5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza 7.8.2008 23:06

Snad jen Jára Cimrman by se nedivil...

Vždyť přeci někdo musí prošlapat cestičku lidského směřování, aby mohl ostatním říci "Tudy ne přátelé......"

Jen aby ta cestička nebyla příliš dlouhá a široká, neb dálnice to zatím zcela jistě hodně prodražuje....

Mě asi nejvíce vadí, že ten zelenorudorůžový rádobypopulismus sublimuje do podoby zelené diktatury za každou cenu, ať to stojí co to stojí, bez hlavy a paty. Že obecné zelené pravdy, nebo ještě hůře prachsprosté teorie, na které ještě sice nikdo nepopsal univerzální řešení se mění téměř v náboženství zelených fanatiků, kteří prosazují slepě nesystémová řešení, hlavně ať se něco děje.

Až příliš mi to připomíná nadšená modrokošilatá budovatelská padesátá léta, jen o pár desetiletí posunutá se sublimací na košilky zelené. No doufám, že to trochu vyčpí, až lidem konečně dojde, že jako všude jde jen o byznys, tak trochu převléknutý do zeleně dotační ideologie. To je totiž podstata toho zeleného fungování a zelenototalitního zla všeobecně. Stačí se jen koukat okolo, co komu prospívá, zda vůbec bylo něco vytvořeno a kdo si na tom nahrabal.

Lukáš 7.8.2008 21:42

Za sociálně soudržnou, nekonzumní a udržitelnou společnost 21.stol. ČSSD a SZ! Slzu zatím nezamačkávám, budu bojovat:-)

Dle mého názoru je možné větší a nutné zezelenání ČSSD jedině pod větším

vnějším tlakem, nebo spíše pod obojím. O alespoň mediální zelenání ODS se může

pokoušet jen opravdu velký ilusionista. ODS je pouze lokálním kartelovým

uskupením. Právě proto vidím jako opravdu nejlepší možnou koalici pro ČR,

koalici ČSSD a SZ a hledání společných postupů.

Irena 7.8.2008 20:45

Osobně

se divím  tomu, že "Zelení" sáhli po tak zprofanovaném a vyčpělém  kdysipolitikovi, jakým je pan Kocáb!Vždyť dnes již je každému soudnému člověku jasné, proč se  po revoluci angažoval ve velké politice!Když se náležitě napakoval, a to nejen na kuponové privatizaci , rafinovaně vycouval!Ale, komu není rady, není ani pomoci!I Tato nominace jasně vypovídá o tom, jak se  "Zelení" potácejí nad propastí a dokazuje, že "Tonoucí se i stébla chytá!"Bohužel v tomto případě stébla značně zpuchřelého!!!

Honza 7.8.2008 23:14

Re: Osobně

Pan Kocáb je pouhý snílek, bohužel neschopný vlastního pragmatického života. Už jen to podmiňování svého fungování tím, že melouni nepůjdou doleva je pohled kočárového koně. Vážím si svým způsobem komunistů za to, že se nijak netají tím, co jsou zač, vím u nich alespoň na čem jsem. U zelených schovaných pod populárními zelenými hesly s prázdným obsahem a bez řešení je ten extremismus čitelný podstatně hůře, o to je nebezpečnější.

Havel 7.8.2008 19:32

chátro!

Jak zaznělo ve zprávách TV, žijeme ve státě, kde nejdou sehnat 3 milióny na péči o zrakově postižené, tři posrané milióny, kapesné kdejakého hajzla. A to nikoho nezajímá, tzv. komentátoři typu p., Jelínka či jiných budou dál psát své "analýzy" o ničem. Tak jen do toho, chátro....

Logan 7.8.2008 18:54

Jelinek ma vizi

Jeho boss Zaoralek mu slibil ze za kazdy clanek kde poskodi kohokoliv z koalice dostane premii.  Zatim se nevi co ta premie je. Ale zda se ze o to Jelinek ma veliky zajem. Ze by navsteva Grosse na Floride? 

Logan 7.8.2008 18:48

Ale ted seriozne,

Jelinkuv boss Zaoralek  Jelinkovi slibil ze kdyz se bude snazit a neco ze sebe vyda aspon kazdy druhy den, ze mu prida. Pocitam ze se Jelinek bude ridit pudem trhu. A pak i mozna pudem sebezachovy. No uvidime.

Karel Růžička 7.8.2008 18:23

Čítankový článek od politruka.

V rudých barvách kominterny a neutuchající touhou být u konečníku Paroubka první.

Jarek 7.8.2008 17:46

Nic nového

Kam pak mu Kocáb leze,každý to ví!!!

ihala 7.8.2008 15:31

Trend

Peníze,které Kocáb utržil za fond Trend,už došly.A dcera by potřebovala finančně podpořit .I senát je dobrý!!!

Theo 8.8.2008 21:04

Re: Trend

R^R^R^R^R^

Logan 7.8.2008 12:05

Jelinek si plete pojmy

Rika si politolog. Je clen CSSD a osobni asistant Lubomira Zaoralka. Nemel by byt uprimny a rikat si politruk?

Malý Aston 7.8.2008 14:48

Re: Jelinek si plete pojmy

Já jsem také pro aby se každý jmenoval podle výkonu funkce.V Evropské Unii nám vládnou komisaři.Je to pěkné pojmenování a plně odpovídá tomu,co my známe a na co si zápaďáci musí zvykat.Unie to je vlastně Sajuz,což také dobře známe.A politolog,který byl do funkce jmenován některým předsedou politické strany aby hlásal jeho myšlenky je opravdu politruk tak jako si je ještě pamatujeme.Tak mám dojem,že zakladatelé Evropského Sajuzu plánovali hodně a hodně dopředu aby se názvy nemusely složitě překládat.Stačí tam vložit slůvko "rudý" a máme to kompletní.:-D

Logan 7.8.2008 18:42

Re: Re: Jelinek si plete pojmy

Mate pravdu Astone. Co me pripada nejvice bizarni kdyz si Ct pozve Jelinka jako "politologa".   Jake "nezavisle"  informace z neho vyzdimaji?

Kotrba 7.8.2008 11:44

Zelení- ...

 Berou ti "zelení" vazne aspon sami sebe? Jak sleduji dení  tak predevsim umejí bojkotovat velice prospene stavby, dálnice a pod. znemoznovat pod nálepkou ochrany prostredi a prírody.  A to  je za veliké obnosy z daní.  Kdyz nekdo dane nezaplatí, je  povazován za zlocince. Ale kdyz je kdosi  znehodnocuje a nicí, je  chranen zákonem! Dvojí  merítko? K cemu jsou "zeleni"jeste uzitecní??K smíchu! Nebo k vzteku?;-€

whocares 7.8.2008 15:45

Re: Zelení- ...

IMHO mají velký podíl - ne-li většinový, na ceně stavby dálnic u nás...:-/

tlustymartin@volny.cz 7.8.2008 10:43

Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

Proč všichni stáčíte témata úplně mimo konkrétní  věci, které jsou opravdu bolestně zanedbané?

Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé", ani "modré", natož pak sobecké nebo svá koryta.

"Zelené" = to, co se ve svém důsledku projeví v ozdravění jakéhokoli kousíčku ovzduší, země, bytu, děťátka v kočárku, zvířat v přírodě i v krutých chovech, ale i třeba babiček v nemocnicích, kde musejí jíst (s prominutím) "žrádlo" ze kterého by zdravý onemocněl!

RomanL 7.8.2008 10:56

Re: Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

Vy jste to nějakého zeleného někdy viděl dělat? Já ne.

jakovy 7.8.2008 11:07

Re: Re: Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

já taky ne. ničit to jo.

Simon 7.8.2008 11:21

Re: Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

Ale jeste by do svych zelenych uvah meli zahrnout cenu, kterou za toto vylepseni kousku ovzdusi zaplatime. Coz zeleni fanatici zasadne nedelaji, a pa se jen divi co svymi rozhodnutimi zpusobili...;-P

libero 7.8.2008 15:26

Re: Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

Jo, to by bylo krásné, jenže za to by jim nikdo nezaplatil.

Honza 7.8.2008 23:21

Re: Zelení mají prosazovat věci "zelené", ne "rudé"...

To je právě ten nebetyčný omyl. V tomto nešťastném světě NEJSOU žádné čistě zelené věci. Všechno souvisí se vším, jedná se o prachobyčejný populismus, pouze módní, bohužel.

doktor 7.8.2008 10:11

Pro mne,

který se domnívá, že člověk je součástí přírody, a ochranu přírody proto nelze od ochrany životního prostředí člověka oddělit (to je pohled vědecké enviromentalistiky, obvykle skreslovaný odpůrci klimatologů), je to důležitá zpráva. Dávají-li sociální demokraté s částí zelených přednost ochraně přírody před ochranou lidí, jsou vedle. Kocáb u Zelených - to je ovšem kozel zahradníkem. Svým spektakulárním vyexpedováním Rudé armády z oblasti Milovic a Ralska zabránil tomu, aby tu zdevastovanou krajinu nejdřív ZA JEJICH PENÍZE zrekultivovali. Spěchal ne z politických důvodů, ale protože se už už těšil, jaké miliardy vydělá na tam umístěném jeho mezinárodním letišti. Zapomínáme... 

cb 7.8.2008 10:17

Re: Pro mne,

Jo Kocáb, to byl dobrý podnikatel a vizionář. Chtel zkombinovat leteckou dopravu v Milovicích s lodní dopravou v Mělníce. Jaksi si neuvědomil, že se to jaksi neslučuje. ;-D

loula 7.8.2008 11:24

Re: Re: Pro mne,

To jako že by lodě startovaly z Labe a přistávaly v Milovicích?

cb 7.8.2008 10:01

Pokud vyhraje Bursik

ubudou zelenym 2% volicu. Pokud Kuchta a Stropnicky, ubudou 3% volicu. Budoucnost zelenych vidim ruzove.

libero 7.8.2008 10:09

Re: Pokud vyhraje Bursik

No melouni, navrch zeleň, uvnitř růžová - v lepším případě.

Václav 7.8.2008 9:44

uzitecna informace

Jsem rad, ze mne pan Jelinek informoval, ze CSSD neni zastancem antropocentrickeho pristupu k ochrane prirody ale biocentrickeho. Jelikoz jsem clovek, tak je to pro mne dalsi duvod proc se teto strane u volebni urny vyhnout velkym obloukem.

Václav

slavoj 7.8.2008 9:39

Mr.Jelínek

a filosof Bělohradský mě opět donutili prozřít. Vždycky jsem si naivka myslel,že pojem práv (a s nimi spojených povinností - není jednoho bez druhého) je lidský (západoevoluční) "vynález",a teď se dovídám,že 21.století je stoletím práv přírody. Tak tedy jaké povinnosti má příroda? Naše příroda je součástí celého všehomíra - jaké ten má povinnosti a jakým způsobem je jejich neplnění vymahatelné? A pro zdejší antipohany: má práva a povinnosti také Bůh? Ale zpět na zem: chápu,že je tak nějak lidské přiznat té roztomilé šedivé myšce rovněž nějaká ta práva,je to tak dojemné a v dnešním zhýralém materiálním světě to může člověku poskytnout zdroj jakési útěchy a morálního zadostiučinění. Ale kam toto povede?

whocares 7.8.2008 10:25

Re: Mr.Jelínek

Do (Y)