2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kozelský 8.7.2010 5:27

Kapříci - prasátka našich řek

Paní Lído!

Neomluvená absence je hrubé porušení pracovního řádu ve všech zaměstnáních a může být důvodem k okamžitému ukončení pracovního poměru. Nevidím důvod, proč by mělo být v našem parlamentu jinak.

Taky někam zapadlo placení nemocenské v parlamentu. I dámy a páni poslanci jsou především občané a platí pro ně stejné zákony jako pro ostatní smrtelníky v této zemi. Proč tedy není výplata nemocenských dávek řízena stejnými předpisy ?

Hurá akce VV a následování ostatními stranami rychle skončí až si noví poslanci poprvé prohlédnou výplatní pásku a zjistí, že by mohli a nějaké prebendy přijít. Do půl roku bude vše při starém. Zrušené odměny nahradí jiná forma výplaty všimných z daní občanů.

Největší díra kterou je nutno ucpat je budovaná systematicky lobistickými skupinami. Po kladivu úplatků následuje vodopád odlivu peněz ze státní kasy tu i tam. Nejdražší kilometr nekvalitních dálnic v Evropě, České dráhy a podobné spolky polykající prachy jako bezedná studna. To je jen vrcholek ledovce ztrát. Na úrovni krajské i obecní je obrázek stejný a možná ještě horší. Vždy když mám co dočinění s orgány státní správy si vzpomenu na Gogolova Revizora a je mi smutno když vidím jak po 21 letech z relativně prosperující ekonomiky je vytvořen model úpadkové dekadentní společnosti ve které je hodnota poctivé lidské práce degradována na nejnižší možnou formu příjmu občana. Přednost mají podvodníci, šmelináři a podobná verbež, která má správně lámat kámen za podvody. Stydím se za svou zem a světlko na konci tunelu zhaslo.

J. Frankl 8.7.2010 6:13

Doplněk

Navíc jejich demonstrativní první jízda MHD do Poslanecké semovny byla komedie,jelikož ještě neměli složený poslanecký slib,takže stejně museli platit.

S. Maršálek 8.7.2010 13:57

Re: Doplněk

A dnes již jezdí zadarmo a jízdenky, jako důkaz, loví na zastávkách v odpadních koších.

M. Bílý 8.7.2010 22:24

Můžete mi vysvětlit, pane Kozelský (5:27)...

...odkud máte ty přesné informace jak a komu tečou peníze do kapes, jak víte, že je to na krajské a obecní úrovni ještě horší atd. To je někde oficielně napsáno? Nebo máte věštecké schopnosti? Neříkejte mi, že to každý ví. Já, jak vidíte, zrovna ne. A proč ty podvodníky, šmelináře a jinou verbež neoznámíte policii? Ta, jak je známo z mítinků ČSSD fungovala bezvadně (někteří říkali, že až moc) . Jo, a s tím lámáním kamene, tomu nerozumím. To je něco nového? Za mého mládí vězni lepili pytlíky, ted lámou kámen?

A proč, pro pána krále, z toho tunelu nevylezete a neužíváte si sluneční světlo přímo. Před kým se v tom tunelu schováváte? Stydět se můžete (pokud Vám to dělá radost) kdekoliv. Já ale nachápu za co se stydíte. Proč se užíráte? Vždyť na světě (a tedy i v ČR) je docela hezky. Mně a i mnoho dalším lidem se tady líbí a jsme tady spokojeni. Kdyby to bylo tak zlé, jak Vy naznačujete, tak bych asi neměl (ve svém vysokém věku) tlak 120 / 60, puls 62 (občas se objeví nějaká ta extrasystola abych nebyl tak dokonalej) a i laboratorní výsledky mám v referenčních mezích. 

Různí ss. Maršálkové a Leníčkové mi stále sugerují, že jsem okrádán, ale já jsem žádný úbytek peněz ani majetku nezaznamenal. Jediné, co Vám mohu poradit: vzchopte se a uvidíte jak je tady hezky. Takhle si jen kazíte zdraví!!!