16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman nereprezentuje demokracii. Koho teda?

Kandidát, který zvítězil za pomoci lhaní, nepravdivých obvinění, povzbuzování národnostní nenávisti, utvrzování náckovských stereotypů a porušování volebního zákona prostě nezvítězil demokraticky a nereprezentuje demokracii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 31.1.2013 10:42

Re: Demokracie ?

Mohou volit alespoň kohokoliv jiného, než volili posledních 20 let. Ale nikdo, NIKDO to neudělá. Tak proč se pořád každý diví, co je to tu za bordel?

P. Čech 31.1.2013 12:16

Re: Demokracie ?

Mohou volit jednu ze 150 politických stran. Např. Stranu přátel piva, Erotickou iniciativu, Ostrava se baví, Balbínovu poetickou stranu či nějakou jinou politickou stranu. V našem volebním systému žádná z těchto nemá naději se dostat do sněmovny. Hlasy jim odevzdané propadají ve prospěch ODS, ČSSD, KSČM, TOP 09. VV a LIDEM se úspěšně přiřadí ke stranám propadlým. A jsme tam, kde jsme nechtěli být. On totiž ten volební systém v ČR platný je velice chytře vymyšlen a hlavně uzákoněn.  De facto konzervuje moc několika politických stran (3-5) a tím nefunkčnost celého systém, vycházejícího ze zásad poměrného zastoupení. Cestou z toho ven je pouze většinový, dvoukolový volební systém do všech úrovní státní správy a samosprávy, tedy do veškeré moci zákonodárné a výkonné. Přímé volby kandidátů a niokoliv politických stran.

R. Langer 31.1.2013 15:04

Re: Demokracie ?

Ano, pokud by jinou než vládní stranu volil každý, tak se do té sněmovny dostanou. Protože voliči ovšem buď chtějí, nebo si nechají namluvit že chtějí něco jiného, dostanou co si přáli a zvolili. Je to jejich volba a jejich chyba. Ale pořád si stěžují.

P. Čech 31.1.2013 15:49

Re: Demokracie ?

Vážený pane, pokud by voliči volili rovnoměrně všechny existujicí politické strany, nedostala by se do sněmovny ani jedna z nich, protože by žádná nepřekročila 5% hranici. Zkuste si to spočítat.

T. Marek 31.1.2013 23:29

Re: Demokracie ?

Pan Oamura není spasitel, ale moula. A demokracie není jen jít jednou za 4 roky k volbám. vyžaduje tzv. občanskou společnost - zájem o veřejné záležitosti. To je starost pořád. Začíná to na obcích, u nás pokračuje na krajích.  Na řadě obcí těžko shánějí vůbec někoho, kdo by je řídil. Krajských voleb se zúčastnilo cca 30% voličů a nyní se různě demonstruje proti komunistům. Ale volby se přece daly i vyhrát, že? Víme my, co vlastně chceme?

R. Langer 31.1.2013 10:11

Re: Demokracie ?

Ano, s tím by se dalo souhlasit. A to tak, že velmi...

A. Novák 31.1.2013 6:38

Zemanovým výpadům měl čelit hlavně Schwarzenberg.

nevidím důvod, proč by mu v tom měla pomáhat ČT.

A. Holík 31.1.2013 14:04

Re: Zemanovým výpadům měl čelit hlavně Schwarzenberg.

Takove lhani by mu ve vetsine statu spocetli sami volice. U nas to nevadi ..

P. Maleček 31.1.2013 5:43

Nelze lést nahý do klece hladového tygra

Ano hájit demokracii před náckostvím a komunismem je nutné. Ale nelze to dělat tak amatérsky jako Švarcík a jeho lidé. Demokracii neobhájím tím, že vlezu nahý do klece hladového tygra.

A přesně tohle Švarcík, pro tygra lákavě navoněný Kalouskem a popletenými humanitními ideály a řada jeho úctyhodných, ale naivních a nepřipravených podporovatelů udělali. Zvláště bolestné to bylo u Čáslavské a Svěráka. To ometálovaný válečný hrdina v rukou Zemana šlapal jak hodinky. Že byl natažen, seřízen a tím odpudivě zneužit Šloufem je mimo jakoukoliv pochybnost.

Stejně jako to, že vytažení sudetské karty Moravcem - tj. Českou televizí vůbec nebyla náhoda. Stačí si ověřit kdo vodí členy Rady ČT. Amatérismus Švarcíkova týmu i jeho samotného zde doslova bučí.

Holt k obraně demokracie nestačí jen moudré hezky znějící řeči. Kdo není řádně připraven a ochoten za ní tvrdě bojovat a odmítá prolít krev jejích nepřátel demokracii víc ublíží než jí pomůže.

J. Pernica 31.1.2013 8:36

Re: Nelze lést nahý do klece hladového tygra

Přesně jak píšete. Šlechta zdegenerovala. Mám tím na mysli, že může být "noblesní", ale přitom útočná, lstivá, podlá a zvítězit. Pokud by taková v historii nebyla, tak by dnes neměla takové majetky. Bohužel o ty majetky dnes nemusí bojovat, tak blbne. A není to o tom, že bych chtěl hanět knížete, ale šlechta vznikla ze zlodějů, zabijáků a válečníků a nahromadila majetky všelikerým způsobem. Až měla majetku dost, už si sama nemusela špinit ruce vraždami, ale našla si jiné metody, ale neustále musela bojovat o své místo na výsluní, protože za rohem vždy číhal někdo, kdo využil slabosti (např. zabil posledního syna) a pak vdavkami majetek získal. Ona vražda byla sice hnusná, ale odstranila z linie slabého jedince, který by rod stejně oslabil. A to se dnes neděje! Zda je to dobře nebo špatně nechť každý usoudí. Ale náznaky jsou zřejmé - Karel nebyl schopen dostudovat jedinou vysokou školu.

P. Pavlovský 31.1.2013 0:52

Přesné!

Demokracie předpokládá dodržování demokratických pravidel.

Tam, kde jsou porušována a toto porušování není nijak sankcionováno,

ale naopak je odměněno vítězstvím, není demokraice v plném slova smyslu!

R. Szewczyk 31.1.2013 1:08

Re: Přesné!

jasně,ale ty demokratická pravidla to jsou tedá která?Demokratická pravidla to zní jako socialistické soužití,Hm,50tis podpisů zcela vylučuje pojem demokraticky zvolený prezident,argument ,že by se vyrojilo 10tis kandidátu,je alibistický,dá se to řešit primárkami na urovni okresů,nebo ještě níž

R. Langer 31.1.2013 9:42

Re: Přesné!

Já jsem pro, ať je kandidátů klidně 10000, také bych kandidoval...

R. Szewczyk 31.1.2013 0:37

hm

by mně tedá zajímalo,když tedá vo to jde,co je tedá ta demokracie?Bo jaksi vaše pojetí demokracie mi neštymuje ani s Millem ani s Schumpeterem,spíše je to o slunečním státě o kterém sníte,Nakonec japonec,jakápak demokracie ,když podstatná část občanů ma zakázano volit,jako snící demokrat jistě víte o koho jde!

H. Lukešová 31.1.2013 0:33

Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

že hlavním vítězem prezidentských voleb v ČR je Izrael. Protože oba kandidáti, ať Schwarzemberg tak Zeman jsou nejvíce proizraelští kandidáti z českých politiků. Jsem zvědavá, jak soudruzi nacibolševici (např. fenomenální Haló noviny) "skousnou" rezolutní Zemanův proizraelský postoj. Když jsem jela městem, tak jsem viděla celé město polepené protiválečnými plakáty. Byl na nich vyobrazen Zeman, rakety, mrtvoly, varování před útokem na Írán, mrtvé palestinské děti, pod plakátem byly podepsány islámské a levicové organizace ("Ne základnám", "Palestinský klub" a desítky dalších organizací). Zajímavá schizofrenie, na jednu stranu bolševici musí podporovat Zemana, levicového kandidáta, ale na straně druhé "pokrokové" nacibolševické organizace a servery proti Zemanovi bubnují. Uvidíme. Srandy bude kopec.

T. Kočí 31.1.2013 7:33

Re: Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

Kterým městem?

H. Lukešová 31.1.2013 10:59

Re: Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

Projížděla jsem Znojmem. Znojmo bylo celé polepené.

R. Langer 31.1.2013 15:05

Re: Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

Safra, že by bylo Znojmo taková muslimská bašta?

H. Lukešová 31.1.2013 18:11

Re: Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

To třeba ne, ale levičáků je ve Znojmě plno. Ve Znojmě pravidelně triumfují komunisté.

R. Langer 31.1.2013 9:41

Re: Ovšem nacibolševické servery, vypisovat nebudu psaly,

Cože? 8-o