1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Volební pat 2010?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 18.4.2010 0:24

Re: Nějak ty nízké preference psychicky nezvládáte !

Závist jer nepěkná vlastnost. Snad ji může omluvit jen hloupost

J. Láníček 17.4.2010 23:35

Práve jsem se vrátil ....

... ne sice z Hradu, ale z celkem dobré zábavy. Zahrál jsem si slušně bowling, něco dobrého popil, poklábosil s Leninem a Gottwaldem, nakonec přišli i Marx s Engelsem - zkrátka ideální večer. Nic nenasvědčuje tomu, že bych měl nějak špatně skončit, ake vy Prokope, jestli to budete nadále tak prožívat, s vámi to nevidím moc dobře. A to vás ještě brzy čeká  to hlavní  zklamání. Trénujte radši nervy, jestli teda v tom mozku nějaké máte !

M. Prokop 17.4.2010 22:04

Re: Ano, poměr se brzy změní !

Dopadnete Goebbelsíčku stejně jako váš vzor. Josef Goebbels.

O. Kozel 17.4.2010 20:57

České Status Quo

A máme to zde, po čase, opět. Předvolební, povolební a jiný politický pat. Ty naše "pány" politiky snad už nic jiného nebaví, než se neustále hádat a vzájemně se pomlouvat a urážet. Připadá to snad někomu jako krásná hra?! Já si to nemyslím, vy také ne, ale naši demo-kraticky zvolení státní představitelé nejspíše ano. Tito pánové by si měli uvědomit, že stejně jako byli demoraticky zvoleni, tak mohou být demokraticky defenestrováni. Ohánějí se tím, jak si zjistily to, či ono a čí informace jsou přesnější a věrohodnější. Doporučil bych těmto "zjišťovatelům" najít si ve slovníku cizích slov původ a význam výrazu DEMOKRACIE. V souvislosti s tímto mám prosbu:"Páni politici, přestaňte se, velice prosím, chovat jako malí kluci na pískovišti, kteřísi vzájemně kradou autíčko a laskavě začněte spolupracovat pro nás lidi a ne pouze do své kapsy. uznávám, že se Vám toho již celkem dost povedlo, ale stát nejste vy, stát je lid. Vy nám jste povinni sloužit. I tento význam má totiž DEMOS GRATIA."

P. Schon 17.4.2010 18:46

Re: Nějak ty nízké preference psychicky nezvládáte !

Inženýre já napsal, že jezdili do Řecka? Teprve budou. I ve Venezuele budou mít vzor. Hugo zárodňuje. Námi všemi milovaný Rath, hejtman, poslanec, majitel dvou manželek,  špitálu, soukromém praxe a několika činžáků v Praze, budoucí ministr zdravotnictvípry chce také znárodnit pojišťovny. A tím to možná začne.

Pracující Nové hutě Jiřího Paroubka uzavřeli socialistický závazek : na počest slučovacího sjezdu KSČM a ČSSD vyrobí 100 tun surového železa nad plán !  [>-]

J. Láníček 17.4.2010 18:13

Nějak ty nízké preference psychicky nezvládáte !

Odkud máte informace, že si socani jezdili pro rozumy do vámi zmíněných krajin ? Pokud vím, tak naši modří boys tady nedávno něco meldovali o vzorech Lotyšku a Estonsku, pokud mě paměť nešálí. To jsou ty časy, kdy tady opruzovali s tou příkladnou  rovnou daní, kdyby jste si náhodou nemohl vzpomnět.

P. Schon 17.4.2010 17:25

Re: Ano, poměr se brzy změní !

Láníčku inženýre samozřejmě. Socani s komunisty v čele s agentem StB Filipem dají naše hospodářství do pořádku. Vzor mají v Řecku, Španělsku, Portugalsku...............jen to mizerní Maďaři se nějak šprajcli. 

J. Láníček 17.4.2010 15:00

Ano, poměr se brzy změní !

Ovšem v ještě větší ztrátu pravice. Holt když se někdo rozhodne dělat politiku pro malou skupinu lidí, nic jiného očekávat nemůže ! A vůbec ta jejich bible o neomylnosti trhu má čím dál větší thliny, takže co nám tady chce Kalousek s Kocourkem kázat ? Jak to vypadá v praxi nám předvedly American Idols modrých ptáků. Ti už to dopracovali tak daleko, že je musí živit svými půjčkami čínští komunisti. Teď je otázka, kdo je hlavní viník a komu především by měly být ordinovány ty úsporné balíčky. Že by to zas byli ti nejméně majetní, svoloč jedna ? Takže já zas radši budu volit ČSSD !

M. Bílý 17.4.2010 14:36

Již nikdy 100 na 100 ???

A jak to chcete zařídt??? Peticí??? Ve fotbale Vám remíza také nevadí. Nezoufejte!!! Populistické sliby levice dokáží, že se ten poměr brzo změní. Nechtějte předělávat svět. Já se o to také nepokouším, ani nepeticuju, jen se  připravuji na to, abych ten průšvih, s co nejmenší úhonou, přežil. Jo, a budu volit ODS.

D. Švik 17.4.2010 8:34

změna volebního systému

Je to samozřejmě zjednodušeno, ale autor má v zásadě pravdu.Vyhraješ- bereš vše, ukaž co umíš a jsi za to také plně zodpovědný.Všichni, ale víme, že to je pouze naše idealizovaná myšlenka.Politikům v zásadě ten bordel vyhovuje.Nikdo za nic neodpovídá, nikdo neví kdo a jaké zákony prosazuje /nejrůznější přílepky, porcování medvěda.../ Museli by jsme změnit volební zákon na většinový.Už jste někdo viděl jak si kapříci vypouštějí svůj vlastní rybník?

J. Bakulová 17.4.2010 3:39

i já si myslím,

že heslo vítěz bere vše je spravedlivé

T. Pansky 17.4.2010 3:17

Dovolim si nekolik oprav a pripominek ....

Co by podle pana Matejky nebylo volebnim patem: vice nez 110 hlasu v 200-ti clenne Poslanecke snemovne nebo 120 nebo dve tretiny?  Zvykli jsme si na to, ze velke strany si casto stezuji na ty "trpasliky" a jejich "vydirani".  U CSSD to je jasne: co neprojde v koalici, odhlasuje spolu s komunisty.  Napravo to bylo zajimavejsi: arogance a neschopnost komunikovat byla spise atributem nekterych ministry nez vsech clenu vlady z ODS.  ... Vyraz "volebni pat" se uziva v okamziku, kdy nekdo chce vice moci a nemuze ji dostat.  S malou vetsinou se teprve ukaze velikost politiku.  Bohuzel, v nasi zemi mame velkych politiku malo.  ... Autor (zamerne) vynechal duvod, proc Kalousek usiloval o sestaveni vlady s CSSD v roce 2006: ODS, vedoma si sve sily, jednala s malymi stranami jako sluhy a nasledne chtela uzavrit velkou koalici s CSSD.  Tehdy nabidl Kalousek vladnuti Lidovcu s CSSD (prestoze vedel, ze ho to bude stat kreslo sefa Lidovcu).  Snazil se zabranit dalsi velke koalici (ODS a CSSD) a mozne zmene ustavy vedouci k vysachovani malych stran v ceskem politickem systemu.  V politice se hraje o obrovske penize a proto ODS radeji vzala do vlady rude Zelene, nez priznat pravicovou mensinu v Cechach.  Za to ted vsichni draze platime a jeste budeme dlouho platit v cenach energii a devastovanem prostredi.  ... Naprosta pravicova hloupost hranicici s debilitou bylo vytvoreni velke koalice ODS s CSSD a Zelenymi.  ODS mohla predat vladu CSSD s velkou nadeji, ze v radnych volbach lide (rychle) nabazeni kom-isticky jednajici CSSD se vrati napravo.  Jenze zde se patrne jednalo o mnohem vice (coz neni smrtelnikum dovoleno videt) a proto byla sestavena soucasna velka koalice.  ODS se proste ukazuje jako pravicova politicka stetka uz dale nevolitelna. ... Podle soucasneho volebniho zakona do Poslanecke snemovny (schvaleneho pod koalici ODS a CSSD), male strany potrebuji pro vstup do Poslanecke snemovny vice nez 5%, nebot se aplikuji preposty zvysujici tuto hranici.  top0625top@hotmail.com