29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.G. Pašek 25.8.2008 1:15

Nejlepší kšeft na světě by byl, kupovat lidi jakou mají skutečnou "cenu" . . .

a prodávat je kolik si o sobe domýšlejí jakou mají cenu . . . .

Pakliže tzv. vysoce vydělanému cizinci odborníkovi to trvá více než 6 měsíců být produktivní, tak asi bude vysoce vzdělaný na diplomu ale ťulpas coby inteligentní odborník pracant a zaměstnavatel by měl ukecaného darmojeda barona Prášila za 3 roky poslat tam, odkud přišel   . . . . a pokud podnik ho chce platit pro nic a za nic? Proti gustu není dišputát . . . .

Stejně tak s cizinci, spodek sudu "silné hřbety a pazoury?" kopat krumpáčem, házet lopatou, tlačit trakař nebo na lince utahovat šrouby v automobilce, nepotřebuje být českým filologem, ale minimum měl v práci sekat latinu  a na to nemusí být žádný  Einstein . . . .

Gestarbeiter každé 3 roky žádat s doporučením zaměstnavatele o prodloužení zelené karty o 2-3 roky? To je dobrý a fér zákon . . .  

Pane Vlku, v Praze bylo vždy více lidí - zájemců , než kvalitních bytů . . . tak proto ty kolonky a gheta . . . 

jmeno 25.8.2008 0:45

Re: Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

po precteni vaseho prispevku mam dojem, ze ten text na WC ve Skode Auto byl adresovan vam...

Honza42 25.8.2008 0:23

Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

Že to úředníci zase nějak zparchantí je jisté. Ale že bych byl nějak odvázanej z cizí pracovní síly, to zas ne. Lopaty určitě nepotřebujeme, protože jich máme až dost. Nějaká asijská firma dostane do klína infrastrukturu budovanou za státní peníze a k tomu daňové prázdniny. Naskýtá se otázka, co z toho vlastně máme my? Zavlečenou tuberu, přetížené silnice..... Cízí firmy si vozí cizí pracovníky a výrobky odvážejí. K čemu to může být dobré? Proč mám na WC ve Škodě Auto číst český překlad textu v "sypané rýži" - NESTOUPEJTE NA PRKÉNKO ! Proč?