18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Zase ti živnostníci

Živnostník je již více než půl století pro stát téměř pes, na kterého se hledají další hole. Lidé, kteří jsou schopni uživit sebe, svou rodinu i pár dalších jsou v naší krásné zemi stále trnem v oku vyznavačů třídního boje všech barev, kteří preferují státní názor a dozor před rozumem jednotlivce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Pavlik 27.1.2016 10:21

Re: opět ten ďábel v detailu

V USA se snazi aby si kazdy resil svoje stari sam - rozhodne tam nikoho nenuti aby si sporil na stari.Je to anti Bismark.

J. Kavalír 27.1.2016 14:27

Re: opět ten ďábel v detailu

A když zkončí jako ti po krachu Enronu, tak se mohou jít pást.

K. Pavlik 27.1.2016 15:17

Re: opět ten ďábel v detailu

Nejak jsem nepochopil souvislost s Enronem. Kdyz nekdo nema penize v USA na stari tak je na tom, aspon si to myslim, pekne blbe.

P. Švejnoch 27.1.2016 9:00

Re: opět ten ďábel v detailu

Systém, kdy mi můj důchod bude platit někdo jiný (tedy průběžný systém), je vždy jen a pouze cesta do pekel. Zvyšuje nezodpovědnost těch v produktivním věku při úvahách o jejich vlastním stáří, zvyšuje antagonismus mezi plátci a příjemci, a zvyšuje nejistotu a zároveň závislost na státu u příjemců - tedy důchodců.

Vliv inflace je samozřejmě citelný, ale dá se eliminovat tím, že člověk ony prostředky nedrží v bance či dokonce v hotovosti, ale investuje je do komodit, které té inflaci tolik nepodléhají.

A hlavně je třeba se tázat PROČ mají dnešní státy zájem na nikdy nekončící inflaci. Ale to už je jiná pohádka... :-(