17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jilm 14.9.2009 1:04

Re: Jaké máme politiky?

Nesmysl ani jedny volby neskončili patem, necháváš se jen unést tvrzením politiků...

Jilm 14.9.2009 1:02

Re: Spočítal jsem dnešní články

"Naproti tomu o schodku rozpočtu se dočteme, že byl vládou schválen,

maximálně i to, že za něj mohou převážně důchodci.Nějaký rozbor kde a

kolik se ve státě utrácí a zda ty peníze jsou účelně vynaložené jsem

nezjistil."To je přeci jednoduché máš 2,5 milionů důchodců x 10tis průměrný příjem důchodců x 12 měsíců = 300mld. Z celkového rozpočtu 1,3 bilionu. Zrovna tak si můžeš vypočítat dětské přídavky, šrotovné a já nevím co ještě...

Jiří 13.9.2009 16:55

Jsou volby problémem politiků nebo voličů?

Z toho, co se kolem nás v poslední době děje, mám pocit, že volby zajímají především politiky,kterým jde o vlastní místo na slunci. Voliči je zajímají jen tehdy, když jim na to místo mohou pomoci. Pak na ně zpravidla zapomenou. Před volbami neslibují ucelené porgramy, které následně budou plnit, ale zahrnují nás nesmyslnými hesly a výkřiky na bilboardech a hlavně urážkami protivníků. Nikomu nevadí, že neexistuje státní politika v energetice, dopravě,ve vzdělání , kultuře a v dalších oblastech napříč politickým spektrem, která by byla bvýsledkem politického konsenzu, kterou by jako základ mohly použít všechny vlády.O to přece ale politikům nejde. Rozhodující je vládnout, ne sloužit. Ale pak si položme otázku, jak se nám daří budovat demokratický stát. Pro koho jsou tedy důležité voly a proč i pan prezident Klaus volá po omezení pravomocí soudu a práva vůbec. Ostatně nebyl to právě on, kdo po roce 1989 volal,že je třeba utéci před právníky ? Důsledky všichni známe. Měli bychom se všichni zamyslet před volbami, o co tady běží

jirka.s. 13.9.2009 10:20

Re: Spočítal jsem dnešní články

"....zvláště od politologů,kteří v podstatě musí být vědci."

Nádherné, franto, spárkatec vědcem !!! 8-o 8-o 8-o 

Teď jsi tedy trefil Maryšku, koukej vrátit zbrojní pas!!! ;-D

Bobo 13.9.2009 9:21

Scifi

"O předčasný volební úkon vás, vážení voliči, prosíme, poněvadž my, straničtí reprezentanti, jsme selhali a nevíme, kudy dál." Zatím Parub, který vše zmamlasil, blekotá o přání lidu. Přihlouplá bolševiská kliše. Parub svůj stín nepřeskočí, ať se natře jakoukoliv barvou.

Pavel 13.9.2009 3:32

Re: Bláboly pana Pištory

Ve slušné zemi je na změnu volebního systému třeba několik let. V totalitní, jeden den.

Puck 12.9.2009 18:46

Re: V textu je uvedeno

Tak který panu Melčákovi dáme ?  Za zásluhy, nebo Za hrdinství. 

Magor 12.9.2009 15:58

Bláboly pana Pištory

To je neskutečný blábol.Jeden ústavní zákon(o rozpuštění sněmovny) lze změnit za několik hodin, na změnu volebního systému je prý potřeba několika let.Tomu se ani nechce věřit.  Tzv. politologové komentují každodenní politické kolotání,místo aby se věnovali podstatným otázkám.

sedící a sledující 12.9.2009 14:15

Re: V textu je uvedeno

no, vy máte asi jasno. Napadlo Vás někdy, že vůdce (kterékoliv) strany není Bůh, a že není třeba vždycky kdákat, jak si vůdce přeje? Naopak, že je to velmi nebezpečné? Měl byste být Melčákovi vděčný, že má hlavu na krku, když už ji tam nemá většina národa. Ale pravdou je, že pěkně po větru se pohodlně žije, to zas jo.

sedící a sledující 12.9.2009 14:10

Překvapil jste mě

většinou píšete názory z tak nepřirozeně ohnutého oranžového podhledu, že se to nedá ani číst. Zejména ten poslední odstavec je přesný.

Ale je třeba jasně říci, že k předčasným volbám vedou v rámci ústavy jasné kroky. Pokud si chtějí politici tvořit vlastní účelovou ústavu podle aktuální situace, pak selhali už jen tím, že je to vůbec napadlo.

Martin 12.9.2009 12:20

Re: V textu je uvedeno

a právě tohle přimělo Melčáka aby podal stížnost k ÚS  - strach o peníze poslance.

Dolly 12.9.2009 11:23

V textu je uvedeno

že se po lidech chce (politikové chtějí), aby volili dříve. Prostě z předchozích voleb vznikl takový marast, že se na to už nelze dívat. Takže nové volby, tradičně se stejným výsledkem ale novými výrobci marastu. Současní marastotvůrci však přijdou o roční výplaty, takže hurá na ústavní soud...

franta tyčka 12.9.2009 9:57

Spočítal jsem dnešní články

Polovina z nich řeší volby.Termíny voleb,ústavnost,neústavnost,povolební koalice,kandidáty,jak volit atd.Některé články jsou velice fundované a také navrhující různá v podstatě vědecká řešení,zvláště od politologů,kteří v podstatě musí být vědci.Proč ten zájem o věci, které jak už 20 let víme,nic neřeší.(Myšleno volby) Naproti tomu o schodku rozpočtu se dočteme, že byl vládou schválen, maximálně i to, že za něj mohou převážně důchodci.Nějaký rozbor kde a kolik se ve státě utrácí a zda ty peníze jsou účelně vynaložené jsem nezjistil.Třeba jenom nevím kde to zjišťovat. Domnívám se však, že  mnoho občanů by to zajímalo více, jak ono kdy, jak a koho volit či nevolit.

Libor.w 12.9.2009 9:12

Jaké máme politiky?

Asi dvojího druhu.Jedni se již dlouho snaží o to,aby převážil většinový volební systém.který by snad dal sbohem věčným politickým patům.Druzí si naopak v politických patech libují,protože umožňují vyděračskou a alibistickou politiku "nepolitiku"a hlavně zvětšují váhu hlasu těch jež nikdo nevolí.I dnešní manévry /stavního soudu nahrávají a hrají v zájmu této části politiků.

Standa 12.9.2009 8:51

Proč

platí retroakatvině polslanecký mandát přeběhlíků?

Šerlok Homeless 12.9.2009 8:22

Musím říci

že mne pan Jelínek poslední dobou celkem překvapuje. Všimněte si prosím, že jsem mu už i přestal nadávat. Pozoruhodné. R^

Vašek 12.9.2009 7:45

Re: Na politruka

Omyl, Jelínek lže jenom když mluví, nebo píše. Jinak má stoprocentní pravdu.

Astonova Vila 12.9.2009 7:39

Re: Na politruka

Pozor, čtěte znovu - jelínkův úkol je psát jakoby objektivně, s tím, že výsledný dojem čtenáře je vždy negativní vůči komukoli jinému než ČSSD. Lže, manipuluje, podsouvá - falešné tóny jsou jeho tóny.

Elvíra 12.9.2009 7:25

toby skoro ušlo

až na to, že o změně volebního zákona se diskutuje už nejméně deset let, takže už dávno mohl být změněn

Jirka 12.9.2009 1:16

Re: Na politruka

Taky jsem chtěl poznamenat,že snad poprvé se dá s Jelínkem téměř souhlasit.:-D

AeroKarel 12.9.2009 0:36

Na politruka

až pozoruhodně reálné.