30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanova „velezrada“

Miloš Zeman je politikem velmi nemilovaným. Tak bych hodnotil úvahu STAN o tom, že toto hnutí podá na Zemana žalobu z vlastizrady, což má být „překlep“, a míněna je tím velezrada. TOP 09 se připojí

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 29.3.2018 11:17

Souhlas.

Naše dnešní svoboda trvá déle než trvala svoboda "první republiky" a proto také došli mnozí politici na cestě k šílenství dále.

Z. Lapil 29.3.2018 16:07

Re: Demokratický blok má k demokracii daleko.

Ani demokrat není povinen nebýt blbem.

V. Student 29.3.2018 10:19

Komupak to hledání vadí?

Už jsem o tom kdesi jakousi zmínku měl; ono se za komunismu s bratry z východu nespolupracovalo na kdejakém svinstvu? Ony spolu nespolupracovaly armády, policejní orgány, chemické jednotky, odborníci na lidskou psychiku nebo partaje?

Jen ať se hledá! Já osobně bych uvítal, kdyby se poněkud pootevřela ta vrátka "vědecké spolupráce". Možná by se ledaskdo divil, co by za nimi mohlo být...

A. Alda 29.3.2018 11:19

My pamětníci se divit nebudeme.

Pročpak asi má zrovna Česká republika nejlepší protichemické jednotky v rámci celé NATO? (A dříve v rámci celé VS).

M. Prokop 29.3.2018 14:19

Re: My pamětníci se divit nebudeme.

Voják se stará, voják má.

T. Urbanec 29.3.2018 10:10

Ohýbání

Autor má pravdu v jedné věci. Obviňovat MZ z vlastizrady za požadavek na BIS není vlastizradou. Na hraně je však to, že to nedělá standardním způsobem, ale tím, že to veřejně ventiluje, čímž veřejně zpochybňuje naši zahraniční politiku, resp. zahraniční politiku vlády. Tím svým VEŘEJNÝM prohlášením totiž jasně dává signál "já, tomu nevěřím". Jako občan MZ by na to měl samozřejmě plné právo, nikoliv však jako MZ - prezident ČR. Dle ústavy ČR totiž zahraniční politiku dělá vláda a prezident pouze prezentuje a reprezentuje OFICIÁLNÍ politiku, nikoliv, že si dělá svou vlastní.

Z mého pohledu, můžete s tím nesouhlasit, je sice velmi problematické kvalifikování vlastizrady de jure, ale de facto kope MZ za někoho jiného, než za občany ČR.

Nevím z čeho pramení jeho adorace autoritativními režimy, nicméně si myslím, že samoděržaví takového charakteru, jaké v Rusku panuje odjakživa není to, co bych rád viděl pro své děti.

Z mého pohledu autor napsal tendenční článek, kde účel světí prostředky.

A. Alda 29.3.2018 11:25

Specielně qůli Vám jsem si znovu přečetl Ústavu.

A doporučuji čl. 39 odst. 3 a odst. 4, čl. 43, čl. 49, čl. 54 odst. 1,

A. Alda 29.3.2018 11:30

omylem jsem již odklepl, tak pokračuji

čl. 63 odst. 1 písm. a), b), d), e), čl. 87 odst. 1 písm. i), čl. 87 odst. 2, čl. 89 odst. 3.

Když si právě tyto články přečtete, zjistíte, jak velmi je Vaše tvrzení o vládní výlučnosti v zahraniční politice státu nepravdivé.

V. Pavelka 29.3.2018 18:00

No

Trole Aldo, hlídej si upatlanou velikost Rusů a Ruska a nestrkej pracky do naší ústavy .. my je známe, i náturu a chování , tu rozervanou duši z vodky.

J. Kalina 29.3.2018 10:05

to si opravdu někdo vážně myslí,

že se před několika desetiletími vyvine nějaká chemická sloučenina pro armádní účely a všichni to co ji dosud nemají se na vykašlou a nechají to být. Nebo si spíše takovou látku také opatří (případně vyvinou) minimálně proto, aby byli schopni ji detekovat "na bojišti" a případně chránit své vojáky - občany před jejími účinky. To nemluvím o tom, že by ji i další paritně zařadili do svého arsenálu. Podle mne ji v určitém množství musí mít dosud každá trošku prozíravější armáda, země minimálně k testům. Ono i tzv dýchání řidičů do trubiček a balonku muselo předcházet nějaké testování zda to vůbec reaguje na alkohol v dechu, nemluvě o stanovení "promile". Možná si i pamatujeme z chemie na zbarvení lakmusového papírku a jeho následné přiložení k barevné stupnici a teprve tím ke stanovení pH .

T. Kočí 29.3.2018 10:02

BIS a novičok

je odvádění pozornosti od čínského průlomu.

M. Valenta 29.3.2018 9:27

Autor nemá tak úplně pravdu.

Podání žaloby se u Klause (v úřadě právě končil) a i teď u Zemana (zdravotní stav) jevilo/jeví jako zbytečné. Ale na druhé straně, který stát se může "pochlubit" prezidenty s takovými záznamy v životopisech.

Poz.: osobně bych nic nepodával neboť ostudy bylo ( a ještě bude) dost.

R. Brzák 29.3.2018 9:46

Re: Autor nemá tak úplně pravdu.

Pro mne je v tom jedno pozitivum - ať už jsou důvody pro odsuzování či podávání žalob na prezidenty racionální, či nikoliv, v konečném důsledku tyto situace vedou ke zmenšování skupiny lidí věřících v dokonalé bytosti a jejich hledání do funkcí držitelů moci nad námi - což zvyšuje potenciál osobní odpovědnosti u občana a tudíž i jeho svobody.

R. Langer 29.3.2018 9:50

Re: Autor nemá tak úplně pravdu.

Hm, ani bych neřekl.

A. Zajícová 29.3.2018 9:12

Velezrada

je silné slovo, Prezident Rozdělovník má právo pověřit BIS pátráním klidně i po tom Peroutkovi, pokud usoudí, že je to pro bezpečnost státu nutné...Chtělo by to všeobecně trochu zklidnit vášně. Na druhou stranu je zábavné sledovat, jak antizápadní propaganda řádí - počínaje různými "analytiky" typu Tereza Spencer a konče důchodcema v tramvaji. To mne s celou pomatenou situací smiřuje...sice se celá ČR chová jako blázen, ale zase je sranda.

P. Lenc 29.3.2018 9:01

Ač Zemana

opravdu nemusím, tak Kalousek a Topka se propadají do naprosté zoufalosti a směšnosti.A ano, tento "boj" začíná připomínat "pokrokovou" Ameriku.

J. Václavíková 29.3.2018 9:03

Re: Ač Zemana

Naopak. Upozorňovat na to, že Zeman nejedná v našem zájmu, ale v zájmu nepřátelské mocnosti, je třeba neustále. Aby bylo jasno, že Zeman nereprezentuje naši politiku.

R. Brzák 29.3.2018 9:09

Re: Ač Zemana

Řekněte mi, jak je potvrzení skutkového stavu BISkou v rozporu s naším zájmem.

J. Václavíková 29.3.2018 9:33

Re: Ač Zemana

Ne to samotné potvrzení, ale to veřejné zadání, jež má za úkol pouze zpochybnit vyhoštění.

R. Brzák 29.3.2018 9:43

Re: Ač Zemana

A můžeme pokračovat - jak chcete dokladovat, že to veřejné zadání (které je dokonce prezidentovou povinností) má Vámi detekovaný úkol...

P. Dvořák 29.3.2018 9:46

Re: Ač Zemana

Jak víte, jaký bude mít šetření výsledek? Nebo se děsíte, že stejně jako všude, se žádný důkaz nenajde?

Pokud je známo, tak k vyhošťování a k celé aféře vlastně došlo proto, že ministr zahraničí Britského království něco "dokázal" tím, že to prohlásil.

J. Václavíková 29.3.2018 9:55

Re: Ač Zemana

Jasně, bývalí ruští agenti padají v Británii jako mouchy, ovšem Kreml je v tom nevinně. Na vyhoštění v tomto případě fakt není třeba čekat na výsledky vyšetřování. Jak píšu níže, tohle celé je o gestech. A gesto Zemanovo dává jasně najevo, za čí zájmy kope. Naše to nejsou.

R. Brzák 29.3.2018 10:28

Re: Ač Zemana

Jako gesto jednoty s našimi spojenci v NATO je vyhostění diplomatů v pořádku. Ale pokud se vede diskuze o tom, co se skutečně stalo - což je založeno vyšetřováním, tvrzeními obou (i více) stran, pak je namístě předkládat důkazy. A v tomto ohledu je pověření BISky zcela v pořádku.

Řekněme jednoduše, že důkazy nás nezajímají. Rusko je nepochybně náš rival (samo nás označuje za nepřítele), máme své spojenectví zajišťující naši bezpečnost - takže stůjme pevně v opozici k nepříteli našeho přítele. Pokud v takovéto jasně deklarované situaci prezident začně hledat nějaké hypotetické důkazy, bude zrádce....ale pokud se tváříme, že chceme hledat pravdu (mimochodem naivní přístup ve hře tajných služeb), pak opouštíme rovinu gest...

J. Hejna 29.3.2018 11:23

Re: Ač Zemana

Jste, madam, k politování.

Nenávist z vás přímo leje.

P. Portwyn 29.3.2018 18:51

Re: Ač Zemana

Za vaše fakt ne :o)

S těmi vašimi 10 % bych mu to ale moc nevyčítal....

J. Václavíková 29.3.2018 8:58

Bartoň předvádí klasickou filipiku pro hlupáky,

co se rádi nechávají opít rohlíkem.

Jinak je totiž každému soudnému jasné, o co jde. Kdyby šlo jen o to vyšetřování, požádá o ně v tichosti. Zatímco jemu jde právě o ten mediální humbuk, který má za účel zdiskreditovat gesto vlády s vyhoštěním Rusů. Když už tomu nedokázal zabránit. Celá tahle kauza je právě o gestech. Gesto Rusů, dávající na vědomí, že si nikdo na světě nesmí být jist životem, gesto Západu, že si to nenechá líbit, a gesto Zemana, že udělá všechno pro to, aby podpořil ruskou interpretaci událostí. A nakolik lze COKOLIV Rusům věřit, jsme byli nejen v poslední době ubezpečeni nespočetněkrát.

R. Brzák 29.3.2018 9:08

Re: Bartoň předvádí klasickou filipiku pro hlupáky,

Paní Václavíková, Vaše argumentace by byla logická, pokud by skutečně naše země mohla být původcem onoho tajemného jedu. Možná, že Zeman ví, že jsme původci novičoku, možná že skutečně chce, aby bylo tvrzení Ruska potvrzeno. Ale právě tak může být správná ta logika, že Zeman chce, aby bylo i naším vyšetřováním potvrzeno, že Rusko svým tvrzením o původu vražedného nástroje z Česka přestřelilo.

Rozhodující rozdíl je v tom, co si o Zemanovi myslíme. Kdo si o něm myslí, že je proruský šváb, tomu je samozřejmě "jasné, o co jde". Kdo si o Zemanovi myslí, že je to náš zachránce před migrací, ten bude možná i rád, když bude házet vidle do propagování "ruské stopy" v oné hrůzné situaci.

Já nevím, co se tam stalo, nesedím v Zemanově hlavě (díky bohu) a tudíž asi nejsem "soudný" - není mi vše jasné...

P. Dvořák 29.3.2018 9:49

Re: Bartoň předvádí klasickou filipiku pro hlupáky,

A co takhle podobně, ale o ministrovi zahraničí Britského království Johnsonovi:

"Kdyby šlo jen o to vyšetřování, požádá o ně v tichosti. Zatímco jemu jde právě o ten mediální humbuk, který má za účel odůvodnit gesto vlády (nejen) Britského království s vyhoštěním Rusů."

J. Václavíková 29.3.2018 9:57

Re: Bartoň předvádí klasickou filipiku pro hlupáky,

Vy jste ani náhodou nepochopil, proč měl Zeman o vyšetřování, nahlas zpochybňující naše oficiální stanovisko a vyjádření vlády, požádat v tichosti, že?

P. Dvořák 29.3.2018 12:11

Re: Bartoň předvádí klasickou filipiku pro hlupáky,

Vy jste ani náhodou nepochopila, proč měl Johnson o vyšetřování požádat v tichosti, ale neudělal to, že?