6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Za Miloslavem Ransdorfem

Náhlé úmrtí sečtělého komunistického polyglota na samém počátku švýcarského vyšetřování pokusu o podvod mimořádného rozsahu musí být pro ostatní podezřelé obrovskou úlevou, Ransdorf se už nemůže nijak bránit a cokoliv uvádět na pravou míru.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Green 29.1.2016 16:00

Re: Miroslav Ransdorf byl pro mne irelevantně vzdělaným tupcem,

Vy jste extrémní blbec s černobílým viděním a IQ venkovní teploty. Pana Ransdorfa jsem poznal ještě před svou emigrací v r.1973. Ozývám se jen na obranu inteligentního a přátelského člověka. To bláto, jako vy a Janyška nepochopí.

L. Novák 29.1.2016 16:24

Miroslav Ransdorf byl pro mne irelevantně vzdělaným tupcem,

Tak to byste měl svému příteli přispět na dluhy, které po sobě zanechal...

V roce 1973 byl Ransdorf děcko-adolescent, právě v tomhle roce (+-) vstoupil do KSČ. V době nejhoršího temna po roce 1968, po sovětské okupaci, kdy komunisti začali hromadně vyhazovat v prověrkách loajality lidi z práce. V té době mohl do KSČ vstoupit jenom blb a nebo grázl. Vy jste emigroval před čím? :-)

L. Novák 29.1.2016 17:18

Miroslav Ransdorf byl pro mne irelevantně vzdělaným tupcem,

Ožebračil jsi rodinu kvůli straně, vyčetla Ransdorfovi na pohřbu jeho žena

http://www.novinky.cz/domaci/393272-ozebracil-jsi-rodinu-kvuli-strane-vycetla-ransdorfovi-na-pohrbu-jeho-zena.html

J. Slanina 29.1.2016 8:41

Kdyby holt byl býval věděl....

https://www.youtube.com/watch?v=tMqY-Nc6Z0M

Z. Švrček 29.1.2016 8:13

Znal jsem jej osobně

Ještě z doby federace a udivoval mne svými encyklopedickými znaliostmi a schopností dorozumět se v mnoha jazycích (třeba mne překvapil i reakcí v Afrikaans). Nicméně o to více jsem - tehdy - nechápal, jak může při svých znalostech provázených letitým životem v realitě socialismu tak lpět na komunistické ideologii.

J. Fridrich 29.1.2016 7:20

Ransdorf - komunista. Víc snad není nutno dodávat

Ransdorf - komunista. Víc snad není nutno dodávat..... Ale přece to nedá dodat malou rekapitulaci :

Ano, nemajetný soudruh..... Europoslanec s měsíčním platem cca 500 000 Kč po dobu 11 roků..... Také ukradl-nevrátil příteli několik milionů - nu vot, komunista.....

Ono to " dědictví " po tomto soudruhovi je dluh cca 17 mil. Kč....... Hodná, komunistická děvčata - vzdala se dědictví.....my to zaplatíme za něho - a do toho Švýcarska jel zcela nezištně. Lepší pohádku by nedal ani Erben a Andrsen..

P. Maleček 29.1.2016 6:31

Ransdorf intelektuál ? - spíš ožrala a podvodník

No nevím, já mám Ransdorfa v paměti v jeho opileckých eskapádách a hlavně vztekle prskajícího na redaktora, který ho načapal při fixlování jeho účasti na jednání EU parlamentu. To s cílem podvodně získat něco EUráků na dietách.

Upřímně, že by v těch chvílích vypadal na intelektuála s geniálním mozkem - to se tedy říct nedá. Spíš na ožralu, lháře a zloděje. Ostatně jako každý druhý komouš.

T. Vodvářka 29.1.2016 5:13

Už to zde píší jiní

Miloslav Ransdorf měl neuvěřitelně hypertrofickou paměť, což mu poskytovalo v diskusi výhodu znalosti čísel, citátů a historických události. Naopak - měl neuvěřitelnou vlastnost všechna získaná a pamatovaná data neumět dát do smysluplného celku a vyvodit z nich patřičný závěr.

Mám pocit, že právě schopnost analýzy a syntézy dat dělají z jedince intelektuála a ne jen živý computer.

Jinak pevně věřím, že se po jeho smrti nevyvinou temné teorie o všeobecném spiknutí, temných zákoutích a nadnárodních organizacích, likvidujících třeba europoslance.

S. Rehulka 29.1.2016 13:11

Re: Už to zde píší jiní

Zdravím ! Ony se opravdu nevyvinou temné teorie o "nadnárodních organizacích", ale možná, že se někdo s logikou zeptá, kdo ho do té Švýcarské banky nasměroval, dal mu vodítka a hlavně v čí prospěch tam měl jeho podvodnický intelekt pracovat ?

A jestli to byli soudruzi (jak se domnívám já) tak po neúspěchu a ostudě, nechtěli přidat i odhalení, tak jen použili starou praxi - "čisté ruce a planoucí srdce" - nebo, že by to bylo opačně ?

P. Sulc 29.1.2016 4:23

Cizi zavineni nebo cizi umysl ?

A proc ne rovnou vrazda? To se politickym korektnikum nehodi, ze? Ale nezavisla pitva by lecos rekla, jen aby lekari nebyli cleny rodne strany.

P. Dvořák 29.1.2016 2:40

V dobrém článku zbytečná věta.

Jak jste přišel na to, že „K trestnímu stíhání každého komunisty totiž musel dát svolení ústřední výbor strany.“ ?

Ano, svolení bylo třeba, ale jednalo se pouze o významné tzv. „kádrové rezervy“ a o „soudruhy v nomenklatuře“ od okresních výborů KSČ výš. Vím to velice dobře, protože v osmdesátých letech jsem několikrát stál na chodbě, kde za zavřenými dveřmi rozhodovali „soudruzi z okresu“ o tom, jestli u „soudruha v nomenklatuře“ skutky uvedené ve spisu jsou také trestným činem. Samozřejmě o trestním právu neměli ani potuchy. Rozhodovalo se pouze kádrově-politicky.

Až když soudruzi z okresu rozhodli, že se za nomenklaturního soudruha nepostaví, bylo možno spis předat vyšetřovateli s návrhem na zahájení trestního stíhání.

B. Brousková 29.1.2016 8:40

Re: V dobrém článku zbytečná věta.

Žádný komunista neměl být ani vyšetřován na základě podezření ze spáchání trestného činu. Ani pouhý člen základní organizace. Pro ten případ měli komouši mechanizmus, kterým mu bylo tzv. "pozastaveno členství". Proto také žádný komouš nemohl být nikdy odsouzen i kdyby prokazatelně zavraždil vlastní babičku.

P. Dvořák 29.1.2016 9:11

Re: V dobrém článku zbytečná věta.

Institut "pozastavení členství" ovšem nastupoval až poté, co bylo zahájeno o trestní stíhání. To jsou nějaké stranické tahanice asi ve smyslu stanov, tomu nerozumím. Já jsem to popisoval čistě z hlediska trestního stíhání. Výš postavený soudruh (ředitel fabriky, náměstci a pod.) mohl být stíhán jen na základě "svolení" okresních stranických orgánů.

Rozhodně to není a nebylo nějaké specifikum KSČ. Pokud jsem si všiml, tak kdejaká strana i dnes vyzývá kdejakého svého grázla, aby přerušil nebo pozastavil členství, než skupina práskaných advokátů nenajde způsob, jak z toho ven. A když nenajde, hovoří se o "bývalém členovi".

B. Brousková 29.1.2016 9:46

Re: V dobrém článku zbytečná věta.

Silně pochybuji, že to měli komunisti ve stanovách. Konec konců jejich tehdejší stanovy se dají sehnat ještě dnes. ROH také nemělo ve stanovách, že předsedou základní organizace může být jenom člen KSČ a nadpoloviční většinu členů závodního výboru ROH také musí tvořit členové KSČ. Každého jednotlivého člena závodního výbotu ROH navíc musel schválit příslušný OV KSČ. A bez stanov. Řidiči ČSAD , kteří mohli jezdit i na "západ", museli být členy KSČ, Lidových milicí, museli být ženatí a mít děti.Stačilo aby manželka požádala o rozvod a okamžitě mu sebrali pas. Vím o případu, kdy takhle výtáhli řidiče z autobusu až na hranicích, protože oznámení že jeho manželka požádala o rozvod se nedostalo "na podnik " včas. Nikde se o tom ovšem nepsalo, ale taková byla praxe.

P. Dvořák 29.1.2016 12:19

Re: V dobrém článku zbytečná věta.

Vy to moc rozvádíte. Já to neznám. Jen jsem reagoval na tu skutečně nesmyslnou větu, jak píši ve svém prvním příspěvku.

Opravdu trestní stíhání každého soustružníka (mistra v dílně) nebo zedníka (stavbyvedoucího) neschvaloval ÚV KSČ.

L. Novák 29.1.2016 16:34

Re: V dobrém článku zbytečná věta.

Neschvaloval, ale stranická organizace za svého soudruha mohla poskytnout oficiální záruku, a tak mohlo být k jeho potrestání přihlíženo mnohem shovívavěji, než u nečlenů KSČ, nedej bože odpůrců... :-)

S. Kalužík 29.1.2016 1:03

Lámu si hlavu,

jak se měří genialita - počtem jazyků, které znám, výší dluhů, počtem havárií - za opilost nějaký násobek?

J. Vintr 29.1.2016 1:43

Re: Lámu si hlavu,

Za studií v osmdesátých letech jsem poznal podobný případ v osobě profesora "marxismu". Měl odpověď na každou otázku a nebylo ho možno dostat do úzkých. Na to ovšem člověk ani tak nepotřebuje vědomosti, ale spíš vypilovaný talent k demagogii. Když například v diskuzi utlučete oponenta čísly, které suverénně sypete z rukávu (jak s oblibou dělal soudruh Ransdorf), je velmi nepravděpodobné, že vás někdo nachytá, že si je prostě vymýšlíte ...

L. Novák 29.1.2016 2:04

Re: Lámu si hlavu,

Ano. Přesně takový byl Ransdorf. Mrštný demagog k ničemu jinému nepoužitelný...

A. Zajícová 29.1.2016 6:34

Re: Lámu si hlavu,

přesně. Byl to Žvanivý Slimejš.