25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanovi Sputnici, Babišovy problémy

Ve středu 7.4. prezident země na návrh premiéra odvolal ministra. To je v normální zemi banální informace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 9.4.2021 6:01

Rusove budou schopni dodavat cca 50t tydne. Tak to se Nemci nacekaji. A s tim schvalenim... kdyz je kazda sarze jina... tak se asi bude muset schvalovat kazda sarze zvlast;-D... no tak to se nacekaji jeste vic;-D;-D;-D

J. Fráňa 9.4.2021 8:47

Jste trochu mimo. Sputnik V se bude vyrábět v Německu, hádejte proč.;-D;-D;-D

V. Kolman 9.4.2021 3:53

Všichni VIP se nechali očkovat čím??????

P. Hatina 9.4.2021 1:52

Bohužel, když už tedy, tak Blatný musel být vyhozen, protože byl pro Babiše přítěží, ale nic pozitivního mu nepřinášel. Jinak řečeno, kdyby mu tedy aspoň nejen odkejval, ale hlavně přes své ministerstvo a SÚKL ten Sputnik zařídil, a to rychle.

Ale že ani to ne, tak Babiš neměl důvod krýt jeho další neschopnosti a zbavil se ho. Ostatně kdysi napsal pan Hašek "Já jsem (z) Blatný a není mi to nic platný..

K. Gaman 9.4.2021 1:40

Ne ne, milý pane Perline, Blatný byl "odejít," protože:

Vystoupení ministra Blatného na tiskovce ve čtvrtek 4.2. bylo esencí vládní neschopnosti. Ten dobrý muž tam před mikrofony plakal, že se nedaří snižovat hodnotu indexu R a že počet nemocných je vysoký a že vláda se snaží. Pak vyhrožoval, co všechno tahle vláda může zavřít, ale neudělá to. Tohle je rázné vystoupení vrcholného manažera, který řídí krizi? Nebo to bylo vystoupení čtyřletého chlapce na pískovišti, kterému se sype hrad z písku?

K. Gaman 9.4.2021 2:00

Ještě doplním: Radim Perlin: Tahle vláda neumí vládnout, 9.2.2021

J. Urban 9.4.2021 1:10

Predehrou k odvolani Blatneho bylo to "neziskani" (rozumej umyslne prokoucovani) vakcin navic z EU. Uz to leze, jak to bylo. Pokud to tam bures nesehral naschval, je to mega6l6. Ale spis to naschval bylo. Ale ted, po stanovisku Slovenskeho lekoveho ustavu bude mnohem tezsi sem ten sajrajt importovat. Leda by ho Rusove poslali na katusich - tuto logistiku si ted ale zacali pripravovat pro Ukrajinu.

M. Ih 9.4.2021 3:38

Velmi hovadská téze o tom naschválu, pane Urbane. Nejlépe o tom svědčí podpora rakouského a slovinského premiéra hned na místě. A okamžitá nabídka vlastních vakcín Slovinska, Rakouska a Maďarska, možná i někoho dalšího (nevím), která tu, podle vás „schválně prokaučovanou“ kvótu ještě převýšila. Tomu já říkám solidarita, skutečné soucítění s přítelem v nouzi.

Jinak bych si tady dovolil malé srovnání. Dohodnout se na tom, že se rozhodne po jednohlasné domluvě a pak díky tlaku Německa, dalších velkých EU borců a za mohutného přispění předsedajícího Portugalska věrolomně rozhodnout proti této dohodě, mi velmi připomíná neblahou dohodu mnichovskou. Tam nás prodala Velká Británie a Francie, naši dva velcí letití domluvení „spojenci“. A následně byli pánové Beneš a Hácha špatní, protože nebojovali.

Tady nás zase prodali naši „přátelé“ z EU za západní českou hranicí. Kdyby si tam pan Babiš s odpuštěním sedl na zadek a vzal tu alikvotní část, tak už vidím jako ve čtyřbarevném tisku paní Pekarovou ječící za pultíkem, že to tam vzdal a nebojoval o víc, k tomu samozřejmě i její kyselý obličej a další atributy škodolibé radosti. Když ale (na rozdíl od těch pánů prezidentů) bojoval a v nepoctivé hře prohrál, je zase špatný. Jak mu to ona a četní hlavouni z demobloku „vysvětlili“ po návratu okamžitě.

Netřeba dále komentovat, nedostatek chápání je zde evidentní.

A. Renjascu 9.4.2021 0:31

Už jsem to psal včera Astonovi, neověřené jsou všechny vakcíny proti Covidu a i u těch schválených jde jen o podmínečné (tj.formální) schválení z důvodu akutní situace. Bylo by poctivější přiznat, že vakcínu Sputnik nechceme schválit z ideologických důvodů. Já osobně jsem třeba také proti čínské vakcíně a to proto, že Čína má hlavní vinu na rozšíření této pohromy a teď na ní ještě vydělává. Čili všechny, které byly schválené vakcíny v EU byly schváleny pouze podmínečně bez obvyklých postupů, protože to bychom se vakcíny dočkali až za několik let. Zkoumána byla především účinnost a krátkodobé následky. Pokud si přečtěte informovaný souhlas, tak zjistíte, že popisované následky jsou velmi vágní a o dlouhodobých následcích se samozřejmě nepíše vůbec. Za tyto následky společnost vyrábějící vakcínu nenese žádnou odpovědnost a stěžovat si můžete maximálně na základně. Např Pfizer v březnu 2020 oznámil záměr vyvinout vakcínu proti Covidu, v listopadu 2020 oznámil, že se mu jí již podařilo vyvinout a o měsíc později již byla schválena.

Vakcína Pfizer-BioNTech COVID-19 nebyla schválena ani licencována americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA), ale byla FDA schválena pro nouzové použití na základě povolení pro nouzové užití (EUA) k prevenci Onemocnění Coronavirem 19 (COVID-19) pro použití u osob ve věku 16 let a starších. Nouzové použití tohoto produktu je povoleno pouze po dobu trvání prohlášení, že existují okolnosti odůvodňující povolení nouzového použití léčivého přípravku podle § 564 (b) (1) zákona FD&C (Federal Food, Drug & Cosmetic Act) dokud nebude prohlášení ukončeno nebo povolení odvoláno . . Viz informační list EUA na adrese www.cvdvaccine.com

A. Renjascu 9.4.2021 0:31

Podmínečná registrace EU

Podmínečná registrace je jedním z mechanismů regulace EU umožňujícím včasný přístup na trh léčivým přípravkům, nezbytných pro urgentní lékařskou potřebu včetně krizových situací, kterou je právě aktuální pandemie.

Podmínečná registrace je formální schválení vakcíny, které zahrnuje všechny šarže vyrobené pro EU a poskytuje tak robustní podporu vakcinačních kampaní.

V době, kdy je vakcína Comirnaty doporučena pro podmínečnou registraci, bude společnost obchodující vakcínu pokračovat v předkládání výsledků z hlavního klinického hodnocení, které bude pokračovat 2 roky. Toto hodnocení a další studie poskytnou informace ohledně délky trvání ochrany, schopnosti zabránit závažnému průběhu onemocnění COVID-19 a ochránit imunokompromitované osoby, děti a těhotné ženy. Probíhající studie budou dále sledovat otázku prevence asymptomatických případů.

Držitel rozhodnutí o registraci bude navíc pokračovat ve studiích pro další doložení kvality vakcíny (doplnění některých farmaceutických údajů), jak bude navyšována kapacita výroby.

Monitoring bezpečnosti vakcíny Comirnaty

V souladu s bezpečnostním plánem EU pro monitoring vakcín proti COVID-19 bude vakcína Comirnaty velice pečlivě sledována. V tomto ohledu jsou nastavena specifická kritéria jen pro vakcíny proti COVID-19. Přestože byla vakcína podána během klinických zkoušek relativně velkému množství lidí, mohou být některé nežádoucí účinky odhaleny až po aplikaci milionům osob.

Kromě standardního sledování a hodnocení hlášení podezření na nežádoucí účinky, které provádí jak národní lékové agentury, tak EMA a držitelé rozhodnutí o registraci, mají držitelé navíc povinnost poskytovat měsíční bezpečností zprávy nad rámec běžných legislativně vyžadovaných zpráv a pokračovat ve studiích bezpečnosti a účinnosti vakcíny používané širokou veřejností. Budou probíhat i další studie, nezávislé na farmaceutických firmách.

A. Renjascu 9.4.2021 0:33

Tato opatření umožní regulátorům rychle vyhodnocovat data z mnoha různých zdrojů a v případě potřeby vydávat opatření pro ochranu veřejného zdraví.

jinými slovy řádné schválení vakcíny nemá žádná země a proto v případě Sputniku spíše rozhodují ideologická a nikoliv odborná stanoviska. Pokud byl Sputnik schválen v 61 zemích, tak to zřejmě s jeho dokumentací nebude až tak špatné. Naposledy si Sputnik objednalo San Marino a to pro všechny své obyvatele, takže jsou buď praštění a nebo mají info, že Sputnik funguje. Osobně jsem pro to ať si každy vybere vakcínu jakou chce.

R. Langer 9.4.2021 6:15

No, fakta ovšem žádného kovidiota nezajímají, ten má jenom svatou víru... :-(

J. Petrová 9.4.2021 6:47

R^R^R^

F. De Winter 9.4.2021 8:35

R^R^R^

M. Ih 9.4.2021 2:39

Ano, nic než pravda, včetně těch provizorních schvalování vakcín druhých. Pan Perlín o těch věcech nemá evidentně ani za nehet povědomosti, jak se léčiva skutečně poctivě testují, taková příprava vyžaduje obrovské vzorky dobrovolníků i jejich dlouhodobější sledování po podání, dvojitý slepý pokus, atd. Nic z toho se evidentně ani u těch používaných vakcín nemohlo udát zcela košér. Jediným kritériem jejich nasazení byla nutnost reagovat rychle, ne stoprocentní otestování. To se samozřejmě nedá za 9, vlastně i méně měsíců stihnout. Ale jistě bylo potřeba jednat rychle, to vidí každý soudný člověk. Neobhajuji zde Sputnik, ale protože je vakcín málo, tak to vede jen k jeho politizaci a na ostatní se v tomto ohledu velmi ochotně zapomíná. Těch více než 10 procent lidí zde, kteří vyjádřili ochotu se dát Sputnikem V očkovat, není zase tak málo, jak soudím. Oni totiž ruští chemici už od časů pana Mendělejeva nejsou žádná ořezávátka.

L. Novák 9.4.2021 0:06

Radim Perlín - Snůška kravin...

Ani jsem to nedočetl...

J. Prikner 9.4.2021 3:09

Perlínne, podívej se na politiku tvoji ODS a pak kecej o vakcinách