29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Wagenknecht poškodil Česko...

Senátor Lukáš Wagenknecht - ještě jako náměstek ministra financí v éře Andreje Babiše coby ministra - zařídil audit, který pak poslal do Bruselu. EU na tom základě neproplatila projekt za 820 milionů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 8.1.2019 11:42

Pirát byl pirátem pro všechny, ALE námořní kapitán

se mohl stát privatýrem či flibustýrem, to znamená že se stal formálně součástí válečného námořnictva jednoho státu ve válce proti státu jinému. Pak mohl přepadat nepřátelské lodě a svému králi odevzdával pětinu kořisti. Mohl to ovšem dělat jen za VÁLKY!

Tato možnost, "kaperské právo," existovala až do r. 1854, kdy byla dohodou předních evropských mosností zrušena.

Nebyli to ani tak bez rizika, jak ukazuje případ anglického kapitána Kida. Ten napadl a zabral v indických vodách francouzskou loď, která ale převážela cennosti, patřící indickému císaři. Ten trval na Kidově potrestání, jinak že zakáže Britům obchod s Indiií. Bylo to kolem r. 1700 a Britové ještě Indii neovládali. Nakonec byl kapitán Kid, o jehož bezúhonnosti panují také pochybnosti, pověšen...

M. Krčmář 8.1.2019 10:21

Bylo by lepší si řešit naše problémy doma,leč z pražského policejního ředitelství odchází další nadřízený vyšetřovatele čapáku z "neznámých" důvodů. Že by náhoda?

V. Braun 8.1.2019 10:01

Žalovat se nemá. (?)

Tak podle autora se žalovat nemá, míněno zřejmě žalovat v Bruselu. Žalování doma mu zřejmě nevadí, alespoň jsem nezaznamenal jeho rozhořčené články když Babiš zaváděl EET včetně možnosti nahlášení (žalování) podezření z jeho nedodržování.

M. Hartmann 8.1.2019 10:51

Re: Žalovat se nemá. (?)

Jo, celý život jsem byl zaměstnancem a nikdo se mě nikdy neptal, jestli mi má daně strhnout. Ti co neplní nařízení ohledně EET, kradou peníze Vám i mně. Já s tím spokojený nejsem, vy máte asi patřičné zdroje a tak Vám to nevadí.

R. Houška 8.1.2019 11:01

Re: Žalovat se nemá. (?)

Možná by neškodilo zapřemýšlet o tom, proč EET nijak nezasáhla hospodu jméném Čápák, kde si "celý život zaměstnanec" nemůže dovolit objednat ani kafe, aniž by nedostal infarkt, ale zlikvidovala hospodu Na Růžku v Kořenově, kde byl utopenec za 30 korun a pivo za 25.

V. Petr 8.1.2019 11:54

Takže, podle Vás je třeba hospodu Na Růžku v Kořenově

DOTOVAT tím, že jí budou odpuštěny daně? Možná ano, ale pak to máte napsat rovnou a navrhnout nějaký mechanismus koho ano a koho ne. Proč pak neodpustit daně též Čapímu hnizdu?

M. Prokop 8.1.2019 12:00

Re: Takže, podle Vás je třeba hospodu Na Růžku v Kořenově

A Čapí hnízdo nějaké daně platí?

V. Petr 8.1.2019 12:36

Já samozřejmě nevím, jak platí Čapí hnízdo daně, ale

předpokládám, že ano.

Problémy EET jsou dva. Jednak je to investiční náročnost samého zařízení a jeho obsluhy, to je, samozřejmě špatně a Čapího hnízda se to netýká!

Pak je tady druhá věc, některé malé provozovny opravdu neplatily DPH v plné výši a když ji najednou musely platit, dostaly se do ztráty. A pak je tu otázka, dotovat je nebo ne. Nevím, zda se těchto úniků na DPH dopouštělo i Čapí hnizdo, ale řekl bych že spíše ne, je na to moc velké (vyloučit se to ovšem nedá).

Ono, alespoň v televizi, ta debata skutečně stála tak "pokud budou muset malé hospody platit DPH, tak se neuživí," což je skoro šílenost!

R. Houška 8.1.2019 12:34

Re: Takže, podle Vás je třeba hospodu Na Růžku v Kořenově

Kontrolovat placení daní se dá jinak a mnohem levněji, než pořízením celostátní šmírovací databáze a nucením hospodského v řiti světa, kde není ani signál, aby si pořídil internet a potřebný HW. Tohle je systém, jak ty, co se nedokáží bránit a žijí z ruky do huby, systémem nesmyslných pokut poslat ještě víc ke dnu. Je jen otázkou času, než sekta najde řešení, jak vesnické krámky a hospody nahradit nějakým univerzálním, agrofertím projektem.

V. Novák 8.1.2019 17:40

Re: Takže, podle Vás je třeba hospodu Na Růžku v Kořenově

Kde u nás není signál? V Obřím dole?

M. Hartmann 9.1.2019 12:50

Re: Žalovat se nemá. (?)

No, to by ještě chtělo, abyste doložil, kolik na Čapím hnízdě stálo kafe před i po EET. Znám plno hospod a kaváren v Praze i jinde, kde si kafe z podstaty nedávám (tenkrát, ani teď), protože co je moc (55+ korun), je příliš. Ale jestli Na Růžku v Kořenově to bylo podobné, jako v mé hospodě v Dejvicích, kde před EET stála kachna se zelím 110 a ihned po EET 150, tak je hned jasno. Na důvod přijdete při troše přemýšlení sám, není to složité. A jestli ceny Na Růžku zůstaly stejné, pak likvidace jistě nebyla z důvodu EET. Pravděpodobně se ceny s ohledem na okolí nedaly zvednout o tolik.

Ovšem suma sumárum: Jestli tu zlodějnu takhle veřejně podporujete, tak je mi Vás moc líto. Víc s tím udělat nejde.

P. Kmoníček 8.1.2019 9:29

Bartoni,

kdyby Bureš neustále nelhal, tak mohlo být vše vyřešeno v pohodě pouze na české půdě a EU by o ničem ani nevěděla.

J. Vlček 8.1.2019 9:44

Re: Bartoni,

Pane Kmoníčku, vidím, že to co se tak rádo předhazuje Babišovi, tedy jakési donášení, které se mimochodem nikterak neprokázalo, (nebo snad ano?) vám u Pirátů vůbec nevadí, naopak sklízí u vás pochvalu. Hlavně, že váš dvojí metr měří přesně.

R. Houška 8.1.2019 9:59

Slovenské soudy rozhodly, že jistý Babiš nebyl za Bureše označen neoprávněně. Evropský soud pro lidská práva se tím odmítl zabývat. Jak je z toho možné usuzovat, že se Babišovo práskačství neprokázalo, je mi opravdu záhadou. Leda snad, že byste patřil k sektě. To by mnohé vysvětlovalo...

J. Vlček 8.1.2019 10:15

Re:

Pane Houško, k žádné sektě se nehlásím, ba nejsem ani ten, co Babiše volil, ale zatím jsem neslyšel, neviděl jakýkoliv důkaz, který by Babišovo donášení prokázal. A jestli byl v nějakém seznamu STB uveden, ještě neprokazuje žádné provinění. Oni si tam estébáci mohli zapisovat kdekoho, nebo ne? Kolik takto zapsaných se odvolalo, a prokázalo se, že jejich činnost ve prospěch STB byla nulová?

P. Burda 8.1.2019 10:29

Re:

Mnoho obviněných ze spolupráce se odvolalo, a mnoha z nich bylo vyhověno. I Babiš se odvolal - a neuspěl.

Do seznamu donašečů si estábáci zapisavali donašeče. Něco jiného byl seznam obvinění na nevinné - tam se prostě něco najít muselo.

M. Hartmann 8.1.2019 11:00

Re:

Nelžete, nic takového soud neřekl. Hodili tam jen výhybku někam na slepou kolej za depo a řekli, že žaloval na nesprávném místě. O vině ani půl slova. A jen tak pro dokreslení: Radši ve svém výroku ani slavný soud neuvedl, kde tedy žalovat měl. Pěknej hnůj, kape z něj močka!

J. Dudek 8.1.2019 10:27

Re: Bartoni,

Von byl Kmoníček uličním důvěrníkem...

M. Krčmář 8.1.2019 10:34

Babiš permanentně lže, což jest doloženo mnoha záznamy,že to s čapákem byl podvod dokazuje již vrácená dotace,a naše orgány nepracují jak mají,a když,tak velmi zvláštním způsobem. Střet zájmů tady taky nikoho nezajímá,a tak i když nejsem Velkým evropanem,jen ať prášej,neb v Blaníku se nehla ani myš.

P. Burda 8.1.2019 10:36

Re: Bartoni,

Měli bychom rozlišovat mezi žalováním a oznamováním.

Estébáčtí donašeči žalovali, že soused poslouchá zahraniční rádio, že chodí pravidelně do kostela, že nechválí socialismus ... tedy žalovali na to, že nikomu neškodí, jen si dělá co chce. Přitom za tyto "přečiny" hrozila ostrakizace v zaměstnání až vyhazov, případně i kriminál.

Ale oznámit, že někdo jinému způsobil škodu, ať už přímou krádeží (a je jedno, jestli v podniku, nebo u souseda v obýváku) nebo "jen" tím, že dostává z rozpočtu o omezené výši o pár procent víc, než mu náleží (a tím dostane o pár procent méně jiný, který je potřebuje).

Babiš patrně udával, kdo si z kým povídá (slovenský soud rozhodl, že Babiš nevyvrátil svou spolupráci s těmi, kdo chtěli vědět především takové informace) a nyní chce z rozpočtu mnohem více, než mu náleží. Mezitím stihl nepřátelsky převzít několik firem (i za to se v některých zemích zavírá za okno s mřížemi) a napáchat nedozírné škody na krajině.

Co od chceme víc?

V. Petr 8.1.2019 11:30

Babiš nevyvrátil svou spolupráci...

Pan XY nevyvrátil, že auto ukradl...

Tady se vracíme až před 19 století...

P. Kmoníček 8.1.2019 14:54

Re: Bartoni,

Pane Vlčku, já píšu o Burešovi, tak proč do toho pletete Babiše ?

F. Navrátil 8.1.2019 9:24

Držím palce Wagenknechti!

Držím palce Wagenknechtovi a všem bruselským žalobníčkům. Evropská komise by měla zrušit všechny dotace České republice a ta na oplátku by měla zrušit příspěvek zasílaný do EU. Tím by se narovnaly vztahy v podnikání, omezila vydíratelnost a Česká republika by nemusela přijímat kdejakou blbost, kterou si vymyslí lobisté nebo zabednění úředníci v Bruselu.

J. Vlček 8.1.2019 9:32

Re: Držím palce Wagenknechti!

Bylo by to jistě dobré řešení, ale jste si jistý, pane Navrátile, že o toto ti žalobníčkové usilují? Pochybuji.

Jim totiž nejde o nic jiného, než o to, jak se konečně dostat Babišovi na kobylku.

F. Navrátil 8.1.2019 9:44

Re: Držím palce Wagenknechti!

Souhlasím. Zatím si nejsem jist, zda to práskání dělají z vlastní vůle nebo na přímo na podnět EU.

P. Burda 8.1.2019 10:43

Re: Držím palce Wagenknechti!

S narovnáním podnikatelských vztahů máte pravdu, ale...

Do Unie posíláme příspěvky menší, než jsou dotace k nám plynoucí. A mnoho věcí, které potřebujeme, bez unijních dotací budeme težce realizovat. Třeba ČOV na malých obcích, kde cena přiměřeně velké ČOV dosahuje velikosti rozpočtu obce na několik desetiletí. (A konkrétně, jestli v naší obci ČOV nebude dost rychle, tak Pražané budou muset kopat studny - náš odpad teče rovnou do ŠVihova (Želivky) a nejsme v okolí zdaleka sami, spíše jsou vyjímečné obce s ČOV).

M. Hartmann 8.1.2019 11:17

Re: Držím palce Wagenknechti!

Hm, a kde máte jistotu, že ty dotace vydrží i přes přátelskou výpomoc pro EU za strany Pirátů a jiných borců, např. Wagenknechtovi podobných. Mě můj dědek vždycky učil, že co si vlastníma rukama neuděláš něbo jimi nevyděláš, to nemáš. Měl jako vždy pravdu.

V. Petr 8.1.2019 11:51

Tam, kde jsou ČOV SKUTEČNĚ POTŘEBA, by se peníze

našly. Jinak jsou ČOV pro obce pohromou, protože lidé pak musí třeba platit za vodu ze střechy!

Mohu uvést příklad jedné studánky, tam byla léta vynikající ("kojenecká") voda, ač žádné ČOV v okolí nebyly. Dnes už to tak není, příčinou je ovšem masivní hnojení dusíkatými hnojivy!

F. Navrátil 8.1.2019 12:35

Re: Držím palce Wagenknechti!

Bohužel tomu tak není. EU neplatí celou ČOV, ale jen určitou část nákladů. Takže 20% dotace musí doplnit státní rozpočet, 20% ukousne administrování projektu, 20% jsou měkké peníze na porady, semináře, propaganční materiály, 20% se obvykle rozkrade prostřednictvím navýšeného rozpočtu. A z dotace zbude na chodníček s lavičkou a památníček s cedulí, že ČOV byla postaven s podporou EU. Kdyby Česká republika nemusela financovat šílené nápady EU, jako je např. fotovoltaika nebo řepkový olej do benzínu, mohla by postavit ČOV i s pozlacenými věžičkami a vodotryskem.

J. Pokoutný 8.1.2019 8:53

Nejlépe by bylo

en bloc implementovat vše, co EU vyplodí, včetně paktů o migraci, a máme klid. Také bych od 8.5. zavedl, že veškerá soukromá a firemní vozidla musí být elekro, MHD pak do konce roku. A byli bychom in.