6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby bez tématu

Předvolební klání se zatím nese v duchu hloupostí a trivialit. Koalice Spolu vyfoukla soupeři slogan Až do rotrhání těla a teď se všichni předhánějí až do roztrhání těla, co legračního vykonají až do roztrhání těla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 10.9.2021 18:49

Než perpektivu, která se realizuje v nekonečnu, tak lépe volit spolehlivost a jistotu. Ukažte mi jistotu u Pirátů - joooo, sebejistých je tam tolik, že by

mohli nabízet i jiným stranám.

P. Hák 9.9.2021 22:56

;-DR^R^

V. Mokrý 9.9.2021 21:10

Vy už znáte výsledky voleb ?

P. Rajman 9.9.2021 18:20

Kdo chce volit sektu, bude volit sektu. Všichni víme, že sekty nikdy nepřinesly nic dobrého, ale také že to neodradilo lidi volit je znovu a znovu. Zeman je politicky neperspektivní kádr a Babiš jak by smet. Ale ta představa, že po vůdci přijde jiný mladší, bohatší a protřelejší lidi stále láká. Obzvlášť, když ho hlava státu podporuje. Kořeny tohohle zla leží hluboko v české minulosti a souvisejí s izolovanosťí, které byla česká společnost vystavena a s kterou se není schopná vyrovnat podobně jako další postkomunistické země. Přesto nepochybuji,že bude líp, až se ti dva páni, co dnes řídí stat odeberou na odpočinek (nebo na věčnost).

D. Mach 9.9.2021 17:48

Neházejte flintu do žita. Koalice Spolu + PirStan má podle průzkumů o procento víc. Ale hradní mumie dá první dvě možnosti sestavit vládu Burešovi, takže ta agónie chvíli potrvá.

J. Ganaur 9.9.2021 17:34

Tak po letošních volbách asi dojde k "vyzkoušení" koalice ANO+SPD+KSČM....To zas tady bude keců, že za všechno špatné může opozice, Bartoš, Kalousek, Hřib.Že jinak by to bylo kromobyčejně dobré...;-D;-D;-D

V. Petr 9.9.2021 17:25

Lze se opřít o jiné mocnost a odpoutat se od loutkovodičů. Absolutní zlo je Brusel, ať iž ho řídí kdokoliv! A co zmohou USA ukázaly v Afganistánu!

V. Petr 9.9.2021 17:19

Pak by zbyla přijatelná Trikolora.

To, že SPD nechce přejímat grýndýl přebíjí VŠECHNO OSTATNÍ!

V. Petr 9.9.2021 17:17

PirStan je ansolutní ZLO! Konkurovat by mu mohla snad jen NSDAP...

V. Petr 9.9.2021 17:12

R^R^R^

A. Ová 9.9.2021 16:47

Ano, hlásní z EU povídali, že tím půjde EU vzorem ostatním zemím. Že se pak ty země přidají. Protože v EU na to přišli.

Evropa je kolébka civilizace, povídal jeden potměšilý profesor, ále to je už dávno

J. Jurax 9.9.2021 15:57

Samozřejmě průměrný volič je moudřejší a morálnější než průměrný politik. To ovšem neznamená, že průměrný volič je moudrý a morální.

J. Jurax 9.9.2021 15:52

Ano.

A taky Piráty a stanaře, lidovce, topáky i modré ptáky, socany i anonisty a samozřejmě komanče.

Co nám zbude?

J. Jurax 9.9.2021 15:31

Pak ovšem - při těchto preferencích - z tuzemských politických subjektů nemáte koho volit; leda to obvykle nejmenší zlo.

J. Jurax 9.9.2021 15:29

Celkem máte recht, tedy kromě komančů; ale že by mne ty možnost naplňovaly nadšením říct nemůžu.

J. Jurax 9.9.2021 15:26

To, že voliči zvolí lháře a slibotechnu, je zaručeno, ať zvolí cokoliv. Volí přece politické subjekty, že.

A to s tou volbou nejmenšího zla je smutná pravda dlouhodobě, už pár desetiletí platná.

J. Jurax 9.9.2021 15:20

Ano, pan Neff přesně vystihl, jaké je hlavní volební téma tohoto času, jemuž se arciť všechny politické subjekty vyhýbají jako čert kříži nanejvýš jej opatrně vítajíce nebo stejně opatrně kritizujíce - protože na jedné straně voliče nelze přesmoc nasrat, kdežto na druhé straně nelze otevřeně jít proti vysokoprevoschoditělstvu z brusele.

To téma je zelené šílenství Green Dealu a boje proti kysličníku, jež má potenciál zničit ekonomiku, energetiku a průmysl států sdružených v EU. Aniž by se tím klima jakkoliv změnilo, natož k lepšímu, ačkoliv pozitivní změna klimatu je deklarovaným cílem greténů a zelených magorů; tedy kromě spásy planety pochopitelně.

Nějaký probabiš antibabiš jsou vzhledem k tomu nepodstatné prkotiny.

No a další téma je nelegální migrace dnes poněkud upozaděná covidem. Postoj politických subjektů je zde vcelku stejný jako u zeleného šílení - ze stejných důvodů.

P. Sura 9.9.2021 15:14

Tahle situace, kdy jedni se chtějí stůj co stůj dostat k moci a druzí (první) se u ní chtějí stůj co stůj udržet, jenom zase ukáže ideologicko-inteligenční profil voličstva ČR. Uvidíme, jak dlouho ještě bude trvat, že voliči zvolí lháže a slibotechnu, posléze zjistí, že zase sežrali hada a do konce volebního období už budou jen kafrat, popřípadě protestovat pod taktovkami dalších slibotechen, toužících se dostat legální cestou k moci.

Dnešní voliče vůbec nezajímá reálnost volebních slibů jednotlivých uskupení. Své preference vyjadřují volbou "menšího zla" - tedy stran, které slibují to, co všichni ostatní, opepřené nějakými speciálními hesly, která ale ani v Parlamentu, ani v slepených koalicích nebudou schopny splnit. Důležité je, že v předvolebních průzkumech vykazují naději na vyšší výsledek a pro voliče tudíž "jsou volitelné", ačkoli jejich šálkem čaje nejsou.

Celkem nadějně se proto letos situace vyvíjí pro "Svobodné", kteří ještě v parlamentním angažmá nebyli, žádný skandál kolem nich nekrouží, mohou tedy prezentovat volební program pouze ze splnitelných cílů, okořeněných realistickými návrhy, jak řešit chyby, které současné vládní garnitury páchají. Možná do Sněmovny nepostoupí, ale začne se o nich konečně vědět a pokud postoupí, nebudou muset svůj volební program v rámci nějaké "koaliční dohody" okleštit tak, aby z něj vypadlo to podstatné. Budou mít to privilegium, že budou moci svůj program hájit bez naděje na úspěch, nicméně jím budou moci konfrontovat volební přešlapy ostatních. A to je pro přicházející volební období podstatné.

Zejména pokud opět zvítězí hnutí "Babiš" a do možnosti kontrolovat parlamentní cestou jeho dojení SR, hodí Zeman vidle.

V. Chrastina 9.9.2021 15:10

Pane Církvo, napsal jste to stručně a výstižně, nezbývá než volit SPD. Při čemž nejde o volbu menšího zla. Referendum o setrvání v EU, která nás hodlá ožebračit svým zeleným šílenstvím. Ekonomové sice tvrdí, že to naši ekonomiku položí, nicméně jde o dilema , jít ke dnu s potápějícím se kolosem na hliněných nohou EU nebo mít svobodu rozhodování o osudu svého národa, i když by po czxitu nebyl příznivý. Tož tak!!

D. Mach 9.9.2021 13:48

Smutné je, že nedokážeme poslat do (_|_) SPD.

A. Ová 9.9.2021 13:18

Já myslím, že je to neodvratitelné. (To- říkejme tomu třeba katastrofa. Nebo nová katastrofa, nebo starý háv nebo mělké bažiny, oranžový západ, vycházející Slunce, čmoudící parník). A my to stébélko hodíme do urny.

D. Mach 9.9.2021 13:01

Babiš chce zřídit na stavbu bytů státní firmu. Má to v programu. A to ví, že státní firmy jsou neefektivní, a byty byly komplet převedeny na obce nebo prodány. Trochu chaotická koncepce, ale hlavně je to slib, o kterém předem ví, že ho nesplní. Nacpali ho tam jeho marketéři, kteří o fungování neví nic.

V Praze začali stavět linku metra D a celá Praha rozhodně rozkopaná není. Ale asi se investuje víc než za Krnáčové, protože dřív se na vše dlabalo s tím, že problém s dopravou není. To jen Pražáci jsou zpovykaní.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prazane-jsou-zpovykani-praha-nema-velky-problem-s-dopravou-rika-krnacova-40264083

D. Mach 9.9.2021 12:56

Babiš nechce, aby lidé mrzli, a proto jim rozdává zmrzlinu? Jak symbolické.

Jinak Babiš určitě nebude podporovat vegetariány, když mu patří řada masokombinátů. Naopak rozdává peníze, aby lidé utráceli za jídlo, a jemu se kupily zisky. Je to cesta, jak dostává státní peníze do své soukromé kapsy.

J. Černý 9.9.2021 12:36

No , že by Fiala měl nějaké argumenty a bylo za nim něco vidět ?

F. Navrátil 9.9.2021 12:24

Další chyba! Volič není ovce, která slyší na laciné sliby a pár stovek. Tak se utěšují neúspěšní politici. Občan není nesvéprávná lůza. Občané mají plné právo volit podle svého přesvědčení a zejména zkušeností. A politici nejsou inženýři lidských duší, aby ukládali občanům jak a koho mají volit. Politik je volen, aby občany zastupoval, hájil jejich zájmy a zájmy státu. Průměrný volič je moudřejší a morálnější než průměrný politik.

J. Černý 9.9.2021 12:17

Jak v Marianskych Lázních stavi dostupné byty pro mladé? A co v Praze složitého vyřešili ? Nyni jen rozkopali Prahu, neni to málo ?

J. Černý 9.9.2021 12:08

Téma přeci je. Svržení Babiše.

M. Baloun 9.9.2021 12:05

Můj syn tam ze zvědavosti byl také, přesto Piráty volit nebude

V. Petr 9.9.2021 11:39

Mimochodem, pokaždé, když jedu po Praze, mám chuť ten bajonet použít!

V. Petr 9.9.2021 11:38

Není pravda! ALE ani ANO není schopno poslat EU s jeho grýndýlem do (_|_), to dokáže jen SPD. Což je smutné...