5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelená bezradnost

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frant. Lukeš 7.9.2008 16:22

Jako obvykle - tristní čtení

je sledování příspěvků k tomuto článku (i většině dalších). Na rozdíl od hrubých až sprostých příspěvků (BuBu a j.)  a nevěcných (těch je většina)  budu   argumentovat věcně:

1) přímo zdrcující skutečností pro mne ze sjezdu SZ bylo zvolení druhé místopředsedkyně K. Jacques vzhlešdem k jejímu vztahu s M. Bursíkem. Připomíná to vytváření rodinných mocenských struktur, zpravidla neblaze proslulých. Něco takového se ve slušných demokraciích prostě nestává. Pokud toto M. Bursík nedokázal pochopit, je to velmi špatné a svědčí to o jeho výrazné degeneraci na bezskrupolozního politika. Považoval jsem M. Bursíka za nejinteligentnějšího z vůdců českých politických stran - a nemám důvod tento názor měnit. Ale to co provedl (bylo to nepochybně v jeho režii, on za návrhem K. Jacques na funkci nepochybně stál nebo tomu alespoň nebránil) jej degraduje na nepřijatelného politika, kterému místo realizace velkých myšlenek jde jen o to udržet se co nejdéle u moci. SZ jsem volil, ale u mne již definitivně skončila.

2) To, že do vedení SZ byli zvoleni jen stoupenci M. Bursíka svědčí o absenci demokratických principů v této straně. Něco podobného by se v demokratických stranách západní Evropy mohlo jen těžko stát.

3) Vulgární a nevěcné útoky na autora článku (těch je drtivá většina) svědčí pouze o obohé kvalitě jejich autorů, nikoliv o kvalitách autora článku, který považuji za věcný i když se všemi tvrzeními nemusím souhlasit

Historik 7.9.2008 16:48

Máte úplnou pravdu

Pan Jelínek ať napíše cokoli, tak se pod jeho článkem shromáždí vždy stejná skupina individuí a dští na jeho hlavu urážky. Tento rituál je zde již zaběhnutý. Vždycky se tomu směju, jak tito zapšklí internetoví bojůvkáři oštěkávají Jelínka.

novaz 7.9.2008 19:00

Re: Jako obvykle - tristní čtení

Mohl by jste napsat, od kdy jsou Bursík s Kateřinou rodina? Já myslím, že spolu jenom šukají a vy, hned nasazujete těžkou artilerii cintáním o vytváření rodinných mocenských struktur. Kecat nesmysly by vám šlo, s myšlením je to jaksi ...poslabší. Nevidím jeden jediný rozumný důvod, proč by nemohl Bursík navrhnout právě Kateřinu? Na delegátech potom bylo, zda ji zvolí, nebo ne. Vysvětlete laskavě, jak se zvolením Bursíkových stoupenců ukázala absence demokratických principů ve SZ? Zase je volili delegáti, nikoliv Bursík. Vypouštíte s úst kydy rovnocené snad jenom s kydama Jelínka.

BuBu 7.9.2008 20:37

Re: Re: Jako obvykle - tristní čtení

R^R^R^

Frant. Lukeš 7.9.2008 23:35

Re: Re: Jako obvykle - tristní čtení

Nevidíte-li jediný rozumný důvod, proč by M. Bursík nemohl navrhnout jako svoji místopředsedkyni K. Jacques (všeobecně je známo, že K. J. je milenkou - slušně řečeno - M. Bursíka) je to jistě věc Vašeho pojetí politiky a všichni si to již posoudí sami. Jinak zřejmě nemáte ponětí o demokratičnosti západoevropských demokratických politických stran, kde je postavení vnitřní opozice standartně demonstrováno tím, že do ústředních orgánů těchto stran jsou voleni i zástupci vnitrostranické opozice. Pochopit toto je zřejmě nad Vaše možnosti a svědčí o Vašem evidentně nedemokratickém pojetí politiky. Může Vás uklidnit to, že v Česku zřejmě s takovým názorem nejste sám.

El Che 7.9.2008 15:16

Bursík to má jednoduché

Podívejte se, jaký lidský materiál se vyskytuje ve Straně zelených. V této bandě zelených trotlů je jednookému Bursíkovi lehce být králem. Bursík už dávno ucítil, že kormidlovat s nimi bude lehké:

http://www.youtube.com/watch?v=gcjHTnTv1lU

novaz 7.9.2008 11:41

Jelínkova oranžová bezradnost

Polosoudruh Jelínek by měl před napsáním každého článku povinně dýchnout do alkohol testeru, neboť není možné, že by své infantilní polopatismy a pologramotismy psal ve střízlivém stavu. Jako pobaví a neublíží, to ano, ovšem zůstává otázkou, zda nejsme pokaždé svědky kouzla nechtěného. Tváří se ty nesmysly vážně a původně jsou Jelínkem vážně také myšleny. Pak přichází do úvahy ještě jedna možnost. A sice ta, že jejich (oranžád) bratr Jelínek, má v lebečních prostorách, tam co jiným matka příroda umístila mozek, umístěn téměř jeden kilogram suchých dubových (nejspíše) pilin. Často přikláním se k oběma variantám, Jelínka osobně neznaje.

JaS 7.9.2008 11:54

Re: Jelínkova oranžová bezradnost

Dubové dřevo je kvalitní. (Všetci partizáni mali automaty drevené, iba velitel mal pravý - dubový.)

MIREK NOVÁK 7.9.2008 10:44

Že by platilo "všichni jedním sborem, za tím vrchním volem"?

STRANA ZELENÝCH  =  RODINNÝ PODNIK BURSÍKA

Chalupa 7.9.2008 11:21

Re: Že by platilo "všichni jedním sborem, za tím vrchním volem"?

R^R^

BuBu 7.9.2008 10:29

Lukáš Jelínek - alias . . .

. . . Paroubkova "Řitní štětka" !

A tohleto individum si nechává říkat "politolog" . . . a zve si ho ke slintání i Pravdoláskovní ČT !

Hrůza mne obestírá . . . Jambore vstávej - soudruh Janeček se nám zbláznil ! ;-O;-O;-O

Ludva 7.9.2008 10:05

Představme si,

že by televize NOVA, na základě předvolebního průzkumu nějaké pofiderní agentury řekla, že nějaká nová strana má 10% a dostane se do parlamentu. A pak jí dala obrovský prostor v předvolebních televizních debatách, mnohem větší než ostatním mimoparlamentním stranám. A dostala ji tak do parlamentu. To by bylo řečí. No a totéž udělala ČT se stranou zelených. Nikdy předtím to tak nebylo, aby mimoparlamentní strana byla 14 hodin na obrazovce, proč zrovna u těchto voleb ? Ono konečně i to rozdělování času stranám ve veřejnoprávní  TV před volbami je podezřelé. Podle logiky by snad měly mít všechny kandidující strany stejný prostor. Průzkumy silně ovlivňují výsledky voleb. Pokud stabilně ukazují, že strana překročí 5%, mohou ji dotlačit do parlamentu a nebo naopak nízkými preferencemi poškodit. Měly by se zakázat.

Chalupa 7.9.2008 9:48

Se zelenými zpátky na stromy

Zelení, bez ohledu na to kdo jim vládne, patří do opozice.  Lepší menšinová vláda , než s klubkem eko-anarchistů všech možných barev.

vládík 7.9.2008 9:44

Srandovní úvahy

Úvahy o tom, kam by měla směřovat kterákoliv strana patří výhradně straníkům. Úvahy o tom, že by zelení měli být takoví či makoví od člověka, angažovaného ve zcela jiné straně jsou buď  srandovní nebo podlé (dle cíle "rad"). Strana jde do voleb proto, aby se dostala do parlamentu. A v parlamentu chce být proto, že se chce dostat do vlády. To je cíl strany (resp. kandidujících straníků).  Z venčí jim může radit jen srandovní blb nebo neomalený darebák.

jirka.s. 7.9.2008 10:19

Re: Srandovní úvahy

No,  u sudokopytníka je to asi tak, že je neomalený blb i srandovní darebák! ;-)

Alfons 7.9.2008 4:13

Strana pomatenců odtržených od reálného života

neschopní komunikovat s okolím. Několikrát jsem to zkoušel a ticho. Takze ať jdou kvapem do pr....;-D

°/° 6.9.2008 18:45

Red Heat na předvolebním mítingu think tanků v Jihlavě :-)

http://www.photoart.prodejce.cz/foto/reportaz_cssd_jihlava/img__1_IMG_3639__.jpg

Kde je ta oranžová soudruzi ?8-o;-D;-D

novaz 6.9.2008 17:33

nebetyčně přihlouplý Jelínek

Jelínku, rozhodně je úplně jedno, zda zelení jsou ve vládě pravicové, nebo levicové. Především jde o to, nakolik přínosný je jejich program pro občany státu a nakolik ho dokáží prosazovat. Všechny ty vaše rádobyzasvěcené a rádobydůležité žvásty jsou pouhým tlacháním kecala, který si nalezl snadný způsob obživy - totiž mlít, co mu slina na jazyk přinese. Nemá to ducha, myšlenku ani opodstatnění. Ostatně jako vždy, - nuda a mimoňství až obludné.

AeroKarel 6.9.2008 22:19

Re: nebetyčně přihlouplý Jelínek

On nemůže mlít co slina na jazyk přinese, to by se neuživil. Musí mlít co se líbí Jyrkovi.

vládík 7.9.2008 9:45

Re: Re: nebetyčně přihlouplý Jelínek

R^;-D;-D;-D;-DR^

PetrK 6.9.2008 14:10

Já jsem taky bezradný, ale

z vás, soudruhu Jelínku. Vy jste ten typ, co ho vyhodí dveřmi a on vleze oknem a ještě si k tomu zpívá (Internacionálu).

Spirit 6.9.2008 12:23

Diskutéři

jako obvykle nevnímají fakta (Jelínek dávno není ředitelem Masarykovy dělnické akademie, je přispěvatelem nejen tisku a televize, ale také nejlepší české výběrové rozhlasové stanice ČRo 6 - Svobodná Evropa) a nevnímají vůbec, co a jak Jelínek píše nebo říká. K hodnocení jim stačí, že je to sociální demokrat. Chovají se jako členové dogmatických fašistických nebo komunistických stran: jednou stanovené pravdy platí navždy. Jsou největší hrozbou demokracie u nás.

oj 6.9.2008 17:00

Re: Diskutéři

Hele spirit a nejaky konkretrni argument co jak Jelinek pise by nebyl. Me naopak prijde, ze jelinek pise uz tak dlouho a tak blbe, ze nad nim byla zlomena hul.

Martin I. 6.9.2008 17:56

Re: Diskutéři

Já právně bohužel vnímám, co pan Jelínek píše. A píše fakt příšerné názory. Pan Jelínek je přesně tím typem novináře, jakým opovrhuji. Je to novinář z rodu ideologů, kteří dávají přednost ideologickým (ale obsahově prázdným) řečem, jaké má např. Obama nebo měl svého času Švejnar. A jak jsem psal níže, schématizmus pan Jelínka dosahuje už takových rozměrů, že ještě před přečtením jeho textu už dávno vím, co (a jak) bude psát. Prostě je to ideololog - a ne samostatně myslící člověk .

AeroKarel 6.9.2008 22:24

Re: Diskutéři

Bejvávalo, že ČRo 6 byla hlavně Svobodná Evropa. To jste zase vy zaspal dobu. Svobodka tam není už dávno a první ředitel po ní, jistý Ivan Šter, dokopal ČRo 6 až na dno. Dnes je to jen hlásná trouba politruků jako Jelínek, Kučera, někteří diváci......

Zdá-li se vám to být nejlepší a výběrové, potěš koště......

°/° 6.9.2008 11:37

Soudruhu Jelínku, "Čuráčí hrad" je váš nápad,nebo je to Šloufova pomsta ČSSD ? :-)

Děláte tam kastelána?Ty "dvě věže" s Jyrkou a Petrou jsou fatkt boží ;-D;-D;-D

http://www.photoart.prodejce.cz/foto/reportaz_cssd_jihlava/img__1_IMG_3625__.jpg

M. Zima 6.9.2008 10:16

Pane Jelínek,

včera Vás do ČT pozvali s Justem a Nováčkem, abyste předvedli něco analytického. Ale nikdo z Vás tří nedokázal poukázet na rozpory v Topolánkově zábavné vložce. Tak proč tam lezete?

°/° 6.9.2008 10:39

Re: Pane Jelínek,

Proč tam leze ?To byste neuhád ;-DVíte jak soukmenovci v ČT z výpalného dobře platí ? ;-D

vladimír ondys 6.9.2008 10:55

Re: Re: Pane Jelínek,

A daně taky? Nemyslím Kuchtový, zdá se, že soudruzi jsou příkladnými socany, když má jít něco z jejich nacpaný kapsy ze žalob na neukázněný občany. Rv;-PR^

http://ondys.wordpress.com

hulwat 6.9.2008 13:03

Re: Zimo, měli tam pozvat tebe...Ty bys to jinak rozmázl!

Tvoje blbství by to dokázalo tak rozmáznout, že bys od toho ... byl až za ušima.

Je divné, žes do toho nezamotal svého "oblíbence kLause".:-P