26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Volební výprask hnutí ANO a ČSSD

Vláda, která má ve svém středu ministra zdravotnictví, kterého v této době nezajímá politika, musela nutně senátní volby prohrát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
N. Nacis 13.10.2020 9:05

Není to poprvé, co se některé poražené politické strany (a víme které) v krajských volbách domluvily,svrhly vítěze, sami se vítězi zvou, bez ohledu na rozhodnutí voličů. Naprosto v rozporu s vůlí voličů - lidu, jak mají krajská zastupitelství vypadat. A tohle spiknutí proti vítězi nazýváme vznešeně koaliční vyjednávání. Při tom je to možná i porušení ústavy - cituji .....Princip svrchovanosti lidu je v zásadě politický nikoliv právní – pojem, který značí, že je to právě lid, jenž disponuje právem vytvořit systém hodnot, institucí a procedur!!, prostřednictvím nichž se má stát řídit....konec citace. Vítěz má postavit hejtmana a ostatní zvolené strany zasednout v krajském zastupitelstvu dle výsledků voleb. Viz, Právo 5.10. 2020 a grafické a početní výsledky voleb podle krajů. Nechcete ?, nemáte zájem ?, tak máte smůlu, budeme řídit kraj bez vás. TO JE DEMOKRACIE ! Ale ta dávno skončila s antickým Řeckem a Římem.

I. Mertl 12.10.2020 16:32

Samozřejmě, že to není volební výprask hnutí ANO! Volební výprask vládních podporovatelů, ČSSD a KSČM ano, je to výprask zasloužený právě kvůli té podpoře, ale chystal se dlouho. Na druhou stranu však Babišovo firemní hnutí dostalo zásadní varování: Pozor, vašich 20 % spolehlivých podporovatelů, z nichž se při běžné volební účast stane 30%, z nichž při dHondtově zprznění většinového volebního zákona ("dobře" to ti Klaus a Zeman vymyslili!) a běžném zaostávání rozdrobené opozice stává skoro 80% zastupitelů, už příště nemusí platit, jestliže se opozice bude schopna k volbám sjednotit. A to tyto volby prokázaly, jednak samotným hlasováním, jednak povolebními jednáními v krajích. Čili, milý Babiši, uchvatiteli trůnu, konec tvé premiarity i konec tvé vlády se blíží, pokud opozice nevyhodí recept z těchto voleb.

F. Kusák 12.10.2020 16:48

Jsem přesvědčen, že ANO po parlamentních volbách už nesestaví vládu, takže je celkem zbytečné tomu věnovat více pozornosti, než si to zaslouží. Přemýšlím spíše, jak bude vypadat příští vláda a jakým stylem bude vládnout. Ekonomika bude v tristním stavu a svádět to na Babiše bude fungovat jen chvíli. No a Babiš na mě působí unaveným a strhaným dojmem. No není divu, žádná legrace to v současné době není. To snad uznají i ti, co ho nesnáší.

V. Čermák 12.10.2020 18:53

Tak unavený je, protože Maká. Jinak jste v přemýšlení dost Hrr. Ale máte na to plné právo.;-D

P. Han 12.10.2020 17:24

Klaus se Zemanem vymysleli něco úplně jiného, jenže to zařízl Ústavní soud.

V. Čermák 12.10.2020 18:49

Tak hlavně se jedná o příspěvek z oblasti Přání Otcem Vaší Myšlenky. A to přání je převeliké, neboť ho zde recyklujete minimálně obden...;-DRv

D. Píšťala 12.10.2020 16:13

Podle nadpisu koukám že němci vyhráli první i druhou světovou válku?

P. Han 12.10.2020 17:27

Aha. To by mě podle nadpisu "Volební výprask hnutí ANO a ČSSD" nikdy nenapadlo.

V. Čermák 12.10.2020 18:50

Tak jistá analogie tam je...;-D

V. Heidlerová 12.10.2020 18:58

No, když se zamyslíte, tak tu druhou sice Němci prohráli, ale za pár málo let se stali vítězi, zatím co SSSR (Rusko) byl sice vítězem, ale dodnes je poraženým. Někdy příměry zrovna nesednou.;-D;-D;-D

V. Čermák 12.10.2020 19:05

Tak Němci sice nyní vítězí v Ekonomice, ale k vůli tomu není potřeba měnit Historii a dělat z nich i vítěze války a ze Sudetský Němců oběti Čechů...;-D;-D;-D

V. Heidlerová 12.10.2020 22:07

Já jsem napsala, že poražení se stali vítězi a vítězi poraženými. Ne, že jsou Němci vítězi války. Němci se ponaučili z tragedie, kterou způsobili, přijali demokratický systém a z trosek vybudovali moderní stát. Za 75 let neválčili, pracovali a platili reparace. Stali se nejvyhledávanější zemí pro uprchlíky. Rusko zaostalo v éře stalinismu, kromě vojenství a vývozu surovin nemohou světu nic nabídnout, a sobě vlastně taky ne. Kromě toho během 75 válčili jak na svém, tak na cizím území, jinak nedokáží obyvatelstvo zaměstnat a uživit. To je pravda a ne změna historie. Pravá historie byla nám zamlčována a utajována. Divoký odsun civilního obyvatelstva z pohraničí byl zločin, konal se bez soudu, proto dodnes pohraničí nedosáhlo předválečné úrovně. Nemá smysl si něco nalhávat. Také je nepopiratelný fakt, že Rusové se stali v mírové době našimi okupanty od r. 1968. A proč rusáci emigrují na západ a nečumí doma, v tak velké zemi???? A proč se k nim nikdo nehrne?????

Š. Hašek 12.10.2020 20:13

Dodnes? A být vazalem USA, které otvírají kancléřce korespondenci - taky nic moc.

Merkel fňuká. Macron fňuká. Fiala fňuká.

Myslíte, že Rusko fňuká? Nebo Čína? Zaspala jste.

V. Heidlerová 12.10.2020 22:17

Rusáci jsou machři na loupeže dat z počítačových sítí, zasahují do záležitostí jiných států, otravují ideologické protivníky nejen doma, ale i v zahraničí, vždy to zapřou, oni nic, ani se nenamáhají vraždy vysvětlit. Je to asiatská svoloč. Možná, že to, co vy nazýváte fňukáním, je pro jiné lidi kritika, vyslovení názoru. U nás v jednom kuse kňourá a fňuká Babiš, to je vždycky sranda. Rusko nedovolí lidem fňukat, tam se vyhrožuje - dovnitř i ven.

Čína navenek nefňuká, ale roste jí vnitřní opozice. Já jsem nezaspala, ale vy úmyslně přehlížíte realitu a fakta, co se vám nehodí do krámu. Ostatně z těch východních států nemáme až tolik věrohodných zpráv, spíš fake news či hoaxy. Na to jsou mistři. Jednou se ty 2 státy porvou o neosídlené pláně sibiřské, které nedovedou rusáci zvelebit a využít ku prospěchu svých lidí. A Číňanů je moc na menším prostoru.;-D

A. Šír 12.10.2020 14:49

"Česká vláda si počínala během pandemie velmi dobře." Pan Bartoň musí mít v hlavě opravdu pořádně vykradeno, když něco takového plácne. Již mnoho měsíců se všichni vládě s hořkým úšklebkem posmívají, jak si počíná chaoticky a diletantsky, a ona si najednou počínala "dobře", dokonce "velmi". Když se vrátíme do historie naší epidemie, tak v polovině března, kdy byl počet pozitivně testovaných 115 (stopatnáct), vláda provedla totální vypnutí státu, s důsledkem zvýšení sekery z velmi diskutovaných 40 miliard na astronomických 500 miliard, a s dalšími důsledky dlouhodobého rozvratu. Výsledek? když se podíváte na křivku denního přírůstku případů, tak na ní žádný zlom neobjevíte. Stejně, pokud by totální restrikce zachránila "tisíce životů", tak za jakou cenu? Někdy v dubnu jsem si spočítal z dostupných údajů, že cena jednoho (hypoteticky, velmi hypoteticky) zachráněného života by byla 399 milionů... Nešť, budiž. Jenže v té době (ale ani dnes) zdaleka nedosahují čísla čínského viru čísel každoroční chřipky (zemře 1 500 až 2 000 lidí), přičemž ekonomické ztráty z protiepidemických opatření jsou nulové - pouze se zakazují návštěvy v nemocnicích. Takže nejenže ne "velmi dobře", ale přímo zločinně. A navíc neúčinně - což vidíme dnes.

P. Čech 12.10.2020 16:19

Myslím si totéž. Celou celosvětovou koronavirovou novinářskou a politickou hysterii vidím jako účelově řízenou manipulaci s lidmi, kterým jsou na základě opět účelově a špatně vybraných dat nalhávány skutečnosti, které vypadají ihned jinak, pokud si dosadíme všechna příslušná a přesná data.Pouze mi není jasné, kdo to vše celosvětově řídí. Musím ovšem uznat, že se mu to zatím daří dobře.

P. Han 12.10.2020 17:29

Šoroš. Nebo Marťani. Nebo Bilderberg. Nebo Putin. Vyberte si.

V. Heidlerová 12.10.2020 18:58

Kalousek!!!!

V. Čermák 12.10.2020 19:08

Tak ta politická mrtvola už neřídí vůbec nic...;-D;-D;-D

V. Heidlerová 12.10.2020 22:23

Mluvíte o Zemanovi?

V. Čermák 12.10.2020 19:00

Kdyby to konkrétně někdo řídil, byl by nakonec odhalen a odstaven. Je to ale Hoří. Neřídí to Nikdo konkrétní ale jaksi "DeepSvět", tedy soubor obrovského množství bank, firem, orgánů, úřadů a jednotlivých úředníků a lidiček, kterým to tak vyhovuje a dělají všechno proto, aby to pokračovalo...Rv

V. Čermák 12.10.2020 19:06

Horší

V. Heidlerová 12.10.2020 14:47

Vláda neudělala ani teď chybu? No to čumím.8-o

P. Čech 12.10.2020 16:23

Opravdu bych chtěl vidět Vás, paní Heidlerová, na místě ministryně zdravotnictví. V současné situaci by bez chyb nebyla vláda žádná, i kdyby v ní nakrásně byli přítomni samí géniové. Z jednoho prostého důvodu. S podobnou situací se dosud nikdo nesetkal. A vyčítat někomu jinému jeho chyby umí každý hlupák.

V. Heidlerová 12.10.2020 18:54

1) Nebyla bych nikdy ministryní zdravotnictví, nemám patřičné vzdělání. 2) Kdybych byla a měla, postupovala bych podle dosti dobrého čes. krizového zákona. 3) Obrátila bych se na odborníky z terénu, kteří mají kontakt s realitou. 4) Nezesměšnila bych se svými, neustále se měnícími názory a příkazy. 5) Nevyvolávala bych ještě větší chaos a k veřejnosti bych promluvila uklidňujícím, ale pravdivým slovem. 6) Nedala bych souhlas k nákupu zdravotního šmejdu z Číny a mobilizovala bych českou veřejnost, český národ umí, je vynalézavý, v období krizí se umí semknout. 6) Neurážela bych ty lidi, kteří se snaží ze všech sil, zejména ne odborníky a nerozhodovala bych sama - já,já,já jsem zařídil. 7) Šla bych národu příkladem a neodjela bych v době zdánlivě doznívající epidemie se svým starým k moři. 8) Když bych už to udělala, nevyčítala bych to stovkám stejně chtivých spoluobčanů, kteří jeli do levnějších destinací. 9) Kdybych měla tolik přešlapů za sebou, odstoupila bych z funkce, protože jsem se projevila jako hlupačka a nekompetentní osoba k řízení státu. 10) Nevyužila bych krize k předvolební kampani a nikdy bych nedopustila tak obrovský dluh pro ČR.RvRvRv Vláda z nás všech udělala hlupáky, Vás ani vládu nevyjímajíc. Hradní jezevec ani nevylezl z nory, aby uklidnil a povzbudil národ, zato strašení jsou plné pytle. Já už mám právo být hloupá, je mi 84 let, ale někdy mladší člověk je ještě blbější.;-D

V. Čermák 12.10.2020 19:16

Tak vzdělání nemáte, ale řečí máte jako Koza bobků. Tak např. ten Krizový zákon tuším z 90let nic o Koronaviru nevěděl, takže to by to pod vaším vedení opravdu ale opravdu šlapaloRvRv. A ministryně, která by se vyptávala pracovníků z terénu, kteří mají své konkrétní práce nad hlavu, co má dělat, tak tu by oni poslali oprávněně do pr de le. A to by s vámi udělali velmi dobře...;-D;-D;-D

V. Heidlerová 12.10.2020 22:22

Od odborníků v terénu bych žádala zpětnou vazbu, jak opatření fungují a naslouchali bych jejich zkušenostem. Však slyšíte, že vládu nechválí.

Pokud mne chcete poslat do prdele, jsem ochotna vlézt do vaší, ale jsem dost tělnatá, předesílám, že vás to bude bolet a nevím, zda se tam vsouknu celá. Musíte něco vytrpět pro své názory!!!;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

V. Heidlerová 12.10.2020 22:28

Mám vysokoškolské vzdělání jiného směru, zdravotníka dělat neumím. Vy jste dost tupý, vám se musí všecko vysvětlovat jak děckovi s asistentem v inklusi. Čermák - věcem nerozumí za mák.

V. Čermák 12.10.2020 18:41

Tak hlavně Kdo nic nedělá, nic Nepokazí..;-DRv

P. Čech 12.10.2020 11:47

Pane Bartoni, mám pro Vás jen jednu radu. Když chcete něco takového psát, nejprve si prostudujte většinový volební systém a přímé volby. To, co zde tvrdíte je jedna větší hloupost než druhá. Do senátu nekandidovaly žádné politické strany či hnutí, ani vláda. Kandidovali jednotliví kandidáti-fyzické osoby a ti také byli přímo voleni. Politické strany ani hnutí tedy nemohly získat žádná křesla.Papouškujete pouze pitomosti politiků a novinářů a nechápu, co tím sledujete. Opakuji, většinový volební systém, který máme zaveden u voleb do senátu nemá a nemůže mít ve výsledku žádné vítězství jakékoliv politické strany či hnutí. To se týká jen a pouze voleb podle zásad poměrného zastoupení u voleb do poslanecké sněmovny a zastupitelstev krajů, měst a obcí.