21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Za vítězství sociální buranie

Koncem minulého týdne to vypadalo, že Miloš Zeman bude místo vládnutí Česku psát druhý díl své knihy Jak jsem se mýlil v politice. Jeho ministr kultury Jiří Balvín tím, že se celkem úspěšně pokusil prakticky dokázat, že na tomto vládním postu může být ještě myšlenkově prostší osoba než Alena Hanáková, dost výrazně narušil jeho politický koncept rychlého převzetí politické i ekonomické moci vlastním, nikým nezvoleným aparátem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 12.8.2013 15:45

Re: Pan Drápal nikdy nezklame!

On Petr Žaluda několika soukromými firmami prošel a vydělával si v nich velmi slušně a nejspíš do nějaké takové zase zamíří.

P. Ficek 12.8.2013 17:09

Re: Pan Drápal nikdy nezklame!

Přesně. Po volbách se majitelé těch firem, které dostávaly předražené státní zakázky, budou divit.

P. Vítek 12.8.2013 9:42

Dobry clanek

http://pravyprostor.cz/svedsko-chudsi-nez-si-myslite/

M. Šejna 12.8.2013 8:41

Páralův článek je neaktuální

o to víc ale vybředlo na povrch autorovo politické angažování. Tento bývalý horlivý bolševický redaktor Rudého Práva nezapomněl, jak se musí psát o třídním nepříteli. Jeho věta o Rusnokově vládě, jak prý "pod skvělým maskovacím kabátem sociální buranie brnká na třídní nenávist" asi vejde do dějin jako vrchol novinářské stupidity. Mimochodem právě to Páralovo ideologické psaní je tou nefalšovanou sociální buranií. 

Dnes je všechno jinak. Sociálnímu buranovi Páralovi jeho představy opět nevyšly. Sněmovna se dohodla na svém rozpuštění, Rusnok včera v přímém přenosu znovu sdělil, že žádné zásadní věci jeho vláda už dělat nebude. Zásadní dodnes bylo jen vyhození Žaludy. Páralovi ale uniklo, že Žaluda byl vyhozen nikoli kvůli vysokému platu, ale kvůli manažerským chybám. To včera v TV jasně vysvětlil ministr Žák. Páral ho asi neposlouchal. Vlastně ani nemohl, protože tento článek napsal o týden dřív.

I. Skolin 12.8.2013 14:06

Re: Páralův článek je neaktuální

Šejna zase jednou nezklamal !

P. Maleček 12.8.2013 6:40

Nečas že prý sebere kmotrům krytí? - cha cha

Analýza Zemanova konání dokonalá. Chybí jen zmínka o alkoholem a touhou po pomstě rozvráceném mozku. Ale kde autor vzal přesvědčení, že Nečasova vláda začala své kmotry zbavovat politického krytí? To co prasklo bylo dílem už do nebevolající drzosti a nenažranosti konkrétních jedinců, ne vědomých kroků vlády kohokoliv, Nečase nevyjímaje.

A pak tu máme příklad Kuba. Jeden z nejvýraznějších kmotrovských poskoků, který kvůli jejich zájmům dokonce rozbil jihočeskou ODS, se stane místopředsedou ODS a významným ministrem. A co vyjednávání Nečase s nejvýznamnějšími kmotry, byť přes jeho dominu Nagyovou, nebo zoufalá likvidace nepohodlného policejního prezidenta?

Pane autore kdepak, to jen nas.... společnosti z drzého rozkrádání státu pod taktovkou ODS dostoupilo takového vrcholu, že někteří policisté a st. zástupci, v obavě že se vztek společnosti obrátí i na ně, se utrhli z partajního řetězu a začali dělat to, za co si je nas.... společnost platí.

Pravdu máte v tom, že Zeman na tyhle zdivočelé úředníky pěkně nenápadně hodí těžkou deku a ODS-kalouskovské kmotry nahradí těmi svými. A ještě to vysvětlí bojem proti korupci. A jeho touhou po pomstě na zlodějské tzv. pravici zaslepení voliči mu to slupnou i s navijákem. V tom je Zeman chlast nechlast mistrem nad všechny.

P. Běhounek 12.8.2013 13:31

Re: Nečas že prý sebere kmotrům krytí? - cha cha

jste opravdu takový fantik nebo takový hlupák

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Slovaci-o-Milosi-Zemanovi-S-Klausem-si-rozdelili-zemi-jako-americka-mafie-234389

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/policie-proveruje-kdo-financne-podporil-vznik-spoz_261862.html

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123147075-vladneme-nerusit/

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=20368

J. Kanioková 12.8.2013 15:15

Áha, Jan Urban,

to stačí... P&L

J. Vyhnalík 12.8.2013 15:42

Re: Nečas že prý sebere kmotrům krytí? - cha cha

Není náhoda, že vzpoura VV a bojkotování vládních návrhů, byť je před tím na K9 schválili, začalo v době, kdy se ODS začala distancovat od pražských kmotrů a vypověděla koalici s ČSSD na pražské radnici. Tomáš Hrdlička údajně financoval vznik a rozjezd VV 200 miliony (podle výroků členů VV).

P. Pavlovský 12.8.2013 3:26

Komentář týden starý

"Prostě chyba se stala a smazat ji nelze. Není sice fatální, ale v situaci, kdy bude záležet na každém jednotlivém hlasu ve sněmovně, by se měl chytrý politik takovým chybám úzkostlivě vyhýbat."

Tohle zboží je už notně prošlé, poslední termín smysluplného zveřejnění byl v úterý o půlnoci.