facek za ty zelené......

PF 31.3.2009 6:31

Re: Koho volit?

To znamená, že budete volit to, co je tady dnes. Nelžete sám sobě a mluvte jasně, nebo mlčte. Máme vážnější starosti než je Lisabon.

Dadacos 31.3.2009 2:20

Varování: Jsem hrubě nekorektní

Věta: "Autor pracuje v Masarykově dělnické akademii" mi evokuje jiný výrok: "Jsme dělníci  fotbalu, nosiči ryb."

To by člověk blil, Milane...:-/

SelmakKafeNepije 31.3.2009 8:37

Re: Varování: Jsem hrubě nekorektní

A tenhle žvást otiskl v Literárních novinách - oficiálním tiskovém plátku socdem.

vanavr 31.3.2009 2:01

Jelen

Pane Jelínku, Vy jste ale hlava!

Jirka 31.3.2009 0:59

Jelene,jelene.

Asis vypil příliš zelené.:-P

Mišák 31.3.2009 0:43

Poctivá vláda?

A ona snad ČSSD nějakou takovou kdy měla? Kouknou se na vlastní špínu a nekopou do ležících, vy žvanilové z Lihového domu. A že v EU se našemu předsednictví vůbec nedaří, no vy už jste závistí přímo ohlodaní. Hlupáky, kteří vyvolají odstřel vlády kvůli padajícím preferencím a pak "cudně" couvají, že oni nic, oni jsou jen opozice a do vlády rozhodně ne teď ale později, až se Jyrkovi budou zase líbit průzkumy, ty je potřeba také vypráskat. A nejlépe by bylo rozpustit sněmovnu hned. 

Starý J. 31.3.2009 11:17

Re: Poctivá vláda?

R^R^R^