26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanovi Sputnici, Babišovy problémy

Ve středu 7.4. prezident země na návrh premiéra odvolal ministra. To je v normální zemi banální informace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.4.2021 9:07

...... tak nějak pozoruji, že o léčbě cukrovky se zrobí dispkusní pořad u Jílkové.

Opravdu ten předseda vlády má problémek - běhají tady miliony vyjukanců z vira, desítky redaktorů televize, desítky komentátorských analytiků, utržená Pekarová, ten brusel, .............

Je mi to jedno, tu chemii nepotřebuji. Stejně to zacvakám. Ačkoliv - prý to platí vláda a ministr zdraví!!! Říkal Moravec.

P. Sura 9.4.2021 9:06

Stařec si nedokazuje, že "má ještě nějaký význam". Dokazuje si pouze, že ještě pořád dovede uškodit a nasřat.

V. Petr 9.4.2021 8:58

Pokud je alternativa být naočkován Sputnikem nebo nebýt v dohledné době naočkován VŮBEC je situace jasná. Navíc nikdo nikoho nenutí dát se očkovat.

Takže článek je blábol!

Nevšiml jsem si, že by někde byly nežádoucí reakce pacientů na očkováním Sputnikem. Problémy má Astra Zeneka.

P. Sura 9.4.2021 9:10

Být naočkován Sputnikem není alternativa, ale "vzdálených bubnů hlas".... Vakcina pochází ze Země, kde včera znamená "možná už za týden"....

V. Petr 9.4.2021 9:30

Ze země, jejíž motory dnes vynášejí do vesmíru americké rakety...

Vyskytly se někde problémy u očkovaných Sputnikem?

P. Sura 9.4.2021 10:00

Bubnů hlas neznamená, že by neduněly, ale jde o to "VZDÁÁÁLENÝ" hlas, tedy, že bude kdovíkdy, jak je v SSSR zvykem, pokud nejde o dodávky pro armádu v prvním sledu.

P. Sura 9.4.2021 10:19

Mimo to zatím nevím o občanu ČR, který by byl Sputnikem v ČR naočkován (míněno vakcinou, ne ideologií).

H. Rybnická 9.4.2021 11:01

Pane Petře pokud se problémy v Rusku (a možná i jinde) vyskytly tak se to samozřejmě nedovíme, nebo myslíte. že Rusové předloží světu přesné a transparentní statistiky? Nejsou ani schopni zachovat normální postupy světových zdravotnických schvalovacích organizací. To za prvé. Za druhé pokud Rusko vyváží vakcinu které nemá žalostně dost pro vlastní občany je to svinstvo které se nesmí podporovat.

L. Beneš 9.4.2021 9:40

Proč si vždycky vzpomenu na ten korán? Protože v něm je Súra č. 2 pojmenována Súra o krávě!

P. Sura 9.4.2021 10:01

Beneš, Beneš z hladu meleš??

P. Sura 9.4.2021 8:58

" .... Ve středu 7.4. prezident země na návrh premiéra odvolal na přání (příkaz?) prezidenta ministra .....

Kam jsme došli? Kdo to ví? Kdopak z vás mi odpoví?

A. Pakosta 9.4.2021 9:28

Ano, máte pravdu. Ústava ČR praví, že prezident na návrh premiéra jmenuje a odvolává ministry. V praxi je to dneska tak, že prezident přikáže premiérovi, aby navrhl odvolání ministra, a návrhu promptně vyhoví. Z ústavy si oba dělají toaletní papír.

L. Beneš 9.4.2021 9:44

Proč tolik slov začínajících písmeny pa- vyvolává tak mnoho negativních konotací? Pach, pachatel, pablb, pacholek, pachuť, pakostnice, ....

J. Fráňa 9.4.2021 8:49

Já už se těším na okamžik, kdy Němci budou vyrábět Sputnik, očkovat své občany, my budeme čekat na Zenecu a Perlín bude nadávat na vládu jak je to možné.;-D;-D;-D

L. Beneš 9.4.2021 9:45

Když se v Německu bude Sputnik vyrábět pro 16 spolkových zemí, proč by to nemohlo být také pro tu sedmnáctou?

P. Sura 9.4.2021 10:07

AŽ "se" bude, tak možná.... Zatím to bylo tak, že když Rus chtěl konečně vyrobit auto, musel koupit licenci (nebo ukrást jako válečnou kořist). Nakonnec i ty rakety od někoho opráskli. Váš optimismus nesdílím.

J. Lukavsky 9.4.2021 13:14

"Němci budou vyrábět Sputnik, očkovat své občany" no on je ještě rozdíl mezi návrhem, plánem... a provedením. S ruskými výrobky mám zkušenosti... všeliké. I když to byla např. kopie jistě perfektního foťáku např. Contax/Kiev, nebo Leica/Zorkij... tak to bylo nebe/dudy. Čili pokud by podle ruského návrhu tu vakcinu vyráběli Němci... nechme se překvapit. Ale asi čas už nedohoní a dosavadní rozjetí západní výrobci trh nasytí dřív než to Rus zařadí do plánů na Pětiletku Pátou. J.L. end

J. Šebek 9.4.2021 8:08

Perlín zaperlil.

P. Pepax 9.4.2021 8:25

:-)

J. Novák 9.4.2021 7:41

A o co více jsou ověřené a vyzkoušené tak zvané západní vakciny? Mám takový dojem, že ruskou a čínskou vakcinou bylo proočkováno mnohem více lidí na celém světě. No a vzhledem k tomu, že ta unijní povolovací komis nemá věcné argumenty pro nepovolení sputniku, vymysleli si to, že tato vakcina bude také kontrolována na to, zda při testování byly dodrženy evropské hodnoty.

V. Petr 9.4.2021 9:32

R^R^R^

L. Dočekal 9.4.2021 10:09

To bude kontrolovat Jakub Janda? Ani bych se nedivil

L. Písařík 9.4.2021 7:13

Někteří nevědí proč nedůvěra, asi nevědí, co se děje na Slovensku, porušili tajnou smlouvu a budou biti. Že by v smlouvě bylo ustanovení, že se vakcína nesmí testovat?

P. Kubáč 9.4.2021 6:45

Nevím kde autor bere "nedůvěru veřejnosti" k vakcíně Sputnik - Únorový průzkum naznačil, že 17% obyvatelstva je ochotno nechat se touto vakcínou očkovat a 26% váhá v kategorii "spíše ano".

A navíc - komplikace po očkování podobně koncipovanou vakcínou Astra-Zeneca se tiše zametají pod koberec - až před pár dny Evropská léková agentura "musela připustit" souvislost mezi očkováním a trombózami u mladších žen.

Naopak podobné komplikace u Sputniku by byly zveřejněny palcovými titulky na první straně obou ( = všech ) našími novináři milovaných zahraničních novin. Jelikož se to nestalo je Sputnik patrně bezpečnější než Astra-Zeneca

I. Pávek 9.4.2021 7:00

Tak. Všechny vakcíny, které jsem za celý život povinně dostal byly ruské. Nevidím důvod proč bych teď měl proti tomu protestoval. Takže buď Sputnik nebo nic.

J. Lukavsky 9.4.2021 13:23

"17% obyvatelstva je ochotno nechat se touto vakcínou očkovat" no a co se stane když: MUDr.: pane Nováku mám tady Astru, Modernu nebo Pfitzera. Kterou chcete? Ani jednu pane doktore, já si počkám na Sputnik. Dobře pane Nováku, tady mi to podepište a nashledanou. Další... J.L.

R. Vacek 9.4.2021 6:37

Je patrné, že autor se Sputnikem očkovat nenechá. A nikdo ho do toho samozřejmě nebude nutit.

Obdobně by měl autor nechat na ostatních, jestli se Sputnikem očkovat nechají. Nebo jim v tom snad chce bránit?

J. Brei 9.4.2021 5:05

Včera na německém veřejno-právním televizním kanálu ZDF ve zprávách v 19:00 referovali o tom, že si Bavorsko v Rusku objednalo 2,5 milionu ruských vakcín Sputnik V. Mecklenburg-Vorpommern 1 milion. Aby, až budou schváleny Evropskou lékovou agenturou, měli zajištěné dostatečné množství. A protože Sputnik V chtějí Němci, dá se očekávat, že ho EMA v dohledné době schválí. Ten, kdo si jako my, nezajistí Sputnik V včas, zřejmě ostrouhá, protože i ruské kapacity nejsou neomezené

Evropská Komise svojí neschopností zajistit dostatečné množství vakcín nemohla udělat Putinovi lepší službu. A proč nejsou vakcíny? No, smlouvy s výrobci jsou tajné. Důvod je však nasnadě – ve smlouvách budou chybět dostatečně bolestivé sankce, které by výrobce motivovaly k jejich plnění. Toto je fatální selhání Evropské komise a evropských institucí, které stálo a ještě bude stát mnoho životů. O ekonomických ztrátách způsobených lockdowny napříč Evropou, které jsou nutné kvůli neproočkovanosti, nemluvě.

P. Jirkovský 9.4.2021 6:01

Jak vy to všechno tak víte? Uvědomujete si vůbec, kdy ty smlouvy byly uzavírány? Ktrerá vakcína měla ukončený vývoj a ověřenou výrobu? Ani jedna. Takže se smlouvy uzavíraly s ohledem na tuto skutečnost. Žádná smluvní pokuta ještě nevyřešila výrobní problémy a vakcína není kus drátu nebo plastová kačenka do vany.

J. Brei 9.4.2021 7:49

To je zvláštní, pane Jirkovský, že v Británii podobné problémy s dodávkami nemají. Ale vy jistě najdete nějaké eurokomformní vysvětlení. Moje vysvětlení je prosté - Britové platí lépe, tak dostávají víc vakcín (nějaká komisařka v Brusele na chvíli zveřejnila ceny a ty byly opravdu nízké). EU si domluvila nízkou cenu a její podmínkou zřejmě bylo, že se vzdá sankcí. Nakonec nás to její šetření stálo sice mnohem víc v lockdownech a zbytečně zmařených lidských životech, ale za to již Komise nemůže. Sněte dál, pane Jirkovský.