5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 15.6.2006 12:50

Re: Re: Re: Re: Dobré je

nepřestanou. Oni totiž vstanou noví bojovníci, jak moudře předpověděl náš druhý dělnický prezident. Ti z mlaďochů, kteří se neztotožní s melouny na straně jedné a anarchisty na straně druhé, spadnou do chřtánu komančů (ať se budou aktuálně nazývat jakkoliv).

Seeker 15.6.2006 16:54

Re: Re: Re: Dobré je

Výsledky KSČM ve volbách (celkový počet hlasů):

1996: 626 136       1998: 658 550       2002: 882 653       2006: 685 328

(na www.volby.cz to můžete najít za 15 vteřin). Takže rok 2002 byl opravdu výjimečný, jinak nelze dle mého soudu o žádném trendu mluvit. Domnívám se ale, že potenciální podpora komunistů roste, jen jim letos sebrala hlasy dobře je imitující ČSSD.

Zahradníček 15.6.2006 11:36

Re: Hrozné je

Zkuste se zbavit toho citově napnutého popisu voličstva Zelených "Zelené volila bývalá Pravda a láska a všichni ti kolem Havla" . Tak to prostě je a není tomu třeba dávat pejorativní nádech. Pak s Vámi bud moct souhlasit.

Douša Josef 15.6.2006 10:27

R

....lidi s neuzavřenými a nedoléčenými mindráky vzniklými v minulé době, kteří si je snaží léčit dneska beztrestnými útoky na komunisty....

Tak zničeným životům celých rodin říkáte mindráky a útoky na komunisty by měli být trestné! Já bych Vám soudruhu ty "mindráky" přál, stačí na rok! Nakonec všichni soudruzi by si mohli zkusit žít pod stejnou kuratelou, jakou připravili jiným v minulém režimu! To by bylo řvaní o nedemokratičnosti! Je zajímavé, jak se tito soudruzi dnes dožadují "demokraxcie" pro sebe a pro své názory a ideály. Pro to, pro co oni posílali lidi do kriminálů, pro to oni dnes požadují prostor!

R 15.6.2006 10:47

Re: R

Zní to sice blbě, ale kromě dotčených rodin nikoho jiného tato minulost moc nezajímá.  Schválně zeptejte se třeba prodavačky v Lidlu, která bere měsíčně 8 tisíc, co ji zajímá víc. Jak z těch 8 tisíc zaplatí tento měsíc nájem, elektriku a další nebo jak před 40 - 50  lety trpěla třeba i rodina z přízně?

Snad to ještě zajímá lidi, co se z toho snaží vytlouct nějaký politický kapitál, ale ten kotel už je skoro prázdný a vyškrabují se zbytky.

Zahradníček 15.6.2006 11:38

Re: Re: R

Milý R,

rozhodně mi vzorem pani prodavačka z Lidlu není. Pakliže Vám ano, tak se za ni neschovávejte.

míša mýval 15.6.2006 11:58

bylo by poctivé

Aby ta prodavačka z Lidlu věděla, že Lidl jí dá 16, ale 8 z toho shrábne Sobotka. Na co? Podívejte se, jak jsou vyžraný, včetně nejposlednějšího poradce

R 15.6.2006 12:16

Re: bylo by poctivé

To je taky pravda, ale tady myslím to, že takoví lidé jsou dost vnímaví na sliby lepších zítřků, protože denně musí řešit problémy nedostatku peněz.

Jenda 15.6.2006 20:13

Re: bylo by poctivé

A myslite, ze prodavacce z Lidlu dojde, ze to co "zamestnavatel plati za ni na socialni a zdravotni" jsou vlastne jeji penize, ktere ona musi vydelat, aby je zamestnavatel mohl predat statu? Ta bude jeste nadsena ze ten vydriduch Lidl musi taky neco platit. A to jeste za predpokladu, ze vubec tusi, ze nejake takove odvodu jsou.

Jenda 15.6.2006 20:16

Re: Re: bylo by poctivé

A krasny je na tom to, ze ta prodavacka osm odevzda a tri dostane na davkach na bydleni a deti. Coz je asi tak to co z tech jejich osmi zbude po prohnani statni masinerii.

VLK 15.6.2006 12:11

Re: Re: R

Nejsem sice prodavacka v Lidlu a beru vic, ale dost mne zajima, jestli si ziju svobodne. Kdyz uz jsem tedy dostal sanci tu svobodu v zivote poznat!

Vídeňák 15.6.2006 10:09

Historia magistra vitae

Češi vždy bojují s nepřítelem, který byl poražen, a úplně zapomínají na reálná aktuální nebezpečí. To je historický fakt. Po roce 1918 jsme (ex post) bojovali s Rakouskem, až nás překvapili Němci. Po roce 1945 jsme (ex post) bojovali s Němci, až nás překvapili komunisti. Dnes bojujeme (ex post) s komunisty...

Všem přispívajícím bojovným antikomunistům přeji hezký den a patřičně nabroušené klávesnice.

Doktor 15.6.2006 10:21

Re: Historia magistra vitae

Tohle je dost přesný!!!

Jan Hájek 15.6.2006 11:27

Re: Historia magistra vitae

No "generálové" se obvykle také připravují na válku co už skončila.

VLK 15.6.2006 12:19

Re: Historia magistra vitae

Po roce 1918 jsme bojovali s bouricimi se Sudetaky, s Polaky ve Slezsku a na Spisi a s Madary nekomunistickymi i komunistickymi. A kdo to s Hitlerem prikvacil rozdelit si nas? Sudetaci, Polaci a Madari. A pravda, navic pribyli Hlinkovi Slovaci.

Po roce 1945 nas sice prekvapili komunisti, ale vsichni fasisticti kolaboranti se u nich uspesne zapojili.

A nyni? Komuniste sice nejsou smrtelnym nebezpecim, ale jsou pripraveni stat se patou kolonou at uz nas napadne kdokoli.

R 15.6.2006 12:46

Re: Re: Historia magistra vitae

No nevím. Dneska už jsme součástí EU jako všechny státy kolem, tak nevím, kdo by nás ze sousedů napadl. Spíš vidím nebezpečí v oblasti hospodářství.  Komunisté se svým  programem číhají za bukem a čekají na vhodné podmínky.  Až nastanou, to znamená při zhoršení hospodářské situace, tak zpoza toho buku vylezou se svým populistickým programem. Přizvání do vlády by je zpoza toho buku vytáhlo a přinutilo odkrýt karty

VLK 15.6.2006 15:30

Re: Re: Re: Historia magistra vitae

Dobre tedy, budu konkretnejsi. My vlastne ve valce jsme. Jestli to nevite, tak jakasi Al kajda vyhlasila valku celemu krestanskemu svetu. Jen my za sebe nechavame bojovat jine. A kdo se tech teroristu neustale zastava? Rusko nyni pod spravou aparatciku KGB taky smeruje k demokracii znacnou oklikou. A kdo se neboji cinskeho komunismu, rka ze oni prestavuji hospodarstvi na volny trh, ten at se boji cinskeho kapitalismu! Ja taky vidim nebezpeci hlavne v oblasti hospodarstvi, ale spis celosvetoveho nez nejakeho lokalniho ceskeho kolapsu. Az tahle krize prijde, tak postihne celou Evropu a na nejake pohranicni sarvatky o Sumavu nikdo myslet nebude. A pokud budou komunisti sahat na kormidlo, tak k te krizi dojde. Staci se ohlednout, co vyvedli behem posledniho pul roku za spoluvlady s CSSD.

Nema cenu nekoho brat do vlady, jen aby se mu vyfoukl trumf z ruky v predvolebni kampani, kdyz v te vlade muze zpusobit podstatne vetsi skodu.

Tomas 15.6.2006 9:59

Ideolog levého křídla

Pan Pečínka postupuje po staré vyšlapané cestě ideologického boje: 1. najít ideologického protivníka = globální kapitalismus, 2. odhalit nepřítele (domácí přisluhovače globálního kapitalismu) = ODS, 3. najít spojence = všechny, se kterými máme společného nepřítele, 4. eliminovat nepřítele bez ohledu na jakékoli "vedlejší škody".

Panu Pečínkovi je životní prostředí naprosto ukradené. Strana zelených je pro něj prostě partaj, která naplňuje revoluční program osvobození od globálního kapitálu. Jestli se náhodou při tom dostanou k moci ti, kteří byli vždy  odborníci pokud šlo o plundrování přírodních zdrojů, ti kteří udělali z valné části Severních Čech měsíční krajinu, z Krušných hor místo jak po dopadu meteoritu... Jde přeci hlavně o vítězství revoluce!

křovas 15.6.2006 9:43

??

Jsem pro předčasné volby - byl by to veliký úspěch, kdyby k nim došlo. ODS sice vyhrála volby, ale bolševici mají ve sněmovně 106. ODS+KDU+SZ je slepenec stejného kalibru jako ČSSD+KDU+US, ale s tím rozdílem, že budou vládnout KSČSSD+SZ. Demokraticky jsme se poslali do řiti.

Pavel 15.6.2006 9:10

To je to nebezpečí zelených......

jestli je pan PEČENKA členem SZ a prosazuje-li tento svůj názor na politické scéně své strany , bylo by dobrře aby o tom věděli i TI voliči, kteří se nechali zelenými ukecat u voleb ( spíš bych řekl novináři) a nebo si řekněme -  zelení = červení(rudí - komunisti)

Jeden problém který pan Pečenka asi zapoměl - abych mohl dát podmínky pro vytváření programu, musím nejprave sdělit, že se chci dohodnou a je těžké potom tento krok brát zpět a zdůůvodňovat, že jsme nedohodli pořádání TK na sekretariát KSČ a nybla připravena odpovídají výzdoba a proto s nimi do vlády nejde a schceme předčasné volby.  Tímto by strana zelených končila - jak se nasázím tak bych se vsadil.

Šerlok Homeless 15.6.2006 9:04

Co Čech to politolog.

V našem případě hapeningový. ;-P

R 15.6.2006 8:51

Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Co se týká odpovědnosti, já dávám důraz na osobní odpovědnost jednotlivce.  S snad  výhradou starého Grebeníčka dnešní  KSČM  není prakticky nijak  odpovědná za minulost před rokem 1989.  Sice se k této minulosti napůl hlásí, ale to je tak asi všechno.  Problémem se mně jeví naopak odpůrci komunistů, zdají se mně z velké většiny jako lidi s neuzavřenými a nedoléčenými mindráky vzniklými v minulé době, kteří si je snaží léčit dneska beztrestnými útoky na komunisty.  Bohužel se to dostalo i do špičkové politiky a projevuje se to tím, že politikové nechtějí s komunisty jednat.   A komunistům to vyhovuje, protože jejich současnému programu   vyhovuje být za stávajících podmínek v opozici a to v podstatě zadarmo. Nemusí ztrácet body tím, že by se podíleli na vládě, kde by se buď  projevila nesmyslnost jejich programu nebo v případě, že by sami odmítli jít do vlády, dostali by nálepku nestátotvorné síly.

Pepino 15.6.2006 9:14

Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Tak za prvé - KSČM nepochybně za zločiny KSČ odpovědná je, a to mimo jiné i proto, že v rozporu se známými fakty dosud jednoznačně neprohlásila, že proces s Miladou Horákovou byl ze strany KSČ uměle zinscenován a že rozsudek smrti nad Miladou Horákovou a jeho následný výkon byl politickou vraždou na objednávku nejvyšších představitelů tehdejší KSČ - namísto takovéhoto prohlášení se naopak současná KSČM paušálně, t.j. bez toho, že by jmenovala konkrétní causy, "omlouvá" ( uvozovky jsou na místě - podobnou "omluvu" za jeho povolební projev jsme nedávno slyšeli od premiéra ) za "omyly a přehmaty způsobené atmosférou studené války" ( až se KSČM dostane k absolutní moci, tak nám teprve sdělí, že těmi omyly a přehmaty myslela samozřejmě jen procesy s představiteli KSČ jako byl proces se Slánským). A  za druhé - antikomunisté, které znám, rozhodně nejsou zamindrákovaní, nýbrž zodpovědní lidé, kteří mají osobně a nebo jejichž předci mají s komunismem padesátých, ale i pozdějších let nejednu trpkou zkušenost - nazývat tyto vlastence a přesvědčené demokraty zamindrákovanci může opravdu jenom naprostý blb, popřípadě odporná kreatura.

R 15.6.2006 9:24

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

No, já jsem poznal dvojí antikomunisty. 

První, když jsem se s nimi setkal, tak v prvních dvou větách označili sami sebe za antikomunistu. A teprve potom se bavili o ostatním.  To byli většinou debilové, blbci a případně by se taky dali za určitých podmínek nazvat odporné kreatury.

A druzí antikomunisté, to byli lidi, se kterými jsem se bavil libovolně dlouho o čemkoliv ostatním. A teprve když na to přišla řeč, tak řekli o sobě, nebo vyšlo najevo, že jsou antikomunisté.  A to byli většinou lidé i profesně i osobnostně na výši.

Šerlok Homeless 15.6.2006 9:55

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Přišla na to řeč.

trojan 15.6.2006 12:36

Re: Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Komunisté tu vládli neomezeně 40 let takže minimálně 40 let by si neměli ani líznout a to  nikde.Vykládat jak Flip je slušný člověk je velmi přehnané.

ladik53 15.6.2006 10:04

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Můžete mi prosím sdělit, zda je KDU-ČSL zodpovědná za strašlivé zločiny církve a zdali Vám stačila omluva Papeže. Tady kdyby někdo dokázal spočítat kolik životů má tato ideologie na svědomí. Asi by se nedopočítal, protože mrtví neustále přibývají. Proti tomu jsou i komunisté břídilové. Vždycky se divím, kde bere Kalousek tu drzost hodnotit jiné a na sebe zapomínat. Trochu pokory a zdravého rozumu by jistě neškodilo.

Hrosan 15.6.2006 12:11

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

"plantáš hrušky s jabkama" - KDU-ČSL a "církev" není stejná organizace, ač jedna zřejmě podporuje druhou (a naopak). Naproti tomu KSČM je nástupcem KSČ. Navíc nevím nic o politických vraždách provedených stranou lidovou nebo jejími nástupci (KDU-ČSL), naopak o politickém vraždění KSČ je známo až dost. Proto nechápu Váš podiv nad "drzostí" pana Kalouska ani to, že mu upíráte "pokoru a zdravý rozum". Sám ho máte zjevně méně než by bylo záhodno.

Mard 15.6.2006 12:48

Re: Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Možná taky za několik set let komunistům bude odpuštěno.

VLK 15.6.2006 12:09

Re: Re: Zelené vcelku nemusím, ale v názoru na KSČM s ním souhlasím.

Tak ono to bylo zpusobeno atmosferou studene valky? Podivejme se! A mne cele mladi ucili neco o diktature proletariatu a vedouci uloze KSC a o tom, jak burzoustum zakroutili krkem! To mi tedy pekne lhali! Nebo mi lzou ted?

Takovou omluvu neberu. A ta Paroubkova je uplne ze stejneho testa!