2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Zdraví a peníze

Připlácení na zdravotní péči, na kterou stát (naše pojišťovny) nemají finanční prostředky, parlamentem opět neprošlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 29.6.2015 9:48

Re: Pokud si pamatuji,tak soudruh Pafko

Jednou měl nějaké problémy s procenty a jeho výlety do politiky nebývaly nejšťastnější, ale jsou i horší.

O. Uživatel 29.6.2015 9:47

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 29.6.2015 9:46

Uživatel požádal o vymazání
M. Prokop 29.6.2015 9:46

Když už i Pafko prohlédl ...

jen oranžgutani, komouši a lidovci neuvidí nevyhnutelné.

Z. Švrček 29.6.2015 9:09

Pane doktore.

Velmi si vážím vaší odbornosti. Ale do politických úvah se nepouštějte. Odkopáváte se.Ta diskuse níže má mnoho racionálního a lidé mají paměť, ač to u voleb nevypadá. Když jsem kdysi byl u toho rozhodování, kam s pěnězi daňových poplatníků, byl rozpočet zdravotnictví poloviční, diskutovalo se o každém statisíci. Dnes je obrovitý, narostl na dvojnásobek, miliarda sem, miliarda tam a já si nevšiml, že by péče byla také o stejný dvojnásobek lepší. Je mi jedno, že každá okreska má CT, se kterým neumí polovina doktorů řádně pracovat (poznatek na vlastní kůži). Vybavení odborníka nečiní. Zato vždy, když jsem se setkal s doktory nad diskusí o zdravotnictví, vždy se nakonec řeč těch lidských a pomáhajících lidí pod hippokratovou přísahou zvrztla na jediné - PRACHY. Když se dnas dívám na provázanost lékařů s fermaceutickým průmyslem, když sleduji denodenní pláč nad platy, když vidím ty množící se výkony, kdy doktor v nemocnici pošle pacienta ke kámošovi, který výkony zopakuje a zároveň závidí kolegovi (co jiného než peníze), pak pláči s vámi. Ano, vše bychom si měli platit sami a s účtem jít na zdravotní pokladnu, která by nám zpětně odečetla a propĺatila zákonem stanovený standard, jež by však neměl rok co rok růst více, než inflace . To by nás naučilo znát cenu zdraví , nechodit s každým zaraženým úpšoukem k lékaři, smlouvat s nimi o množství a ceně výkonů i léků a šetřit si na stáří. Vaše opožděnou touhu po návratu regulačních poplatků tak považuji jen za mediální podporu boje o další peníze. Zkušenosti mi jinak uvažovat nedají.

P.S. Avšak co po tom, že si někteří již na stáří šetří, když jim Evropaká banka tiskne nekryté peníze, když pomáháme zdravým uprchlíkům a platíme začleňovacím agenturám, vysíláme nemocnice do ztahraničí, chvějíce se na odiv stavěným humanismem  a na smrtelně nemocné děti sbíráme víčka po petek?  Stud by nás měl fackovat, ale nefackuje.

Š. Šafránek 29.6.2015 9:09

Re: Pokud si pamatuji,tak soudruh Pafko

Milý pane, nebo máte raději oslovení soudruh? Profesor Pafko už před dvaceti let (když odoperoval Havla) jako první otevřeně pojmenovával pokrytectví, které provází financování zdravotnictví. Od té doby vystupuje naprosto konzistentně ve stejném duchu a můžu vás ubezpečit, že v zástupu se socany nikdy neječel. Možná jste si jej popletl s nějakým jiným pánem (soudruhem?) od P.

P. Lenc 29.6.2015 9:04

Re: A pane doktore,

Pane Schustře, proč si myslíte, že jsem dal slovo zločinnou do úvozovek?

P. Schuster 29.6.2015 8:37

Re: A pane doktore,

Pane Lenci zločinci jsou v ČSSD (exhejtman Rath,exhejtman Palas) a ne v ODS.

P. Lenc 29.6.2015 8:31

A pane doktore,

kde jste byl, když ČSSD rušila poplatky zavedené tou "zločinnou" ODS?

R. Sartori 29.6.2015 7:59

LÉKAŘ MÁ PRACOVAT ZADARMO !!!

O tom nebudiž pochyb ...

R. Sartori 29.6.2015 7:56

I duševní eunuši si chtějí "zadiskutovat"!!!

... klidně i o teorii relativity !!! Vždyť mají sice jen učňák.... ale : S MATURITOU !!!

__________________________________________________

PO 3 PIVECH JE REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ LEHKÁ SÁDRA !!!

:-))))

:-))))

S. Ševeček 29.6.2015 7:52

"Zdravotnictví" chybí peníze ...

a lékaři bohatnou.

P. Vaníček 29.6.2015 7:43

Pokud si pamatuji,tak soudruh Pafko

ječel v zástupu se socany,když ODS právě kvůli zlepšení péče začala zavádět poplatky a spoluúčast vůbec.Že budou babičky a dědečkové umírat na ulici.Socani na zblbnutí národa vyhráli  volby a teď ve spojení se zloději z ANO mršej na co sáhnou. Hlavně že vzrůstá závist a nenávist.

P. Khail 29.6.2015 6:39

Re: Souhlas s článkem

Vaše návrhy jsou pouze teoretické a tudíž nereálné, pan doktor Pafko ví velmi dobře o čem píše a má pravdu.

P. Skřivan 29.6.2015 4:51

Re: Souhlas s článkem

Jste si jist, že jde o blbost ? ... řekl bych, že spíš půjde o placenou službu. Pro vás možná zdánlivě nelogickou, přesto velmi pravděpodobně někde z účetního hlediska zcela jasnou. Např. by tím mohlo dojít k odčerpání peněz na doplatky léků ... .

P. Skřivan 29.6.2015 4:44

Malý problém článku spočívá v tom,

že neznám jiné odvětví, kde by někdo dostal peníze jen tak, tj. alespoň bez potvrzení někoho jiného.

Kdo si některé výkony někdy platil, ví o jak značné ceny se jedná, a to zejména v součtu s doplatky za tzv. nadstandard.

Tomu také odpovídá hustota lékáren a o doslova zlodějských cenách některých hrazených zdravotních pomůcek ani nemluvě, kdy jedna a ta samá věc se klidně prodává i za dvojnásobek a kšeftsmani zásadně prodávají tu nejdražší verzi.

Takže vážený pane doktore: s tím naléváním peněz, bych byl docela opatrný. Až klesne hustota lékáren do nějaké normálnější podoby, tak Vám uvěřím. Do té doby ne. Pokud chcete svému oboru pomoci, tak začněte potírat předepisování určitých značek léků určitými lékaři a větší konkurenci mezi lékárnami, tj. aby mi za prvé nabízeli lék bez doplatku a ne ten s největším doplatkem.

J. Jurax 29.6.2015 1:56

Souhlas s článkem

"Připlácení na zdravotní péči, na kterou stát (naše pojišťovny) nemají finanční prostředky, parlamentem opět neprošlo."

Opět se projevilo, že s blbostí našich volených zastupičů je nutno počítat jako s faktem.

Ani na blbou lehkou sádru si připlatit nemůžete - ledaže byste si ošetření zlomeniny zaplatili celé, jako byste si vůbec neplatili zdravotní pojištěni. Třeskutá blbost našich zákonodárců (nejen v tomto punktu) mlátí o nebesa!

P. Sulc 29.6.2015 0:58

Prinejmensim byla velka chyba

zruseni poplatku u lekaru a v nemocnicich.Jinak za ukony by se melo priplacet, alespon 10 % co plati pojistovna, snad jen mimo nezamestanych ale nikoliv nezamestnatelnych. Ja, v USA, jsem v pensi a take si musim priplacet na lepsi pojisteni, skoro $400 mesicne. ale take v USA je doktoru jako brabencu. Moji doktori: Talian, Belorus, Indka, dva Amerikani a zubarka je z Iranu. Ale na MRI cekam jen dva, tri dny, nekdy jen par hodin. V CR tech doktoru asi bude stale mene, ovsem, pokud neprijdou ze Sudanu ci Syrie. Ti si jiste prinesou i svoje piavice.