17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Křupan 23.1.2007 10:02

Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Paroubek je typ naprosto příšerného politika, který nejenže nezvládá své emoce, ale je přímo nebezpečný, nevyzpytatelný, názory mění jak ponožky. Ani bolševik v 70-letech nebyl tak arogantní. Možná tak v padesátých. 

To, že vám socanům imponuje jen dokazuje, že nejste žádní socani, ale tvrdí komunisté, papežštější, než papež. Filipovatější, než sám Filip.;-P

Křupan 23.1.2007 10:05

Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Jo a na tu "pomoc" si socani napůjčovali hromadu peněz. A mně nepomohli, já jsem si pomohl sám, svou prací, kterou mi žádný socan ani nepřidělil, ani nezprostředkoval.

jura 23.1.2007 10:16

Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

A nemáte třeba zákazníky, kteří u Vás utrácejí státní peníze ? Ono to není tak jednoduché, když nedáte lidem peníze, nebudou utrácet a ekonomika jde do .... Zkuste si představit vyrovnaný státní rozpočet a uvidíte.

Křupan 23.1.2007 10:21

Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Když to přeženu, můžu vaši poznámku chápat takhle:

a) Zákazníci  u mne nakupují zboží za peníze, které mi stát sebral (a ještě) na daních.

b) Pokud platí a), nakupují za mé peníze

c) Z toho vyplývá, že pokud by mi stát žádné neníze na daních nebral, mohl bych své zboží rozdávat zdrarma.

To je přece blbost, jakýsi pokus perpetuum-mobile v ekonomice.

jura 23.1.2007 17:00

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Nemusíme teoretizovat, je třeba to zkusit. Zastavit výplatu sociálních dávek, důchody vyplácet ze soukromého pojištění, zrušit veškeré státní příspěvky, pak se uvidí.

Mimochodem, myslíte si, že dáváte více peněz těm nepracujícím anebo těm úředníkům, co se tím živí ?

Křupan 23.1.2007 10:24

Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Mimochodem, peníze se nedávají, peníze se vydělávají. Nebo si představujte pod pojmem "když nedáte lidem peníze". Čí peníze? z čeho???

Ladislav N. :-))) 23.1.2007 13:51

Re: když nedáte lidem peníze, nebudou utrácet...

Ale u některých skupin občanů to tak skutečně funguje. A řada z nich žije v přesvědčení, že  peníze vláda prostě tiskne jako poukázky na příděl... Vláda, která netiskne, je špatná, která tiskne víc, "je naše"... Jednoduché, ne? ;-P

elastický křupan 23.1.2007 21:43

Re: Re: když nedáte lidem peníze, nebudou utrácet...

R^R^R^ ... chceme více státních tiskáren cenin... ať to vítězí! :-/

jura 23.1.2007 17:12

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Ty Vaše peníze jsou jen papír, který odráží velmi přibližně hodnotu zboží a služeb vytvořených hospodářstvím. Většinu hodnot dnes vytvoří stroje, myslíte si, že pouze majitel stroje má právo na všechen zisk ? Spousta lidí v podstatě nic netvoří, jen se přiživuje, ale vytváří spotřebu a práci pro další stroje. Kdo Vás více zatěžuje - nezaměstnaný drobný kriminálník se zanedbatelnou podporou nebo tučné platy policistů, soudců, sociálních pracovníků, kteří se těmito lidmi vlastně živí ? Důležité je, že to jakžtakž funguje, že tu není bída, nepokoje a nakonec revoluce.

Dalibor 23.1.2007 12:49

Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

"Když nedáte lidem peníze" - tak toto je typická socanská zvrácenost, anebo jste to myslel dobře, ale napsal špatně? Vláda má snad dělat vše, aby si občan mohl vydělat, ne jinak. Samozřejmě, že jsou a budou lidé, kteří pomoc státu potřebují. Nechtěl bych znát procento, kteří tvoří tu skutečně potřebnou část, a procento těch, kteří systému jen zneužívají.

Jura 24.1.2007 15:42

Re: Re: Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Stát nedává peníze jen v podporách, daleko více dává státním zaměstnancům, důchodcům apod., kde může ovlivňovat výši peněz, které dostanou. Kdyby ty peníze byly zlaté nebo třeba eura, tak by s jejich hodnotou nemohl nic dělat. Takhle může rozpočtovým deficitem rozdat více než vybere. A nemusí to být úplně špatně, pokud se drží inflace na uzdě a koruna posiluje vůči euru, aspoň se trochu přibližujeme platům v eurozóně. A ten, kdo si myslí, že se peníze netisknou, ať se podívá na výši oběživa před 10ti lety a teď. Pokud je to kryto vyšší výrobou, je to v pořádku.

jirka.s. 23.1.2007 11:58

Re: Re: Re: Jsem spokojen,komouši a socani řvou a pomlouvají!

Křupane, vy jste ale opravdu naivní! Jak to že jste před volbami nevyužil benitovy nabídky, že bude makat za Vás? Vždyť to bylo na každém rohu! A také půlka národa ho poslechla a čekala s píchacími kartami před vrátnicemi, že je ducemu předá a půjde si stoupnout do fronty na výhodný úvěr, na který jim jyrka obratem ruky vydělá. Že jste to také neudělal, je jenom Váš problém. Teď si nestěžujte.

Stredocech 23.1.2007 8:52

Naopak, nejlepší by bylo provést to, co se Klausovi se Zemanem

vinou Václava Fischera nepodařilo, totiž udělat nějakou variantu opoziční smlouvy či velké koalice a ZMĚNIT VOLEBNÍ SYSTÉM NA VĚTŠINOVÝ.

Teď by ODS a ČSSD na to měly dost sil a neohrozilo by to úmrtí jednoho senátora (tehdy Václava Bendy). Pak bycho byli uchráněni podivných koalic jako je tato a jako byla i ta minulá Špidlova (o něco lepší, než tato).

Kylchap 23.1.2007 8:14

Takový uvědomělý učitel

a stále dělá jen učitele?

Aleš P. 23.1.2007 7:32

K článku

Pan učitel tady mele blbosti.Vláda založená na kolaborantech je lepší řešení než velká koalice ODS,KDU ČSL a ČSSD? To je blbost.Toto bylo nejlepší řešení pro to udělat reformy které by měli odsouhlasit strany napříč politickým spektrem.Byly by to dobré reformy.Takto nebudou.Ty co budou nyní nad těmi bude učitýlek plakat a ostatní ne miliardáři taky.Jinak už nyní u nás vládne ideologická totalitní stran a tou je ODS.Její modrý ideologismus přes který nic nejede je demagogicky prezentován voliči,novináři a některými politici.Paroubek měl pravdu je to návrat k únoru 48 tenkrát k rudýmu dnes k modrýmu.

badaxe 23.1.2007 8:04

Re: K článku

Vzhledem k vaší gramatice( některými politici) chápu vaši nechuť k učitelům. Ale jen zatemnělý a rudou pěnou vypláchnutý mozek (jako ten váš ) může věřit že strana soudruha Paroubka je stranou demokratickou. Naopak její křečovitá ideologie, od které se nesmí nikdo odchýlit (viz hysterii vašeho oblíbence po hlasování) ani o píď se jeví býti zcela stejnou jako ta komunistická (koneckonců většina socanů u komančů nějaký čas působila), tedy zcela totalitní. Vylučování členů za jiný než oficiální názor je myslím zcela v tomto duchu a pokud vím váš guru ho praktikuje pokud to jen trochu jde (nebo jím aspoň hrozí). A vaše představa reforem "které by měli odsouhlasit strany napříč politickým spektrem" je směšná, co brání třeba ČSSD navrhnout takové reformy které by měly šanci takto projít? a myslíte si že by pokud by se socani dostali do vlády že by některé byly průchodnější?

Mimochodem když váš otylý náčelník ječí o přeběhlících, zkusil jste se milý aleši zamyslet, jak onen obtlostý a bradavičnatý demagog chtěl prohlasovat "svou" vládu? Samotní socani by na to nestačili ani v koalici s KDU a SZ, jednoznačně tedy chtěl použít komunisty (to je těch 100 hlasů) a nějakého "přeběhlíka" Ale to vám slaboduchým, kteří věříte že je dobré si půjčit a že "dluhy se splácet nemusí", jak dotyčný "ekonom" také tvrdil, asi nedochází. Ony ty dluhy se platit musí a právě socani to teď zjišťují.

Mirek Šejna 23.1.2007 8:44

Re: Re: K článku

Zkuste si po sobě zkontrolovat gramatiku. Ten Váš diktát by byl na střední škole oznámkován pětkou. A nebo si pište jak chcete, ale nekritizujte ostatní, že dělají chyby.

Ladislav N. 23.1.2007 10:52

Re: Re: Re: K článku

Vy jste, Šejno, ten pravej... Rv;-D

fox 23.1.2007 8:29

Re: K článku

Aleši P,jste blázen a nejen v tomto příspěvku.Jdětě se vycpat a vemte sebou bradavici!!

Mirek Šejna 23.1.2007 8:52

Aleši, nesouhlasím s Vámi

Vláda založená na kolaborantech je určitě lepší než velká koalice. Aspoň pro socany určitě. Tahle "kočkopsová" vláda se brzy znemožní. Ne snad proto, že bude dělat blbosti, ale proto, že nebude dělat žádné reformy, protože k nim nebude mít sílu.

Většina voličů ODS si myslí, že tahle vláda je jen dočasná a že je předstupněm pro předčasné volby. Netuší, že ty předčasné volby budou až v červnu 2010. Do té doby tady bude vládnout modro-zeleno-hadovitá vláda. Dobře jí tak.

Křupan 23.1.2007 9:26

Re: Aleši, nesouhlasím s Vámi

Vaše péče o voliče ODS je dojemná. Starejte se raději o vašeho totalitního vůdce a jeho noshledy.

Mirek Šejna 23.1.2007 10:41

Re: Re: Aleši, nesouhlasím s Vámi

no tak to se omlouvám. Já myslel, že volič ODS opravdu chce předčasné volby co nejdřív. Ale Křupak mě teď okřikl. Takže nejspíš volič ODS chce volby až v roce 2010. V tom případě nejsme ve sporu, protože voliči ČSSD chtějí volby také až v roce 2010.;-D;-D;-D

pepe 23.1.2007 9:26

Re: K článku

Je zde ale velká otázka-bylo možno věřit Paroubkovi?Nesledoval jedno?Souhlasit naoko,ale potom se nedohodnout a s ukřivděnými zelenými utvořit spojenectví?Moc bych zato nedal,že to sledoval.

pepe 23.1.2007 9:37

Re: K článku

Pokud autor Aleš P.cituje Paroubkův výrok o únoru 1948,měl by si prostudovat dějiny.To ostatně bych doporučoval i Paroubkovi.Ve volbách v r.1947 zíslaly strany-KSČ 40,17%,ČSNS 23,66%,ČSL 20,24% a ČSD 15,58%.A  tak se komunisti spojili s Fierlingerovou soc.demokracií a společně udělali v únoru 1948 puč.Čest práci soudruhu.

Malý Aston 23.1.2007 10:40

Re: Re: K článku

Co není,může ještě být.Lucerna je k pronajmutí všem takže Firlinger=Paroubek a máme zase jednu pořádnou levicovou stranu.:-D

souhlas 24.1.2007 16:33

Re: K článku

Zcela souhlasím, kdy už pochopíme Svatoplukovy pruty ? Nemůžeme být pořád proti sobě v malicherných sporech, válcovat jeden druhého. Bez široké domluvy se nedostaneme nikam, co upeče jedna strana, druhá odstraní po dalších volbách - viz Slovensko. Proč k čertu nejsme schopni spolupráce ? Historie ukazuje, že Češi si nikdy nedokázali sami pořádně vládnout.

jerry 23.1.2007 7:16

No, není to špatný článek,ale menší zlo?

S politiky Topolova a Paroublbova antiformátu tu musíme mít pouze zlo pořádný.I většina starostů z bezvýznamných vesniček má větší odpovědnost k voličům, než tihle dva šašci -osobnosti veskrze průměrné, posedlé slavomanem a touhou po moci, přitom ani nevědí,co s ní. Autor také opakuje teorii o Klausově touze být zvolen za každou cenu, tady se však plete.Klaus není neschopný nevzdělanec Topolánkova typu, ale člověkem  velice sebevědomým, určitě schopným se o svůj úřad ucházet v přímých volbách. Ty nám ale Topolovy a Paroublbovy smečky ještě větších nul, než jsou jejich vůdci, nedopřejí. A tak budem za rok svědky další nechutné tahanice- ODS nominuje Přemka Sobotku, jehož jedinou vlastností je servitita k předsedovi strany /vždy tomu současnému/ a ČSSD? Třikrát hádejte ,koho? Ohavná představa...

Ladislav N. 23.1.2007 3:51

Re: ...po osmi letech vládnutí je místo ČSSD v opozici, a má-li se Jiří Paroubek nadále podílet na vládě, mají mu v tom pomáhat komunisté a nikoli ODS

Naprosto správný závěr. Jakákoli vládní (programová) spolupráce s Paroubkovými komunisty je (pro ODS) cesta do pekel a ztráta důvěry podstatné části voličů.

Nepochybuji o tom, že se v ODS najde dost lidí, kteří by za státní korýtko na pár let tuto cenu bez uzardění zaplatili. Jak už předvedl Václav Klaus...

Pamětník 23.1.2007 6:47

Re: Re: ...po osmi letech vládnutí je místo ČSSD v opozici, a má-li se Jiří Paroubek nadále podílet na vládě, mají mu v tom pomáhat komunisté a nikoli ODS

ODS komunisti - Tlustý, Dyba, Kočárník, Tříska  nás zatím přišli dost draho

Křupan 23.1.2007 9:24

Re: Re: Re: ...po osmi letech vládnutí je místo ČSSD v opozici, a má-li se Jiří Paroubek nadále podílet na vládě, mají mu v tom pomáhat komunisté a nikoli ODS

Mám vyjmenovat komunisty z čssd? Bude to mnohem více než tři jména. A vůbec, co zrovna vám sockomům vadí na komunistech? Vždyď váš duce s nimi na 100% počítá.