26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Výsledek volby a česká pravice

Výsledek volby, pokud se trend naplní, bude, že rok a půl ode dneška budeme mít levicový senát, levicovou sněmovnu, levicovou vládu a levicového prezidenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Šafránek 28.1.2013 13:41

Nemyslím si,

že je povinností občana vyjadřovat úctu k prezidentovi. Nejsme monarchie, prezident není z Boží vůle král. Pokud jsem Zemana dosud považoval za tlachající samolibou vepřovou hlavu, budou ho za ni považovat i za jeho prezidentování a budu o tom mluvit a psát, jak se mi zlíbí, aniž bych se považoval za nevychovance. A proto už také (narozdíl od sobotního odpoledne) nad jeho výhrou netruchlím - mohu totiž nadávat, a to je mnohem lepší. Takže milý Ovare, přeji ti z celého srdce, aby ses uchlastal dříve, než uplyne Tvůj mandát, a vám, milí PRAVICOVÍ Zemanovi voliči, přeji, abyste si své zaprděné čecháčkovství pěkně užili; s Miloškem do bude docela Kameňák.

V. Bok 28.1.2013 13:22

Re: boj s vlastním svedomím

--No, lépe, nevím. V Bavorsku určitě.

V. Bok 28.1.2013 13:21

Re: pane Malečku

Karel lhal a to šíleně. Třeba že neplatí Benešovy dekrety. A o podpásovkách, no tomu generálovi, za to by ho asi nevolili nikde. Jen tohle převýšilo veškeré úlety Miloše.Jinak souhlas, Karel byl prostě zoufale prázdný.  Dokonce ten vtip o ženách prostitutkách byl horší než ten znásilňovací a dost křečovitý Zemanův. prostě byl slabší ve všech parametrech. A bez podpoy médií by byla jly jeho šance mizivé, Tak.

Je blbé, že nemáme nikoho lepšího než Zemana. Ale bohužel je to tak. Mezi slepými jednooký králem.

A sousede, Diensbier byl jen "syn". Obsah neznámý. Jen štěkání o korupci je málo. Uvidíme co předvede příští roky, pak možná.

Je blbé, že ani levice nikoho rozumného nedokázala postavit. Ani ho nemá. A kdyby se objevil, tak ho stará parta zapudí.

L. Vaníček 28.1.2013 13:20

S ODS se to .......

S ODS se to má jako s naší fotbalovou reprezentací.Po každém prohraném zápase přesně ví,kde se stala chyba,ale nikdy ji neodstraní.

J. Vlk 28.1.2013 13:01

Re: Pane Haas

No já bych řekl, že ODS má svůj program téměř splněný. :-) Stále ještě něco za velkého skřípání funguje a ještě něco málo je české.

F. Matousek 28.1.2013 12:38

boj s vlastním svedomím

Nejpozdeji poté, co KS nedokázal sám ani odvolit, doslo mi, ze za nej budou muset presidentovat jiní.

Pan KS by nás urcite dobre representoval v zahranicí. Jiste lépe nezli MZ. Zato v ostatním, by byl figurkou " rádcu " daleko víc, nez bude Zeman. Z tohoto pohledu je MZ citelnejsí.

Také se MZ lépe a zábavneji poslouchá. I kdyz mám obavy, ze me jeste párkrát rozesmeje a nejspís az k slzám ! 

J. Vozábalová 28.1.2013 10:33

Re: paní Vozábalová

Pane Šejno,

že chce mluvit o programu a všem dalším co jste vyjmenoval MZ opravdu tvrdil.  Jenže zároveň pokračoval ve své běžné praxi   - zásadně nedělat to, co říkám. Také například říkal, že nepovede negativní kampaň.

MZ je inteligentní člověk a mimořádně schopný a pohotový rétor (chová se však bohužel jako hulvát a svých schopností výrazně zneužívá) - pokud se mu otázka nehodí, učiní krok stranou a odpoví na něco jiného, popřípadě udělá z tazatele blba - nejčastěji obojí. Takže se většinou mluvilo o tom, o čem chtěl mluvit MZ, byť tvrdil, že o těchto tématech mluvit nechce.

No, v názoru se asi neshodneme, nicméně je mi opravdu líto, že lidé v této zemi neuchopili možnost postavit do čela republiky osobnost evropského formátu a dali přednost člověku, který své schopnosti a inteligenci používá především k tomu, aby uspokojil své ego.

J. Matuška 28.1.2013 10:24

Re: Já vidím příští volby takto

To, že ODS vyloženě nezastává eurohujerovskou politiku je důvod, proč tuto stranu volím. Pokud začne dělat proevropskou politiku, propagovanou Hollandmerk, můj hlas nedostane. Věřím, že bych nezůstal osamocený, ale doufám, že se tak nestane!

V. Mlich 28.1.2013 10:16

Proč by se ODS měla vrátit ke svému programu?

Že by proto, aby ji měl kdo příště volit?

J. Matuška 28.1.2013 10:16

Miloši Zemanovi pomohl vyhrát Roman Lipták.

Domnívám se, že ještě o tomto Slovákovi ještě uslyšíme. Tým KS se uspokojil ohlasem na FB - považovali se už předem za vítěze. Po vystoupeních Čáslavské, Svěráka, Ilnerové v televizní debatě, kteří řezali do Klause hlava nehlava, jsem se stal definitivně jedním z těch 12%. Nechápu, proč Vykasané kalhoty se takto projevovaly. Vlastně chápu, nenávist vůči prezidentovi je tak silná, že by ho i zaživa pohřbili. Ve volbách se bojuje o každý hlas, tentokrát také rozhodovaly hlasy nejen PRO, ale PROTI!

V. Mlich 28.1.2013 10:12

Česká pravice ostrouhala

Nepostavila do voleb žádného kandidáta, tak není divu, že je prezident levicový. Díky Bohu se jí aspoň podařilo přispět k tomu, aby na Hradě nebyl Khárl.

J. Štrobl 28.1.2013 9:42

Povedl se Vám dobrý rozbor.

Myslím, že se všemi body se dá bez připomínek souhlasit.

J. Kočí 28.1.2013 9:21

Já vidím příští volby takto

Vyhraje ČSSD, druhá Top09, třetí KSČM, čtvrtá ODS, pátá Zemanovci.

Jestli se ODS neprobudí a nezačne dělat proevropskou politiku, tak bude pátá.

M. Šejna 28.1.2013 8:59

paní Vozábalová

Vaše ikona KS ani moc faulovat nemusela. Faulovali přiznivci KS. A to dost brutálně. Oni vytahovali "kostlivce" ze skříně. Zeman neustále tvdil, že chce hovořit o budoucnosti a o programu. Bylo to zbytečné. Nebyl to Zeman, kdo vytáhl:

Benešovy dekrety, Opoziční smlouvu, Šloufa, Zemanu údajnou sprostotu, MUS, podporu od KSČ .... Zeman musel celou dobu odrážet útoky nikoli od Schwarzenberga, ale útoky od příznivců KS. Podle mě to většinu voličů natolik nasr@lo, že podporovatelům KS (média, "kulturní fronta", pravda-láska) vystavili stopku.

R. Jonák 28.1.2013 8:50

Re: Pane Haas

Přesně tak. Jak jsem dříve rád četl příspěvky tohoto autora, tak v poslední době je to bída s nouzí. Stále dost dobře nechápu, proč někdo vydává pana "knížete" za pravičáka, kdyby nic jiného, tak když byl nominován do vlády zelenými mluví za všechno, nevím co je na melounech pravicového.

M. Šejna 28.1.2013 8:48

pane Malečku

KS lhal, když hovořil o MUS. Jinak moc nelhal, protože ani moc nemluvil. Zato vím, že Zeman musel pořád odrážet útoky jeho příznivců (Šlouf, opoziční smlouva, ožrala, kuřák, hulvát, KSČ). Celá kampaň se tak zvrhla na výčitky toho, co kdo udělal špatně v minulosti. Dokonce i Benešovy dekrety nadhodil kdosi z podporovatelů Schwarzenberga v domnění, že se na tom Zeman uvaří. Neuvařil, naopak to semlelo Scharzenberga.

M. Šejna 28.1.2013 8:42

přesně tak

a to ještě horlivým "konzervativním, pravicovým, vzdělaným a inteligentním" voličům Schwarzenberga uniklo, co Schwarzenberg po prohře řekl. On prohlásil, že v příštích prezidentských volbách už kandidovat nebude, protože musí nastoupit mladí politikové. A že doufá, že za pět let už vyzraje Jirka Dientsbier a stane se prezidentem.

Nic není jednobarevné. A tak zatímco pravičák Klaus podpořil levičáka Zemana, tak konzervativec Schwarzenberg vidí budoucího prezidenta v levicovém liberálovi Dientsbierovi.

J. Schwarz 28.1.2013 8:34

Zeman je sice levičák,

ale nepodporuje rozhazování peněz a populistické prožírání budoucnosti jako spíš posilování konkurenceschopnosti země. Uvidíme, jestli bude podporovat zvyšování daní pro lidi co skutečně pracují a tvoří hodnoty. Faktem je, že současné vlády, jakkoli se prohašovaly za pravicové, souhlasily s trendem "ochrany občana", s povinnými vyššími standardy bydlení, dopravy, energetiky, se všemi těmi "energetickými štítky", emisními limity a "zelenou ekonomikou" ať to stojí co to stojí. A zatímco pro člověka s příjmem 200 tisíc měsíčně to všechno nic neznamená a dražší vybavení by si stejně pořídil, člověk s příjmem 20 tisíc by se spokojil s nižším standardem, ale podstatně levnějším. K ježdění mi stačí auto typu  felicie z r. 2000, nepotřebuji ABS, ESP, 6 airbagů, stavitelný volant ani filtr pevných částic. Je mi k ničemu energetický štítek a netuším, proč mám každých pár let měnit materiál vyvložkování komína. O kolik víc požárů bylo v roce 1980, kdy platila "stará pravidla" než dnes? Vyplatí se vůbec jejich změna někomu jinému než znalcům, kominíkům a byrokratům? Nemám nic proti, když jsou k dispozici  "lepší" výrobky. Pokud se nestanou povinnými a pokud starší, levnější nejsou z pokryteckých důvodů zakázány. Ty takzvané "pravicové" vlády jsou možná levicovější než Zeman se svými čvaňháky a becherovkou.

J. Maleček 28.1.2013 8:23

Re: Neradovala bych se zas až tak moc,

MZ by ten měsíc, co mu zbývá do inaugurace, mohl věnovat studiu Desatera. Tuším osmé přikázání - Nepodáš křivého svědectví proti bližnímu svému? Já vím, že ve školách do kterých chodil, se to nevyučovalo.

J. Maleček 28.1.2013 8:21

Re: pane Haas

Pardon? KS snad někde lhal? Zeman použil asi deset lží, které tady nemůžu vyjmenovat, protože mi NP dovolí napsat jen pět odstavců. O Posseltovi, hajlování na hradě, Lexu Schwarzenberg, vyhození učitelky z Čimelic, podpoře mrtvých herců (Smoljak) atd.

Pokud média podporovala KS, tak snad vedla neslušnou kampaň maximálně ona, a ne KS, ne? MZ se podleVás nemohl bránit slušností, tedy se bránil neslušností, a tou vyhrál. Já mu to přeju, vyrovnat se s tím bude muset on.

I. Schlägel 28.1.2013 7:54

Re: Pane Haas

Proč by se měla ODS vracet ke svému programu? Ví to někdo?

J. Humpolík 28.1.2013 7:48

Pane Haas

ještě můžete s "umělci" podepsat ..Jen podceňujete pravicového voliče.Pokud se ODS vrátí ke svému programu je volitelná a to ,že někteří z nás podpořili do funkce nosiče věnců" Zemana je snaha proti eurohujerismu. Proto byl Zeman menší zlo.HOWG

J. Kapitán 28.1.2013 7:17

pane Haas

Jak můžete říci, že KS vedl slušnou kampaň ? To je snad vtip ? Vy jste asi přehlédl, že pro KS bylo 90% médií a které tepali to MZ takovým způsobem, že se to slušnou kampaní nazvat nedá. A co teprve Facebook ? Četl jste vůbec ty nenávistné výlevy těch příznivců KS ? Podívejte se komu patří HN,MFDnes, Lidovky, Respekt, Týden - hmm ? Když k tomu připočtu, že ČT je pod vlivem kruhů kolem sdružení Lípa, tak i ČT. To jste ve své úvaze jaksi pozapoměl. Vlastní snad MZ nebo jeho lidé nějaké médium ? Jak se chcete bránit proti převaze médií z celé republiky ? Slušností ? Haha... Nevím co jste dělal posledních 14 dní - ale připadá mi to, že jste četl pouze stránky karelnahrad.cz.

M. Kosejk 28.1.2013 7:09

Re: Pane Haasi, zdravim Vas. Opet hezky napsano. Zeman x Klaus ...

To je ale blbost. On snad prezident sedí na nějakých archivech, které nikdo jiný nemá? Co z minulosti by asi mohl utajit ze své pozice? :)) 

M. Kosejk 28.1.2013 6:59

krindy pindy

Zemana bude brát veřejnost jako levičáka - a bude chápat, že z těchto pozic kritizuje pravici. Ovšem voliče ČSSD může silně znejistit, když téměř mytologický Zeman bude kritizovat ČSSD z pozic levice a z pozice velkého resuscitátora ČSSD z 90. let. Nehledě na to, že Zeman má v ČSSD nevyřízené účty.

Avšak Schwarzenberg na Hradě by nebyla výhra pravice, ale výhra levicového kandidáta za stranu nechvalně známého Kalouska, který pověsti české pravice škodí podstatně víc než ČSSD a KSČM. Schwarzenberg je jen taková levičácká ovce v rouše konzervativce.

A co se týká téhle vlády, tak ji Zeman může jen stmelit, pokud vláda nebude blbá - a nezničí se sama.

P. Pavlovský 28.1.2013 2:29

Rozhovor s K. S. pro server Lidovky.cz, 27. ledna 2013 16:40

Ideál konzervativní pravie - co nečasnější volby!

Poražený prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg se nebrání myšlence, že by se postavil po příštích volbách do čela vlády. Hlasování o novém složení sněmovny by podle něj mohlo být i předčasné. Míní totiž, že nově zvolený prezident Miloš Zeman se bude snažit stávající kabinet rozložit co nejdřív.

Váš 1. místopředseda Miroslav Kalousek načrtl myšlenku, že Česká republika přišla o šanci mít vás jako prezidenta. Ale že by vás mohla získat jako premiéra. Co byste tomu řekl – vy a předseda vlády? - To bych musel ještě vyhrát příští volby.

Už jste ale potvrdil, že do voleb jít chcete a podle všeho budete dál předsedou TOP 09. Bylo by podle vás lepší dovládnout až do jara 2014 s ODS a LIDEM nebo je šance uvažovat i o volbách předčasných? - Myslím, že o tuto šanci se už postará pan budoucí prezident.

Myslíte tedy, že sněmovní volby budou spíš předčasné? -  Nevylučuji to. Jak vnímám to, co budoucí prezident Zeman říkal a jak se vymezoval proti straně LIDEM, tak bude jeho snažení svrhnout tuto vládu co nejdříve.

J. Vozábalová 28.1.2013 2:26

Neradovala bych se zas až tak moc,

být příznivcem Miloše Zemana - nejsem a tak se neraduji vůbec.

Mám pro to dva důvody. Především MZ vyhrál volby pomocí nedovolených prostředků - lži, polopravdy a manipulace jsou ve volební kampani  jako doping ve sportu.

K tomu se přidává "podpora presidentské rodiny" postavená na přímých lžích - "ten Rakušan" KS nikdy nebyl - vždy a od narození Čech a Švýcar, první dáma by mluvila jen německy - to až média z toho udělala "nemluvila česky" - TS mluví pěti jazyky, o výpadu VK jr. nemluvě , to už bylo hodně u dna.

Je to smutek a jak napsala jedna moje kamarádka - zase jednou zvítězil lid nad lidmi, No nakonec i současný president se přiklání k tomu, že gól platí, když sudí ruku neviděl.

J. Vozábalová 28.1.2013 2:05

Neradovala bych se zas až tak moc,

S. Sedlák 28.1.2013 1:46

Proč by měl ČSSD rozkládat?

Stačí, pokud bude korekcí jejich současného vedení. Ano vyjádřil názor, že tato vláda má tak mizernou podporu, že by se měla poroučet. Současně se však vyjádřil o vedení ČSSD jako o populistech a že by mělo podporovat investice. A nedělá to prý proto, že silnice nemají volební právo.

T. Pansky 28.1.2013 1:37

Pane Haasi, zdravim Vas. Opet hezky napsano. Zeman x Klaus ...

... Tito stari dva brasi si kryji navzajem zada a oba dobre vi, proc.  Oba se pohybovali na vrcholu ceske politiky ve stejne dobe, nekolikrat spolu uzavreli smlouvy o rozdeleni moci v CR a nemaji zajem na tom, aby se v tom nekdo stoural a rozkryl veci, ktere maji zustat utajeny.  Vidim to jednoduse.  Historicky puvod pana knizete byla jenom tolik potrebna zaminka.  Kdyby neexistovala, pan Klaus by si musel vymyslet.  top0625top@live.com