28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
věřící 24.9.2007 8:48

Re: tak bych rekl mily Cabrnochu / kapitalismus / Vaše podpora solidarity ?

Kapitalismus má určité přednosti, ale přesto cílevědomě vytváří chudé, nezaměstnané, bezdomovce a prostitutky (žijeme ve 21. století). Sytý hladovému nevěří. Boží mlýny melou....

Bývalý papež z Polska řekl: 

                       kapitalismus je zlo, zvýhodňuje malou část lidí a odírá ten zbytek. 

PS  - dotaz : Jaký je Váš podíl na zlepšování solidarity bohatých s chudými (jeden z cílů EU) ?

Gesper 24.9.2007 8:14

Re: Jako poslanci EP jste si, pane Cabrnochu, hlavně zlepšovali stav svého konta

Pozapoměl (a) jste, Vážený pane (paní) Slava, že pokud se pan Cabrnoch v EP kapsuje, tak se kapsuje též díky Vám, ať už jste u voleb do EP byl (a) nebo nebyl (a). Je smutné, že v této zemi kecá každý do všeho, hlavně čemu nerozumí.

Bořek 24.9.2007 7:59

Poplatky

Pane Cabrnochu,při Vašem platu se Vám to mluví.

MUDr Jiří Kilian 24.9.2007 6:58

Správný směr

Systém zdravotní péče a jejího financování je veskrze špatný. Změna je tedy nutná a je otázka, jaká změna to má být a jak má být provedena. Mám za to, že prvně má být znám cíl a pak cesta k němu. Na cíli pracuje Kulatý stů - cíl tedy znám ještě není. Cesta může být postupnými kroky nebo náhlá.  Propast ale nelze přeskočit dvěma skoky.

Princip přímé účasti spotřebitele péče na její úhradě je správný.  Právě zaváděné poplatky by mohly být považovány za cestu správným směrem. Nevím, jak se o výši zaplacených popolatků doví zdravotní pojišťovna - dosud není zřejmé, že by jejich výběr měl právě jí být hlášen. Krom toho tyto poplatky nenáleží poskytovateli, protože skrze kalkulaci jejich výše bude ponížena úhrada.

Ohledně něčeho navíc a  § Fischerové : co je službou navíc? Televise a mraznička s faxem na pokoji ?  Možná. Nadstandard má se pouze za komfort prostor. Dokud nebude definovaná zdravotní péče a zdravotní péče, hrazená ze zdravotního pojištění, nelze o něčem navíc přemkýšlet. Ani nad tím, zda tzakovou péčí navíc bude třeba sestřička, určená jen pro péči  na pokoji nebo jen pro péči o daného pacienta, který si tuto službu nějak zaplatí. Ani o tom,  zda péčí navíc bude vyžádání toho kterého lékaře jako ošetřujícího. Je přeci svobodná volba.

Druhé desetiletí drží svobodná společnost systém zdravotní péče a jejího financování, který je vitrínou trhu s přívlastky. Kočkopes. Nebo dort,  vařený pejskem a kočičkou ze všeho nejlepšího.  A stále se dochucuje, byť je z toho kdekomu špatně.  Je dobře, že je tu konečně vůle něco změnit.  Není dobře, když kandidát v předvolebním klání  ukazuje, jak má vše v malíku a připravené a když se jako vítěz ujme výkonné moci, začne to znovu vytvářet.  Roky stínování využité toliko ke stranickým půtkám, roky vládnutí hledáním toho, co už mělo být dávno připraveno. To je tzv. politika v tzv. demokracii, v níž počítají se hlavy a nedbá se mozků.

Slava 24.9.2007 2:28

Jako poslanci EP jste si, pane Cabrnochu, hlavně zlepšovali stav svého konta

Takže ty pohádky ovčí babičky o tom, jak úžasná je ta reforma zdravotnictví, si strčte za klobouk. Taková nesystémová slátanina směřuje hlavně k tomu, jak se dostat ke stamiliardám, které protékají zdravotnctvím z vašeho pohledu bez užitku, tedy nikoli na vaše europoslanecká a zdeposlanecká konta. Tomu, že  toho občan - pacient bude mít prospěch nemůže věřit ani člověk slabého ducha.

pf 24.9.2007 1:39

tak bych rekl mily Cabrnochu

ze jim, jako dojice penez z VZP projekterm tech internetovych zdravotnich knizek,tak trochu chybi moralni kredit poucovat verejnost. Asi tak bych to videl.

plesnivy pes 24.9.2007 1:35

PRAVICAKUV ORGASMUS

me vzdy dojme... - pane cabrnochu netreba obhajovat poplatky a mit z toho radost prevelikou - je to tak jak to je - mira unosnosti se pozna casem - pokud to bude vetsina lidi akceptovat tak je to v poradku no a pokud ne tak prijde nekdo kdo je zrusi - to je vsechno co se stane - podstatne je ale to ze ony poplatky nepredstavuji ani dobro ani zlo - proste jsou a jenom cas ukaze zda to bylo dobre - prilezitostne si prectete nejakou historickou knizku: dejiny nejsou to co jsme chteli ani to o cem si myslime co je spravne dejiny predstavuji jen zpetne ucetnictvi a jeho ideologicky audit - znate to: kazdy kdo se povysuje bude ponizen a kdo se ponizuje bude povysen...

Vilém 24.9.2007 1:00

VOLNO pro devastaci zdravotnictví

V podání ODS přirozený rozvoj zásadně znamenal ve všech oblastech úplnou a totální devastaci veřejné regulace a návrat do přirozeného stavu, který Hobbes označoval za válku všech proti všem, a věděl proč.

Zatímco při přibližně stejné síle stran vznikne trh, slabší létají přes palubu. Přesně to byl důsledek ekonomické transformace v podání ODS, která skončila přirozeně přirozenou krizí, a celý vývoj odnesli řadoví občané a profitovala klika kořistníků s ostrými lokty.

Ve zdravotnictví bude nemocný člověk samospádem trhu sedřen z kůže a po ožebračení vykopnut na ulici "přirozeně" chcípnout s tím, že nemá čím platit, jako by byl vyhozen z hotelu. Hlavně že "bude smět" platit.;-)