5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Zase ti živnostníci

Živnostník je již více než půl století pro stát téměř pes, na kterého se hledají další hole. Lidé, kteří jsou schopni uživit sebe, svou rodinu i pár dalších jsou v naší krásné zemi stále trnem v oku vyznavačů třídního boje všech barev, kteří preferují státní názor a dozor před rozumem jednotlivce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bruner 27.1.2016 5:34

Re: opět ten ďábel v detailu

o co se v USA pokouší? O průběžný systém? V Evropě již funguje od Bismarcka.

K. Pavlik 27.1.2016 2:07

Re: opět ten ďábel v detailu

Kupodivu USA se o tento jediny zpusob pokousi. Necitim se dost kvalifikovany soudit jak se jim to dari.

K. Pavlik 27.1.2016 1:40

Toto je problem skoro vsude

Problem jak resit duchody u lidi s malym prijmem je problem skoro vsude (pozor problem USA timto prispevkem neresim). U vetsiny bohatsich socialisticky zamerenych statu nema nejmensi smysl pro malo vydelecne obcany cokoliv dobrovolne davat statu (tez priznat) na budouci duchod. V nekterych statech je to dokonce do nebe volajici blbost (zejmena pro malo vydelavajici obcany).

Stale mne ve snu pronasleduji slova me mamy: Kajo pamatuj si ze duchodove pripojisteni je jen lepsi vyraz pro neuveritelnou zlodejnu.

J. Bruner 27.1.2016 0:23

opět ten ďábel v detailu

inflace způsobuje, že směnná hodnota peněz je jiná dnes a jiná, bohužel menší,v budoucnu. Jediný způsob, který vylučuje vliv inflace je průběžné financování penzí.Spoléhat se na to, že si je člověk schopen sám ušetřit na svoji penzi je hazard či spíše jistota, že člověk nebude mít v penzi ani na jídlo.