6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanovo Česko v pohybu a spící kníže

Jedno nelze novému prezidentovi upřít: přesto, že je Miloš Zeman ve funkci pouhé dva měsíce, v malém českém rybníku značně rozčeřil hladinu. Jako jednu z priorit vyhlásil sice boj s korupcí, ale obklopil se na Hradě starými šíbry, kteří se právě v korupčním prostředí cítí jako pstruh v potoce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jaromír 16.5.2013 6:01

Pospávání

ministra Schwarzenberga při presidentově projevu bylo opravdu jasnou odpovědí na Zemanovy postoje ohledně jmenování velvyslanců.

Mě ovšem velmi zaujalo to, že ministr se do sněmovny vůbec dostavil. Musím obdivovat jeho skvělou kondici, neb den předtím absolvoval cestu do Izraele a zpět s bohatým programem. Je to pracovitý a odpovědný muž a pro republiku je vskutku škoda, že nesedí na Hradě.

P. Pavlovský 16.5.2013 4:43

Velvyslanec kdekoli musí mít odstup

"....na takovém postu by měl být člověk s odstupem k tamnímu prostředí."

Není paní Livie pouhým zastíracím manevrem? V principu jde o totéž, ale v malém.

Kompromis Livia ne, Remek ano, to by bylo totální vítezství Lukoilu!

P. Pavlovský 16.5.2013 4:42

Velvyslanec kdekoli musí mít odstup

"....na takovém postu by měl být člověk s odstupem k tamnímu prostředí."

Není paní Livie pouhým zastíracím manevrem? V principu jde o totéž, ale v malém.

Kompromis Livia ne, Remek ano, to by bylo totální vítezství Lukoilu!

J. Vyhnalík 16.5.2013 2:34

Strašení Ruskem

Musím se přiznat, že jsem Rusy a ruštinu nesnášel od doby, co mi dvakrát denně ruští vojáci prohlíželi tašku pod napřaženým samopalem po cestě do školy a zpět.

V té době jsme nuceně realizovali většinu našeho zahraničního obchodu se sovětskými bratry a dalšími postiženými v rámci RVHP.

Dnešní situace je naprosto odlišná. Naprostá většina našeho vývozu (80 %) směřuje do EU a zejména Německa a není tedy divu, že špatná kondice těchto zemí se odráží i na poklesu našeho exportu. Je proto logické snažit se hledat obchodní partnery i jinde tak, aby neplatilo okřídlené: "Když Německo dostane rýmu, ČR ulehne s chřipkou."

Obchodování s Ruskem a dalšími zeměmi bývalého SSSR není nic jednoduchého a naivní podnikatele tamní mafie spolknou jako zakůsok. To neznamená, že bychom měli na obchod s nimi rezignovat. Není náhodou, že ruština je na ekonomických školách v Evropě poměrně populární.

Za ekonomickou bl.ost lze pak považovat různá varování před dostavbou Temelína ve spolupráci s rusko-českým konsorciem. Pro dostavbu JE připadají v úvahu dva kandidáti a veřejné znevažování jakéhokoliv z nich fakticky zvýhodňuje jeho konkurenta a pomáhá mu při vyjednávání vyšší ceny. Proto by bylo záhodno, aby byli novináři až do rozhodnutí ČEZ o dostavbě Temelína maximálně korektní a zdrželi se jakýchkoliv nepodložených blábolů.