7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Loki_F 18.4.2006 1:10

Výborně, pane Vašíčku, tleskám!

Dnes jste to vzal opravdu krátce. Pro mnoho hůře chápavých tam bude chybět nejméně 500 slov a explicitní vyjádření data kdy dojde ke zlomu...

marek Dluhoš 18.4.2006 0:40

Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Rétorika ČSSD se nese přesně v tomto duchu - kdo by se o Vás chudáky staral, kdyby ne soudruh Škromach a vůbec my z ČSSD. Dnešní ODS pak jen hledá cesty, jak tyhle levicové sliby předehnat..Cesta do zkázy.

Vilém 18.4.2006 0:42

Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Co si vlastně myslíte, že tady kvůli vašim nižším daním rozpoutá stát hladomor?

Yaroukh 18.4.2006 0:48

Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

z podobnejch vykriku se mi chce skoro brecet

Vilém 18.4.2006 0:51

Kdyby k úspěchu bylo třeba myšlení,

žil byste v kanálu. Tak moc nebrečte:-)

Yaroukh 18.4.2006 0:59

Re: Kdyby k úspěchu bylo třeba myšlení,

Rad si prectu zduvodneni. Diky.

lerak 18.4.2006 6:32

Re: Kdyby k úspěchu bylo třeba myšlení,

Vždy se najde kreatura typu Viléma, která bude obhajovat nesmyslné daně pro přebujelou armádu nemakačenků (úředníků, flákačů, nepřizpůsobivých ....).

68 18.4.2006 1:03

Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Vilém má, zdá se, opět pravdu. Hladomoru se u nás musíme vyhnout za každou cenu a daně je proto třeba zvyšovat, aby bylo na jídlo. Výhradně jídlem se totiž už od nepaměti hladomor zahání.

RiFl 18.4.2006 7:29

Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Vilém tady právě explicitně vyjádřil postoj plně kvalifikovaných,profesionálních pobíračů podpor,dávek,příspěvků apod.Jen by měl Vilém formulovat precizněji: "Co si vlastně myslíte,že tady kvůli vašim nižším daním rozpoutá stát můj hladomor?" S upřímným dodatkem: " Já na vaše peníze mám minimálně stejné morální právo jako vy."

Wartex 18.4.2006 7:54

Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Ty penize nejsou vase. Vase je ta cast, ktera vam zustane. Ta, cast, kterou odevzdavate ve forme dani, vam nikdy nepatrila. Zkuste to pochopit.

šimon klein 18.4.2006 8:55

Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

jak typicky bolševické, ale opak je pravdou: já si daněmi platím stát a proto bych především já měl mít vliv na to, kam ty daně jdou.

Ty peníze mi patří od začátku a i po jejich předání státu - vrací mi je částečně jako veřejné služby: policie,vojsko, silnice, apod., částečně je - na základě mého uznání jeho svrchovanosti jako správce mých peněz - rozděluje (resp. má rozdělovat) i v rámci sociální solidarity potřebným.

Oranžový stát je rozděluje především na něm závislým nemakačenkům - takže si myslím, že bohatě vystačí s daleko menším obnosem.

Konec pohádky - nastupují krkavci: wartex,vilém,paroubek,škromach,atd.,atd.

Wartex 18.4.2006 9:37

Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Samozrejme, ze si stat platite, a samozrejme, ze na to mate vliv - zhruba s vahou jedne desetimiliontiny. To, ze dane nejdou tam, kam byste chtel VY, je mozne, ale asi to tak chtelo vice lidi ...

Ty penize vam nepatri; ucastnite se ekonomickych vztahu a mate pravo na cast hodnoty, kterou tou ucasti ziskate. Jak se toto pravo realizuje a jaka je ta cast, je zalezitost normativni. Zde nemuzete mluvit o "pravde".

šimon klein 18.4.2006 10:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

opět nesouhlasím: "ucastnite se ekonomickych vztahu a mate pravo na cast hodnoty, kterou tou ucasti ziskate." - kde z toho vyvozujete, že vůbec a ausgerechnet jakou část má dostat stát? - že "vůbec" - to je dáno faktem, že ten stát existuje a má mít peníze na výše uváděné jemu svěřené úkony, ale o tom tady nikdo nepochybuje. Ta debata se nese o tom, kolik toho ten stát má dostat a část diskutérů (včetně mě) má dost silný dojem, že s těmito penězi se plýtvá a to tak, že jdou na patně nastavené sociální platby.

A nadále platí: ty peníze mi patří pořád, i když jen tou jednou desetimiliontinou....

Hnidopich 18.4.2006 8:58

Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Wartexi, obávám se ze se velice mýlíte. Ty peníze jsem si vydělal, mám to koneckonců uvedena na výplatní pásce. Akorát stát mi je vzal protože si myslí, če je využije lépe než já. V této záležitosti s Vámi ani se Státem nesouhlasím.

Wartex 18.4.2006 9:20

Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

V teto otazce se nelze mylit nebo mit pravdu. Neni to vec pozitivni, ale normativni.

Muzete jen zastavat ten, nebo onen nazor.

Z ceho vyvozujete, ze to, co mate na vyplatni pasce jak hrubou mzdu, tj. uhrn zdanitelnych prijmu, je "vase" ?

LisakFOX 18.4.2006 10:10

Z ceho vyvozujete, ze to, co mate na vyplatni pasce jak hrubou mzdu, tj. uhrn zdanitelnych prijmu, je "vase" ?

Z toho, že to mám na výplatní pásce a navíc je moje i to, co za mě odvádí zaměstnavatel.

selidka 18.4.2006 10:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Mzda za práci je cena práce. Já prodávám svoji práci za určitou cenu (mzdu). Stát mě nutí, tím že mi mzdu zdaní, abych mu část své práce dávala zadarmo.

Vilém 18.4.2006 11:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Někteří lidé zde vyjádřili postoje kruminálních neplatičů daní a ještě si je vykládají jako právo.

Stát vám krade peníze, milánkové? A copak by vám z nich bez státu zbylo? Tak se tady nedojímejte, díky státu vám totiž ty peníze zůstanou, a podle mne vám jich nechává neadekvátně mnoho, zejména zrušení vyšší sazby DPFO bylo chybné, a bude nutné toto pásmo obnovit, abyste vrátili část peněz, o které oberete své zaměstnance.

šimon klein 18.4.2006 11:48

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

viléme, už to nepij ani ředěný.....takovej blábol: díky státu vám totiž ty peníze zůstanou....

jeník 18.4.2006 13:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

 Bohužel v tomto nelze než z Wartexem souhlasit. Bez daní nelze mít stát a je to věc zákonné normy, jak budou daně vypadat.

Kolik dávek půjde zdravým lenochům, kolik přebujelé byrokracii, kolik veřejných peněz se nám bude zjevovat ve formě nových sídel zkorumpovaných politiků a úředníků, v odměnách za lajdáckou práci při údržbě silnic, zvláštní kapitolou jsou ČSD, atd. atd. ovšem není věcí normy, ale systému, který toto masivně umožňuje. Normy sice máme, ale nefungují dobře.

Takže, pánové, zanechte ideologických keců a starejte se o jednoduchý a průhledný systém nakládání s veřejnými penězy. Jinými slovy - "lépe a radostněji" se platí daně tam, kde je za ně odpovídající protihodnota, než v takovém zkorumpovaném a šlendriánském chlívku, jak ho máme teď. 

ondra 18.4.2006 22:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Z čeho vyvozujete, že obsah vaší peněženky je "váš"?

Jenda 18.4.2006 16:44

Re: Re: Bohužel s Vámi musím naprosto souhlasit

Hladomor? Obavam se, ze u vetsiny obyvatelstva "zivoriciho" na podpore predstavuje znacnou cast vydaju alkohol a cigarety. Tedy veci zbytne. A pokud jim nezbyde na televizi a nebudou tudiz moci cumet na VyHulene tak se taky nic nestane.

Vilém 18.4.2006 0:23

Přehánění

V běžné primitivní populaci bylo 50% dětí ve věku, kdy nic neprodukovaly. Takže závislost není výplodem civilizace.

Připusťme jinou formu závislosti - inteligenční neschopnost - jenže to je čirá legenda, intelektově defektní jsou z 80% vyrobeni chytráky, kteří se živí systémem diagnostiky, zejména když jde o etnické menšiny.

Takže se ukazuje, že jde o uspořádání společnosti, kde není třeba tolik lidí k vyprodukování zboží pro všechny - vlastně pozitivum pro normálně myslícího jedince. Mimořádně imbecilní mezi těmi pracujícími začnou závidět těm nepracujícím.

Wartex 18.4.2006 7:58

Re: Přehánění

Mate, Vileme, pravdu. Bohuzel vas styl uvazovani se tu nenosi. Vetsina diskutujicich zde by potrebovala absolvovat alespon par prednasek ze sociologie.

Jadro je skutecne v tom, ze k vyrobeni vseho, co je treba k uspokojeni zakladnich zivotnich potreb, je zapotrebi cim dal mene lid (uspokojeni vsech potreb neni samozrejme mozne). Z toho by nekteri radi vyvodili, ze ostatni jsou nepotrebni a jsou tu i takovi, kteri by je radi nechali spravedlive chcipnout hlady.

rv 18.4.2006 8:47

Re: Re: Přehánění

Bohužel stát sám vytváří z lidí, kteří by byli potřební, pobírače sociálních dávek, kteřá skutečně nikomu potřební nejsou. Ty závislé na dávkách z toho není možné vinit - vinu má stát, který jim různými způsoby znemožňuje, aby se stali potřebnými.

Jaké to jsou způsoby?

1. Vysoké zdanění. Příklad: Zaplatím vysokou daň z příjmu, DPH, spotřební daň apod., a proto si na posekání trávníku nenajmu souseda na sociálních dávkách, který se na mě bude v neděli koukat, jak sekám trávník.

2. Vysoké sociální dávky. Příklad: Práci, kde dostanu nízkou mzdu nepřijmu, protože sociální dávky dostanu stejné a ušetřím za dopravu apod.

Wartex 18.4.2006 10:03

Re: Re: Re: Přehánění

Ano, tak toho souseda nenajmete. Vy ho treba najmete stejne, ale nacerno, tj. ojebanim systemu. Proc by mel byt system nastaven tak, aby sousedovi nezbyvalo nic jineho, nez sekat vas travnik?

Dalo by se praci za nepatrnou mzdu jeste rikat prace? Nebylo by to pouze formalne ohodnocene vyuzivani momentalni financni prevahy? Proc by mel mit ten, kdo praci nabizi, pri jednani o ni beznadejnou pozici? Takto ma alespon na vyber.

rv 18.4.2006 10:34

Re: Re: Re: Re: Přehánění

Mám-li na výběr systém, kde se soused dívá, jak sekám svůj trávník a přitom mu platím jeho sociální dávku, nebo systém, kde se já dívám, jak mi soused seká trávník, za což mu zaplatím stejné peníze, tak si vyberu první systém. I když chápu, že pro souseda může mít druhý systém jisté přednosti.

A díky vysokému zdanění se i z původně dobře ohodnocené práce stane práce za "nepatrnou mzdu" (zaměstnanec dostane v čisté mzdě zhruba polovinu nákladů, které na něj vynaloži zamestnavatel)

Vilém 18.4.2006 11:15

Nelze dokumentovat

bohužel historické případy států s nízkými daněmi ukázaly, včetně současných USA, že nízké daně nevedou k vysokým mzdám pro lidi, kteří sekají trávu nebo něco podobného.

Problém není ve státu, ale v trhu, resp. v masovém chování takových jako vy, takže se pak nedivte chování takových jako je váš pomyslný soused a rovněž ostatních, kteří si nepřejí, abyste měl možnost ždímat své zaměstnance neomezeně.

rv 18.4.2006 13:28

Re: Nelze dokumentovat

Nízké daně samozřejmě nevedou k vysokým mzdám pro ty, kteří sekají trávník, ale

1. Zvedají mzdy těm, kteří pracují

2. Vytváří nová užitečná pracovní místa - třeba pro sekače trávníku, který si dobrovolně zvolí raději pracovat, než bezpracně pobírat snížené soc. dávky. Systém, kdy lidé na soc. dávkách mají mnohdy stejnou životní úroveň jako lidé zaměstnaní je silně demotivující.

3. Vytváří nová prac. místa tím, že lákají cizí kapitál

Vilém 18.4.2006 14:06

Nízké daně

SVÝM ÚVODEM popíráte bod 1.

Kromě toho je jasné, že mzdy se zvedají stejně,

takže všechno v podstatě vychází z vašeho asociálního egoismu a katastrofických a nepodložených fantasmagorií pana Vašíčka.

Vedle toho ignorujete negativní důsledky nízkých daní, kam patří devastace občanů zaměstnavateli, kriminalita, chudoba, asociálnost společnosti atd.