28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Franta 20.10.2008 10:27

já bych se z volebního vítězství neradoval

Osobně se mě nedotýkají jednotlivé "kauzy" různých politiků. Dohadovat se, která strana je lepší, protože měla méně kauz je nemoudré...pouze jich na ně jen méně prasklo.

Myslím, že ODS udělala poměrně dost dobré práce, jen ji neuměla prodat, prostě chyběl chytrý marketing. Místo toho se musel Topolánek dohadovat přes média tu s Tlustým, tu s Bémem o hloupostech. A to byla velká chyba.

Jen dodám, že být politikem - nechtěl bych dnes vyhrát volby. Proč? Ať se nám to líbí či ne, hospodářská krize se blíží. Obávám se, že nezaměstnanost bude stoupat (k 10-ti %?), firmy budou mít méně zakázek (-20%?) a budou logicky šetřit. Jo a také budou mít menší zisky, tudíž státní rozpočet nemůže počítat s takovými příjmy.

Sociální demokracie ústy svých kandidátů naslibovala kde co zruší, kde co zaplatí,... Mno jo, ale kde na to vezme? Jistě může stát více zadlužit,může zvýšit firmám daně,může privatizovat kdeco, může poskytnout záruky, které se neobjeví v rozpočtu a jiné fígle...ale to bude jen další sešup dolů - ekonomický.

Pokud bude krize trvat 3 - 5 let, což je vzhledem k rozsahu (celý svět) a výši škod (biliony) reálné, tak to volební vítězství sociální demokracii skoro nepřeji. Budou mít tolik problémů, že se z toho vítězství nebudou radovat.   A jejich voliči si budou pamatovat co jim naslibovali: ráj na zemi. Ráj nepřijde, bude jen velmi nepříjemné období stagnace a nejistoty. Mno možná lidé voliči pochopí, že na zemi nikdy ráj nebude, a věřit politikům jejich sliby je naivní... Ale to jsem asi velký optimista. Žejo.

R 20.10.2008 10:25

Re: Píšu, jak to vidím já...

Možná máte pravdu. Pokud se k moci v ODS dostane Bémovská klika, ve spolupráci se středočechy zaberou všechny posty ve straně a jako pražáci  lidi z ostatních regionů do ničeho nepustí, ti zmizí. Pokud ale Topolánek vedení ODS udrží, nebo k moci se dostane jiný regionální politik, třeba Tošenovský, lidi z regionů, kteří se touto volební porážkou uvolnili, posílí posty ve straně a tím strana pro celostání politiku zesílí.

R 20.10.2008 10:14

Re: Zlehčovat

Máte pravdu. ODS dovolila, aby renomé vlády dlouhodobě snižovali Cikrt a Julínek se svou neschopností vysvětlit zdravotnickou reformu, Džamila se svými svazáckými návrhy, zelení se svým nesmyslným odporem k jaderné energii a s prosazení ekologických daní, které nesmyslně zvýšily ceny energí i dalšího zboží, lidovci se svými ohebnými páteřemi.

Ovšem po bitvě je každý generál. Mít v průměru jen o 5 % hlasů více, byla by to jen normální porážka, mít v průměru o 10 % hlasů víc, bylo by to volební vítězství, které by Topolánek v sobotu večer slavil slivovicí.

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 10:12

Píšu, jak to vidím já...

Mám jistou zkušenost z politiky a něco vím:  

Topolánkova kamarila hodila přes palubu značné množství svých šikovných, vzdělaných  a talentovaných lidí, kterými se mohla docela pyšnit v krajích...  S většinou z nich se dalo jednat, byli vstřícní bez ideologické zaslepenosti, šlo jim o "věc" a byli přístupní posoudit i oponentní návrhy.

Topolánkova garda v Praze, která  k tomu nedozrála,  tyto lidi "zabila".  To neprospěje nikomu a ničemu.

občan 20.10.2008 10:10

Re: očista

Souhlas, děsivá představa, ještě jste zapomněl na s.Burgemeistra, výýborný soudruh do party a dokonce předseda poslaneckého klubu, včas utekl do senátu parchant, jo a taky ministr Řebíček, potencionální šéf této "nové" ODS, jak se šušká v zasvěcených kruzích !

občan 20.10.2008 10:04

Souhlasím

Velmi dobře napsáno, jen se děsím, že rozhádaná ODS zahodí flintu do žita a nechá to "zkušenému" pražskému Napolenkovi Bémovi (velkému přítelo s.Lužkova a SSSR), který si s Paroubkem, tak dobře 5 let rozuměl na pražské radnici. To by skutečně byl konec pravice v Čechách (a bohužel asi zasloužený). Jsem jen zvědav, jak se všichni budou  tvářit, až k nám na jaře dorazí ekonomická krize .-(( a na koho to budou svalovat. Jak budou odboráři ve Škodovce požadovat 8% zvýšení platu, cha, cha, to se smíchy neudržíme :-((

R 20.10.2008 10:02

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

No, vedení ODS si ty vši do kožichu nasadit muselo, jinak by Topolánek vládu sestavit nemohl. Přece tolik mandátů neměl, aby ODS sestavila vládu sama a mohla nerušeně prosazovat svoje volební sliby. Musela kusy svého volebního programu uplatit lidovce, zelené, přeběhlíky - až rozdala téměř všechno.

alan 20.10.2008 10:00

Zlehčovat

prohru svých partají,s tvrzením,že za všechno může 30Kč poplatků šéfy svých stran ukazuje na to,že skutečný důvod nevnímají a nebo nechtějí vnímat.Prvotní příčinou je arogance,s jakou rezignovali na vysvětlování své reformy tak,aby ji volič alespoň částečně vzal za své.S tím souvisí rétorika,neustále proti někomu naježená,připravená hrubě odvrátit každý verbální útok.A strašit permanentně komunisty už je taky vyčpělé,tak je hergot,když najdete právní důvody,zakažte a nebo se věnujte důležitějším věcem,nebo se ocitnete na prahu smetiště dějin,tam,kam jste bolšány posílali,soudruzi svazáci...

relativ 20.10.2008 10:00

Pilíř demokracie

Základním pilířem demokracie je právo na blbost.A každý ho čerpá dle svých schopností.Dále platí,že většina každého národa jsou blbci.Souhlasíte??!!Hlavně že každý ví kam patří.

Je to takhle ... 20.10.2008 9:59

Oslavný "kozáček" protikomunistického bojovníka ?: -)

Tak dlouho a usilovně jsi proti nim "bojoval" Francku až se ti vrátili ;-DČekáš zas od nich nějakou funkcičku k vylepšení důchodu ? ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 9:58

Dej nám nformaci... a dolož ji fakty !

Kolik lidí v  příbuzenstvu a v Tvém okolí bylo za totality souzeno a odsouzeno jako "antikomunisté, antisocialisté, antisovětisté a pravicoví oportunisté"?  

Ten Tvůj pan Vízek  komunisty odsouzen byl a ony přívlastky "jeho" rozsudky obsahují (čísla jednací i jména soudců byla zde už x-krát uvedena)...   Celá pravda se ti nehodí? Proč?  

PS: Dodám, že tehdy se veřejně proti totalitě stavěl jeden člověk ze dvou tisíc, dá-li se věřit seznamům vnitřních nepřátel, které si sama tehdejší moc vedla a které byly zveřejněny po "sametu 1989" v Lidových novinách (přesněji rok 1992, viz archiv) .

jenicek 20.10.2008 9:54

Re: Exposlanec Morava (ODS) by to vysvětlil elegantně...

Pozoruhodné jak jste na ty otázky vůbec neodpověděl. ale co od takovýho ksindla čekat, že?

A od toho vašeho líčení, jak kdo trpí v tom nechutně kapitalistickém julínkově zdravotnictví jsem se málem rozplakal.

abc 20.10.2008 9:51

Kořistka?

Co to mele?

F.VÍZEK 88.100.57 20.10.2008 9:40

Exposlanec Morava (ODS) by to vysvětlil elegantně...

V současné Poslanecké sněmovně je tím nejtvrdším a nejspolehlivějším stranickým jádrem vládní ODS onen tandem  Melčák + Pohanka. Ukazuje to jasně každé jejich hlasování i k věcným otázkám, kterým se zásadně odlišují  od programu, který  svým voličům sami prezentovali před volbami a za který byli oba zvoleni na kandidátce ČSSD. 

Tady nejde a nemůže jít o "probuzení" a "prozření" jednoho či druhého, případně o dočasnou ztrátu soudnosti...

Jak by řekl exposlanec Morava:  Motivovali jsme je oba dva: pana Pohanku negativně, pana Melčáka pozitivně. 

PS: Čili vůbec ne v prvním případě vydírání a v druhém úplatek, že?  Dodám, že v případu Ploc a případu Kořistka t.č. i soudem bylo konstatováno: nabídka peněz byla.  

  

StandaT 20.10.2008 9:20

Re: Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

Taky budu čekat na odpověd.

StandaT 20.10.2008 9:19

Re: Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

Taky budu čekat.

Velký Vezír 20.10.2008 9:19

Františku, Františku

Nevidíš, neslyšíš nebo nevnímáš ?

Cricket 20.10.2008 9:15

Re: Konečně se nad ČR vyjasnilo

Soucitný Jene, on vám ten vánek jistě ještě ukáže svoji sílu. Nic proti vašemu názoru, nicméně asi jste si dosud nepřipustil, že obdobné vlastnosti, jaké připisujete koaličním pupíkům má i čelní vlna toho vašeho "vánku". Přeji i vám příjemné střízlivění z drtivého vítězství...

Cricket 20.10.2008 9:11

Re: Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

Líp jsm si to nedovedl zkrátit ani sám pro sebe - smutné, ale díky.

Jan 20.10.2008 8:56

Re: VÍZEK

Stači doplit IQ -10!

Xury 20.10.2008 8:50

Kultivace politiky

Pokud dali voliči opět přednost negativní kampani a pokud styl prezentovaný Rathem - bezskrupulózní napadání soupeře, veřejné lhaní an arogance, tak těžko může takový výsledek přinést kultivaci politické scény.

Malý Aston 20.10.2008 8:50

Paroubek koupil voliče za 30.00 Kč!

Postava Paroubka,Ratha a Haška to jsou ojedinělé politické postavy,které reprezentují hulvátství převyšující dobu kdy byl na výsluní republikán Sládek.S takovými občany se setkávám několikráte deně na ulici v obchodě a na silnicích.Nevím jak na ně reagovat,neboť použít ještě větší hulvátství se mi příčí.Občané svobodně přišli,zvolili a možná nebudou muset platit 30,00 Kč u lékaře. Někdo to ale zaplatí a nebude to ani Paroubek ani Rath ani Hašek. Vrcholové vedení ODS selhalo,nasadilo si a to bez nutnosti do kožichu veš ve formě Čunka a Bursíka. Tak dlouho jim pomáhala až se nejen Čunek ale i Bursík budou tvářit,že oni ve vládě vlastně ani nebyli.Na druhou stranu je porážka ODS výborná,neboť krajské organizace ODS již mají sílu a já doufám,že současné vedení ODS zruší a nahradí těmi,kteří již něco předvedli.Jen se hrozím,že je skloňován jako budoucí nástupce zašklebený Bém. Jeho zvolením za předsedu ODS nastane naprosté zrušení této pravicové strany.:-D

Jan 20.10.2008 8:50

Konečně se nad ČR vyjasnilo

a oranžovo- rudý vánek  lidské solidarity   odvál mdrozeleno černý smog kořistnictví, egoismu , tunelování, hulvátství a  parazitizmu do podsvětí politické scény!Nic na tom nezmění v zoufalství vykřikované nadávky a invektivy, které jenom dokládají, kdo že to podporuje zkrachovalou ODS a její ubohé satelity!Nabubřelá pýcha pana Bursíka, samorostlé vystupování pana Topolánka a nekompetentnost pana Čunka dostaly zaslouženě na frakRozumní lidé doufají, že si z toho ČSSD vezme ponaučení a půjde do koalic s lidmi preferujícími sociální společnost, založenou na solidaritě a úctě k práci lidí, vytvářejících trvalé hodnoty!Přejme jí šťastnou ruku!Rozvášněným a zklamaným příznivcům zkrachovalé koalice pak popřejme brzké vystřízlivění z povolebního šoku a klid v duši!Tak pánové a dámy-příznivci kpalice, pokud vám to pomůže, tak mi můžete začít nadávat!

AndyO 20.10.2008 8:27

Vízku, sice jsem článek nečetla pečlivě,

na takové věci nemám na světě už dost času, ale zaujalo mne to vaše "řešil Topolánek Melčákem s Pohankou (když Ploc a Kořistka peníze nevzali)".

Vy osobně trávíte mnohá léta zde požadováním faktů a soudem uznávaných důkazů o tom, že bolševici jsou zločinecká organizace. Co takhle předložit nějaký důkaz o tom, že Melčák s Pohankou nějaké peníze vzali nebo byli vydíráni ?

Kromě toho s oblibou zdůrazňujete, jak jste měl coby prakticky jediný aktivní člen KSČ v ČSSR jiný názor než komunisté a jak jste za něj byl perzekvován. Je pro vás vskutku naprosto neuvěřitelné, že by jiný než stranický názor mohli mít i Melčák s Pohankou?

Doufám, že mi seriozně odpovíte, jak si vysvětlujete tento váš rozpor  v názorech.

Ladislav N :-))) 20.10.2008 8:23

Re: Doktor IP: 85.132.191.xxx

No jo, neukázalo se náhodou, že máme přebytek "doktorů"? Mně moje obvodní dochtorka, k níž raději nechodím nebo jenom v krajní nouzi, poslala pozvánku na preventivní prohlídku (bez poplatku)... :-D

zloch 20.10.2008 8:21

Dotaz na hrdinu před bukem

Která vláda narvala potraviny do 22%, aby je potom slavnostně snížila na 19%?

Vízku, pište raději o tom, jak jste dělal schody.

frd. 20.10.2008 8:20

Re: Vizek

...udatný František dřel léta v kamenolomu ! Jasno sice je,ale jinak mu přeju dlouhá léta.

Zmuda 20.10.2008 8:19

..to Ladislav

...omlouvám se,nebudeme se titulovat různými imperativy. Zdejší presentace a argumentace pana Vízka je mi dostatečně známá,o tom diskutovat nehodlám a v podstatě s Tebou i souhlasím. Ale co se týče tohoto konkrétního článku,tak s ním v podstatě souhlasím. Dle mého soudu za debaklem ODS skutečně stojí Topolánek . A pokud nedojde k jeho okamžité výměně,Paroubek vyhraje i volby do poslanecké sněmovny a to potom už bude šrumec.

Q 20.10.2008 8:17

VÍZEK

Vízku : jednou komunista, navždy komunista. běž se bodnout se svými kydy.(Y)