7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zeman je prý „neschopen“ vykonávat funkci

Jen zřídkakdy uveřejní server HlídacíPes zprávu, která by nebyla kritikou těch, kdo v dnešní době v Česku vládnou. O to víc překvapí názor, že senátoři v čele s Pavlem Fischerem jednají neústavně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 7.6.2021 12:42

Pokud je mi známo, nejméně jeden kůň už funkci senátora vykonával.

Š. Hašek 7.6.2021 13:16

R^

J. Drobný 7.6.2021 12:58

Zeman je neschopen služby a to již drahnou dobu, říká posudkový lékař VZP M. Valenta!

Možná by vhodné před volbou dalšího prezidenta, zavést u kandidujících lékařské kontroly jako na vojně - Schopen, bez vady!;-D

V. Heidlerová 7.6.2021 9:01

Konečně někdo zvolal "Král je nahý", ačkoli to vidělo kolem něho mnoho lidí už dávno. !!

R. Langer 7.6.2021 9:03

Hm, jako třeba kdo? 8-o

Š. Hašek 7.6.2021 9:35

Upozorňuji, že -mnoho- jest neměřitelné. Byť hojně používané.

Když se počítají volební hlasy (jeden případ z milionu), tak se to dělá přesnějc. Na sedm (senátorů) se nehledí, poněvadž to je statistická chyba, v těch miliónových číslech (matematika, na průmce). Televizní redaktoři též mají maločíselnou hodnotu.

M. Šejna 7.6.2021 8:37

Fisher, Láska a další senátoři podobného myšlení jsou pro český politický systém dost nebezpeční.

Je v pořádku, že mají jiný politický názor než prezident. Od toho tu máme demokracii a pluralismus, aby se v politice mohli objevolat lidé různých názorů a myšlenek.

Děsivé je, že lidé typu Fischer a Láska chtějí odstranit politického rivala neústavní cestou.

Je děsivé, že jakýsi senátorský výbor vydá usnesení, že přezident má být odvolán z funkce.

Š. Hašek 7.6.2021 8:52

Trefné poznámky!

Pokud je poslanec "frajer", tak přehlasuje prostě vládní poslance. Samozřejmě je mu ovšem také jasné, že to přehlasování může mít politicky a reálně vysoce zápornou hodnotu - hlavně tedy pro něho. Takže tam je sbor křiklounů a odvolávačů vlády. "Frajerů" málo.

Pokud je senátor "frajer", tak se těší na debatu s člověkem opačného názoru. I na debatu s presidentem. Samozřejmě, nemůže to být ani Drahoš, ani Hilšer. Jeden je jen bruselekrálíkářem, druhý je svlékajícím se bruseleAfričanem. Oba jsou výboroví profipetičníci a prohlašovači. "Frajerem" není ani jeden.

O. M. 7.6.2021 13:54

Jak, neústavní cestou? Oni snad chtějí dobýt Hrad, zajmout prezidenta a odvézt ho neznámo kam? Veškeré kroky, které činí, jsou v souladu s ústavou; výsledkem toho je, že se jim zbavení MZ prezidentského úřadu za stávající situace nemůže podařit.

P. Sura 7.6.2021 14:30

Pane Šejno, pokud jsou "ústavní postupy" natolik bezzubé, že nedokážou odstavit prezidenta, který z pozice své povahy škodí zemi, není divu, že se hledají i méně ústavní postupy. Mimochodem, Zeman se dostal na Hrad taky neústavním postupem - LHAL o svých proti kandidátech. A to, že lhát se nemá, je nad všemi ústavami. To Vám nevadí??

M. Šejna 7.6.2021 14:57

A kdo rozhoduje o tom, že Zeman škodí zemi?

Vy?

Nebo senátor Láska a Fischer?

Pokud Vy a ti vaši oblíbení senátoři, tak definujte, jak lze škodit zemi. Chci to vědět proto, abych věděl, kdy mě budete Vy a vám podobní zavírat do kriminálu za to, že jsem odmítl mít pravdo-láskou úředně schválený názor. :-P

P. Sura 7.6.2021 15:01

.... Aha, Nojo, ..... já zapomněl .... tak nashledanou.....!

J. Jurax 7.6.2021 17:01

Ale jděte - lhát v politice je obvyklé, na nezbytné. Pravdomluvný, slušný a čestný Mirek Dušín nemůže být politikem - nemá pro to osobní předpoklady.

Což neznamená, ze lži v politice mají být, když se provalí, přesněji když je účelné je provalit, tolerovány. Zejména u našich politických protivníků ne. Koneckonců MY nelžeme ...

J. Jurax 7.6.2021 17:06

Ano.

A jaké závažné poškození naší země vzešlo ze slov či činů páně prezidentových?

J. Nevrkla 7.6.2021 8:25

Snad už se tím slabomyslnym a ubohým útokem na prezidenta Fisher jako prezidentský kandidát definitivně odrovnal.

Š. Hašek 7.6.2021 8:57

4% dostane, pokud do toho půjde. Možná 6%.

Potom se zas nechá zvolit senátorem. K tomu stačí třeba jen 8564 hlasů, ve druhém kole. Podle pravidel.

Hodně senátorů hýká tak hlasitě, jako by měli za sebou 856 400 hlasů.

J. Sedlář 7.6.2021 7:56

Že by sekli v zahrádkářské kolonii trávu a o něco víc si smotli?

Š. Hašek 7.6.2021 7:46

Presidentovi to výborně myslí. Hraje dobře šachy. Nečte pochybné plátky typu Lidovky, nesleduje příliš ukecané manekýny v ČT09. Trpí neduhy, které mu znemožnují vystupovat v prdlých reklamách na nějaký elixírgeriavit.

Že nesedí nějakým politikům? Tak nesedí. Tihle politici se dost odkopali, jsou to zoufalci, kteří ani neumí spočítat počet sedících vedle nich v parlamentu. A posedlouši nějakým hlasováním, že všady chodí velezrádci (od dob Klause). A že názory bude určovat Drahoš (chalupaří???).

Občan volí a běžně vydrží, že jeho spoluobčané zvolili někoho jiného. Sbor senátorů má ale nervy nadranc a Mirka je vyděšená, jako když vidí na kameni v lese třímetrovou užovku. Furt, stále, imrvére.

M. Krátký 7.6.2021 12:48

čtu vás rád a pokaždé tleskám - děkuji R^R^R^

Š. Hašek 7.6.2021 13:19

I já děkuji.

Ale dejte si na mě bacha! Myslím to "pokaždé". Moje drahá manželka občas pronese, že jsem hroznej! Drahá nemyslím klenotnicky.

P. Kmoníček 7.6.2021 7:42

A Bartoni, Vy jste přesvědčený o opaku ?

R. Langer 7.6.2021 7:44

Evidentně ano. A já třeba také.

F. Navrátil 7.6.2021 7:36

Senátoři se těší vážnosti odpovídající síle mandátů a počtu jejich voličů. Jejich činnost proto není státnická, ale estrádní.

Š. Hašek 7.6.2021 7:52

Je to tak!

Vypadá to, že celý (!!!) sbor senátorů má sílu voličů o velikosti asi třetiny voličů presidenta. Někteří byli zvoleni opravdu jen podivnou menšinou voličů svého obvodu.

Ovšem podle pravidel!

Senát ČR je velmi diskutabilní. Viz státy, kde senát není. A ty státy běží normálně, až nudně. Senátoři tam aspoň nepeticují každé pondělí.

K. Salajka 7.6.2021 7:11

Všichni prezidenti by měli projít testem. Jestli rozliší holčičku od chlapečka, poznávají své příbuzné, kdy byla poprvé užitá vakcína proti Covidu v jejich zemi a jak dlouho již vládnou. V českém případě, by měl být aktuální záběr na našeho prezidenta povinnou přílohou reklamy na Becherovku. Jestliže označil vybrané novináře za hyeny, měly se jich zastat spolky na ochranu zvířat. Novináři jako Kroc a další potvrzují, že to prezidentovi stále výborně myslí.

R. Langer 7.6.2021 8:59

Já bych to ovšem netestoval jenom u kandidátů na prezidenta, ale u všech politiků účastnících se veřejného politického života. Koneckonců, jsou to naši zastupitelé, co by proti tomu mohl kdo namítat, že? A myslím, že by se zjistili zajímavé věci, například o tom, co si myslí o pojmech, kdo že je vlastně chlapeček, a kdo holčička, případně o tom, kdo je utlačovaný uprchlík. Věřím, že by se volební preference díky tomu zřejmě dost změnily. ;-D

F. De Winter 7.6.2021 10:03

!R^R^R^

P. Jirkovský 7.6.2021 6:33

Především není Zeman schopen vykonávat funkci prezidenta pro svoje charakterový vlastnosti, teda spíš vady. Ale to, že někdo lže jak cigán, že jeho působnost vykonávaj podivný existence, a že vážnost úřadu poslal někam do žumpy, zřejmě mase jeho obdivovatelů nevadí.

P. Kmoníček 7.6.2021 7:47

Přesně vystiženo, pane Jirkovský. Má to ale jednu vadu. Tento charakterový nedostatek mají totiž i všichni jeho příznivci a ti vůbec neví co to znamená.

M. Šejna 7.6.2021 8:27

No jistě

kdo nevolí jako Kmoníček, je charakterově závadnej. Prostě kdokoli s jiným názorem, než má Kmoníček, je gauner, lhář, debil atd.

Bolševici všeho ražení musí mít z politicky uvědomělého Kmoníčka s jediným správným názorem radost.