3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Zde je Rhodos, Petře Fialo

Vraťme se na chvíli do podzimu loňského roku a připomeňme si předvolební agitaci koalic Spolu a PirStan. Rétorikou jejich volebních lídrů se jako zlatá nit vinul slib, že provedou „změnu v politické kultuře“, a především předseda ODS Petr Fiala sám sebe kladl do ostrého protikladu vůči populistickému a trestně stíhanému premiérovi Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Juraška 21.2.2022 11:12

R^R^

P. Molík 20.2.2022 12:31

Prodejná duše lokajská se nezávisle na vzdělání projevuje podobně jako se nyní začíná projevovat premiér Fiala. Prodejnost duše není závislá na vzdělání. Fiala stále víc oslabuje svůj lidský a i politický potenciál, protože palčivé záležitosti neřeší, ale o to více se oddává planému řečnění se snahami ideologizovat řešení uměle vytvořených problémů podle katechismu bruselských ideologů.

M. Hartmann 20.2.2022 1:11

Přineste si index, pane autore, píši Vám eminens!

R. Doubravský 20.2.2022 1:08

Zachovat se velkoryse zrovna k Babišovi by byl přímo nadlidský výkon. O Japoncovi nemluvě.

J. Červený 19.2.2022 20:06

Fiala je pod tlakem pomatených liberálů. Nemá odvahu se předvést a ukázat se, že v něm něco je. Že by se bál kouličů Pekar a Rakušana? Aby nakonec nemusel skákat, ale pod vlak. Jen oprava: správně je to "

Hic Rhodus, hic salta"

P. Diviš 20.2.2022 15:26

Technická poznámka: Žádní jen trochu významnější liberálové nejsou, v Česku i v EU. Proto není ani jejich tlak.

Poslední byli Svobodní za předsednictví Petra Macha.

J. Novák 19.2.2022 17:52

Když na Fialu koukám, tak mi lidově řečeno rostou facky pod rukama. Ale vidím, že se začíná potit. Důvěra v jeho vládu, kterou znovu Vláda Národní Zrady, čili i volební preference, limituje k nule. Řekl bych, že se bojí situace, kdy bude opět plný Václavák nebo Letenská plán, ale ti lidé už nebudou volat "Máme holé ruce", budou mít v nich opravdu ty hole a 5-kolka s Fialou v čele bude hledat "kde nechal tesař díru".

J. Hovorka 19.2.2022 22:05

P. Nováku, výsledky posledních voleb vás poněkud vyvedly z konceptu, že ano? Ona taková frustrace dokáže divy. Připomínáte mně jistého Milouše, který za totáče žvanil v Červeném Hrádku v podobné duševní kondici jako vy. Taky se cítil jako kůl v plotě, měl plná ústa prac. lidu, který prý to tak chce a vyslovuje mu podporu, došlo, podobně jako u vás, na zaprodance a ztroskotance, ale na racionalní a podložené argumenty nedošlo, podobně jako u vás. Elementárně uvažujícímu člověku tehdy bylo jasné, že onen naříkající pán je ryzí blb (a už jsme zase u té podobnosti...)

M. Hartmann 20.2.2022 1:17

Hezky jste tu srovnal Milouše se signalistou Fialou. Jestli to takhle povedou dál a budou po zákonech a slušném chování šlapat jak slon v porcelánu, pak si v klidu počkám na váš příspěvek po těch volbách dalších.

P. Manda 20.2.2022 8:04

Ne. On srovnával vás, soudruhu Hartmana. Čtení už dělá problém ? Pro vás byl etalon slušného chování Babiš ?

M. Hartmann 21.2.2022 19:05

Vážený,

znovu se mi potvrdilo, že čím nižší kvocient, tím větší piskoř, společný to znak skutečných místních intelektuálů. Gratuluji vám. Jen si dovolím podotknout, že když někomu chcete vyčítat, že neumí číst, měl byste se vy, vzdělaný a uvědomělý, nejdřív naučit psát, abyste dotyčnému neprznil jeho jméno, nota bene ještě k tomu nějakým soudruhem. Nikdy jsem ve vaší (pravděpodobně modré) partičce ani v jiné partaji nebyl, nejsem a nebudu. Přestaňte mě, prosím, zatahovat do své rodiny, kde se jistě takhle familiárně oslovujete trvale a rádi.

A co se týče toho vašeho etalonu, to jste se asi někde naučil při nepořádném čtení v okolních příspěvcích. Ten váš přítel z nejmilejších není nazýván „etalon“, ale všemi rozumnými výlučně a pouze „etylén“.

Přeji příjemný den.

J. Černý 19.2.2022 11:38

Rakušan se divi, že lidé maluji šibenice. Zatím.

M. Dvořák 19.2.2022 11:21

Řekl bych ano, ano, ano R^. Ale taky : teď už máme co jsme chtěli, .......

J. Dvorská 19.2.2022 10:40

Ti , kteří prohráli volby a jejich voliči, nepřestávají prudit. Tak se s tím konečně smiřte , vy flastenci !

J. Černý 19.2.2022 11:40

Jak v minulém období prudili flastenci z ODS,Top09,STAN...

V. Církva 19.2.2022 14:10

Vy jste ten článek nečetla nebo nepochopila?

D. Novák 19.2.2022 22:17

Zajisté nepochopila:-/

Š. Hašek 19.2.2022 14:13

My jsme je neprohráli, madam. Neb jste poněkud matematicky zaostalá.

1. Nejsilnější stranou je ANO, nemá ani předsedu parlamentu.

3. Třetí nejsilnější stranou je SPD, mopslíci typu námořních gaunerů poštěkávají. Fiala na nich staví.

4. Vinou gauneřiny "koalice" a i vinou voličů se stalo, že cca 20 přímých mandátů "zmizelo".

5. I nejskromnější odhady tvrdí, že 15 z nich by "dostalo" ANO a SPD. Pětitrakař ne. Věc voličů. Já udělal podobnou botu dříve, loňský rok ne.

6. Fiala je křivácký drzoun, který na tohle (a jiné) dojede. Ani pes po něm neštěkne. Možná bude "utírat záchody pro Jourovou v brusele", až se tam dostane. Do brusele. Stačí mu na to možná několik tisíc hlasů z Prahy (a televize).

Co to melete o "flastencích". To jako myslíte Peksu???

V. Církva 19.2.2022 14:49

Máte to správně. Tak držím palce aby to všichni pochopili.

A. Renjascu 19.2.2022 15:09

Nepochopí! Velká část lidí si plete politiku s fanděním na fotbale a raduje se i když jejich tým vyhraje podvodem či faulem. Svému týmu budou fandit za každých okolností a na týmy soupeře budou plivat i kdyby byly vzorem sportovního ducha či morálky. Teď mnozí z nich tleskají schválení pandemickeho zákona jen proto, že jej prosazoval jejich tým - navzdory vzpouře části vlastního týmu v senátu - i když tento zákon nemá obdoby od dob normalizace v sedmdesátých letech. Důležité je pro ně, že jejich tým zvítězil i když prosadil podvodem svinstvo a že tým soupeře prohrál, protože soupeř přeci nemůže mít dobré motivy či dokonce pravdu. Že za to zaplatí další ztrátou ústavních svobod je nezajímá, hlavní je, že vyhráli i kdyby do huby nebylo...

G. Onion 19.2.2022 15:33

Přesně tak, popsal jste to přesně R^

P. Hák 19.2.2022 19:17

Jo, s tím fotbalem je to dobrý příměr. "Fanouškovské pojetí politiky". Pro rivalitu Sparta-Slávie to je v pohodě, ale politiku dospělých lidí si představuju jinak.

M. Hartmann 20.2.2022 1:21

R^R^R^!!

J. Kočvar 20.2.2022 1:45

"Gauneřina koalice" tady s námi byla od počátku devadesátých let, kdy komouši a spol. šli do voleb v koalici Levý blok. To, že to teď některé malé politické strany nedělaly a nedostaly se do Poslanecké sněmovny, je jen a jen jejich věc, nebo snad hloupost. Nikdo nedržel Volnému bloku, TSS nebo třeba Přísaze pistoli u hlavy a v uzavření koalice jim nebránil.

Kdyby malé strany jako TOP'09 nebo KDU-ČSL nešly do předvolební koalice, mohlo se stát leda to, že by se do sněmovny taky nedostaly a propadlých hlasů by bylo ještě mnohem víc.

J. Červený 19.2.2022 20:08

Vy toho asi nechápete víc, přečtěte si o čem článek je a pak pruďte.

J. Jurax 19.2.2022 21:29

Zaprvé - proč by se měli ti, kdož prohráli volby, s prohrou smiřovat? Čtyři roky uplynou jak voda a budou další volby!

Zadruhé - proč by ti, kdož volili subjekty nyní opoziční či do sněmovny se vůbec nedostavší se měli smiřovat s hovadinami, jež vítězové voleb činí?

Zatřetí - proč by ti, kdož volili nynější vítěze, měli smiřovat s hovadinami, jež ti vítězové činí?

Účelově slepené koalice, jejichž jediným tmelem byla touha porazit ANO, protože jednotlivě na něj neměli, posléze sklížená v různorodou pětikolku, aby bylo lze vládnout, je příliš nesourorodá, aby mohla rozumně řešit problémy, co se teď navršily. Přitom covid se z nich jeví relativně nejmenším. Je eurohujerná a nazelenalá, takže vzdorovat energetické krizi EU zapříčiněné odpustky a zelenými magořinami, jakož i grýndýlu a jiným pobloudilostem z EK prýštícím, bude jen těžko, pokud vůbec.

M. Hartmann 20.2.2022 1:36

Se-ρu vás, že jo, není-liž pravda? Fialu v té sněmovně taky všichni se-ρu, aspoň to říkal na mikrofon.

R. Langer 20.2.2022 5:59

Tak určitě, vy lidoví demograti z Milchvilprd, vy něco vykládejte o pruzení, kašpaři... ;-D

I. Lyčka 19.2.2022 10:26

Berme to z té lepší stránky. Až dojde k volbám, a doufám, že by mohly přijít dříve, tak snad se mnoha voličům rozjasní v hlavách a některé strany zaniknou a jiné se prosadí. A pokud ne, tak nám není pomoci.

P. Diviš 19.2.2022 11:41

Jediný problém je, že nějak nevidím stranu ani hnutí, s kterým bychom si pomohli a konec konců, ani voliče pro takovou stranu či hnutí.