1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Zákaz kouření

Další hřebíček do rakve svobodného podnikání a svobody vůbec byl právě zaťat: poslanci schválili úplný zákaz kouření v hospodách a restauracích. Pro zákon hlasovali též svobodou pohrdající kolaboranti z tzv. pravicové TOP 09.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 16.12.2016 13:06

Re: BlA BLA

Nejhorší ze všeho pane Smatlaku je, když kouří muslimka s hlavou zahalenou burkou a dým z cigarety jí vychází mřížkou kolem očí :-))

P. Chaloupek 16.12.2016 9:21

Od fašizmu ke svobodě.

Až vy Svobodní budete mít v parlamentu většinu, nebo alespoň budete sestavovat vládu, pak doufám že prosadíte v hospodách nejen kouření, ale i hulení. Ke svobodě i přes mrtvoly, že? Naštěstí teď můžete psát jen bláboly.

J. Schwarz 16.12.2016 9:31

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Člověk, který nerozlišuje POVINNOST hulit od MOŽNOSTI si zakouřit tam, kde to majitel povolil je IDIOT.

M. Prokop 16.12.2016 9:33

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Právě jste napsal blábol.

P. Lenc 16.12.2016 10:49

Re: Od fašizmu ke svobodě.

A to pane Chaloupku myslíte opravdu vážně?

P. Chaloupek 16.12.2016 11:20

Re: Od fašizmu ke svobodě.

A co se vám pane Lenci nezdá? Přece prosadit hulení marjánky v hospodách, to by byl přece zásadní projev svobody jednotlivce a svobodného podnikání!?!

P. Lenc 16.12.2016 11:26

Re: Od fašizmu ke svobodě.

A on ten článek je o hulení marijánky?Mám takový dojem, že vám chybí argumenty.

S. Donát 16.12.2016 11:28

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Nemám žádný problém s tím, aby se v hospodách kouřila tráva. A aby se legálně prodávala v obchodech. Byl by to krok správným směrem, podle mého názoru. Ale článek je o něčem jíném.

M. Prokop 16.12.2016 11:53

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Souhlas.

M. Prokop 16.12.2016 11:52

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Mimochodem, v Holandsku se marjána může a do moře se nepropadlo ani Holanďani nevyhynuli.

S. Donát 16.12.2016 12:06

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Nejen v Holandsku, už několik států USA zavedlo legální prodej konopí pro rekreační účely. Světe div se, klesly výdaje na boj proti drogovým mafiím, zvýšily se příjmy do rozpočtu (výrazně), snížila se nezaměstnanost. Samá positiva :)

M. Prokop 16.12.2016 13:34

Re: Od fašizmu ke svobodě.

Jistěže. Hospodský možná šidí, ale nehájí zásilku samopalem a nepodmazává justici i policii. Ověřeno prohibicí.

M. Drašner 16.12.2016 9:21

S článkem zcela souhlasím

až na používání slova "fašismus" jehož stoupencem rozhodně nejsem. Fašismus je totiž v Itálii vzniklá ideologie (viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1ismus), která toho s národním SOCIALISMEM německým, ani s jeho ruskou verzí (komunismem) neměla až tak společného (rozhodně nezasahovala tak hluboce do života občanů). Použil bych tedy termínu vypjatý socialismus.

P. Lenc 16.12.2016 11:17

Re: S článkem zcela souhlasím

Pane Drašnere, i já již delší dobu píši o fašizaci veřejného prostoru nejen u nás.Dovolím si polemizovat s vaším termínem vypjatý socialismus. Svého času profesor a spisovatel Umberto Eco, mimořádně moudrý člověk řekl, že fašismus je věčný.Ano.Když si vezmete vznik a politiku komunistů, italských fašistů nebo nacistů, tak všechny tyto ideoliogie jsou bez vyjímky dítětem sociální demokracie.Nakonec, ani se tím netajily.A vždy to začalo "zaváděním" dobra pro občana.A nenechme se mýlit rozdílem v pohledu na majitele výrobních prostředků.Všem těmto ideologiím vždy šlo o naprosté ovládnutí občana, který často většinově, aniž by si uvědomoval že je každým novím zákonem, často na první pohled "rozumným" víc a víc státem ovládán.To, že dnešní sociálfašisté zatím používají oproti výše uvedeným tzv. salámovou metodu znamená pouze jedno.To, že občané Evropy po hrůzách fašistických ideologií 20st. jsou na otevřený fašismus stále ještě alergičtí.A to novodobí sociální inženýři dobře ví a podle toho jednají.

J. Macků 16.12.2016 9:02

Svobodu nekuřákům

Jsem svobodomyslný člověk a snažím se nepřekážet a neobtěžovat ostatní, totéž očekávám od nich. Takže mj. očekávám, že se nebudu muset vyhýbat kouřícím smraďochům a hledat pracně nějaké místo, kde zrovna žádný není. Toto většina z nich není ochotna uznat, tak byl přijat zákon kouření omezující. Je to ochrana zbytku světa před agresivními kouřícími spoluobčany, kteří to nechtějí učinit dobrovolně, ač by měli. Vůbec to není o právu majitele restaurace rozhodovat o tom, zda se bude uvnitř kouřit, či ne. Restaurace je veřejný prostor, kam může kdokoli vstoupit, takže zde logicky platí pravidla pro veřejný prostor. Stejně jako se jezdí po silnicích vpravo, protože je to dané zákonem, i když to mému naturelu neodpovídá, chtěl bych jezdit vlevo. Je mnohem více nesmyslně omezujících předpisů, proti kterým skoro nikdo neprotestuje. Prodejny chtějí o svátku prodávat, zaměstnanci chtějí do práce, ale nesmí, protože sociální inženýři vymysleli, že je potřebné, aby si zaměstnanci ve svátek odpočinuli. Pro starší řidiče vymysleli nesmyslné lékařské prohlídky, jezdí 50 let bez problému a najednou někdo má rozhodovat, jestli ještě může řídit. Že jezdí dvacetiletí feťáci a opilci bez řidičských průkazů až tak moc nikoho nezajímá.

S. Donát 16.12.2016 9:19

Re: Svobodu nekuřákům

Kouřícím smraďochům se na ulici vyhnete nejlépe tak, když budou zalezlí ve svých smradlavých kuřáckých doupatech - hospodách a nebudou s cigárama postávat před nimi. Nebo hrajete nějakou speciální hru - vyhledáváte kuřácké podniky a pak kličkujete mezi hosty?

S. Landa 16.12.2016 9:25

Re: Svobodu nekuřákům

Vycházíte z bludu, že restaurace je veřejným prostorem. Z toho důvodu je Váš příspěvek nesmyslný.

P. Smatlak 16.12.2016 9:28

Re: Svobodu nekuřákům

Nedivil bych se ,kdyby si se chránil před zloději,pedofili,vrahy,válkou a násilím,skutečné nesvobodě nebo diktatůře a pod nestvůrám nebo situacím ale chránit se před kuřáky to už je na psychiatrické léčení.Je to cellosvětová demagogie pod kterou se skrývá to,že se skutečné a závažné problémy lidstva neřeší a skrývají se pod bojem proti kouření a kuřákům.A i to o tom jak to ostatním ničí zdraví a obtěžuje je je absurdita a něco spadajícího do duševní impotence .Celá léta to většině nevadilo a najednou je to největší problém lidstva.Ano nekouřit všude a tam kde je to špatné ale to co se kolem toho kouření děje už je něco co nás neřadí mezi homo sapiens ale spíše do homo debilis.A to,že je restaurace veřejný prostor a může tam každý je sice pravda ale také je pravda,že tam,pokud se tam kouří chodit nemusí a je to jen jeho svobodná volba.Jinak máš v něčem pravdu ale bylo by dobré kdyby si si neodporoval v tom co píšeš.

P. Smatlak 16.12.2016 9:29

Re: Svobodu nekuřákům

Nebo spíše neprotiřečil.

M. Prokop 16.12.2016 9:35

Re: Svobodu nekuřákům

Nepochopil jste.

J. Schwarz 16.12.2016 9:37

Re: Svobodu nekuřákům

Tak podle mne je více obtěžující potkat kuřáka na ulici či zastávce autobusu než v hospodě, do které lézt nemusím. V ČR nejsme na poušti, kde by na stu čtverečních mílích byla jediná studna a já, když v ní nenaberu vodu umřu. Tady stačí, když se přesunu k "prameni" o 50m dál. Pro některé zuřivé bojovníky proti neřestem je to zřejmě moc daleko. těm bych doporučil, aby spíš než s neřestmi druhých se popasovali s vlastními hříchy lenosti a obžerství.

V. Povolný 16.12.2016 12:47

Pane Macků

jako svobodomyslný člověk máte naprostou svobodu rozhodnout se, že do kuřáckých hospod nebudete chodit. Problém ale spočívá v tom, že stejnou svobodu nepřejete taky ostatním - takže ta vaše svobodomyslnost je jen jakési mimikry. Ve skutečnosti chcete ostatním nařizovat, jak se mají chovat.

P. Smatlak 19.12.2016 9:01

Re: Svobodu nekuřákům

Agresivní si ty a tobě podobní.A co takhle zakázat vše co vypouští smog jako jsou auta.továrny a pod.zamořující ovzduší milionkrát více než kuřáci a ještě se tomu nemůžeš vyhnout.Tam ti to nevadí i když se to dotáká všech? tAKŽE DEMAGOGIE A NESOUDNOST JEN JE TO ZKRÁTKA IN TEN BOJ PROTI KOUŘENÍ ŽE.

M. Prokop 16.12.2016 8:53

Má pravdu.

Jenže, koho dnes zajímá svoboda?

M. Šejna 16.12.2016 8:50

ono je toho zakázáno víc

já tedy opradvdu žasnu, proč zrovna svoboda člověka hulit a smrdět ostatním, je tak chráněna rádoby zastánci svobody a demokracie. Přitom zákazů existuje mnohem víc a "ochránci svobod a demokracie" proti těmto zákazům nic nenamítají a dokonce tzto zákazy schvalují. Namátkou:

chlastat v hospodách mohou jen starší 18 let (omezování prav mladistvých), souložit smíte podle práva až s 16-ti letými (omezení prava na sex s mládeží), jezdit smíte jen střízliví (já chci ale jezdit i vožralej), homosexuálové nesmějí adoptovat děti atd...

M. Prokop 16.12.2016 8:54

Re: ono je toho zakázáno víc

Nelze očekávat, že vy byste pochopil, co je nezbytný zákaz a co zbytečné omezování svobody. A nepochopíte to ani, až dojde na vás.

P. Dvořák 16.12.2016 9:21

Ono je toho zakázáno opravdu hodně.

Ale to, co vy jste napsal, by ani blbej neřekl, i kdyby mu hubu rozbili, aby to řekl.

M. Šejna 16.12.2016 9:32

pane Dvořáku

to je právě ten úhel pohledu. Mnozí lidé schvalují stovky zákazů a nadšeně s těmi zákazy souhlasí. Ale u zákazů kouření na věřejnosti jsou najednou ti samí zastánci všemožných zákazů velkými bojovníky za svobodu hulit jak je libo.

M. Prokop 16.12.2016 9:39

Re: pane Dvořáku

Za svobodu hulit tam, kde si to někdo (majitel hospody) přeje a nehulit tam, kde si to jiný majitel hospody nepřeje.

Problém vás socialistů je nepochopení, že lidé nechtějí být všichni stejní.

P. Dvořák 16.12.2016 11:37

Re: pane Šejno,

vůbec přece nejde o zákaz hulení na veřejnosti, ale ve výsostných a nedotknutelných soukromých prostorách. Až budou hospody, které provozuje stát, ať si v nich určí svoje státní (a tudíž většinou blbá) pravidla.

Jakožto napravený kuřák a pětadvacet let ortodoxní nekuřák budu vždy hájit právo hospodského si určit, kdo smí vstoupit do jeho domu, koho obslouží, co mu nabídne k jídlu a pití, co tam smí nebo nesmí host dělat vč. kouření a kdy ho vyhodí.

Dosud mi nikdo nevysvětlil, jestli když si ve své hospodě, která je v jeho domě, uspořádá majitel oslavu svých narozenin a budou tam pouze jím vpuštění hosté, také tam bude platit zákaz kouření?