26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiřina 29.8.2009 21:50

Re: nejlepší je

Měla bych řešení: vyzbrojit policii indiánskými šípy   ;-D

Pavel Červinka 29.8.2009 10:09

Omezit vliv politiků na státní zprávu.

Jestliže i nadále bude státní zpráva zpolitizovaná a šéfy, náměstky, vedoucí odborů až po vrátné státních úřadů budou dosazovat politické strany díky jejich handlu, tak se s korupcí nepohne. Politik rozhodně nemá zájem "zjistit a zveřejnit" korupci těchto dosazených osob, když to potom vyvolá rozhořčené hlasy z vlastní strany nebo jiné, pro niž pašálík byl tímto ztracen. Korupce je věc především politická a ve státním úřadě nemají politici a členové jejich kočovného cirkusu co pohledávat ! Politické obsazení postu končí ministrem, zbytek mají být profesionálové.

Monte Christo 28.8.2009 23:56

Ja na brachu a bracha na mne....

Stare ale dobre porekadlo ze ?Neni se cemu divit...A to uz proto,ze mnoho lidi a to jak ve statnim tak soukromem sektoru ma urcite zaznam v Cibulkove seznamu... 

Monte Christo Ma zeme Me srdce

Fafa 28.8.2009 21:52

Zene:

Samozrejme, ze policie potrebuje zbrane, bude je nakupovat stat a pri jejich nakupu bude hrozit korupce. O tom prece neni spor. Ale dalo by debatovat o tom, jestli stat musi nakupovat i stavebni prace v dnesnim rozsahu. Jasne, ze treba pri nakupu stavebnich praci soukromou firmou provozujici dalnici bude hrozit korupce. Ale to je spis problem akcionaru a az druhotne problem obcanu.  

josef krouman 28.8.2009 21:43

protikorpční komise?

nejúčinnější je radikálně snížit podíl přerozdělovaných peněz a bude po korupci, protože se nebude mít kde uhnízdit.

Zen 28.8.2009 18:40

Re: nejlepší je

Ideologicky za jedna, realizovatelnost za pet. Sednout!

Ciste namatkou priklad: Policie potrebuje zbrane (s tim snad souhlasite). Snad souhlasite i s tim, ze je blbost, aby byla policie privatizovana. Takze - jak zabranite mozne korupci pri takovem nakupu?

BTW: Domnivate se snad, ze pri nakupech mezi vetsimi firmami se nekorumpuje? Pokud ano, pak Vam blahopreji k idealistickemu videni sveta. Ovsem ty ruzove ... pardon, modre ... bryle bych doporucil sejmout.

Pochybující 28.8.2009 14:29

Kdo zrušil finanční policii?

A proč? 

janoryna 28.8.2009 14:13

vládní strategie je úspěšná.

pod po odchodu socanů od vesla byla na úřadech pravicovou vládou korupce vymýcena. jen levičák to může popírat.

hafusak2 28.8.2009 8:38

Nejlepší cesta k úspěchu v oboji s korupcí

je zrušení Finanční policie, protože když korupci nemá kdo zjistit a objasnit, tak se vykáže, že žádná není. Jak jednoduché.

Vlado 28.8.2009 6:58

nejlepší je

odstraňování korupčního prostředí, tím že nebude důvod někoho korumpovat, tj. omezit vliv státu. Zachovávat svobodu jednotlivce. Konečně dokončit privatizaci. Největší korupce společnosti je kupování voličských hlasů!!!!!!!!!

JH 28.8.2009 0:54

Někde jsem četl, že

na Tajvanu rychle omezili korupci pomocí policejních provokací :-( . V každém případě je to běh na dlouhou trať, na pár generací, ale musí se začít odmala, v některých zemích se prý neopisuje, nenapovídá. A v dospělosti nesmí být morálka lidí lámána korupcí na nejvyšších místech, která mají nemorální imunitu nebo se stejně nic nevyšetří.