11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Zemanova užitečná cesta

Evropské hodnoty něčím začínají připomínat manželku slavného televizního detektiva Columba – často se o nich mluví, k vidění ale nejsou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 14.8.2015 9:26

Re: Všem těm ideologicky pevným

Jo? Já posledních 25 let jezdil, jako profesionální obchodník do Ruska a Číny a byl jsem tam řádově 100x za tu dobu a realizoval jsem kontrakty v řádu miliard dolarů. Takže co že mi uniklo na vlivu návštěv našich papalášů v těchto zemích na čilé obchodování? Malá nápověda - víte o tom prd a vliv to má nulový.

J. Šimek 14.8.2015 9:19

Re: Všem těm ideologicky pevným

Obama se opakovaně setkává s Dalajlámou, ale vám je z jeho postojů k Číně a Tibetu na blití :o)

Z. Švrček 14.8.2015 9:13

Re: Všem těm ideologicky pevným

To já si všiml. Každý dle svých zkušeností. A nejde až tak úplně o Zemana, to jste nepochopil. Jde o to, zda Čínu stejně jako Rusy označíme za ty zlé, uvalíme na ně sankce, bojkoty a my dobří hoši si tady budeme leštit bodla, zatímco zbytek světa s nimi bude čile obchodovat k vzájemnému prospěchu (ostatně i ti bojkotující to tiše provedou také).

K. Janyška 14.8.2015 9:13

Evropa nemá žádné svoje hodnoty. Jsou to hodnoty

evropských národů a ty jsou zhusta velmi rozdílné. Albánie, Rusko, Ukrajina, Řecko, Norsko a my jsme například absolutně  nekompatibilní. Jděte do háje, řečo... Dzp.

J. Bureš 14.8.2015 9:10

Re: Všem těm ideologicky pevným

Ono pane Prokope to občasné připomenutí západních státníků není ničím jiným, než prachsprostým pokrytectvím. On asi australský premiér nehřímal o lidských právech když podepisoval s čínským prezidentem dohodu o volném obchodu, ona kancléřka Merkelová asi pomlčela o lidských právech když na návštěvě Číny prohlašovala že "Německo potřebuje čínské trhy i zdroje, které čínská vláda může vyčlenit na nákup německých a evropských dluhopisů" A prezident Obama když prohlásil v roce 2009, že „Dvoustranný vztah mezi Spojenými státy a Čínou bude tvarovat 21. století" asi v té chvíli taky lidská práva a čínskou okupaci Tibetu schoval někam hluboko do šuplíku. Z těchto západních státníku je mi daleko více na blití než ze Zemana, ten je mi totiž naprosto lhostejný.

P. Kmoníček 14.8.2015 8:50

Jako ironie

dobrá úvaha.

M. Prokop 14.8.2015 8:32

Re: Všem těm ideologicky pevným

Nějak jsem si nevšiml, že za obroďáku by byl Západ aktivní.

Zeman ovšem Číňanům neukazuje, jak lze věci dělat lépe a demokratičtěji, Zeman se před Číňany bezpáteřně plazí a tvrdí, že se tam jezdí učit - což mu, bohužel, i věřím. V Tibetu i jinde jsou Číňani normální okupanti. Neškodí jim to občas připomenout, jak většina státníků Západu činí. Jenže, kde by se zde vzal státník, máme jen ožralého kecálistu presidenta a Dluhoslava Sralbotku premiéra.

Pan Schneider je jeden z jurodivých, kteří se v Lidovkách objevili spolu s Babišem/Burešem.

Z. Švrček 14.8.2015 8:24

Všem těm ideologicky pevným

myslitelům z dosavadní diskuse - myslíte, že bylo chybou, že západ v období Pražského jara byl aktivní, že nám v zemi, kde bujel komunismus a budoval se socialismus pootevíral vrátka? A i když nakonec bylo toto období utopeno a ztraceno okupací a normalizací, že u nás nezanechalo alespoň vědomí, že tam venku je jiný svobodnější svět? Nezasilo toto uvolnění alespoň semínko, které potom vyklíčilo v roce 1989, protože jsme věděli, že na to nebudeme sami a připojíme se k západu? To těm číňanům, kteří mají, zatím jen pár let, taky takové období uvolňování tuhého komunismu, období, kdy místo utužování a vývozu své ideologie začínají úspěšně obchodovat a uvolňovat i své (zprvu ekonomické) hranice, budeme za to dál nadávat, mlátit je po ksichtech výčitkami o maoismu a Tibetem a říkat jim, že vlastně nevěříme, že by s nimi mohlo v budoucnosti být i docela dobré partnerství a spolupráce? No vida vida. Jak jste nám zastydli evropánci. Já Zemanovi tleskám právě za tyto počiny, kdy se projevuje jako státník, i když jsem jej nevolil. Ty řádky pana Scheidera o zločinném působení ideologie se vztahují právě na vás.

J. Šimek 14.8.2015 7:33

Oslí můstek mezi orientem a pedofílií jsem fakt nečekal :o)

J. Mannheim 14.8.2015 7:17

z tohoto hlediska

bych věděl o ještě užitečnější cestě - směr Severní Korea, pouze tam

F. Egerer 14.8.2015 7:11

Re: Možná opravdu mírně posiluje neonacismus,

To by zrovna tak mohl místo do Číny nastoupit na stáž do Bruselu.

J. Fridrich 14.8.2015 6:33

Re: Možná opravdu mírně posiluje neonacismus,

Souhlas pane Kalužík. Velmi mne pobavila myšlenka autora článku pana Schneidera, že nám bude našimi spojenci a partnery president Zeman záviděn......Lepší vtip na pátek před víkendem již neočekávám.

J. Kovaříček 14.8.2015 3:56

To jsou mi věci

Takže posiluje neonacismus? A co takhle neosocialismus, neokomunismus a hlavně neoblbost? Tak ať si tu cetu neoZeman užije až poletí neoaeroplánem.

S. Kalužík 14.8.2015 2:17

Možná opravdu mírně posiluje neonacismus,

zcela jistě ale stále bují komunismus, stejně zločinná ideologie, jako nacismus. To se ze článku nějak vytratilo. Možná se tam pan president opět přiučí umění komunisticky vládnout masám.