22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrtěti imigrantem

Minulý víkend jsem mluvil se svým strýcem, který žije desítky let v Bavorsku. Přišla samozřejmě řeč i na imigraci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Luboš 27.8.2015 13:43

Správně, sprosté špiclování!

Např. mě jako zaměstnance stát špicluje naprosto nehorázně. Např. můj zaměstnavatel musí hlásit, kolik jsem si jako zaměstnanec vydělal. No, a teď řekněte, co je komu do toho jaké já mám příjmy. I já chci jako živnostník dobrovolné daně q danit pouze tolik, kolik já sám uznám za vhodné...

J. Vintr 27.8.2015 13:39

Re: Špiclování živnostníků?

To máte hodně zkreslenou představu. Ten zaměstnavatel se musí postarat, abyste měla co dělat a pak se hlavně musí postarat, aby se výsledek vaší práce proměnil na peníze. Bez toho je vaše práce naprosto k ničemu. Pokud si myslíte, že je to jednoduché, tak si to zkuste sama.

K. Luboš 27.8.2015 13:32

Re: Špiclování živnostníků?

Živnostníků jsou řádově miliony, takže to opravdu musí být opravdu brnkačka, když to zvládne prakticky každej druhej.... Třebaže na dovolenou Vám sice nikdo nedal ani korunu, tak za Vás zaměstnanci platí zdravotní a sociální pojištění. Takže až jednou budete brát minimální důchod 5,300,-, tak si vždy vzpomeňte, že to jsou jejich peníze.... . A z těch Vašich odvodů na zdravotní pojištění byste v nemocnici nedostal ani slanou vodu, takže až Vám naordinují chemoterapii, tak za ten milion jim pěkně poděkujte....

K. Luboš 27.8.2015 13:20

Re: Špiclování živnostníků?

Jasně, zaměstnanec pro svého šéfa vydělá třeba jedno mega a na výplatě mu přiistane řekněme takových 15 kilo brutto. Změstnavatel nic nevydělává, ten sedí v kanclu, drbe se v rozkroku a paří na kompu. Vydělávají na ně a za něj zaměstnanci....

J. Kanioková 27.8.2015 13:18

Ano, přesně..

"komentátoři vždycky svedou problém na nepodstatnou otázku MOMENTÁLNÍ SITUACE."

To je podstatou většiny průšvihů, že se rizika pro budoucno podceňují, marginalizují..

J. Kanioková 27.8.2015 13:12

:)))))))))

J. Vintr 27.8.2015 12:43

Re: Pokladny atd.

Nezkrachují podnikatelé, ale lidé, kteří se snaží živit sami a víc, než jim stačí na skromnou obživu a na zaplacení povinných odvodů státu. Pro mnoho z nich budou zvýšené náklady a byrokratická zátěž důvodem, aby to vzdali (a šli na pracák).

M. Krátký 27.8.2015 12:41

Re: Špiclování živnostníků?

se vám divím, že už dávno nejste živnostník, když je to podle vás taková brnkačka. už 20 let mi na dovolenou ( pokud si ji na pár dní v roce vezmu ) nikdo nedal ani korunu, mám pokračovat chytrolíne ???

J. Hlubek 27.8.2015 12:40

Re: Mícháte jabka s hruškama

pardon, to mělo být na pana Stirského.

J. Hlubek 27.8.2015 12:39

Mícháte jabka s hruškama

Jenže autor nemluví o běžných registračních pokladnách, ty jsou zcela běžné kdekoliv, ale o EET, to jest on-line napojení na jedno datové úložiště a průběžné sledování jakékoliv obchodní transakce včetně jejich účastníků. Ani Orvell neměl takovou fantazii.

J. Vintr 27.8.2015 12:30

Re: Špiclování živnostníků?

To o těch daních jste se dozvěděl špatně. A už vůbec se k vám asi nedostala informace, že živnostníci si svoje peníze musí vydělat - na rozdíl od zaměstnanců, kteří tuhle starost nechávají na zaměstnavateli. Ten zaměstnavatel navíc nemusí vydělat jen na platy zaměstnanců, ale i na daně a ostatní odvody, které za ně platí.

J. Vintr 27.8.2015 12:30

Re: Špiclování živnostníků?

To o těch daních jste se dozvěděl špatně. A už vůbec se k vám asi nedostala informace, že živnostníci si svoje peníze musí vydělat - na rozdíl od zaměstnanců, kteří tuhle starost nechávají na zaměstnavateli. Ten zaměstnavatel navíc nemusí vydělat jen na platy zaměstnanců, ale i na daně a ostatní odvody, které za ně platí.

J. Vintr 27.8.2015 12:23

Re: S imigranty jako Čech nemám problém!

Váš klid by se dal přirovnat ke klidu člověka, který bydlí pod přehradou, zadržující povodeň. Tomu se taky nic neděje - do doby, než se ta přehrada protrhne ...

H. Lukešová 27.8.2015 12:19

Re: Určitě - referendum

Ano. Ať si Němci řeší své problémy s uprchlíky sami a neházejí své problémy na naše bedra.

J. Heincl 27.8.2015 11:56

Re: Svobodní si kopou politický hrob

Tak už jen název článku "Vrtěti imigrantem" je zlehčující. Pan Mach letos v březnu prohlásil, že "Je hloupost bránit se jakékoliv migraci." https://web.svobodni.cz/clanky/petr-mach-imigrace-z-pohledu-klasickeho-liberala. Na rozdíl od pana Macha nepovažuji muslimskou imigraci za jakoukoli, ale za smrtelně nebezpečnou. Pan Smetka píše, že imigranti jsou německým problémem a občanů ČR se tedy netýkají. Jistěže nyní není počet imigrantů pro ČR fatálním problémem. Ale až bude Německo muslimskými imigranty přeplněno, či až tam získají politickou moc, tak přijdou na řadu jeho sousedé. A pak už bude dosti pozdě něco začít řešit. I kdybychom dnes vystoupili z nesmyslného Schengenu, tak nedokážeme ubránit své hranice. Nemáme na to vybavení ani lidi. Hlavně, že na východní hranici EU vznikla nová železná opona, přes kterou nepronikne téměř ani myš a přitom se z jihu valí ohromná imigrantská vlna, která se dále bude zvětšovat. Něco jsem o tom napsal na svém poslední blogu na idnes.

K. Luboš 27.8.2015 11:54

Re: S imigranty jako Čech nemám problém!

Ale jsou tak pitomí! Těch 90 % je z nějakého výzkumu veřejného mínění... Němci jsou dokonce ale tak pitomí, že v rámci pokání za WW2 jsou schopni zničit i vlastní národ.

P. Vaňura 27.8.2015 11:36

Re: S imigranty jako Čech nemám problém!

Myslíte?  Němci byli a jsou v politice hodně pitomí, ale takto snad ne.

P. Vaňura 27.8.2015 11:35

Dost pochybuji. Komunisté nejsou tak pitomí,

aby nevěděli, že jejich voliči nechtějí imigranty o nic víc, než ostatní občané. Levicové magory nalezneme spíše u zelených. Nejsou to sluníčkoví lidé ani náhodou.

K. Luboš 27.8.2015 11:32

S imigranty jako Čech nemám problém!

K nám nechtějí, ale do Německa chtějí.  My je nechceme, ale 90 % Němců je chce Takže vocogou?

K. Luboš 27.8.2015 11:29

Špiclování živnostníků?

Já souhlasím, ale zastávám názor, aby se stejně jako k živnostníkům přistupovalo i k zaměstnancům. Takže nejdříve je nutno ve všech podnicích zrušit vrátnice, přestat se špiclováním zaměstnanců a stejnou „důvěrou“ o jaké mluví ODS v případě živnostníků konečně obdařit i ty naše zaměstnance. Ale ubezpečuji Vás, že taková Škoda Auto bude rozkradena tak do jednoho roku.

Ale vážně: Byl jsem opravdu v šoku, když jsem se teprve po letech dozvěděl, že živnostníci mohou pllatit daně v takové výši jakou si sami určí! A pak všichni dumají, proč není na důchody a na financování zdravotnictví.

V. Mlich 27.8.2015 11:13

Konečně střízlivý realistický pohled

Protože v otázce imigrantů to lítá ode zdi ke zdi, jedni by na ně vytáhli dělové čluny, jiní je zase #přijímají..

V. Mlich 27.8.2015 11:09

Re: Jaké má úspěchy v EU parlamentu ta vaše politická strana?

Zeptejte se Machových voličů: ti ho sledují a jsou s jeho prací spokojeni. Můžete to říct i vy o "svém" europoslanci? Když se třeba hlasovalo o kvótách na imigranty, jak zahlasoval? Machovým předvolebním slibem bylo udělat všechno pro změnu Lisabonské smlouvy ve smyslu, aby EUR nebylo povinné, případně ještě legislativně ošetřovala i vystoupení z EU. Snad se mu to do referenda v Anglii povede, když ne, bude to težká improvizace. Ale možná k té improvizaci dojde už při odchodu Řecka z eurozóny, i když teď ten problém vypadá ututlaný na 3 roky, ale nikdo neví, jak tam dopadnou nové volby a co bude po nich.

D. Stirský 27.8.2015 11:03

Pokladny atd.

"Stovky, možná tisíce podnikatelů zkrachují a jejich zaměstnanci přijdou o práci." Tak to si nejsem jist. K pokladnám: Já byl před pár týdny ve Francii. A v každé pidi-kavárně na malém městě jsem automaticky dostával účet na 3 EUR z registrační pokladny. Takže můj názor je, že - byť vměšování se státu do podnikání příliš v oblibě nemám - o žádnou zkázu malých podnikatelů nepůjde. Ke kouření v hospodách: Moje mamka zemřela na rakovinu plic. V lékařské zprávě měla toto: "Celková nálož 250 tisíc cigaret za život". Přesto si myslím, že zákaz je hloupý. Já - jdu-li do nějakého podniku, jsem raději, je-li nekuřácký. Ale nepanikařím, není-li tomu tak. Kouření cigaret mně vadí hlavně u mladých, staří to mají odkoukané z filmů z 60. - 70. let, kde skoro každý z herců byl s cigaretou. Co bych spíše reguloval - když už - je televize a rádia v hospodách. Je to mor! Já si jdu do nějakého podniku - nejde-li o oběd - hlavně popovídat. A nevím, proč mám poslouchat různé ukřičené rozhlasové stanice, zapnuté televize nebo dokonce juke-boxy. To do hospody nepatří, když už muzika, tak harmonika a kytara. Jenže my se bojíme ticha, v tom je problém.

M. Prokop 27.8.2015 10:58

Re: Svobodní si kopou politický hrob

Čím zlehčují

J. Křivánek 27.8.2015 10:53

Re: Jaké má úspěchy v EU parlamentu ta vaše politická strana?

Máš pocit že se Mach a jeho strana málo přezentují? Čím to asi bude? Devotní (vlezdoprdelní) mr-d-ky mediální jsou celé hnědé od análního alpinismu vůči právě vládnoucím přestavitelům. A dělají to opravdu důsledně. Kalousek držka nevymáchaná byla v médiích za vlády subíka Nečase pořád. Jen se vyonanoval ten poďobanec a 300 dalších fízlů a vodstřelili je tak Kalouska není vidět. Pochybuju, že se starej chlap jako Kalousek tak zásadně změnil. Nicméně mr-dky mediální jsou teď hnědé od jiných výkalů.

Bohužel, súdruhu, je hodně prosťáčků jako ty co to nechápou a ze své statisky při žraní levných párků z Lidlu a sledování televize Hov-ínk*a usuzuje že opoziční politici nic nekonají.

J. Heincl 27.8.2015 10:00

Svobodní si kopou politický hrob

a to zlehčováním situace nelegální imigrace současných statisíců a budoucích milionů či desetimilionů imigrantů.

O. Zuckerová 27.8.2015 9:34

Re: Je pravda, že naši politici páchají různé všivárny

Ano, pane Vintře, to je jádro autorova omylu: že se nehrnou momentálně k nám... V podstatě se autor staví na stejnou pozici s "uklidňovači" a "tišiteli", jimž jsme doma (od války přes komunismus i dále) vždy říkali "hasiči". Ále, prosimvás, nepropadejte hysterii, že máte na plicích pár bacilů... Víte vy, jak sou proti vám malinký? - Tito komentátoři vždycky svedou problém na nepodstatnou otázku MOMENTÁLNÍ situace. To, čeho se ale zdejší MYSLÍCÍ občané obávají (a co nelze naprosto ničím vyvrátit) je budoucí hospodářský kolaps (přinejmenším), neboť Afrika zjevně nehodlá zastavit proud imigrace, naopak jej podporuje a hodlá sem nacpat své veškeré obyvatelstvo. Druhá věc je šílená, až hmyzí plodnost této populace, jinak velmi málo kompatibilní se zdejším světem Její militantnost (viz ty scény, když imiganti nedostali k večeři svíčkovou na madeiře). Vražedné a panovačné náboženství velké části z nich, kážící potřebu nás předělat nebo vyhubit. Prokázaná (samozřejmě jinde než u nás - zatím) přítomnost bojovníků vyslaných sem za účelem teroristické činnosti. Atd., atd., řeklo to za nás už spousta komentátorů. To ovšem nevadí všem těm prouzům ad., aby dál mleli svou, které nikdo nevěří (jsou za to mergle...).A dokonce ani regulérní svědectví bavorského strýce nás nezbaví obav...

P. Kmoníček 27.8.2015 9:13

Re: Autor je idi****

Kdyby se Němci postavili k imigraci tak jak říkáte,tak byste se divil kolik našich občanů by jim začlo vyčítat,že se chovají jak nacisté.Třeba Filip a Semelová by to brali jako ideální přihrávku.

K. Janyška 27.8.2015 8:46

Svobodní, mazejte k teorii spontánního řádu, jinak jste

už až směšní... Dzp.

M. Krátký 27.8.2015 8:45

Re: Jaké má úspěchy v EU parlamentu ta vaše politická strana?

jaké úspěchy může mít, když vstupem do Parlamentu EU současně podepisuje závazek, že bude kopat za "ideály" EU. To je stejná totalita jak za vlády jedné strany - viz jak dopadli reformní komunisti ( a ještě stále "dopadají" ). Zaptejte se paní Jourové jak se jí volně dýchá, doma v ČR do toho mohla bušit vesele, ale v Bruseli je to jiný kafe ( a za jiný prachy )