5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrbětice a politický amatérismus

Tak si to shrňme. Tu zprávu vykřičeli do světa dva politici, kterým nevěřím ani nos mezi očima, přičemž nedůvěryhodný předseda vlády se odvolával na ještě více nedůvěryhodného dvojministra vnitra a zahraničí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 23.4.2021 10:00

Pane Štěpánku, neplačte, nějak to dopadne a vás to bolet nebude. I tak významná velmoc potřebuje, aby od ní někdo kupoval suroviny, aby bylo na chleba a na ostatní. Jistě vám neušlo, jaké hory zavazadel stěhovali ruští "diplomaté" a co všechno stěhovali naši diplomaté z Moskvy.

L. Beneš 23.4.2021 10:09

Vy uvažujete jako celníci bývalé NDR, když našli v tašce českého turisty na Božím Daru pár metrů záclon nebo půl šišky Metwurstu. Nebyli schopni pochopit, že turista za zboží zaplatil a peníze zůstaly v NDR. Oni byli přesvědčeni, že jejich deutsche demokratische Heimat byla okradena. Nebo vy věříte tomu, že ti Rusové věci, co měli ve svých čemodánech, někde tady ukradli?

L. Písařík 23.4.2021 10:12

Vůbec ne, prostě pokúpili to co v Rusku koupit nelze. A tak je možno pořád obchodovat, ani diplomaté se tomu nebrání.

L. Beneš 23.4.2021 10:23

No vidíte to! Po převratu 1989 se dívali Němci s opovržením na nákupy Čechů, kteří si kupovali to, co tady nebylo, jako na křečkování - Hamsterkäufe. Vůbec jim nevadilo, že na benzinku na Babylonu u Domažlic - stále i dnes - jezdí Němci i s třemi čtyřmi kanystry kupovat levnější benzin. Oni se na rozdíl od českých křečků chovají ekonomicky. Včera si v naší TV postěžoval manažer supermarketu ve Waldsassenu, že jim obrat bez nákupů českých zákazníků kvůli koronavirovým restrikcím klesl o 40%.

R. Langer 23.4.2021 10:35

Páni. A co přesně v Rusku koupit nelze? 8-o

L. Písařík 23.4.2021 10:36

Nečekejte odpověď ode mně, bylo lepší ptát se těch "diplomatů".

R. Langer 23.4.2021 10:38

No tak já jenom že o tom máte takové zaručené informace... ;-D

L. Písařík 23.4.2021 10:42

Ty informace může mít každý, kdo má televizor. Neznáte? Škoda, měl byste si ho opatřit, vynikající vynález.;-D

R. Langer 23.4.2021 10:48

Hm, tak jestli ve svých zjištění vycházíte z toho zařízení, kterému se říká televizor, tak už je mi jasné, kde se stala chyba. Kromě toho, když to tedy víte, proč mi to rovnou neřeknete, a jenom se vymlouváte? ;-D

R. Langer 23.4.2021 10:34

Ano, s Německem (a nejenom s ním) už mají domluvené, kdo vlastně ty suroviny bude kupovat. Teď jde jenom o to, jestli my si to můžeme dovolit také. ;-D

L. Písařík 23.4.2021 10:37

Na to, prosím, nemám vliv.

R. Langer 23.4.2021 10:42

Vy nemáte vliv na nic. Ale hlavně že máte jasno. ;-D

L. Písařík 23.4.2021 10:45

A je vaše dušička spokojená? Jestli jsem se dotkl vašeho zapáleného rusofilství, věřte, že mně to vůbec nemrzí. Každý má právo na svůj názor a své přesvědčení. Zdrávstvujtě.

R. Langer 23.4.2021 10:51

Já nejsem zapálený rusofil, já ruské bolševiky nesnáším úplně stejně, jako ty bruselské, ale na rozdíl od nich mi ještě pořád slouží zdravý rozum a kritické myšlení. Bruselouši ovšem, stejně jako všichni ostatní soudruzi už mají pochopitelně jasno. Že mám pravdu? Máte jasno, no ne? ;-D

J. Vlček 23.4.2021 9:33

Pane Štěpánku, současné dění kolem dřívější události ve Vrběticích a nynější křečovité reakce naší vlády, v tomto ohledu vzácně podporované naší ještě vzácnější opozicí, jste popsal naprosto přesně, včetně toho, jakou sklizeň, za tuto naši úpornou snahu se někomu zavděčit, můžeme očekávat. R^ R^ R^

J. Svoboda 23.4.2021 10:09

Komu se chce zavděčit Zeman, že kroky naší vlády podporuje?

Pěkný den.

L. Polehla 23.4.2021 10:21

A řekla to vláda, které nikdo nevěří (dle opozice), nebo Zeman? Až to uslyším od Zemana, tak tomu budu věřit.

R. Langer 23.4.2021 10:38

Tak počkat, tak věří té vládě někdo, nebo ne? Byli v těch Vrběticích nějací agenti, nebo ne? Tak lžou, nebo mluví pravdu? Udělejte si v tom už pořádek, soudruzi, takhle by to dál nešlo! ;-D

F. Kusák 23.4.2021 9:19

Obhajovat diverzní akci na území cizího státu, s kterým ho navíc váže smlouva o přátelství, to už je fakt na psychiatra. Ono se vždy dá agrese nějak racionálně vysvětlit. Třeba útok Německa na Polsko, utrpení tzv. sudetských Němců v Československu, vpád Sovětského svazu a jeho nohsledů do Československa atd. Ne, žádné tzv. ratio nebo pragmatizmus prosím. Byl to neomluvitelný útok ruských tajných sil na našem území. Tečka. Koneckonců, Rusové tady byly dvacet let jako doma a vládla tady jejich loutková vláda. Ruští agenti jsou profesionální zabijáci, vyškoleni v mnoha konfliktech třeba při teroristickém útoku v Beslanu nebo na Dubrovce atd. Myslet si, že by toho nebyli schopni, je naivní idiotizmus. A jak známo, Rusové na slabost neslyší. Že nás to bude něco stát, no to bude. Jenže si musíme vybrat.

F. Kusák 23.4.2021 9:21

pardon .... byli...

J. Kavalír 23.4.2021 9:37

Ruští agenti jsou skutečně profesionálové. Nejdříve se slušně ohlásí v návštěvě zbrojního skladu, pak tam vlezou dírou v plotě, načasují výbuch skladu za několik týdnů tak, aby si toho nikdo při transportu do Bulharska nikdo nevšiml (jistě by ten materiál nejel jedním autem, že?) a nakonec si cestou zpět zapálí cigáro a hodí vajgla do suché trávy a nechtěně tak tapálí jiný sklad.

J. David 23.4.2021 10:18

Voni tam byli dvakrát, po dvou měsících (vono to tam pšouklo dvakrát, podruhé v půli adventu). Nebyli ti agenti zblblí ruským kalendářem? VŘSR byla v říjnu,A naši soudruzi nám také či v listopadu? On ten Car Mikuláš jim v tom udělal bordel. A naši soudruzi a kantoři také, oslavy Velké říjnové, jsme slavili v listopadu sedmého. Kladení věnců k pomíkům syfilitika, chvoj a chrysantémy. Soudruzi, dnešní podnikatelé a politici, pěli ódy marx-leninských idejí u pomníků onoho syfilitika.

F. Kusák 23.4.2021 10:34

Řekl jsem profesionální zabijáci. A to má trochu jiný význam, nemyslíte?

L. Beneš 23.4.2021 10:00

Když holt máte ty důkazy, o nichž až do předvčerejška dvojitý ministr a vicepremiér řekl, že "nemůžeme říct vše"! Nevím, kolik roků vám je. Já jsem byl ještě na vojně, sice jen jeden rok, ale také na několika cvičeních. Shodou okolností se mi tam dostalo jistého pyrotechnického výcviku, takže o munici a nakládání s ní něco vím. Lze se nadít, že alespoň ten první výbuch byl důsledkem neprofesionální manipulace. Stát, který svěřil muniční sklad s nejméně desítkami tun munice soukromé firmě, jistě bedlivě kontroloval dodržování provozního režimu obvyklého v muničních skladech z hleadiska bezpečnosti včetně vedení deníků o pohybu zaměstnanců v areálu a jejich činnosti tam. Ty deníky obvykle nebývají uloženy přímo v objektech, kde je munice skladována, právě proto, aby nebyly případným výbuchem či požárem zničeny. Podobná dokumentace je vedena i o výbušninách v lomu někde za lesem. Snímky oplocení areálu dávají tušit, v jakém stavu stát ponechal soukromou firmu v nebezpečném muničním skladu hospodařit.

J. Kavalír 23.4.2021 10:16

K prvnímu výbuchu došlo až hodinu poté, co tam byli přivoláni hasiči k požáru suché trávy. Po příjezdu zjistili že již hoří střecha skladu s municí, tak se raděli stálli. V areálu nebyl armádní materiál, ale materiál několika firem (obchodníků).

L. Beneš 23.4.2021 10:28

Měli snad vyhlásit proti Rusku sankce ti obchodníci? Dělostřelecký granát armády vybuchuje stejně jako granát v majetku soukromé firmy. Při preventivních kontrolách hasičů vám nařídí odstranit z chodby paneláku i almaru v mezipatře kvůli průchodnosti únikových cest. Ve Vrběticích stát zcela rezignoval na jakoukoli preventistickou činnost. Ptejte se po odpovědnosti státních orgánů ČR (HZS, Báňský úřad etc.).

L. Písařík 23.4.2021 10:03

Co dvacet let, přesněji od doby, kdy se Jan Masaryk vrátil z Moskvy jako Stalinův pohůnek a to až do roku 1990.

J. Kohout 23.4.2021 9:18

Co se týče důležitosti ekonomických vazeb, náš obchod s Ruskem tvoří celá 2% zahraničního obchodu.

F. Kusák 23.4.2021 9:31

No, to je velká hloupost, když už jsme u toho. Je známo, že značná část výroby v Česku se vyváží prostřednictvím finálních výrobků z Německa do celého světa, tudíž i Ruska. To není dobrý argument, který jste uvedl. Je otázka, jestli to Rusům vadí. Asi ne. A vadí to nám? Možná vadí, ale s tím se nedá nic dělat. Stejně většina těch firem patří hlavně Němcům.

L. Beneš 23.4.2021 10:15

Vy jste zajisté přesvědčen, že hospodářský status quo je správný. Dříve se odtud vyvážely fabriky, např. ta ropná rafinérie v irácké Basře, do které se tak dobře strefovala britská letadla v tamní válce. Také pneumatikárna v syrském městě Hama. A spousta dalších. Dnes je úspěchem, když takovou fabriku v cizině postaví jiný stát a použijí tam české kohouty na potrubí.