3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
gerontusinza 9.3.2007 9:59

Ano paní Bobošíková.

Jedná se o evidentní snahu likvidace českého zemědělství v intencích likvidace českých průmyslových konkurenčních firem na našem území. A tato českýá vláda a tento český parlament dělá vše proto, aby za naše peníze nechal rozprodat (rozkrást a to  nejen "strategickými partnery") za současný pakatel (pro cizince vzhledem ke kurzům). Je mě nanic z vlád které vládnou za naše prachy ve jménu něčeho "vyššího" a klanějí se Bruselu (a teď i USA) tak jako se klaněli dřív Moskvě. Prostě pusťte cizí "bezdomovce" k nám ať si nakoupí co chtějí (kurs pracuje pro ně) a naši sedláci budou akorát přihlížet.

Jinak si myslím že tento trh s půdou by se měl otevřít až po případném přijetí EURA. Zatím mohli nakupovat jen právnické osoby, které byly částečně vázány zákony. V okamžiku uvolnění nákupu půdy vznikne okamžitě možnost pro tyto právnické osoby vyhlášení konkurzu sami na sebe a tato půda zůstane v jejich rukou. Vytváříme si zde cizí pozemkovou "šlechtu" za naše peníze. Za u nás  investovanou částku by jinde dostali max 4% toho co u nás. Nejsme jako Češi pitomci? Když slyším ty stupidity kolem sebe........... a když čtu noviny i tady ty pitomce na NP,...INU, ASI JO, TEDY ZCELA URČITĚ.

čtenář 9.3.2007 9:58

Re: Autorko Bobošíková, jste 15 let pozadu. Půda i statky v ČR (dnes módně farmy)

Půda , až na vyjímky, i v bývalém režimu patřila (vetšinou drobným - i dnes) vlastníkům, JZD je jen obhospodařovala. Obyvatelům venkova pomohl Masaryk při pozemkové reformě v roce 1920. Produktivita práce nutí zemědělce v EU podniky zvětšovat (v zem.pracuje cca 4-5 % pracovníků). Jiná situace je například v Posku, kde při nezaměstnanosti nad 15 % pracuje  více než 20%.

tatina 9.3.2007 9:58

paním Bobo,

nějak Vám ušlo,že podmínky pro zemědělství v rámci EU domluvili socani.To,že opět kopete do ODS je velice nechutné.Najděte si jiné téma,za které ponese odpovědnost ODS(je jich dost),ale ne takto nefér kopat do někoho,kdo za to nemůže.

čtenář 9.3.2007 9:47

Re: Re: Opuštěné zemědělství. / převážení potravin ?

Před více než 15 lety uvedl vicepresident FAO (organizace pro výživu, sídlo v Římě) myšlenku v duchu, že svět , pokud jde o potraviny a pokud je to reálné, má jen dvě možnosti(tedy i Evropa): buď si bude výrabět základní potraviny potravin tam kde lidé žijí, nebo je bude převážet po zeměkouli, se všemi negativními dopady na životní prostředí. Česká republika ješte v roce 1990 vyvezla potraviny za cca 2,7 miliardy Kč a v roce 2006 dovezla potraviny za 32,7miliardy Kč. Proto jednou ze správných cest je i postupné rozšiřování a zvedání plateb za využívání věřejných silnic - mýtné. Země se otepluje a nejjednodušší a nejlevnější klimatizací je rostlinný porost na pozemku. Je to i prevence proti přírodním katastrofám, zejmína záplav.

tony 9.3.2007 9:40

faleš

Bobina předstírá zájem o zemědělce.

Ašek 9.3.2007 9:33

Re: z okna UV SSM

Plný souhlas,její kamoška Petruška Busková,to samé.

PROKOP BUBEN 9.3.2007 9:33

ALE - ALE

KAMPAK se ta věčná svazačka Bobošíková HRNE, že by hodlala nahradit Klauna z vůle bolševika na Hradě.....

BOMBON 9.3.2007 9:17

pani bobosikova,

vy jste opravdu spatna:-(

BOMBON 9.3.2007 9:15

Re: Opuštěné zemědělství.

vsichni se nas boji, nasich zlatych ceskych rucicek, zlatych ceskych hlavicek.... kdyby ti zli nahore nas nechali plne rozvinout nase schopnosti, my bychom jim ukazali....

skoda, ze zlate ceske rucicky nejsou schopne udelat dobre ani blby kanal na silnici tak, aby me auto stale neskakalo, o urovni nasich rozumovych schopnosti svedci uroven politiku, ktere si volime.

kaslu na to, jake brambory budu jist, pokud budou dobre a za primerenou cenu.

BOMBON 9.3.2007 9:07

Re: Re: Hlavním neštěststím je právě existence dotací./ dotovat průmysl ?

jestli jsem soucasti lidu, pak ja chci, aby me stat neokradal a nedaval moje penize do kapes urednikum a kricicim (v tomto pripade) zemedelcum. kdyz spocitate dotace a podelite poctem pracovniku v zemedelstvi, pak na hlavu jde, jestli se nemylim, cca 150 tisic korun rocne. takhle levny chleba nechci, diky.

v zemedelstvi maji lide mensi mzdy bud proto, ze prace v zemedelstvi nevyzaduje zadne zvlastni lumeny, nebo proto, ze ti nesmirne inteligentni zemedelci nejdou delat neco jineho. odchodu z venkova se boji mozna EU, ne ja.

primitivni volani po prodlouzeni zakazu prodeje do rukou odpornych cizincu je natolik dementni, ze k tomu lze rici snad jedine - kdo pudu koupit chtel, tak uz ji davno ma pres zalozenou ceskou firmu, ktera jako cesky subjekt nemovitosti kupovat muze. nevim, co je potravinova bezpecnost, pokud po necem takovem prahnete, jiste si za to rad priplatite.

BOMBON 9.3.2007 8:58

Re: Hlavním neštěststím je právě existence dotací.

spravne, a za usetrene penize nakoupil vic pudy, aby na ni mohl nepestovat vojtesku... a tak jeho majetek utesene vzrustal.. :-D

majitel 9.3.2007 8:14

Naši zemědělci hospodaří na půdě pronajaté za mrzký peníz dle vyhlášek MZ.

Bývalí nomenklaturní kádři vytunelovali bývalá JZD, přenesli majetek jinam založili s.r.o. a vlastníkům půdy zbyli jen oči pro pláč a mrzká cena pronájmu dle vyhlášek MZ léta nekorigovaných. Jen ať hezky nákupy půdy uvolní pro cizince. Mě nevadí, když si naše pole koupí konečně třeba Holanďan a dá mi za pozemky slušnou cenu, než si je nechat devastovat od bývalých komunistických nýmandů, kteří zaplatí za 14 ha á 600 Kč v lepším případě pronájmu dle kvality půdy a vyhlášek o pachtovném a seberou  jen trojnásobek na dotacích, bez výnosu z hospodaření. Takhle je s klidem prodám a ti šašouni z komunismu si budou moci trhnout nohou. Ať tu klidně hospodaří Holanďan, však po naší podpoře zemědělcům rychle uteče jako ten sedlák jak měl výkrmnu býků v TV.;-D

moker 9.3.2007 8:00

Re: zakazka pro Bobo

Bobošíková bede dělat a rozumět všemu,hlavně že je u koryta ale těžko jí to po jejích aférách bude nekdo věřit.Já bych jí zavřel,ale tam by se zase stala kápem tak co s ní?

venkovan 9.3.2007 7:54

Re: Hlavním neštěststím je právě existence dotací./ dotovat průmysl ?

Lid chce dvě věci - hry a chléb (levný), hry má v televizi a levné potraviny v supermarketech.

Jde o pokrytectví - EU může dotovat traktory, hnojiva, pesticidy - ovšem to by nebyl plošná                                  dotace. Plošně dotovaná výroba potravin  a přesto mzdy v zemědělství mzdy                                  o 25 % nižší než je průměr celé republiky.

EU se bojí odchodu lidí z venkova a snaží se (zatím málo úspěšně) tam lidi udržet.

Prodávat v současné době zemědělskou půdu je krátkozraké a hloupé(cena až o řád                                  nižšší). Hitler byl amatér, šel na to s tanky. Co potravinová bezpečnost ?  

L 9.3.2007 7:44

z okna UV SSM

Tahle svazacka se na to diva z okna Ustredniho vyboru Socialistickeho svazu mladeze. Tohle clenstvi v UVSSM je proste celozivotni postoj.

Mejla 9.3.2007 7:12

Autorko Bobošíková, jste 15 let pozadu. Půda i statky v ČR (dnes módně farmy)

stále z větší části patří obrovským korporacím, které postupně likvidují jednoho malého zemědělce za druhým. Zákon o prodeji půdy v tom vůbec nehraje roli, protože je již 17 let obcházen. Úřednící jako Vy jim jdou fakticky na ruku vytvářením absurdních zákonů, viz např. pseudohygienická opatření, jež vedla k likvidaci 1 000 jatek, provozoven atd. Takové zákony jsou fabrikovány právě proto, aby je malé firmy nemohly splnit. Zkuste se také podívat na venkov jinak než oknem svojí limuzíny ! ! ! ! !

HlavaXXII 9.3.2007 6:47

Hlavním neštěststím je právě existence dotací.

Kdyby bylo pro země dělce opravdu tak zle jak se to zde líčí už by to nikdo nedělal. Popravdě vůbec nevím po čem paní Bobošíková volá. Za pravdu se jí dá dát v souvislosti se štědrou dotační politikou starších členů EU. No a? Oni tím resort zemědělství dokonale zničili a postavili na hlavu. My je v tom máme ještě přehodit? Nemůžeme i kdybychom náhodou chtěli, nemáme na to. Místo zbytečných keců na NP by paní Bobošíková měla v Bruselu lobbovat za zrušení dotací pro zemědělce v celé EU. Jinak se budeme donekonečna předhánět v tom kdo jim nadělí víc. Sháňka po půdě je toho jenom důsledkem. Jak napovídá můj nick, kdo jste tu knihu četli, určitě si vzpomenete na otce majora Majora, který pohádkově zbohatl na skupování půdy na níž NEpěstoval vojtěšku protože to vláda z důvodu jejího nadbytku podporovala. Absurdní? Jistě. Ale stav evropského zemědělství není této absurditě až natolik vzdálen.

Netřeba 9.3.2007 6:30

Zbytečný článek.

Za pár let stejně na každém kousku obdělávatelné půdy bude stát buď obchodní dům nebo fabrika na auta.

Pokud tam nebude zbrusu nová hala na skladování německého bordelu.

třetí 9.3.2007 5:48

Opuštěné zemědělství.

První, na co se západní podnikatelé na českém trhu vrhli byl prodej potravin, neboť ten rozhoduje o dodavateli. A našeho zemědělství se setsakra báli. Proto bylo nutné jej odříznout od řetězců a začít dovážet dotované potraviny ze západu. Taky bylo nezbytné nastavit přímé platby tak, aby naši zemědělci nemohli zvednout hlavy. A výsledky se dostavily. Záporné saldo obchodu s potravinami, ladem ležící obrovské plochy zemědělské půdy, zejména v horských oblastech. A půdu samozřejmě cizinci u nás vesele kupují. Stačí založit sro a to si už půdu koupit může. Takže likvidace českého zemědělství v režii západní potravinové loby  úspěšně pokračuje i pod vedením pana Gandaloviče, který vidle ještě na vlastní oči neviděl.

Ladislav N. 9.3.2007 5:24

Bobo už zase blábolí o věcech, kterým nerozumí...

Blbci, co ji volili do EP... taky voliči.

hlas lidu 9.3.2007 5:14

zakazka pro Bobo

Bobo, priste nam napis o sexualnim zivote poslancu EuroParlamentu, hlavne tech ceskych, a taky o Spidlovi, s tim je jiste obrovska sranda, ze jo.

Dobi 9.3.2007 3:43

EP

No hlavne ze se ma pi bobosikova v EP bajecne :)

Papouch 9.3.2007 0:52

ale kdepak by se u nas vzali farmari...

Co kdyby tem majitelum pudy, obvykle potomkum puvodnich sedlaku, nabidli za pudu rozumne penize? Ale to je pro jezedaky moc slozite na pochopeni.