3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Vstanou noví bojovníci?

Poslední komunistická strana v Evropě (jako z udělání je to Česká republika) se po volebním debaklu chystá k radikálnímu vnitřnímu boji. Poodstupme stranou a přejme jim ho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 12.10.2018 20:46

Pamatuji si

na porevoluční dobu, kdy jsme s přáteli diskutovali o tom, že komunisté a jejich voliči do pár let vymřou a bude klid. Jenže jsme nějak zapomněli, že většina komunistů a jejich voličů není ve věku starců z tehdejšího politbyra (a ani zde jsme neodhladli jak tuhý kořínek někteří soudruzi mají). Takže vymírání nenastalo a dochází k němu asi až právě teď. A noví bojovníci už nepovstanou. Pro mladší lidi je myšlenka komunismu v dnešní době asi tak lákavá jako programovatelná kalkulačka v době internetu. Houf věčných nespokojenců, kteří volili KSČM v minulosti bez jakéhokoliv vztahu k té ideologii prořídl a zbytky vyluxovalo ANO nebo Okamura. Soudruzi se na ÚV KSČM můžou kočkovat jak chtějí, ale lepší už to nebude. Téměř jistě nebudou mít jediného senátora a nezasednou v drtivé většině větších měst. Jejich osud bude definitině zpečetěn za tři roky ve volbách. Myslím, že za ně nikdo ronit slzy nebude.

M. Prokop 12.10.2018 20:52

Re: Pamatuji si

Místo komoušů nastoupí Piráti. Nové jméno, nové prostředky, staré myšlenky.

P. Szirotný 12.10.2018 21:12

Re: Pamatuji si

Možná máte trošku pravdu v těch "starých myšlenkách". Ale tak nějak lidsky mi méně vadí levicový pomatenec ve věku 30-40 let než komunistický papaláš typu Filipa, Skály, apod. O Semelové ani nemluvím - to už není ideologie nýbrž psychiatrická diagnóza. Pirát má ještě šanci dospět a přehodnotit svoje názory. Což od soudruhů v důchodém věku těžko můžeme čekat.