3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zoran 9.5.2007 23:13

Lukáš jelínek je levicovej trouba.

Ale vlastně ani nemá šanci být jinej jako trouba, když je levicovej .

AnŰa 9.5.2007 13:01

Pane STAR'Y

Velmi STAŘ'I ztrácejí zpravidla časem paměť!!!

Vojta 9.5.2007 7:14

A k čemu je vlastně náš senát?

Joska 8.5.2007 22:23

Pane Jelínku

za prvé: Senát je naše nejnadějnější, nejobjektivnější a nejrozumnější instituce, která již několikrát zablokovala nesmyslné ataky na smysl ústavy ( viz Oposmlouva Klaus/Zeman). Za druhé: Vaše infantilní "názory na svět" mne vůbec nezajímají a pevně doufám, že nezajímají ani jiné. Pro mne jste obyčejnej hlupák.

AnŰa 9.5.2007 12:55

Re: Pane Jelˇnku

Myslím, že ta všechna zbytečná nej, lze nahradit jediným:NEJZBYTEČNĚJŠ'I!!!!!

AnŰa 9.5.2007 13:11

Re: Pane Jelínku

Pane Josko!Co mě nezajímá, tím se nezabývám!Vy se ale zabýváte a dokonce zaujímáte postoje, což svědčí o tom,  že vás článek pana  Jelínka  provokuje, a to je dobře K té vaší poslední větě se mi  hodí připomenout:"Podle sebe, soudím tebe"!!

AeroKarel 8.5.2007 18:34

Až se podaří .......

Až naprší a uschne.

To zase bude výprask v řádných volbách. Většinové volby i do PS!

Herakleitos 8.5.2007 20:58

Re: Až se podaří .......

Netěš se pi-omečku, díky vládnímu experimentu jste dojeli vy reformátoři. Přeji vám úspěšné nastartování reformy a její dopady v praxi. A potom volby. Dlouho se již ve vládě neukážete. Senát, jako zbytečná a lidem nenáviděná instituce doufám zanikne.

Starý J. 8.5.2007 16:41

Vyjde Senát ze slepých uliček?

se ptá Jelínek pod dojmem toho, že z pravice nikdo k volbám nešel a tudíš 9% sockomunistů si zvolilo svého zástupce do senátu. Zatím má ODS v senátu absolutní většinu, takže o nic nejde. Ze zvoleného socana má Jelínek takovou radost, že v tom vidí najednou smysl senátu a naději, že ho ovládnou. Je to jako s Paroubkem. Pokud se mu výzkum veřejného mínění hodí a vyhovuje, prohlásí ho za relevantní a vynikající popis skutečnosti. Běda, jak v něm prohraje. Pak ten průzkum neodráží realitu, je zfalšovaný a protože třeba v hlasování v televizích myslím ještě nikdy nevyhrál, je potřeba tato hlasování zrušit a ředitele televizí a radu o to již několikrát žádal.

Stejně se senátem. Když za Grosse prohráli ve volbách do senátu socani na celé čáře, požadoval Gross pod dojmem drtivé porážky jeho okamžité zrušení. A vida - dnes socani dostali nového senátora a socanský ideolog již vidí, jak senát "vychází ze slepých uliček" a jak ho v nejbližší době ovládnou a teprve pak to bude smysluplná organizace!

Drakobijce 8.5.2007 13:43

O cem to ten vorisek pise?

"Novinkou je schopnost levicových subjektů zmobilizovat své sympatizanty při volbách do dlouho zatracovaného Senátu." ? aha, takze tech 10% volicu jsou zmobilizovani soc-komousi? To by mohla byt dobra zprava - je jich fakt tak malo? - pokud by to neznamenalo, ze soc-komousi, nebo kom-socani ziskali dalsi sibaly pod svuj prapor. Zcela otevrene se ptam - je to uz na emigraci? Sam si odpovidam: jeste ne, ale prihoriva. 

Tinkturak 8.5.2007 12:53

Pro Jelena

Jelene...tobě snad na/s/ral do hlawy sám Paroubek....

...wláda předwádí wůči opozici aroganci...No ty jsi fakt teda dílo....:-/

nepolitik 8.5.2007 12:49

Omyl padruha ředitele socdemáckého VUMLu

a většiny diskutujících. Největší podíl na malé účasti voličů v senátních volbách a jejich domněnce, že senát je zbytečný, mají právě někteří hloupí politici z ODS, např. padruh Tlustý. Svůj podíl na této domněnce má i pan president, kterého si jinak vážím. I on kdysi hlásal, že senát je zbytečný. Dnes své mínění poopravil, ale svoji chybu, bohužel, veřejně nepřiznal. Pokud budou pravicoví voliči sdílet myšlenku, že je senát zbytečný a budou při volbách senátorů sedět na doma na zadku, potom bude opravdu levice, díky svým ukázněným voličům, získávatčím dál tím více senátorů.

Jinak má pravdu soudruh Vízek, že pokud půjde k volbám pouze jeden volič a zvolí sám sebe budou volby platné a on se stane senátorem. :-/

JH 8.5.2007 12:56

Ing. Klaus byl

v rámci "konzistence" svých názorů proti senátu, dokud mu nezačala šéfovat jeho oblíbená Libuška. Pak byl pro senát.

F.VÍZEK 8.5.2007 13:04

K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

Pokud jde o oslovení SOUDRUH, pak vězte, že za totality nešlo pouze o stranické oslovení. Soudruhy- soudružkami byli před rokem 1989 všichni: nejen v armádě, u bezpečnosti, ve školství, v odborech, ale všichni občané v úředním styku atd. Chcete důkaz ? Požádejte rodiče o nějaký písemný materiál z té doby : z pošty, z banky, z bytového podniku, od kteréhokoli úřadu, od zaměstnavatele ...  Soudruhem byl tehdy tudíž i Václav Havel, Václav Klaus a třeba pan senátor Štětina.  Nyní ale toto docela pěkné a rozhodně zcela nevinné slovo nabylo nespravedlivě až urážlivý podtón ... Pokud jste ale chtěl urazit ...

Starý J. 8.5.2007 16:29

Re: K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

"Nešlo pouze o stranické oslovení"! Nešlo, bylo nařízeno všude - ve školství, v armádě, na úřadech,prostě všude! Ale nařízeno! "Zdravíme se Čest práci a oslovujeme soudruhu" bylo napsáno na každém rohu.Dobrovolně to neříkal nikdo! Tvrdit něco jiného je pěkný nesmysl! Za celý život jsem ale potkal jen jednu kr..ávu, co v nemocnici oslovila lékaře - "soudruhu doktore"! Jo, tak ta tak oslovovala dobrovolně!

Jirsulik 10.5.2007 16:08

Re: Re: K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

Ale ale. Nic nebylo nařízeno. Záleželo na osobním rozhodnutí a odvaze. Měli jsme za ředitele samozřejmě soudruha, dokonce člena okresního výboru partaje. A všichni zaměstnanci mu říkali pane H.......... A on to přijímal a nic nenamítal. On zaměstnance osloval jejich jmény nebo příjmením, pokud byli stejně staří. Tak to šlo celá léta. Tak už těch keců nechte.

AeroKarel 8.5.2007 18:37

Re: K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

Socdem a komunistové si tak říkali standartně, ne? Proč to potom vnucovali i slušným lidem, to je jejich věc. Pro mne jsou soudruhy oni.

jirka.s. 8.5.2007 18:44

Re: K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

K tomu se už dá napsat pouze jediné! Už běž s tím kopírováním, komoušský mastodonte, do haj/zlu! Toto už tady prezentuješ minimálně po třetí! Považuješli slovo "soudruhu" za docela pěkné a dokonce nevinné slovo, pak to samozřejmě dokazuje pouze tvoji zhovadilost a ten tvůj pravý rudý ksicht! Zajisté, že mne soudruzi estébáci Bříza a Březina nazývali na obálce doporučeného dopisu s modrým pruhem soudruhem, ale nikdo jiný by si mne z očí do očí takto nazvat nedovolil a když tak pouze jednou, totiž poprvé! Pak jsem totiž ohradil natolik důrazně, že podruhé už si to nedovolil. Já jsem si totiž docela zakládal na tom, že celé mé okolí vědělo, co si myslím o každém z těch echt soudruhů, kteří  toto oslovení vyžadovali!

historik 8.5.2007 21:19

Re: Re: K oslovení SOUDRUH - SOUDRUŽKA

Když chce pan Vízek opakovat, tak tedy i já opakuji : 4.4.2007 Teda, pane Vízku, s těma soudružkama a soudruhama se vám to povedlo. Když mě někdo oslovil soudruhu, byl jsem podle vás soudruh. Takže když Vám někdo řekne vole, jste vůl?

Rad 8.5.2007 12:45

Senát je třeba zrušit

zbytečně se rozmělňuje pozornost, která má být upřená na poslaneckou sněmovnu

Honza 8.5.2007 10:58

... veřejnost z její mise příliš nadšená není ...

Nejenže veřejnost z její mise příliš nadšená není. Veřejnost dokonce vůbec nechápe smyslů existence senátu a přeje si jeho zrušení. To je logická interpretace směšné účasti v "senátních" volbách. A není divu, takovou sbírku exotů nemá žádné obludárium na světě. Je třeba mít na mysli, co bylo základní a jedinou skutečnou příčinou jeho vzniku - zajistit koryta pro bafuňáře ze zrušeného federálního parlamentu po rozbití Československa.

Starý J. 8.5.2007 10:23

To se mně moc líbí

...Novinkou je schopnost levicových subjektů zmobilizovat své sympatizanty při volbách do dlouho zatracovaného Senátu....

No tak to těch sympatizantů moc nemá! Komunisté a socani dohromady 9%. Když je bratrsky rozdělíme, tak má každý (když tedy byli "zmobilizováni") 4,5 % procenta voličů. A to straší, že budou mít v senátu jednou převahu! 9% sympatizantů se rozhodlo, že udělá ze sockomunistů znovu vedoucí sílu ve státě! Čert aby už je konečně vzal!

jirka.s. 8.5.2007 10:22

Cervina alopecia - obhájce pana Čunka?

" Potvrzuje se, že komunál je grunt a nejnadějnější odrazový můstek pro politické talenty." Že by prozření think- tanka a nebo jenom bohapustý oportunismus?

An—a 9.5.2007 13:16

Re: Cervina alopecia - obh jce pana €unka?

Někdy takém stačí dostat před televizními kamerami od policistů po hubě a jste v  Parlamentě ČR!!!

Ludva 8.5.2007 10:01

Více postů než straníků.

281 volitelných zástupců je na tak malý stát luxus. Nakonec tady bude více křesel než straníků, to je asi ideál politiků, aby se na každého dostalo. Jinak senát drží nad vodou jeho voliči. Kdyby k volbám nechodili, byl by už dávno skončil.

F.VÍZEK 8.5.2007 11:40

Re: Více postů než straníků.

Mýlíte se: Například s námi srovnatelné Maďarsko a počtem obyvatel menší Švédsko mají více zákonodárců než ČR, takže neoblíbenost nebí v počtu, ale v kvalitě!  A další Váš omyl: Kdyby voliči nechodili k volbám, byl by Senát skončil? Kdepak - půjde-li volit pouze jeden kandidát s chotí a jinak "ani noha", budou volby platné. A výsledek bude: 100% v 1.kole voleb !

jirka.s. 8.5.2007 18:48

Re: Re: Více postů než straníků.

A to si, francku, stěžuješ a nebo se chlubíš, jak ti ten zprzněný volební zákon vyhovuje?

vladiab 8.5.2007 9:46

tak mě napadá

Tak mě napadá, zda se chabá intelektuální úroveň ČSSD promítá do neméně chabé intelektuální úrovně Masarykovy (sic) dělnické akademie, a nebo zda je tomu naopak. Moc dobrá vizitka to ale není. Senát možná jednou bude oranžový, ale nejprve musí zoranžovět zrudlá Paroubkova ČSSD. Vykládat výsledky doplňovacích voleb při mizivé voličské účasti tak, jak to činí pan Jelínek, není nic jiného něž další z řady projevů naprosté bezradnosti současné ČSSD i jejího rádoby think tanku :-). Měl byste jet na stáž k britské Labor party.

I-Worm 8.5.2007 9:53

Mně zase napadá

jestli ta akademie:

a) nezkrachovala

b) nevyhodila ředitele ?

Malý Aston 8.5.2007 9:59

Re: tak mě napadá

Snaha soudruha Jelínka vetřít se do přízně páně Paroubka je tak okatá,že se nikdy nenajde pod jeho článkem žádné podpůrné stanovisko ani socanů ani komoušů.Sociální demokracii vytáhl na světlo Boží pan Zeman,kterého pokud by sám nevystoupl čekal vyhazov a jistě již armáda právníků na něho připravuje trestní oznámení a to pod vedením podnikatele Rátha.Jistě,potřebujeme opozici a já připouštím že levicovou opozici.Jenže nepotřebujeme opozici těch,kteří tady a to blbě vládli 41 let a jejich cesta byla dlážděna krví a kriminálem.Nepotřebujem opozici,která zavírala a popravovala ty,kteří na Západní frontě bojovali o naši svobodu a den Osvobození dnes uctíváme.Kdo se spojí s komanči a usiluje s jejich pomocí o nadvládu je sám komanč a Paroubek je ten největší.ČSSD není žádná sociálně demokartická strana ale strana dvou mužů a to Jirky Velikého I. a podnikatele Ratha.A může si Jelínek to pocmrdování nechat na jejich potlachy,my si tu vládu komoušů od doby Gottwalda až Jakeše ještě dobře pamatujeme.:-D