19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Alfons 18.11.2005 14:03

Re: Re: Morální marasmus?

Čtu vaše příspěvky s blahosklonným úsměvem. Nevědomost hříchu nečiní.
Jenda 18.11.2005 16:06

Re: Re: Re: Morální marasmus?

Tak nam to s blahosklonym usmevem vysvetlete. No jakpak poznate prizivnika, kdyz razitko zamestnavatele v bumazce maji vsichni? Jenom nekteri holt nic nedelaj. Ale vam jde asi spis o to razitko, aby vam vsechno pekne papirove sedelo.
Alfons 18.11.2005 16:44

Re: Re: Re: Re: Morální marasmus?

To jsou banality. V komunismu všichni chodí do práce. Tedy se nepalicují po ulici, nekradou, nevraždí, bydlí, nevyssávají svoji rodinu atd. Mají jistý příjem. Kdo nechodí do práce toho zvřou a tam zaměstnají, takže nemůže veřejnosti škodit. V naší demokracii všichni nechodí do práce, nemají příjem, parazitují na ostatních, kradou atd. Tím vznikají občanům škody na majetku atd. Jsem přesvědčen že náklady na tyto lidi teď a škody které napáchají jsou větší než náklady na pracovníky, kteří dřív "chodili" do práce. Ale NEDEGENEROVALI tak, jak se děje dnes. A to byl velmi pozitivní rys komunistické společnosti. adnes probíhá dámy a pánové totální DEGENERACE celého národa. Kromě toho komunistický režim byl lidštější v tom, že nehal lidi k tomu aby byli BEZ DOMOVA, spali a mrzli venku. To dokázal až dnešní v tomto směru ZHOVADILÝ systém. Je rozumět?
Nazdar 18.11.2005 15:12

Re: Morální marasmus?

Potřebuješ do gulaku.
Alfons 18.11.2005 16:50

Re: Re: Morální marasmus?

Jdi se vyspat ven do parku na lavku. Pak napiš.
křovas 18.11.2005 16:44

Re: Morální marasmus?

si děláš kozy, Alfonz?
Alfons 18.11.2005 16:48

Re: Re: Morální marasmus?

Křovasu, zalez dnes přes noc do křoví, pěkně se tam vyspinkej a ráno podej hlášení jak se ti líbí život bezdomovce. Ti za komoušů nebyli a já osobně to považuji za kriterium lidskosti, které tomuto slavnému systému schází. Můžou si to vyzkoušet i ostatní teoretici. Někdo potřebuje pro pochopení silný vnější impuls. Kluci do toho a NEKECAT.
Alfons 18.11.2005 18:32

Re: Re: Re: Morální marasmus?

Je ticho, už asi všichni pochrupují na lavečkách v parku. Dobrou noc naši bojovníci za demokracii.
SID 18.11.2005 10:29

A co

Lukašenko, ty chytrej?
KARTÁČ 18.11.2005 10:06

NAŠI KOMUNISTÉ

  to vzdali v listopadu 89. nikoliv  DOBROVOLNĚ  a  navíc  ještě  TAK  NAPŮL.....Byli posledními ve vzdání v satelitních evropských státech,(jinak bůhví,jak by to dopadlo) A NAVÍC DOSTALI PŘÍSLIB beztrestnosti.
 Ke všemu jim byla spolu s jejich údernou pěstí zaručena MOC EKONOMICKÁ.Ti chytráci rozlezli po                                                                                                                                                           všechlukrativních postech a naši zemi spolu s dalšími POSTKOMUNISTICKÝMI DAREBÁKY  vycucali ....
huhu 18.11.2005 9:59

morální marasmus

v morálním marasmu je zejména osobně sám Pehe
jasan 18.11.2005 9:49

Pehe

patrne zcela umyslne  zapomina na program komunistu... hezky to popsal Sasa.
Vláďa 18.11.2005 9:26

Vážené Pehe, Váš předpoklad, tedy "...kdyby komunisté ve volbách zvítězili..", který,..

jak pevně věřím, náleží do říše sci-fi, ovšem zcela a naprosto vylučuje vaše další prognozy "...nepochybně široká koalice ostatních demokratických stran v parlamentu".
Protože je snad každému s IQ vyšším, než má tasemnice jasné, že poté, co by "komunisté ve volbách zvítězili", by si ostatní demokratické strany o parlamentu mohly tak jenom nechat zdát. Vznikla by opět jenom jedna, jednotná strana, jenom jeden, jednotný parlament a další volby by se prostě už nikdy nekonaly....
Evropan 18.11.2005 9:22

Co vrátí, nikdy od ní neodešli, pane Pehe, akorát se lehce přelakovali, teď ten lak odprýskává.

Ivan Nový 18.11.2005 9:44

Evropane,

pan Pehe jen připravuje půdu proto, aby komunisté ve vládě byli přijatelní, vlastně říká, vzdají-li se komunisté své ideologie, třeba jen na oko, tak nemáme nic proti tomu, aby se na vládě podíleli. Braňte se!
Ivan Nový 18.11.2005 9:18

Ďáblův advokát a nebo striptease lumpa!

Braňte se!
maYda 18.11.2005 9:08

"...a čeští demokraté dobrovolně spolupracovali na oklešťování politického pluralismu a tržní ekonomiky..."

Ve zdravotnictví se už tak děje pod taktovkou ministra z komunistické rodiny, muže č.1 současného premiera, ucházejícího se o spojenectví s komunisty. Tento premier se těší ze všech dosavadních premierů největší podpoře Václava Havla a Václav HAvel jeho spojenectví s komunisty popírá. Václav Havel je přece jen v zahraničí autoritou. PAdesátá léta se nevrátí. Ale socialistický stát, řízený komunisty, jemuž zdání demokratičnosti dává před zahraničím i EU postava Václava HAvla si docela umím představit.
trošku smutnej konec sametové revoluce, že jo, pane Pehe?
Jaroslav 18.11.2005 12:40

Re: "...a čeští demokraté dobrovolně spolupracovali na oklešťování politického pluralismu a tržní ekonomiky..."

Ale vždyť Václav Klaus je také z komunistické rodiny. Nedá se v tomto státě najít mnoho lidí, kteří by neměli někoho z příbuzenstva u komunistů, popř. s komunisty nespolupracovali nějakým způsobem. To je věčný evergreen, to hledání "viníků" a "nevinných".
Není divu, že s ODS má leckdo obavy, stačí se podívat na její program a rétoriku. 
malstok 18.11.2005 15:28

Re: Re: "...a čeští demokraté dobrovolně spolupracovali na oklešťování politického pluralismu a tržní ekonomiky..."

Kde jsi to vyčetl, na to zatím ani Rudé právo nepřišlo!
"unaveny politik" 18.11.2005 15:21

Re: "...a čeští demokraté dobrovolně spolupracovali na oklešťování politického pluralismu a tržní ekonomiky..."

Ano pane Pehe,chvili to jeste bude trvat ale vrati.Ale bude to vinou tech kteri vedou CR k politickemu krachu.
Vysady,vysoke platy ktere nemohou utratit,pokles moralnich hodnot Senatoru,Poslancu parlamentu CR,
Hlavy statu,Vlady a neposledni rade i vysokych uredniku ministerstev atd.Toto vsechno zubozi stat natolik,ze zakonite musi nova revoluce prijit.Nebude to ale za 40let ale podstatne drive.A vubec nevadi,ze v zadech nestoji"sovetsky bratr",tak tam bude stat "zluty bratr",ktery se rozviji takovym tempem,ze jde z neho strach.Vite jak silny a neochvejny byl odkaz VRSR a jak to dopadlo.Vse je mozne.Jen takove svinstvo,ktere stoji v popredi svych zajmu a cpe se horem dolem muze lidi omrzet a pak potece krev pane Pehe a ta krev bude i Vase.
Saša 18.11.2005 9:02

Komunisté se už k moci vrátili.

Jsou organisováni v politické straně jménem Česká strana sociálně demokratická. Ta je právním a ideovým nástupcem - lépe přímým pokračovatelem - Českoslovanské sociálně demokratické strany dělnické, založené roku 1878 pod dojmem toho, že rakouská Sociálně demokratická strana dělnická, jíž byli ti zakladatelé od roku 1874 členy, nestojí dostatečně pevně za Marxovými a Engelsovými  tezí a je ovládána příliš myšlenkami Lassalovými.
A jaké že to Marxovy myšlenky byly pro zakladatele sociální demokracie tak svůdné? No třeba tyto:
Proletariát využije svého politického panství k tomu, aby postupně vyrval buržoazii všechen kapitál, soustředil všechny výrobní nástroje v rukou státu, tj. proletariátu zorganizovaného v panující třídu, a co nejrychleji rozmnožil sumu výrobních sil. To se ovšem může stát nejprve jen despotickými zásahy do vlastnického práva a do buržoazních výrobních vztahů, tedy opatřeními, která se zdají ekonomicky nedostatečná a neudržitelná, která však v průběhu hnutí přerůstají sama sebe a jsou nevyhnutelná jako prostředek k převratu v celém způsobu výroby. Tato opatření budou ovšem podle různých zemí různá. V nejpokročilejších zemích může však být téměř všeobecně použito těchto opatření:
  1. Vyvlastnění pozemkového majetku a použití pozemkové renty na výdaje státu.
  2. Silně progresivní daň.
  3. Zrušení dědického práva.
  4. Konfiskace majetku všech emigrantů a rebelů.
  5. Soustředění úvěru v rukou státu prostřednictvím národní banky se státním kapitálem a výhradním monopolem.
  6. Soustředěni veškeré dopravy v rukou státu.
  7. Zvýšení počtu státních továren, výrobních nástrojů, získávání nové orné půdy a meliorace pozemků podle společného plánu.
  8. Stejná pracovní povinnost pro všechny, zřízení průmyslových armád, zejména pro zemědělství.
  9. Spojení zemědělské a průmyslové výroby, úsilí o postupné odstranění rozdílu mezi městem a venkovem.
  10. Veře
Saša 18.11.2005 9:12

Dokončení

10. Veřejná a bezplatná výchova všech dětí. Odstranění tovární práce dětí v její dnešní podobě. Spojení výchovy s materiální výrobou atd. atd.
Střední stavy, malý průmyslník, malý obchodník, řemeslník a rolník, ti všichni bojují proti buržoazii, aby zachránili před zánikem svou existenci jako střední stavy. Nejsou tedy revoluční, nýbrž konzervativní. A nejen to, jsou reakční, snaží se otočit kolo dějin zpět. Jsou-li revoluční, pak jen vzhledem k svému nastávajícímu přechodu do řad proletariátu, pak nehájí své nynější, nýbrž své budoucí zájmy, pak opouštějí své vlastní stanovisko, aby se postavili na stanovisko proletariátu.
Dělníci nemají vlast. Nelze jim vzít něco, co nemají. Protože proletariát musí nejprve dobýt politické panství, pozvednout se na národní třídu a konstituovat se jako národ, je sám ještě národní, třebaže nikterak ve smyslu buržoazie. Nacionální rozdíly a protiklady mezi národy mizejí stále víc už s rozvojem buržoazie, svobodou obchodu, světovým trhem, stejnorodostí průmyslové výroby a jí odpovídajícími životními poměry. Vláda proletariátu tento proces ještě více urychlí. Spojená akce, alespoň civilizovaných zemí, je jednou z prvních podmínek osvobození proletariátu. Jistá část buržoazie by ráda odpomohla sociálním neduhům, aby zajistila trvání buržoazní společnosti. Sem patří ekonomové, filantropové, humanitáři, oprávci pečující o blaho pracujících tříd, organizátoři dobročinnosti, členové spolků proti týrání zvířat, zakladatelé abstinentních spolků, pokoutní reformátoři nejrozmanitějšího druh
Bath 18.11.2005 8:46

www.zrusmekomunisty.cz

Proč tam je jeho podpis?
Václav 18.11.2005 8:46

Lidé čtěte

Soudruh Pehe dozajista ví jaký je komunista.Jsou neškodní to je klika,už nevěší si tajemníka.Paruobek a jeho parta dá se s nimi do spolku,zapomeňte na dějiny.Evropa nás ohlídá.Pro jistotu spočítejte kolik má vlajka EU hvězd.
Š 18.11.2005 8:01

Pořád se nemohu zbavit podezření,

že proti komunistům nejvíce řvou bývalí komouši rozlezlí po všech politických stranách.
Jo holt se bojej, že by dostávali míň nasypáno do těžce vydobytého korýtka.
Soudruzi by se holt chtěli podělit.
Animal 18.11.2005 10:36

Re: Pořád se nemohu zbavit podezření,

 Je to i můj dojem, dojem tak silný, že se stal mou subjektivní pravdou. Existující KSČM, udržující kontinuitu s bývalou KSČ je pro jisté lidi strašákem, noční můrou, jejich černým svědomím. Proto tak křičí a povykují.  Nejhorší individua, paraziti společnosti, gauneři bez sebereflexe, ti už totiž tam dávno nejsou. Kdo se staví nejvíce a nejhlasitěji antikomunistou nebudí dúvěru. Já s komunisty nic nemám, nezajímají mě a v současné době návrat podobného režimu reálně nehrozí.
Petr Kunetka 18.11.2005 13:35

Re: Pořád se nemohu zbavit podezření,

Sedovousi, ja proti nim taky rvu a mas me cestne slovo, ze jsou u nich nebyl a nejsem zalezly v zadne politicke strane...
ZORAN 18.11.2005 6:43

AHA , HEHE , TO PSAL PEHE !

     
zalozak 18.11.2005 5:47

Uff, clovek by od politologa cekal trochu politickeho rozhledu :-(

Jiste ze situace dnes je jina nez byla v dobe "rijnove" revoluce a zcela jiste je jina nez byla v dobe povalecne. Je take pravdou ze "sovetskemu svazu" ve chrtanu a tim i s jim podporovanou formu vladnuti jsme skoncili jiz po Jaltskych dohodach a zbytek byl pouze otazkou casu. Z tohoto pohledu je opravdu naivni jak se jeste dnes mnozi domnivaji ze by snad v 1948 slo komunisty zastavit!  (jak asi, kdyby socialismus nezavedl Gottwald tak Soveti pomohli jinemu protagonistovi a Gottwald by visel na tramu)
 
Cili, dnes jiste nehrozi ze by nastup komunistu do vlady znamenal znovu zavedeni totality v te podobe ktera zde byla tenhdy.  Ovsem nastup komunistu do vlady (at uz skryte ve forme partnera pri hlasovani) ci otevrene co by vladni strany bude mit mnoho jinych nasledku. - pravdepodobne ovlivni zahranicni partnery a investory (i kdyz ze bych tak pesimisticky nebyl)
- komuniste ruku v ruce se socialisty provedou nekolik "zestateni" a centralizaci  - viz napriklad soucasna situace s VZP
- stranicka legitimace, uz ted podstatna pro neskutecnou radu funkci statniho ci statem kontrolovaneho sektoru se postupne stane samozrejmosti i pro dalsi ridii funkce
- diky znacnemu poctu sympatizantu strany socialisticke a zejmena komunisticke ve slozkach bezpecnostnich bych se docela obavam jejich zcela otevreneho zneuzivani (coz se deje do jiste miry uz dnes)  Napriklad lze docela dobre organizovat politicke procesy a zastrasovani opozice pod zaminkou hospodarske kriminality (prosetrovani ruznych obvineni ve vazbe, diskreditace v mediich  a pod...)
 
Jinymi slovy, navazou-li komuniste na jiz zdatne zapocatou tradici strany socialisticke, lze v tomto state pomerne snadno vybudovat totalitu ktera bude mit formu neceho co treba bylo v byvale Jugoslavii. (Tam se take smelo cestovat, jezdit ven ci emigrovat za praci a pod...)
 
A mnozi se na to evidentne tresou
aquagenic 18.11.2005 5:56

Re: Uff, clovek by od politologa cekal trochu politickeho rozhledu :-(

Od POLITOLOGA ano. Ale odkdy je PEHE politolog? Že si on sám tak říká, to je dost nepodstatné...