5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miloš Jezbera 5.1.2007 14:26

Další levá zatáčka

K vaší kritice prezidentova novoročního projevu mi dovolte pár poznámek. Podotýkám, že nejsem klausovec, takže nečekejte podrážděnou či urážlivou reakci. Klausův euroskeptismus všeobecně známe, takže z jeho úst nejde o nic nového. Pokud jde o výraz "studená občanská válka",  mohu si jej vysvětlit jako politickou nadsázku, protože o paranoidní pohled zajisté nejde.  Avšak prezidentovo upozornění, že "potřebujeme méně státu", bych  nebagatelizoval, pokud by mi nešlo o levicovou propagandu. Totiž, v napumpovaném a ještě k tomu deficitním státním rozpočtu jde o reálné peníze, které  budou muset daňoví poplatníci, čili také vy, popřípadě vaše děti nebo i vnuci odvést do státní pokladny. O tom, jak více či méně se pak s těmito penězi bude mrhat, budou rozhodovat ti, kterým nepatří: úředníci a poslanci. V žádné zemi na světě se dosud neprokázalo, že tito lidé umí dobře hospodařit. Právě naopak!  Vlastně k tomu nemají ani vážný důvod. Předpokládám, že hodnota našich peněz pro vás není víceméně fiktivní,  jak tomu bylo s končícím socialismem v Čechách. 

 

ladasC 4.1.2007 22:14

jelito

Je li to poradce ČSSD , pak je to štěstí pro zem,kde si nechává levice radit od takových odborníků

PetrK 4.1.2007 18:06

Tohle jelito

snad budeme muset zastřelit, protože nás nechce přestat krmit výplody jeho zarudle chorého mozku. Není snad Masarykova dělnická akademie krycím názem pro Vokovickou Sorbonnu?

vládík 4.1.2007 17:52

Jak můžete vy někomu vytýkat

že něco semlel (i v případě, že máte pravdu). Vy tady melete dlouhodobě a taky si nedáte vymluvit, že 70. léta minulého století jsou pryč.

promirul 4.1.2007 17:42

pan Jelínek

zato vy jste semlel vše dohromady jen abyste mohl kydat,kdyby řekl cokoli kydal by jste stejně,je to přece Klaus a co řekne je pro vás nepřijatelné.Připomínate mi Peheho,ten taky nesnáší stejným způsobem Klause.Ale u vás obou je to již nemoc.

jirka.s. 4.1.2007 17:09

Není mlejnek jako mlejnek!

Například na jelení sekanou by asi běžný kuchyňský nestačil. Nejlepší by byl asi ten dřevorubecký štěpkovač, nikdo by se alespoň nemusel tahat s tím jelenem z lesa.

milan007 4.1.2007 14:05

pane řediteli

Píšete "

Václav Klaus zaspal dobu. Zlatokopové vyšli z módy. Máme stát demokratický, právní a sociálnÍ."

A co tomu říkají Vaši kamarádi , co říkáte Vy jejihc představám o státu ?

Vilém Buriánek, Zdeněk Doležel, Jan Fencl, Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček, Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáš Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareš, Michal Kraus, Marian Kuś, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Ladislav Péťa, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, Ivo Svoboda, Vladimír Šiša, Jana Volfová, František Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír Žemlička,Miroslav Jansta,Martin Vlasta

nup 4.1.2007 15:29

Re: pane řediteli

A ještě Macek, Čermák, Klaus, Dyba, Ježek, Kočárník, Pilip, Kožený, Železný, Štěpánek, Mach, Košťál, Valenta, Salzmann, Šrejber, Novák Libor, Novák Alexandr, Volf, Jiránek, Kajgr, Kulhánková, Jančík, Krejčíř, Koukal, Vilhan, Blažek, Burgermeister, Schwarz, Ševčík, Soudek, Cabrnoch, Ouzký, Julínek, Prokopenko, Musílková, Tlustý, Topolánek, Kott, Němcová, Dalík, Večerek, Pitr, Langer Ivánek, Langer Miroslav, Kocourek, Doležal, Hrdlička, Paulczynski, Keřka, Řehoř.

vlado 4.1.2007 16:24

a

nup alias hnup

vlado 4.1.2007 12:53

jen

pro priznivce sadomaso, poslechnete si trio chytrolinu Pokorny, Holub a tento koumak zive

na http://www.rozhlas.cz/izurnal/publicistika

O politické situaci v České republice

radim richter 4.1.2007 11:48

Opravte prosím onyl v článku.

Pane řediteli Masarykovy dělnické akademie

máme zákony, nikoli právní stát.

sociolog 4.1.2007 11:15

nejdůležitejsi kritiku Klause autor vynechal

Totiž ona studena občanská válka vrcholí tím, když je český občan od narození až po současnost samotným prezeidentem, který má chránit ústavu, t.j. lidská práva, vytěsněn někam do ciziny, jen proto, že by se mu mohl za nějakou dobu stát konkurentem na prezidentský úřad. A to argumenty, které jsou přímo neslýchané - prý je mu vzdálen obyčejný život našeho občana. Tot¨představu je bolševismus pur ¨, který dovršilo - myslím 17. ledna 1977 -  Rudé Právo svým článkem "Ztroskotanci a samozvanci", tedy  bez nějakých 10 dnů před 30ti lety.

Nejenže pan prezident neoplývá láskou k signatařům, nebot´se ve stejné době těšil přízni režimu, kterou nikdy neohorzil , pokud je mi nám známo, jakýmkoliv protestem, aby mohl jezdit např do USA. Ovšem svým nedávným vytěsněním senátora, který - na rozdíl od něho - nebyl zvolen nějakými podplacenými postkomunisty, nýbrž právě těmi voliči, jejichž život mu má být vzdálen, navázal přímo na praktiky, které nasměrovaly před třemi desítkami let vývoj reálného socialismu k nacionálnímu socialismu s jeho vynucovanou emigrací atd. Tedy nejvyššimu stupni komunismu ´- mafii!

Klausova chyba není v tom, že zastává pozice neoliberalismu. Na to má právo jako každý jiný. I odbourávání státu může zemi oživit, jako dokázala Thatcherová též před pár desítkami let, když  otevřela praktickou cestu z marasmu přestátnění, vytyčenou teoreticky v. Hayekem. Ovšem Klaus spojuje liberalismus s vypjatám nacionalismem,a to  jak vůčí EU, tak i proti naší rodové šlechtě, jejíž vyvlastnění předznamenalo o 30 let pozdějí dovršeni zestátnění všeho. Po všech těch arizacích a odsunech, které byly na celonárodní loupež  přípravou. Jeho uržky Schwarzenberga jsou opravdoým symptomem probíhající studené války, ničící poslední tradice dosud zkomíravě přežívající od Masarykovy doby. 

promirul 4.1.2007 17:44

Re: nejdůležitejsi kritiku Klause autor vynechal

vy jste sociolog,co to tam tedy breptáte?

ondys 4.1.2007 10:07

Pitrové, Krejčířové a Kožení

Nepostarají, stejně jako se nepostará žádný státní úředník. Na rozdíl od jmenovaných jsou lidi jako vy daleko nebezpečnější touhou omezit svobodu ostatních pro pouhý pocit vlastní důležitosti.

míša mýval 4.1.2007 10:16

Re: Pitrové, Krejčířové a Kožení

Pitrové, Krejčířové, Tykačové, Srbové a Péťové nejsou důsledek toho že bylo málo státu, ale toho že byl sociálně demokratický. Postarají se o nás, stejně jako se starali Leninové, Stalinové, Pol Potové a další levicové kreatury

I-Worm 4.1.2007 11:02

Re: Re: Pitrové, Krejčířové a Kožení

no jasně, kdyby nebyl, tak o nich nevíme, a budou si podnikat vesele dál. Oni totiž zbohatli za "podnikatelsky přátelské" vlády ODS...

ondys 4.1.2007 16:14

Re: Re: Re: Pitrové, Krejčířové a Kožení

Ať se stát stará o vymahatelnost práva, díky členství v NATO má volnější ruce, bezpečnost občanů i nejnutnější zdravotní péči a nehraje si prostřednictvím zkorumpovatelných politiků a byrokratů na ochránce chudých, pokryteckým a neumělým přístupem sám rozšiřuje jejich řady. Je to nejdražší a nejnebezpečnější mlácení prázdné slámy.

ondys 4.1.2007 16:31

Re: Re: Pitrové, Krejčířové a Kožení

Na můj vkus je to stále socialistický stát s papalášsky rozšklebenou tváří podle vzoru reformních komunistů nakloněný nějaké mafii mnohem víc než svobodným občanům.

ondys 4.1.2007 16:55

Re: Re: Pitrové, Krejčířové a Kožení

Na můj vkus je to stále socialistický stát s papalášsky rozšklebenou tváří podle vzoru reformních komunistů nakloněný nějaké mafii mnohem víc než svobodným občanům.

Malý Aston 4.1.2007 9:51

Již ani komouši a socani ho nebrání!

Všude se to hemží mladými socany a komouši,starými komouši a nostalgickými komouši a na této stránce ani jeden.Nikdo ho nebrání,nikdo ho nepodporuje. Jak je to možné? Je to zřejmě vůl,který píše tak blbě,že ho ani jeho vlastní soukmenovci nepodpoří.:-D

Tomas Cermak 4.1.2007 10:47

Re: Již ani komouši a socani ho nebrání!

Proč se divíte Malý Astone? Ve dvou větách hned několik urážek... Na Neviditelném psu se seriózní diskuse vést nedá, podívejte se na sousední příspěvky: promíchá se Pol Pot se Stalinem (jako by to nebyli konzervativní Britové, kteří jako první přišli ve 20. stol. s vyhlazovacími tábory), přidají se limity Společné zemědělské produkce EU (vyrábět si můžete kolik chcete, dotaci dostanete jen na předepsanou část, to není úplně nefér) a okoření se to několika klišé o státu vodícím za ručičku.

"Velký" Aston alespoň píše slušně, a přesto, že se hrdě hlásí ke konservatismu, se pokouší o určitou objektivitu.

Klobouk dolů před L. Jelínkem, že se odvažuje do této jámy lvové a nabízí vám taky jednou za čas pohled odlišný od té vaší konzervativní neoliberální euroskeptické proamerické věže ze slonoviny.

Cermaku 4.1.2007 12:37

Re: Re: Již ani komouši a socani ho nebrání!

kecas.

dvd 4.1.2007 13:42

Pokud si pletete

tábory koncentrační (bez toho později vzniklého odiozního významu) a vyhlazovací nebudete asi vhodným objektem pro diskusi.

karel h. 4.1.2007 14:34

Re: Re: Již ani komouši a socani ho nebrání!

meles nesmysly cermaku

promirul 4.1.2007 17:47

Re: Re: Již ani komouši a socani ho nebrání!

brepto

Jan J. 5.1.2007 13:26

Re: Re: Již ani komouši a socani ho nebrání!

Nebylo to 20. stoleti, ale 19.

Pred panem Jelinkem klobou dolu urcite, jeho clanky ctu vzdycky jako prvni a pokazde se nestacim divit, ze spolu zijeme ve stejne dobe, na podobnych mistech a cteme podobne noviny.

Je to supr, zabava - je to takovy Jara Cimrman politiky, malo znalosti, dobre umysly, ale nejak to nevychazi ;-)

emil 4.1.2007 9:43

Škoda

těšil jsem se, že už toho šibalského zmetka Jelínka na těchto stránkách neuvidím. Bohužel je to ten samý blb, kecající své stále dokolečka. Jeho opravdu hloupé argumenty, vytrhané tak, jak se to šibalům z ČSSD hodí, mluví za všechno.

Jiří 4.1.2007 9:42

Já také... !

Vážený pane Jelínku! Já  nemám rád  Vaše úvahy a Vaše články. Doslova to nesnáším a štve mně to. A říkám to přímo. Nerozebírám Vaše články, nehledám zbytečné argumenty. Prostě to jako celek nesnáším, nelíbí se mi to! Čtu to jenom zběžně a i tak mně to vždycky naštve! Proboha napište jednou o Vašem vztahu  k panu presidentovi také svou stručnou a jasnou pravdu. A pak už čtěte jeho díla jen zběžně, asi Vás také dosti naštvou ale nehromaďte pro svůj postoj argumenty a pod. Je to zbytečné. Vždyť samotný fakt že nemám něčí úvahy, myšlenky rád a nesouhlasím s nimi je docela normální věc. Tak to teda stručně a jasně zveřejním, když už to nemohu vydržet (jako já teď) a dál to nechám být.

valec 4.1.2007 11:55

Re: Já také... !

nechate to byt, protoze neumite argumentovat, to pan Jelinek nastesti umi , je divne chtit po  nem, aby to neumel

karel h. 4.1.2007 14:36

Re: Re: Já také... !

jake argumenty????????? to je teda nesmysl8-o