7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman má navrch - alespoň dnes

Podle bleskového průzkumu veřejného mínění nesouhlasí 48 % respondentů s účastí politiků na „trucpodniku herců?!“, 37 % ho podporuje a ostatním je to jedno. Bartoška, Dyk a další vyzývají ke společenskému neklidu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 31.10.2016 20:46

Hermann

Židovská hádanka. Kdo to je? Potomek asi 60 milionů zavražděných Židů navštívil setkání sudetských Němců, potomků německých nacistů, kteří ty Židy usmrtili a pozdravil je mile: Milí krajané!

K. Vyšata 31.10.2016 14:41

Vždycky je špatné,

když volba nedopadne jak si přejeme. Ponížení, a z toho vznikající trauma nepotřebnosti a neuznání, někteří nesou těžce. Proto vždy hledají způsob, jak napravit a upravit situaci pro příště, aby se výsledek rovnal našim názorům. Toto jednání má mnoho z různých ideologických směrů, marxismus, fašismus a pod.

V takovém případě je za zpropadená demokracie přítěží.....

F. Pavlis 31.10.2016 14:23

Hradní

pán je už drahně dlouhou dobu absolutně nedůvěryhodný. Jeho voliči také. Chybí jim soudnost.

T. Kohout 31.10.2016 19:41

Re: Hradní

"nedůvěryhodní voliči" - nějaká politologická novinka. Co ti vědátoři ještě asi nevymyslí.

A. Reček 31.10.2016 11:19

Přímá volba prezidenta není nic špatného, jenže

vyžaduje to postavit za kandidáta skutečného odborníka a ne dosluhující dědky. Minule se naše politická scéna teprve zaučovala, proto tam bylo i to zbytečně velké množství kandidátů i s jedním zcela potetovaným. Příští rok už budeme chytřejší.

J. Kučera 31.10.2016 12:57

Re: Přímá volba prezidenta není nic špatného, jenže

Je mi lto, ale vidíte to právě naopak. Volba prezidenta v r. 2018 bude mít stejně nebo dokonce více kandidátů než ta minulá. Stačí jen slovat hemžení různých šíbrů, kteří se na kandidátku cpou. Pokud někdo zná poměry (ať už s nimi souhlasí nebo ne) musí vědět, že když bude Zeman znovu kandidovat, zvítězí velice pravděpodně už v prvním kole. Všichni pseodokandidáti představují jen snahu, aby musel do druhého kola. Což se dokonce i může podařit. Není to tím, že by byl Zeman dokonalý prezident, ale tím, že se nikdo lepší na funkci nehlásí.

V. Kain 31.10.2016 16:41

Re: Přímá volba prezidenta není nic špatného, jenže

Že by tím skutečným odborníkem byl vekslák Horáček?Tak to si rozhodně nemyslím.Ti kteří se tam budou cpát a to se klidně vsadím budou odborníci,že se jednomu bude chtět plakat.

A. Alda 31.10.2016 10:05

Nevím, zda úmyslně či z hlouposti

převracíte sled událostí a příčinu s následkem.

Zeman byl přívržencem EU a nevedl proti ní žádnou kampaň, ale naopak se zapojil do spousty kampaní prounijních. Teprve odpor lidu (démos, populus) ho vedl ke změně postoje a ke kritice migrační politiku EU. Vy to však stavíte opačně - jako by Zeman léta vedl protiunijní kampaň, až k tomu přesvědčil i obyvatelstvo.

Tak buď jste se zbláznil, nebo jste hlupák od začátku, nebo jste lump a darebák zcela mimořádný. V žádném z těchto případů Vám ale nelze věřit.

P. Vaňura 31.10.2016 12:27

Zeman i nadále chce EU, ALE, protože se EU zbláznila

a začala podporovat ILEGÁLNÍ!!! imigranty, musel svůj názor na ni v tomto ohledu změnit i M. Zeman.

Zeman byl ovšem už předtím kritický k některým eurohovadinám, např. "podpoře OZE."

J. Kanioková 31.10.2016 14:02

Souhlas,

ale ještě bych přidala, protože to občas někde zahlídnu, aby lidi přestali navrhovat člověky jen pro parádu. Už leckde vidím navrhovat takové, kteří o politiku téměř nikdy ani nezakopli, jen umí pěkně mluvit o něčem z oboru, který je jim blízký, a třeba přidají jen pár kritických slov k současné politice. Nemají ponětí o politických hrátkách a tlacích, které by museli dokázat pět let diplomaticky vyrovnávat, čelit jim. To není funkce pro polit. amatéry..

Z. Lapil 31.10.2016 19:17

Re: Souhlas,

Pravda pravdoucí. Jen si dovolím upozornit, že je nutné - aspoň podle mě - "ponětí o politických hrátkách a tlacích" chápat hodně široce. Osobně rozhodně nepochybuju o tom, že velký podnikatel (Horáček; Babiš) nebo vysoký nepolitický funkcionář (Drahoš - předseda ČSAV) mají s politikou právě ve smyslu tlaků a her o moc bohaté zkušenosti.

Tímto příspěvkem jakkoliv nenaznačuji, koho a jestli vůbec někoho z dotyčných případně hodlám volit.

T. Kohout 31.10.2016 19:44

Re: Nevím, zda úmyslně či z hlouposti

A jestli to -zcela náhodou- nebylo proto, že dřív se Unie zdála dobrou věcí, postupem doby se ukazují i její nedobré stránky.

K. Janyška 31.10.2016 8:54

Není tomu tak. Marxáni, tedy Zemanové,

mají rudočernou socialistickou EU rádi... Dzp.

D. Polanský 31.10.2016 7:37

Sice Zemana činy moc necharakterizují,

ale ostatní strany se také problému migrace vyhýbají, pokud s vzpomínám v nedávných volbách pouze Okamura měl na plakátu téma migrace. Ostatní strany mlčely. Takže Zemanovi stačí mluvit a bušit se do prsou, podobně je to s Klausem.

J. Kanioková 31.10.2016 14:06

Ale, ale, ale..

Klaus je snad v aktivní politice ?