15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jepice 9.10.2006 15:19

Vláda, v jejímž čele stál Pithart,

byla vládou Občanského fóra, které se rozpadlo až po jejím ustavení.

Pithart mi jde taky často na nervy. Ale voliči v jeho obvodě ho budou patrně porovnávat s ostatními kandidáty.

Veselý 9.10.2006 7:12

No

připomenul jste mi bibli, kdo je bez viny, ať první hodí kamenem. Pana autore, nikdo není bez chyb. A pokud má jiný názor, já s ním mohu nesouhlasit, ale toleruji ho (do určité míry). Tady to nechme na voličích.

J.B.Marconi 9.10.2006 6:23

Nezapomeňte.

- Teorii dvojdomků

- Kamáráčoft s landsmančaftem

- Vyhandlované předsednicví v senátu.

- Uraženost po prohrané volbě prezidenta.

- Čtěte noviny Vysočina po listopadu 89

ll 9.10.2006 7:16

Doplnění - Podraz na Janu Litomiském

Podpora komunisty Štěcha v senátních volbách.

O Litomiském krátce na

http://www.totalita.cz/vysvetlivky/o_litomiskyj.php

Iva 9.10.2006 7:38

Re: Nezapomeňte.

Také nezapomenutelný výrok "slyším trávu růst" se zdviženým prstem, aby náhodou nějakého zhůvěřilce nenapadlo po listopadu 1989 zkřivit komunistům vlásek na hlavě

Netřeba 9.10.2006 6:22

Vážený pane Bárto.

Opravdu si myslíte, že kdyby Petr Pithart strávil v senátu svoje sedmdesátiny, tak by to tím skončilo? Vždyť pětasedmdesátka je tak pěkně kukaťoučké výročí  .  .  .

mojo 9.10.2006 3:34

Pane Bárto

Nevím, kdo jste, nevím, co máte ve vašem "sívíčku", nevím, nakolik vám vaše morální postoje dávají právo kritizovat morální postoje druhých.

Přesto si dovolím tu troufalost doporučit vám (jakkoli jste jistě kovaný v logice) dovzdělat se v historii, dovzdělat se v etice a zkoumat, bádat, hledat - zkrátka zajímat se o to, co vámi tak kritizovaný pan Pithart ráčil dělat za všech předchozích režimů, analyzujte laskavě jeho postoje a názory, všímejte si toho, zda a nakolik riskoval vlastní existenci a to hlavně za režimu komunistického a až toto vše absolvujete, položte si prosím otázku, ZDA MÁTE MINIMÁLNÍ MORÁLNÍ PRÁVO OTLOUKAT MU O HUBU COKOLIV!!! COKOLIV...!!!

Pavel Bárta 9.10.2006 5:57

Re: Pane Bárto

Nevím, proč se tak rozčilujete. Nijak neupírám Petru Pithartovi jeho penzi za zásluhy v boji proti komunistickému režimu. V tuto chvíli je ovšem jedním z kandidátů, který se TEĎ uchází o můj hlas v mém senátním obvodu a mojí povinností jako voliče je hodnotit jeho SOUČASNÉ postoje a chování. Většina mnou hodnocených faktů je snadno dostupná, postoje Petra Pitharta jsem čerpal ze stránky kdu.cz, volební výsledek M. Šloufa si můžete ověřit na volby.cz a Pithartovy plakáty prohlédnout kdekoli na ose Chrudim - Havlíčkův Brod.

Možná, že na místo srovnávání giganta s červem u jeho boty, byste mohl napsat polemiku, která bude spočívat na faktech, například na výsledcích působení Petra Pitharta v politice - od slavného projevu s růstem trávy, přes vyjednávání demontáže Československa, význam jeho výjezdu na Kubu pro Pilipa s Bubeníkem až po nedávné vyjádření jednoho z jeho spolusenátorů, který jej nazval "mužem pět minut po dvanácté". Nebo si vyberte jakákoli jiná fakta. Upřímně se těším.

aljav 9.10.2006 8:30

Re: Re: Pane Bárto

 a reakce žádná :-D

Olinka 9.10.2006 8:39

Re: Re: Pane Bárto

..přesně tak...kromě toho je to človek, kam vitr, tam plášť, ne nadarmo byl přezdiván " Měkejš "...živě si vzpominám na interview v rozhlase, kde vysvětloval a obahjoval svůj přestup ke KDU-ČSL, to byla opravdu nechutná ukázka oportunismu...a to, že se před senátními volbami vyskytuje na plakátech bez loga SVÉ strany, nota bene v okrsku, kde se předtím osobně neráčil vyskytnouti - no fuj!!!Rv  Zřejmě se od  doby vstupu do KDU-ČSL opět názorově vyvinul :-)

Honza 9.10.2006 9:44

Re: Re: Pane Bárto

"od slavného projevu s růstem trávy, přes vyjednávání demontáže Československa, význam jeho výjezdu na Kubu pro Pilipa s Bubeníkem..."

projev s růstem trávy byl hloupý, ale jeho význam bych nepřecenoval. "Sametovost" nevymysleli Havel s Pithartem, bylo to v celkové atmosféře i naší československé situaci (skoro 2 miliony komunistů, co byste s nima udělal Vy??) a nevím o nikom, kdo by v té době smýšlel a jednal razantněji. Václav Klaus kupříkladu ještě o rok později zabránil odhlasování zákazu členství bývalých komunistů v ODS. Jemu to kupodivu nikdo nevyčítá.

-vyjednávání o osudu Československa: to byla jedna z těch předem ztracených bitev, která se nicméně stejně musí vybojovat. Něco jako Topolánkova vláda (to bez ironie): neměl šanci, ale zkusit to prostě musel. Československo by se rozpadlo i bez Pitharta, ale možna by u toho bylo více zlé krve.

- význam jeho výjezdu na Kubu pro Pilipa s Bubeníčkem: tady Vám nerozumím. Oba naše občany bezprostředně po Pithartově akci diktátor propustil, z toho snad máme oba radost. Jakou v tom hrála roli Pithartova akce, nevíme ani já, ani Vy, ale skutečnost, že se naši ústavní činitelé zasazují za neprávem vězněné spoluobčany (mj. členy parlamentu) je snad v pořádku, ne?

Mimochodem, lidovce nevolím a k Pithartovi mám vztah neutrální, ale tenhle hon na čarodějnice se mi nelíbí.

Dick 9.10.2006 14:56

Re: Re: Re: Pane Bárto

No Pilipa si na tý Kubě klidně mohli nechat.......

dsikl 9.10.2006 11:22

Re: Re: Pane Bárto

Copak napíšete, pane Bárto o ODS, když to vypadá, že se dává dohromady s Komunisty, aby jí pomohli odhlasovat předčasné volby. Už se na Vás moc těším.

dvd 9.10.2006 7:27

>> mojo

Já jsem si o P.P. udělal svůj názor před 40 lety a neměl jsem potřebu jej podstatně měnit. Některé důvody najdete u ostaních diskutujících.

hexik 9.10.2006 8:30

Re: Pane Bárto

Vážený pane, možná jste přehlédl smysl článku, který ani náhodou nezpochybňuje páně Pithartovu minulost, nýbrž se věnuje tomu jakým je přínosem pro svůj volební obvod, stranu i společnost všeobecně ve své funkci senátora. Tedy tomu za co je NYNÍ placen a zda se vyplatí zvolit ho znovu. Když byl v našem obvodu poprvé pravil že musí postupně proniknout do zdejší problematiky.... Když měl schůzku se starosty obcí před druhým volebním obdobím říkal že musí postupně proniknout do zdejší problematiky... co kdyby šel raději někam učit zajímavé filozofické směry?:-)

I-Worm 9.10.2006 8:55

Re: Re: Pane Bárto

když ona ta zdejší problematika je, potvora, setsakramentsky složitá. A tolik let pronikání má ted' přijít vniveč!

abc 9.10.2006 9:14

Re: Pane Bárto

Zdánlivě ušlechtilý poukaz na "morální právo" může být velmi laciný argument, jímž lze podle potřeby odrovnat kohokoli.

Piják alkoholu (někdo by možná použil až "alkoholik") Havel, nevěrný své ženě, což završil "nemorálně brzkým" novým sňatkem po její smrti - měl takový člověk vůbec morální právo pohybovat se ve veřejném prostoru?

Podobným oblíbeným argumentem bývá "a co jste dokázal Vy?"...

peter 9.10.2006 22:35

Re: Re: Pane Bárto

jste mimo, pan Havel je pokádán - a nikdy se tomu nebránil, za morální autoritu, tak na hříchy nemá právo. My hříšníci jo, za drobné hříchy nikoho neodsuzujeme, ale když nás někdo bude hodně dlouho zlobit, můžem mu dát přes otvor určený k příjmaní potravy.

Na argument, co jsem dokázal já, nevím co autor, ale já vybudovat rodinu, zázemí a dvě celkem slušné děti...

Bydlo 9.10.2006 10:11

Re: Pane Bárto

No tohle snad psal lékařský etik Příhoda,býv.tiskový-mluvkový poradce Petíka Buřta Pitharta,tehdy,po úbreku,že na něj žádná zasloužilá pfunkce nezbyla,"odměněného" Havlem předsedou České vlády!A krom zde jinde uváděných Petíkových "pomníků" bych připomněl jeden právě z oboru toho jeho "předsedování":nas dvoustraně Respektu tehdy "rozmlouval" jak z velkodolu Slaný nechá přivést do Kladna i Prahy metan,coby topidlové médium!To byla a zůstává VELEBOMBA!Tak Petíku,jak je to s tím metánem ze Slaného-důl,díra jak u Cimrmana,je již zasypán??!!

Ptica z Modrej 9.10.2006 16:59

Re: Pane Bárto

Myslím,že slušní lidé by měli požadovat čisté geny-předchozí členství v KSČ musí diskvalifikovat kohokoliv do státem(námi )placených funkcí.To ovšem neznamená,že se bývalý členové zločinecké organizace nemůžou živit poctivou prací.Takové je etické minimum-ať bádám nebo nebádám.

fojt123 9.10.2006 0:20

Pane Bárto,

pošlete prosím svým hlasem pana Pitharta tam na smetiště dějin. Svým rozvážným, jistě moudrým (mlčeti zlato) a hluboce pregnantním přístupem k politice tam už ddávno patří. A doufám, že se k Vám rozumní lidé připojí.

ZRUSME/TE SENAT 9.10.2006 0:59

Re: Pane Bárto,

Zrusme Senat, a tento typ problemu zmizi - Pithart, aby se narval do Snemovny, bude muset zcela jasne kopat za nejakou partaj. A vezmou ho, snad, jenom lidovci, a s nima skonci tesne pod 5%.

D.P. 9.10.2006 8:43

Re: Re: Pane Bárto,

Ona ta myšlenka senátu jako ústavní pojistky zas není až tak špatná, zejména ve světle posledních měsíců.