28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanův lobbing nevadí?

Zemanova vláda s podpremiérem Rusnokem shání podporu sněmovny až "po činu". Zjevně nemá šanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ptáček 25.7.2013 12:40

Re: ano, pane Ptáčku

A jaký je rozdíl v předání úplatku v hotovosti a nabídce lukrativního ekomomického postu ve státní firmě za to, že bude poslanec hlasovat jinak?

R. Langer 25.7.2013 12:24

Re: ano, pane Ptáčku

Vidíte, a není. Jasné to ovšem není jenom vám.

V. Váňa 25.7.2013 8:15

Vážený pane autore,

napsal jste: "Prezident zde není od toho, aby dohadoval podporu vládě, a už vůbec zde není od toho, aby nějakou vládu odstraňoval."

Souhlasím s Vámi. Jen se ptám: On Zeman odstranil vládu?

Není to tak, že padla vláda na základě - a to se na mě nezlobte "idiotské ústavní zvyklosti", že když odstoupí premiér, padne vláda? Jak se může ústavní zvyklost vyvinout za dvakrát, když ani v jednom případě nebyly podmínky totožné?

A abych pravdu řekl, jsem přesvědčen, že tvůrci ústavy to tak vůbec nemysleli.

Pak mají pravdu ti, kteří říkají, že když vláda Tošovského, tak podle "ústavní zvyklosti" vláda Rusnoka.

P. Kmoníček 25.7.2013 8:00

Klepalové

Klepale,Heusingře,Blažku.Zatím je to nejvýstižnější popis činností p.Ištvána.To ovšem nepochopí lidé Vašeho ražení,kteří by obvinili třeba z měnové reformy v r.1953 i p. Kalouska.

P. Lenc 25.7.2013 8:07

Re: Klepalové

Naprosto přesné, i když v případě jmenovaných zbytečné.

V. Heidlerová 25.7.2013 8:09

Re: Klepalové

Připojuji se k Vašemu názoru, to víte, pravda je nepříjemná věc, proto tak hoši vyskakují, aniž by uvedli argumenty. Už to tu píše podesáté, že mého otce odbojáře zatýkalo gestapo v počtu 4 lidí, 2 hlídali, 2 se hrabali ve věcech, v klidu. Komando nenastoupilo, ač  šlo o mnohem vážnější záležitost. To by měl Ištván zaplatit.

P. Lenc 25.7.2013 8:54

Re: Klepalové

Mám podobné zkušenosti, ale byla to StB.Zazvonili, nespoutaného odvedli.Smutné, ale je to tak.Bohužel, Ištván nic nezaplatí, pitomečků co mu fandí a nemyslí je mnoho.Včetně masmédií.

J. Blažek 25.7.2013 9:57

Re: Klepalové

Vážení nade mnou. Vy si pletete nadřízenost policii s činností vrchního státního zástupce. Přece Ištván není velitelem policie. A že takto policie dnes koná, za to přece nemůže Ištván. Je to prý dokonce podle zákona. Způsob zatýkání policií u obyčejných lidí Vám zřejmě vůbec nevadí, ale u věrchušky ano. A to je dle mého soudu Vaše chyba.

E. Heusinger 25.7.2013 8:27

Kmoníčku,

stačí když nebudete obviňovat Vy.  A hlavně nepodsouvat!

P. Kmoníček 25.7.2013 14:17

Re: Kmoníčku,

heusingře,neobviňuji,pouze konstatuji fakt.

J. Klepal 25.7.2013 7:49

zhloupnutí pana Polaneckého

Hloupost pana Polaneckého dosáhla již výrazně nové úrovně, když s vážnou tváří se nám snaží nabulíkovat, že česká vláda vzniká z voleb. I v základní škole se učí, že vládu jmenuje prezident a parlament ji vyslovuje důvěru.

V. Heidlerová 25.7.2013 8:04

Re: zhloupnutí pana Polaneckého

 Pan Polanecký napsal výstižný a vtipný článek. V otázce hlouposti byste, pane Klepale vedl velkým náskokem. Proberte se, pokud se dá z hlouposti vůbec probrat.,

P. Zeman 25.7.2013 9:37

Re: zhloupnutí pana Polaneckého

Především svou hloupost dáváte na odiv vy sám. To, že se ten fašoun z hradu snaží prosadit vládu svých kámošů, z nichž jenom zlomek byl nějakým způsobem zvolen rozhodně nevypovídá o prezidentově snaze o zachování zdání alespoň nějaké demokracie (nakonec mu to může být fuk ač on sám byl DEMOKRATICKY zvolen :-/). Vám zaslepeným fanouškům toho idi0ta je to ale fuk. Prostě je třeba návratu starých pořádků bez ohledu na prostředky :-P.

J. Blažek 25.7.2013 10:02

Re: zhloupnutí pana Polaneckého

Jenom maličkost, kterou jaksi nejste schopen ve svých příspěvcích pochopit. NADÁVKA NENÍ ARGUMENT. Měl byste dodržovat pravidla diskuze a Vám nevonícím politikům ani Vám nevonícím lidem s jinými názory NENADÁVAT (i když u mnohých jiných pravicových diskutérů je to hodně běžné).

E. Heusinger 25.7.2013 7:21

Pane autore,

tady toho moc nepořídíte. Tady jenom povzbuzujete své věrné. Svolejte demonstraci "rozhořčených demokratů".

P. Zeman 25.7.2013 9:45

Re: Pane autore,

Když myslíte, že ruský model vládnutí je lepší, klidně si pak zůstaňte doma :-P

J. Blažek 25.7.2013 2:01

Polanecký pořád stejně .....

Plácání páté přes devátré a urážení lidí, kteří jemu nevoní - na oboje je on mistr.

J. Aspirin 25.7.2013 6:00

Re: Polanecký pořád stejně .....

Jenže on neplácá - má jen zjevně jiný názor než Vy. Ale jinak jste to vystihl s těmi nevoňavými lidmi... řekl bych, že Vám voní p. Zeman ale nevoní p. Nečas. Všichni máme tendenci neměřit voňavým a nevoňavým stejným metrem... a v tom je jádro pudla rozhodnutí NS a zároveň odpověď na mít či nemít imunitu poslanců. Demokraticky zvolení poslanci musí mít co nejširší imunitu aby je nemohl zbavit poslanectví nikdo demokraticky nevolený pod jakoukoliv záminkou (ani p. Ištván a několik policajtů ani p Polanecký ani p. Blažek... ti by se zbavovali poslanců, kteří jim nevoní). Poslanec by měl být pohnán (předán) k trestní či jakékoliv jiné odpovědnosti pouze na základě rozhodnutí ostatních demokraticky zvolených poslanců či výsledků demokratických voleb... 

J. Blažek 25.7.2013 9:45

Re: Polanecký pořád stejně .....

Voňaví a nevoňaví lidé - je tomu tak. Vy píšete na rozdíl od pana Polaneckého věcně. Z jeho psaní však vůči těm nevoňavým lidem čouhá skrz nadávky a dehonestaci nenávist, dalo by se říci třídní nenávist. A té nenávisti je v české společnosti až příliš. No a pokud se týká imunity poslanců, tak mám na ni jiný názor než Vy. Ona není imunita jako imunita. Na kritiku politických oponentů, na upozorňování na neřádstva ve společnosti, to by měla být imunita co největší. Na dojednávání osobního prospěchu za nějaký politický ústupek žádná - to je trestný čin korupce!

J. Slanina 25.7.2013 9:52

Re: Polanecký pořád stejně .....

Prokristapána. Bolševická svině píše cosi o třídní nenávisti. Chce se mi blít.

J. Blažek 25.7.2013 10:05

Re: Polanecký pořád stejně .....

Není nad slušnost pane Slanino, že? Tak se běžte klidně vyblít, možná si mezi těmi dávkami uvědomíte, že nadávka není argument a že ji používají jen lidé hodně mdlého ducha.

J. Slanina 25.7.2013 14:23

Re: Polanecký pořád stejně .....

Hm, tys byl nejspíš ten "hodný" z vyhlášených estébáckých "dvojek", že? Ale nevěřil bys, kolik sprostých nadávek jsem si vyslechl od jednoho toho "druhého", co hrál toho zlého. Možná, že by ses i červenal.

J. Blažek 25.7.2013 17:38

Re: Polanecký pořád stejně .....

Opět podezříváte a mýlíte se. S StB jsem nikdy neměl nic společného, ani v dobrém ani ve zlém. A přece pokud takoví ti zlí stbáci byli, tak se podle nich snad nemusíte dnes řídit a jejich manýry kopírovat.

Š. Apolen 27.7.2013 17:10

Re: Polanecký pořád stejně .....

Navíc. Nadávají pouze ti, kteří jiný argument nemají.Z pouhé zoufalosti,že někdo může mít jiný názor než oni.

J. Blažek 25.7.2013 10:07

Re: Polanecký pořád stejně .....

Dodatek: A vytiskněte si pravidla diskuzí a až půjdete na WC, tak si je přečtěte. Ale jinak se bát nemusíte, zdejší vlastníci Neviditelného psa sprosťárny a nadávky pravicových "diskutérů" nemažou.

J. Aspirin 25.7.2013 15:11

Re: Polanecký pořád stejně .....

Jenže v našem státě (ale mám obavy, že na celém světě) o tom co je osobní prospěch politika rozhoduje dav, novináři u nás nyní p. Ištván a jeho melody boys a to dost diletantsky (na to že jsou to doktoři práv) - a k těm mám jako volič podstatně nižší důvěru než k parlamentu. Já nevím kdo to je p. Ištván, jaké cíle sleduje nebo čí příkazy plní a nemám aparát k tomu abych ho nějak kontroloval.

A proti výkřikům davu, novinářů i doktorům práv (byť puzených nejsvětějšími úmysly) musí být pojistka aby mámi zvoleného poslance nemohli jen tak vytáhnout z parlamentu a strčit do ťurmy.... nejlepší mi připadá imunita o kterou lze přijít pouze rozhodnutím demokraticky zvoleného "orgánu" nebo třeba vlastním rozhodnutím.

Jinak poslanec je odvolatelný každé čtyři roky pokud se bude většině voličů jevit, že to co dělá, je získávání osobního prospěchu.

P. Zeman 25.7.2013 9:46

Re: Polanecký pořád stejně .....

Na hrubý pytel hrubá záplata.