7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
péro 4.9.2009 20:02

autorovi

Konečně jste se vyznal -skrytej komunista

A souhlas ten program ukázal mnohé i Vás

Generál Fajlůr 4.9.2009 15:22

Všivá politika

S velkou chutí bych se jen od srdce smál, kdybych celou tuhle šaškárnu nemusel platit. Kdepak, jak jde o koryta, to se dá změnit ústava natotata! Kdybych se tak na to mohl dívat odněkud zvenku! Bohužel jsem součástí tohoto gigantického chlíva. Zlatá úřednická vláda, v té jsou alespoň nějací odborníci. Ne takový póvl, který vždycky vzejde z voleb... Já bych chtěl být tak na 5 minut Bohem, to byste viděli! ;-P

Gardnes 4.9.2009 21:42

Re: Všivá politika

Typický vymletý zelený mozek, který vládu-nevládu označuje za zlatou. Zlatý Pecina, který si chtěl ponechat i úřad antimonopolní, který by dělal o víkendech a pod. Kdyby se někdo optál generála na jména dočasných ministrů, ani by nevěděl, kdo ve vládě je.

Libor.w 4.9.2009 14:15

Faktem zůstává!

Faktem zůstává,že tentokrát se Ústavní soud projevil jako zkostnatělá instituce která svým rigidním výkladem práva jen prodlužuje stav který zájmům společnosti rozhodně nevyhovuje a očividně se snaží vyšachovat ze hry nejdůležitější prvek který má co do věci samé mluvit a to je bezesporu lid této země a to prostřednictvím voleb.Svým rozhodnutím možná potvrdil právo nějakého Melčáka ale upřel právo voličům ukončit nebo prodloužit volebním výsledkem tuto krizi vládnutí v ČR.vŠICHNI ti CO TAK VELEBÍ rozhodnutí Ústavního soudu si nevidí na špičku nosu.Jen se potvrzuje obava Václava Klause z nekontrolovatelné zvůle tzv moci soudní.

... 5.9.2009 14:01

Re: Faktem zůstává!

V zájmu země je udržet co nejdéle pokud možno žádnou vládu, nebo aspoň vládu s co nejslabším mandátem. Kdo nic nedělá, nic nezkazí - pamatujete na rekordní růst ekonomiky v půlročním bezvládném období v roce 2006?

R. 4.9.2009 13:34

Blbe od zacatku do konce

Jiz od roku 2006 jsme tedy v agonii a je uplne jedno, jestli v ni budeme treba o 3 mesice dele. Pozoruhodne je to, ze agonie se nelisi od bezne politiky v ceskem podani, stejne jako se nelisi tzv. urednicka vlada od slabe, avsak tzv. politicke vlady.

V jedne veci se vsak autor trefil: jednota KSCM a ODSSD je navysost odporna. Premysl Sobotka se projevil jako pravy stalinista, damro mluvit.

janoryna 4.9.2009 13:10

nevím pane bartoň,

ale podpora komunistů a socanů v této kauze se mi  moc nezamlouvá. jistě souhlasíte, že když tito s něčím souhlasí včetně předčasných voleb, tak to je předem podezřelé.

Libor.w 4.9.2009 11:00

Celá věc.

Celá tato věc s oložením voleb ať to Ústavní soud a ti v pozadí chtěli nebo nechtěli vede jen ke zvětšení míry nasranosti obyvatelstva tohoto státu což může jen pomoci extrémní levici a extrémní pravici.Prostý občan této země si již začíná myslet že stupidita a blbost již přejímajívládu v zemi.Komu vadí že politický spor měly rozhodnout volby??

sokol 4.9.2009 11:54

Re: Celá věc.

to jistě nevadí nikomu. Naštěstí řadě lidí vadí, že se znásilňuje ústava. Ti šašci jsou tam od toho aby se dohodli na kompromisu, odpovídajícímu složení voličstva. Pokud toho nejsou schopni a doženou zemi do situace, která je zde již dlouhou řadu měsíců, končí demokracie. Ke zdi, bez soudu odstřelit - musí začít platit zákon přírody.

Libor.w 4.9.2009 12:25

Re: Celá věc.

No tak vidíte už jste potvrdil ,že celá aféra jen žene vodu na mlýn extremistům.Cikány taky do plynu ne?Vždyť serou slušným lidem po chodbách. Ne?

... 5.9.2009 14:03

Re: Celá věc.

Stupidita a blbost jsou u kormidla v každé demokratické zemi - z prosté definice demokracie. 90% lidí jsou idioti, kteří volí zase jen idioty a každá demokratická země tak má takové politiky, jaké si zaslouží.

emil 4.9.2009 10:55

Je tedy ústava cárem papíru ?

V současné době se všichni od Klause přes Topola až k Paroubkovi a Filipovi zašťiťují voliči a pro blaho všech lidí (bude pro voliče blaho, když volby se stihnou ve zkráceném termínu). Ovšem mně připadá, že chtějí, aby volby byly, hlavně pro své blaho ze  znova nabytých funkcí a pocitu velké moci. Jímá mě hrůza při pomyšlení, že dvě hlavní strany něchtějí spořit v rozpočtu, že po jejich  zvolení to bude se státními penězi stále horší a horší.

R.J. 4.9.2009 12:02

Re: Je tedy ústava cárem papíru ?

Mohli rozpustit poslaneckou sněmovnu, to se jim ale nechtělo, prebenda je bližší kabát, než demokracie, proto si "střihli" na kabát na svojí míru, že je to poaskvil to jim nevadilo. ;-D

RomanL 4.9.2009 10:39

Já bych vládu

na 4 roky zrušil a vidělo by se, komu by scházela... ;-D

Herakleitos 4.9.2009 18:48

Re: Já bych vládu

Zhasnuto už bylo!;-D

Dušan Streit 4.9.2009 10:14

Sohlasím napůl

Ta mesaliance soupeřů je nechutná:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99975/Jaka-ze-politicka-sebranka-to-kejha-a-hrozi.html

K žádné mimořádné situaci nedošlo, volby mají být za rok:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99564/Co-jsou-jedny-volby-proti-svrchovanosti-statu.html

JaS 4.9.2009 9:17

Souhlas s článkem.

Nemám potřebu nasazovat na šéfy stran, v úterní diskusi se chovali rozumněji než obvykle.

Honza 4.9.2009 9:16

Je docela pravděpodobné

že náš nezávislý a nestranný Ústavní soud jedná na objednávku některé z velkých stran, která má třeba pocit, že její současné preference by mohlo vylepšit odložení voleb ...

yt 4.9.2009 9:02

nemravná oposmlouva

Přes vaše zaobalování nám velice uškodila oposmlouva KLAUS - ZEMAN a škodí dodnes.

A když někdo nesouhlasí s Klausem, je to vydírání?

Martin Vlk 4.9.2009 11:01

Re: nemravná oposmlouva

Můžu vědět konkrétně v čem? Tedy kromě toho, že byly bez sebe vzteky všechny ty superdůležité pidistraničky, které k tomu nepřizvali.

Nemáte pocit, že by bylo dobré aby o budoucnosti téhle země rozhodoval někdo jiný než politická prostitutka jménem Zubovová?

Honza 4.9.2009 12:10

Re: nemravná oposmlouva

Proč do toho taháte Zubovou,když mnohem větší ignoranti ústavy a práva tam sedí už 15 let.?!!

ortelius 4.9.2009 8:59

kteří voliči jsou naštvaní?

Já bych byl pro, aby úřednická vláda v klidu do vládla. Stejně jako ta minulá úřednická vláda pod Tošovským, i tato je lepší, než kterákoli politická, co tu byla, či co tu pravděpodobně vznikne po volbách. A když se k tomu ještě rozpustí sněmovna k 18. říjnu a zákony bude schvalovat jen senát, bude to úplně super.

A je to 4.9.2009 8:47

K článku

Topolánek byl v tom pořadu jako chuj.Nějak mu to Dalík nezmenežoval.Je potřeba poslat Dalíka do brna a on to už vyřeší.Jinak kádrování Topolánka a Bartoně mi připomíná komunistickou sebranku.Že byl nebo je předeseda ÚS Rychetský v ČSSD ,to je stupidní argument.Je jen vidět Topolovo StBácké uvažování. Nevím proč by předseda ÚS nemohl být členem demokratické strany.Jinak jak si všiml i Bartoň v tom pořadu jediný rozumný byl skutečně komunista Filip- coby právník .

j 4.9.2009 7:20

j

já nejsem naštvaný, já se směji politikům a hlavně jim to přeji:-)

Janda 4.9.2009 8:04

Re: j

  Jasně, já taky,  a ještě k tomu nechci předčsné volby.:-P:-P:-P

Martin Vlk 4.9.2009 6:59

Právníci se opět předvedli

Celý náš právní systém je založen na striktním dodržování zákonů a naprosté ignoraci zdravého rozumu.

Takže se potom jako na běžícím pásu produkují perfektně právně podložené rozsudky, nemající se spravedlností společného absolutně nic.

Celé to ujelo někam úplně jinam, někam, kde si začínám myslet, že tento právní systém v podstatě nepotřebujeme. Protože pokud se opravdu potřebujete dovolat spravedlnosti, nedosáhnete ničeho. Milion obstrukcí a odvolání a po pěti letech sporu o jasnou věc se vracíte zpět na začátek.

Dobře, ústava by se měla respektovat. A když v ní náhodou bude napsané, že každého čtvrtého v měsíci je nutné na Václaváku obětovat šest panen, tak to taky budeme dělat, i když je to zjevná hovadina?

-F 4.9.2009 7:10

Re: Právníci se opět předvedli

R^R^ Ať žije český Kocourkov.  Rychetský jen dokazuje, jak je jeho právní povědomí velmi pružné, jedná tak jak mu to momentálně vyhovuje a že by se přihlásil k tomu, že v roce 1998 byl duchovním otcem takové zákona? Ani náhodou. Tenkrát byl poslanec a dnes je předseda ústavního soudu a jedná z pozice síly: "Já vám ukážu, kdo je tady pánem"!!

j 4.9.2009 7:23

Re: Právníci se opět předvedli

Rychetský tenkrát jednal jako poslanec a dnes jako ústavní soudce a jesli máte důkazy , že se mstí tak sem s nimi, ne nějaká prázdná osočení

Martin Vlk 4.9.2009 7:28

Re: Právníci se opět předvedli

 

To už není o Rychetském, ať si o něm myslíme cokoliv. To je naprostém postavení na hlavu systému, který měl původně lidem ulehčovat život - myslím tím celý právní systém.

 

Jen takový smutný příklad:

Kamarád se před nějakou dobou rozvedl. Manželka (mimochodem mstivý psychopat) na něj podává jedno trestní oznámení za druhým, pro vymyšlené ptákoviny. Ve spolupráci s dostatečně slizkým právníkem dělají kamarádovi už několik let ze života peklo. Ten to dnes komentuje s černým humorem: Nerozváděj se, zabij ji. Dostaneš maximálně osm let, odsedíš si nanejvýše čtyři a máš doživotně klid. Je to rychlejší a levnější. Jakmile se čehokoliv chytí právníci, je konec.

j 4.9.2009 8:01

Re: Právníci se opět předvedli

smutná realita