4.6.2024 | Svátek má Dalibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Orange 25.8.2008 11:07

Re: Re: trh práce

Tak si tu sociální síť zkus blbečku a uvidíš že je to jen slogan ODS aby mohla utáhnout šrouby lidem co pracují.

Orange 25.8.2008 11:05

Re: Re: Re: trh práce

On Honza patrně ještě práci neviděl ani z rychlíku.

karel 25.8.2008 11:02

Re: Re: trh práce

Idealni by bylo aby každe rano stali u brany zavodu dělnici, a mistr by určil kolik dělniku bude potřebovat a na kolik hodin. Tak jsi to myslel?

Véna 25.8.2008 10:44

Re: Re: Re: trh práce

Prosím, napište mi někdo, kde je možno vidět pracujícího Vietnamce. Praha a okolí.

Dachs 25.8.2008 10:27

Re: Re: trh práce

A proč zde pracují? Protože se spokojí s nižší mzdou, dvanáctihodinovou pracovní dobou, šesti či sedmidenním pracovním týdnem a existence zákoníku práce je pro jejich zaměstnavatele jen drobnou překážkou. Samozřejmě, že část lidí se houpe v sociální síti, ale jen pokud mají děti a to nejlépe tři a více, jinak to zase takový byznys není... Koneckonců, chovají se tržně... Budete chodit do práce na 8 hodin za 8 táců čistého anebo inkasovat to samé válejíc se doma anebo budete inkasovat dávky a pracovat někde načerno?  

karel.smíchov 25.8.2008 10:24

Re: kvalifikace přistěhovalců

Co se stane s těmi,kteří  za 1/2roku přestanou  pracovat ? Nebo Ti co zůstanou + jejich děti

za 10 -15 let budou chtít aby jsme jim postavili  mešity ,protože mají právo na své náboženství,

jak to požadují  v západních státech  >->-

Honza 25.8.2008 10:21

Re: trh práce

Největší překážkou vzniku svobodného trhu práce je relikt boševického systému, takzvaný zákoník práce, který naši demokraticky zvolení poslanci nedávno novelizovali - v ještě horší a dogmatičtější podobě.

Gaston 25.8.2008 10:14

Re: Re: trh práce

Vietnamci tu pracují? Opravdu?

Lucinapes 25.8.2008 10:06

Re: Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

No abyste neměl to prkénko špinavé, ne? A že by ty silnice přetěžovali Číňani za škodovky se svými rodinnými kamiony?

Lucinapes 25.8.2008 10:03

Re: Skutečnost je taková

zatímco legálně ba místo toho platili daně.

Lucinapes 25.8.2008 10:03

Re: trh práce

zato tu pracují Vietnamci, Poláci, Slováci - že by pro ně platilo něco jiného než trh? Že je naše sociální síť pro nemakačenky jako houpací síť v létě na zahradě, je jasné každému, kromě KSČSSD. Komu stačí zívat na podpoře, ten dělat nepůjde, dokud stát platí za ležení.

Pytel 25.8.2008 9:59

trh práce

Možná by nebylo od věci zeptat se nějakého liberálního propagandisty (a že se jich za posledních 20 let u nás vyrojilo!), proč ten "nedostatek nekvalifikované" pracovní síly nevyrovná trh - nábidka a poptávka přece! Máme zde mladé lidi bez práce, máme zde padesátníky bez práce, máme zde i lidi v nejlepších letech bez práce! Nebo snad ne???!!!! Kde máte nabídku a poptávku?????!!!!!! Pokud naši páni podnikatelé tvoří "poptávku" a ti naši nezaměstnaní a nespokojení zaměstnaní pak "nabídku", tak se podle zákonu trhu  přece musí zvýšit cena té "nekvalifikované práce", přiláká část z těch lidí a trh se znovu ocitne v rovnováze. Nebo je to snad v reálném světě trochu jinak? To, že kapitalista rozhodně nepotřebuje, aby se "na trhu" zvedla cena práce, to je jasné. Přišel by o část zisku. Proto udělá cokoli, aby cena práce zůstala co nejdéle na úrovni pouhého mizerného přežívání. Proto zneužije i náš parlament, aby si sem mohl natahat právě ty lidi, kteří jsou na mizerné přežívání zvyklí. Poté, co je vytěží, po něm potopa. Je tu sociální problém? Státe starej se a vy - čeští pracující - živte nejen kapitalisty a úředníky, ale také ta cizinecká gheta!!!

ok 25.8.2008 9:45

Re: Zde projevované názory

Slyšel jste někdy o ceně práce? Nastudujte si to.

Jste velmi naivní. Prosazování nových technologií (štrajchpudlíci) a cena práce - to jsou dva různé procesy, na sobě zcela nezávislé.

Honza 25.8.2008 9:40

Skutečnost je taková

že bez ohledu na legislativu u nás už stejně statisíce zahraničních dělníků pracují. Ovšem právě díky legislativě pracují v drtivé většině "na černo". Což má jeden vážný důsledek - jsou vydáni na pospas různým zprostředkovatelům, z nichž největší část patří k ruské mafii. Takže drtivá část zisku z jejich práce (a nejsou to vůbec malé peníze) teče do rukou mafiánů, kterým tak narůstá moc koupit si u nás cokoliv a kohokoliv - hlavně státní úředníky a politiky.

vládík 25.8.2008 9:22

Zde projevované názory

(vezmou nám práci, sníží cenu práce, ..) jsou stejné, jako názory nevzdělaných "štrajchpudlíků", když ti šli na Smíchově rozbíjet první stroje. Stroje přežily, "štrajpudlíci nikoliv.

ok 25.8.2008 9:15

Re: Re: kvalifikace přistěhovalců

Mimochodem ve 12. století (masová imigrace kvalifikovaných Němců do Čech) pracovní knížky opravdu, ale opravdu neexistovaly. :-)

Čeští panovníci v té době ovšem jednali ve prospěch svojí země, ne ve prospěch Burgundska nebo Akvitánie.

ok 25.8.2008 9:11

Re: Re: kvalifikace přistěhovalců

Všechny evropské státy, které si hlídají životní úroveň svého obyvatelstva, si tyto věci PEČLIVĚ hlídají (Německo, Švýcarsko).

Jen u nás to necháme koňovi a zeleným kartám pro dělníky (měsíc neobsaditelné je každé pracovní místo - vždyť měsíc nestačí ani na jedno kolo výběrového řízení + administrativu). České obyvatelstvo tím NIC nezíská, jen ztratí.

Kiri 25.8.2008 8:56

Re: Modrá garda dnes zarytě mlčí.

A komouš se nám probral z opice, přesto, že měl už u pásu od šesti hákovat;-P

Kiri 25.8.2008 8:54

Re: kvalifikace přistěhovalců

Naprosto souhlasím za předpokladu, že se zavedou pracovní knížky a domovské právo!. Tak, jak to bylo tenkrát, což, jak vyplývá z Vašeho příspěvku, se osvědčilo.

ok 25.8.2008 8:30

kvalifikace přistěhovalců

Pane Vlku, ti středověcí přistěhovalci byli vždy VELMI PEČLIVĚ vybíráni tak, aby české společnosti prospěli - Italové jako zkušení zedníci a architekti (dědictví Říma), Němci jako vynikající horníci a technici vůbec (středověké dědictví Keltů a Říma), Rusové byli bělogvardějské a carské elity. Navíc všichni tito přistěhovalci byli ze stejného civilizačního okruhu.

Rozumný stát by podporoval imigraci ze států EU - stejně nás to čeká a je rozumné pomoci Bulharsku, Rumunsku nebo do budoucna Chorvatsku. České zelené karty mají jediný účel - snížit cenu práce v ČR na MINIMUM.  To ovšem není v zájmu českého obyvatelstva !!

Alfons 25.8.2008 8:25

Modrá garda dnes zarytě mlčí.

Asi je mlátí jejich děcka a ostatní rodinní příslušníci klackem. Táto, mámo, co nám to děláte? ;-D

Frank 25.8.2008 8:20

Pane Vlku , co vy víte o zaměstnávání pracovníků?

Nejste náhodou z Prahy? Podle toho, jak vy všechno víte, tak asi ano.

Táta 25.8.2008 8:17

Re: Re: Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

Tak že Ráth má podle vás pravdu?To mě pane autore u vás překvapuje.

Buvol 25.8.2008 7:58

.. .nejspíš budou na nic a na howno ....

bublifuk 25.8.2008 7:57

Re: Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

Souhlas. Bohatě stačí cizinci, co už tu jsou.

ok 25.8.2008 7:51

Re: Historický exkurz mně nevysvětlil, k čemu že potřebujeme dneska Mongolce?

To nezparchantili úředníci - to zparchantili poslanci, konkrétně poslanci vládní koalice. Bohužel.

ok 25.8.2008 7:50

úroveň Vlka

Vlk jako obvykle vyplodil primitivní a nepravdivý blábol vyčtený z hloupých knížek.

Pane Vlku, jádro pudla je přece někde úplně jinde - velké firmy:

1. využívají EXKLUZIVNÍ polohu České republiky v sousedství Německa, Rakouska, Švýcarska, Francie

2. české pracovníky na úrovni dané tímto regionem nehodlají zaměstnávat, protože Češi vyžadují plat, za který si mohou najmout nebo koupit byt obvyklý v evropském civilizačním okruhu, starší auto a dovolenou v Chorvatsku - takový zaměstnanec je ovšem pro zahraniční firmy využívající EXKLUZIVNÍ polohu České republiky příliš drahý !!

Navrhuji proto zahraničním investorům, aby nalezli mezi polohou fabrik a požadavky místního obyvatelstva optimální kompromis a přestěhovaly se na Ukrajinu. Firmy, které zdevastují křehkou a stále ještě nedospělou českou společnost tu opravdu nepotřebujeme. Postup, který volí čeští poslanci ve prospěch velkých firem požene české voliče do náruče nacistům - to podhoubí tu je, a zelené karty devastující českou společnost nacisty aktivizují - to je jasné každému.

AdVy 25.8.2008 7:43

Marnost nad marnost

Nebývalé množství státních úředníkú a zaměstnanců, je jedno kdo vládne. Spočítejte malé děti, školáky a studenty, maminky na mateřské a důchodce a zbytek obyvatelstva, který pracuje ve výrobní oblasti včetně zemědělců. Z lukrativních výrobců se daně odvádí do jiných zemí. Této zemi nepomohou zelené karty, možná na krátký čas "růžové brýle".

Alfons 25.8.2008 5:03

Kde dnes chrápe modrá garda?

Zatím asi ještě listují v obrázkové učebnici sofistiky jak zelené karty obhájit za každou cenu. Vylezte z pelechů a spusťte modro-zelenou kanonádu. Začněte jako vždy tím, že za to může Paroubek a komunisti. :-D Jak si nas-rat do vlastního hnízda, aby to nesmrdělo.8-o

R 25.8.2008 3:59

Autor o hledání pracovníků nic neví.

 Dneska každá firma přednostně najímá pracovníky, co potřebují na zapracování maximálně pár dní. Pracovníky, kteří by se zapracovávali déle a tudíž by stáli firmu více peněz na nákladech nikdo ani dneska v době "nedostatku" pracovních sil nechce.  Nemáš školy a praxi přesně ve stejném oboru, který potřebujeme? Nemáme zájem, jdi o "halu" dál, my si počkáme na dalšího, třeba cizince. Je ti nad 40 , 50, rád bys u nás dělal a máš jakousi praxi v oboru? Nemáme zájem, byl vybrán vhodnější kandidát, výběrové řízení bylo zrušeno, jste překvalifikován.... atd ( ve skutečnosti ty by ses ve svém věku na tom místě zapracovával půl roku než bys začal pořádně dělat, nebudeme půl roku do tebe cpát peníze).  Usnadnění přijímání zahraničních pracovníků bude vždycky kontroverzní. Na jedné straně sníží náklady firem na pracovní sílu, protože nebudou muset dávat peníze do zaškolování našich pracovníků s nevhodnou praxí, na druhé straně takhle zvýší počet lidí na podpoře.