1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Zde je Rhodos, Petře Fialo

Vraťme se na chvíli do podzimu loňského roku a připomeňme si předvolební agitaci koalic Spolu a PirStan. Rétorikou jejich volebních lídrů se jako zlatá nit vinul slib, že provedou „změnu v politické kultuře“, a především předseda ODS Petr Fiala sám sebe kladl do ostrého protikladu vůči populistickému a trestně stíhanému premiérovi Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 19.2.2022 10:18

Pozměnil bych to:

ZDE JE RHODOS, TADY SKÁKEJ, PETŘE FIALO.

ZDE JE RHODOS, TADY SKÁKEJ, kašpare!

P. Hák 19.2.2022 10:12

Pardon - volebním zákonem, nikoli pandemickým.

A. Renjascu 19.2.2022 10:09

Trikolora je poslední pravicová strana v ČR, ale chápu, že sluníčkům se to nelíbí. Tak hurá pro vlaječky EU a trénovat mávání, přeci jen květen se blíží. Můžete pak volat sláva nejvyššímu sovětu EU, sláva generální tajemnici EU Leyen a sláva naším vůdcům Fialovi, Markétě, Rakušákovi, piratovi i tomu opozičnímu Babišovi. Nezapomeňte na rudej ehm vlastně teď modrej šátek kolem krku. A poděkuje svému fialovému guru, že konečně podepsal pakt na povinné přerozdělování migrantů. Totalitní pandemický zákon, jak z dob normalizace je již jen třešničkou na dortu.

P. Hák 19.2.2022 10:09

Myslím, že máte bohužel pravdu.

J. Plzák 19.2.2022 10:07

"...ale Petr Fiala se v tomto případě zachoval hůř než kocourkovský starosta..."

Před dávnými lety mi chodily do kanceláře žádosti o místa kontrukterů. Samozřejmě, vždy byla připojena fotka žadatele. ̈

Myslíte, že bych Fialu kdy vzal? I když řeší gender v Burmě.

P. Hák 19.2.2022 10:07

No a teď to podstatné - Vaše výzva k velkorysosti a k dialogu s voliči opozice.

Pokud tohle pan Fiala tvrdil, byla to čistá šaškárna. Jádro politiků i elektorátu současné koalice současnou opozicí a jejím elektorátem naprosto pohrdá. Zkuste někdy otevřít diskuze v médiích, třeba i na Psu. Ve většině případů už jakoukoli argumentaci nahradily obyčejné nadávky.

Člověk jiného názoru není zastánci pětikolky považován za partnera pro diskuzi, ale za duševně méněceného gaunera. Ani to vlastně není člověk - jen "kobliha", "kremlobot", "šváb" nebo tak něco. Zadupat něco takového do země je jako... zašlápnout švába.

A Vy po těch, co ve druhých vidí jen škodlivou havěť, chcete, aby byli ochotni vést s těmi druhými diskuzi?

L. Beneš 19.2.2022 10:06

Jak primitivní je vrabčí cvrlikání?

J. Plzák 19.2.2022 9:57

"...se ze zoufalství uchýlit k tomu poslednímu, co jí zbývá – a to jsou obstrukce..." No to autor trochu přehnal.

Obstrukce je potřená, poněvadž jinak by zde přítomná, strašně bystrá, většina nevěděla, o co vůbec jde.

Okamura for president!

P. Hák 19.2.2022 9:57

Myslíte to dobře, pane autore, ale vycházíte z podle mne mylných předpokladů.

Začal bych tím pandemickým zákonem, který z hlediska vládní koalice ani náhodou není hrdlením se o prkotiny - sám jste naznačil, že jde o rezervoár hlasů pro TOP09, která je Petru Fialovi myšlenkově velmi blízká, možná bližší, než ODS.

Za druhé těm příčetnějším v koalici musí být jasné, že s tímhle přístupem nemají v příštích volbách šanci... pokud si to nezařídí nějak jinak. Třeba cenzurou nepohodlných hlasů, proto nejen Rakušanovy snahy "bojovat proti škodlivým dezinformacím". No a korespondenční hlasování je asi nejschůdnější možnost, jak počet hlasů postrčit správným směrem... Netvrdím, že tak smýšlejí všichni politici vládní koalice, ale některým musí být jasné, že jinak to příště nevyhrajou. Musí to být velké pokušení.

Mimochodem ti zahraniční voliči nejsou ovlivněni jen tím, kde žijí, ale také tím, jaké informace dostávají. Mediální obraz se občas docela liší od přímé zkušenosti s českou realitou, a (jistě jen náhodou) zrovna na tu stranu, kterou prezentuje současná vládní koalice.

M. Husovice 19.2.2022 9:53

Spolky mající více inteligence a empatie než vládní koalice, bojující v první linii na ukrajinské hranici, když ovčani doma přemýšlí čím nakrmit, jak svítit a topit. A o tom to je.[>-]!!

J. Nevrkla 19.2.2022 9:49

Předsedu senátu neměl, o prezidentskou funkci neusiloval.

P. Diviš 19.2.2022 9:45

Orgány sněmovny jsou volené. Ergo kladívko, vždy o jejich složení rozhoduje parlamentní většina.

J. Vrabec 19.2.2022 9:44

SPD, Trikolora a podobné spolky není opozice, nýbrž sebranka primitivů.

P. Diviš 19.2.2022 9:44

Normální stav, s Burešem to bylo taky tak.

P. Diviš 19.2.2022 9:43

K Fialovi ani k jednotlivým stranám vládní koalice nemám pražádné sympatie, k některým spíš hodně silné antipatie.

Ale co se týče SPD, tam si nejsem jist, zda blbne v obavách ze zadupání, spíš se chová dle nátury svých členů a svého zakladatele. Konec konců, chovala se prakticky stejně i když vládl Bureš.

ANO už má dva místopředsedy a z lhaní a slibování se zrodilo, v lhaní a slibování bude pokračovat.

M. Adam 19.2.2022 9:34

jde jim o koryta a prachy pro vybrane lobisty. Takze vydrzi, i kdyby Cesko melo padnout na usta.

J. Nevrkla 19.2.2022 9:07

Petikolka má obsazeny všechny funkce kromě prezidentské, veškerá vina bude pouze na ní. To je dobře.

R. Meišner 19.2.2022 8:55

Fiala bude hodnocen jako jeden z nejslabších premiérů---hned vedle Nečase a Sobotky. jediná otázka je, jestli vydrží celé volební období. -pětikolka se už z principu začne dříve nebo později rozpadat. (zkráceno).

Š. Hašek 19.2.2022 7:47

R^ Trefné poznámky k věci.

J. Tulejová 19.2.2022 7:01

R^R^V

P. Dvořák 19.2.2022 6:36

Vláda Babiše nebyla žádná hitparáda. Nemyslel jsem si že to, co přijde po ní, bude o moc lepší.

Ale že se mi po půl roce od voleb bude obracet naruby hladká svalovina, jsem přece jenom nečekal.

J. Urban 19.2.2022 6:12

Jo, nedela to petikolka vubec dobre. Docela si nabiha na vidle. Babis, myslim, ze muze byt v klidu. Vlada mu drive nebo pozdeji spadne do klina sama.

J. Krásenský 19.2.2022 5:21

Přesně tak.

T. Kohout 19.2.2022 5:20

Je nezmíněna komická figura pana poslance Marka Bendy. Tento "certifikovaný demokrat", posílen převahou 108 hlasů začal pronášet zcela totalitní myšlenky. Fantastický je nápad, že to budou oni, kdo rozhodne, který z opozičních poslanců bude smět do orgánů sněmovny. A takovýchto úžasných totalitních nápadů za ty 2 měsíců pronesl na tucty. Kabát demokrata, vnitřek totalitáře.

J. Krásenský 19.2.2022 4:15

A přesně podle toho jak píseň pokračuje, představitelé vládních stran funkce kumulují.

P. Hatina 19.2.2022 1:58

Kdepak nějaký Rhodos, pro Fialovu vládu už platí jiný verš,

" od té doby kraloval,

kat, blázen a král"..

a můžou si ty funkce i střídat ;-D

D. Bystriansky 19.2.2022 1:38

Tolerance je přípustná jen a jen k pokrokové levici, Marcuse. Marxista Fiala to zná, sám to vtloukal na škole do hlav budoucím parazitům.

I. Mentlík 19.2.2022 1:03

Výborné postřehy. I zaslechl jsem včera 20 minut Radiožurnálu, kam si pozvali předsedkyni sněmovny. Zaslechl jsem jen část, protože jsem víc nevydržel. Čtyři sedminy svého života jsem prožil v komunistické éře republiky, takže mohu srovnávat. Od paní Pekarové-Adamové jsem se dozvěděl, že jsou obstrukce správné, protože za správnou věc, a špatné, protože za špatnou věc. Samozřejmě, o tom, co je správné, se nediskutuje, na správné straně vždy stojí ona (M.P.-A.). Vytanulo mi na mysli několik jmen význačných soudružek z komunistické éry a nenašel jsem rétorický rozdíl. Bohužel. Co je to za lidi, kteří si do čela strany zvolí takové politické individuum ? Jak to s občany myslí ? Jak je možné, že pan profesor se s takovými lidmi spojí, myslí-li to s občany dobře ? Nevěřil jsem mu již před volbami, a dobře jsem to pochopil. Nevěřím mu už ani to, že je dobrý politolog a dobrý profesor. Že je politika svinstvo, si patrně bude myslet čím dál víc lidí. Nedobře to dopadne.