1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Za třetinový mozek třetinový plat

Není to tak dávno, co se předseda Českomoravské komory odborových svazů Josef Středula nechal slyšet na téma financování zdravotnictví. Nelíbí se mu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 23.2.2015 5:58

s něčím bych souhlasila a s něčím ne

Je sice pravda, že pokud někomu solidární systém nevyhovuje, může se svěřit soukromému zdravotnictví. Nicméně do solidárního systému musí přispívat dal - svobodná volba zde neexistuje. Solidární systém je povinný a raději nebudu zabředat do úvah, zda je cokoliv povinného opravdu solidární nebo jen nadiktované.

Dale si myslím, že tvrzení "živnostníci od státu nic nechtějí a nikdy nestuňou" je dost přehnané. Živnostník chodil zpravidla aspoň na zakladku a zlomena žebra nejsou dobrý příklad, vždyť s takovým úrazem by raději šel do práce i mnohý zaměstnanec (důvody snad rozvádět nemusím). Kdyby mel pan zelinar infarkt, tak za pultem stát nebude. Kdyby mel pan zelinar cukrovku, bude se s ni nadosmrti léčit tak jako kdokoliv jiný. Tvrdit, ze živnostníci využívají zdravotnictví méně než ostatní je úplná hloupost. To se týká jen naprostých banalit, které v celku nemají význam.

Naopak souhlasim s tím, ze nemá cenu stavět proti sobě jednotlivé skupiny lidi. Systém zdravotnictví je u nás stále komunisticky jako důchody a zřejmě to tak většině lidi vyhovuje, at jsou zaměstnanci nebo živnostníci. Také je pravda, ze ve zdravotnictví se s penězi plytva (tak jako v každém veřejném systému).

P. Švejnoch 23.2.2015 9:44

Re: s něčím bych souhlasila a s něčím ne

Zvláštní... Nedávno jste (v souvislosti s povinným očkováním) psala, že taková chřipka je pro zdravotnictví státu naprosto kruciální záležitost, když jeden onemocnivší stojí 60.000,- (nebo kolik) Kč. Teď zase tvrdíte, že fakt, že málokterý živnostník si může dovolit jít s takovou chřipkou marodit, je naprostá banalita, která v celku nemá význam...

Paní Boublíková, kdy přesně jste dospěla k názoru, že jste expertem na zdravotnictví - ať už humánní či veterinární?

P. Boublíková 23.2.2015 15:44

Re: s něčím bych souhlasila a s něčím ne

A kde vidíte, ze píšu něco o chřipce? Samozřejmě že skutečná chřipka (nezaměňovat s kdejakou respirační virózou) není banalita a i pan zelinář se musí léčit. Že by šlo o krucialni záležitost pro zdravotnictví státu jsem určité nepsala, lžete.

Z. Rychlý 23.2.2015 5:53

Vuvuzely jsou zamčené v odborářských

skříňkách - máme přec vládu lidu.

Inu jelikož žádné zlepšení široko daleko nevidět, musíme najít viníka, nějakého nepřítele odhalit a masám do začátku předhodit. 

Středulu tyhle řeči dobře  živí, říká (podobně jako Mládek), co chce JEHO volič slyšet, takže se nelze diviti.

P. Scheck 23.2.2015 3:35

Souhlas

Bývám zde častým kritikem paní Šichtářové, ale tentokrát s ní naprosto souhlasím. Středula je typický odborářský podvodník. Tedy - ehm - abych mu nekřivdil, je jich tam víc!

J. Jurax 23.2.2015 19:26

Re: Souhlas

Ohledně Středuly ano, ovšem jinak tam má paní ekonomka pár hovadných výroků, které u ekonomky diplomaticky řečeno poněkud překvapují.

J. Vintr 23.2.2015 2:49

Soudruh Středula

je stoprocentní parazit. A kdyby jenom parazitoval, on ještě k tomu škodí ...

B. Uhlich 23.2.2015 0:18

Není nutné brát všechno tak vážně...

Soudruh Středula jen tak promlouvá ke svému obecenstvu podobně smýšlejícíh soudruhů... Žijeme v epoše, kdy se politkům vyplácí svou evidentní neschopnost nahrazovat cílevědomým budováním nenávisti vůči někomu...prostě čemukoliv co se nám zrovna hodí. Mladých proti starým, zaměstnaných vůči nezaměstnaným, zdravých proti nemocným, bytařům proti domkářům, dalo by se pokračovat do nekonečna. Odborář Středula holt pro pracující toho mnoho neudělal, tak je dobrý alespoň označit nějakého teoretického viníka. No a protože lidé mají obecně rádi jednoduchá řešení... ti hnusní živnostníci se hodí. Jiné sdělení bych v tom nehledal... :-(

Z. Lapil 23.2.2015 12:12

Re: Není nutné brát všechno tak vážně...

Nezlobte se na mě, ale právě jste excelentně zablábolil. To, že významný politik (a velký odborářský šéf JE politik) o mně osobně a iks mých známých, přátel a dodavatelů říká, že jsme příživníci, s nimiž je třeba zatočit, tak to beru VELICE vážně. Jak že to bylo s tou výukou kroucení krkem v Moskvě?

Zvlášť když se jim to průběžně daří; živnostničení jsem pověsil na hřebík před šesti lety a nebylo to nedostatkem práce a už vůbec to nebylo úplně dobrovolně.

V. Kopta 23.2.2015 0:13

jenom mele pantem

Absolutní souhlas. Živnostníci jsou jedni z mála kdo tu vytvářejí nějaké hodnoty. Středula jen mele pantem, v životě nic nevyvořil...