18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby a marketing

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skybird 21.10.2008 13:45

Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Samozřejmě, že v případě reformy zdravotnictví začít poplatky a tím obrátit  pozornost na to ne nejpodstatnější byla buď amatérská chyba ministerstva a nebo obava, že to další bude ještě méně populární.

Ale pohybuji se mezi lidmi, naslouchám a proto mohu tvrdit, že významnější úlohu hrál nesouhlas většiny s radarem, zdražování (nájemné, elektřina, plyn, potraviny), negativní přístup k EU a zavedení Eura, vysloveně nezelení zelení, nedůvěryhodné vedení lidovců, kauzy v ODS. Mnohokrát jsem zaslechl :

"Je to devatenáct let po Listopadu smutné, ale nejčistší a nejslušnější se zdaji ti komunisti". Zde hledejme hlavní důvod debaklu koalice !

Malý Aston 21.10.2008 14:03

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Máte pravdu,poslední pokus jak zabránit nástupu komoušů do vlády a vládních křesel se nepodařil.Ono to s KDU a Zelenými ani jinak dopadnout nemohlo.Ale zase se na to podívejte jinak. KDU i s Čunkem končí.Zelení končí a na dlouhou dobu končí i ODS.ČSSD se bude nějaký čas vymlouvat na ODS,že by také nějaké reformy a sliby udělali a splnili ale kapitalisté jim neplatí daně a pokladna je prázdná až se zjistí,že to nemysleli upřímně a slibovali jen NAOKO.A co na to pravičáci? Ti nejsou nikde organizováni,ti si hledí svého a mají a jistě se postarají o sebe a své rodiny.Takže socani čekáme na realizaci Vašich slibů.:-D

Herakleitos 21.10.2008 14:21

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Hledí si svého? Prd, hledí si zlodějen. Paroubek si na vás vy všiváci posvítí. Kdo vydělává víc jak dvojnásobek průměr. mzdy, hned nasadit progresivní daň. Holoubci tak se na vás musí. A kdo nemaká tak nasadit na budování dálnic. Ony by vás ty daňové podvody přešly. Nepodnikáš poctivě, sebrat ŽL a na dálnice.:-/

XawerW 21.10.2008 14:40

Inspirativni prispevek!!

 jak uz jsem zminoval, kdo vydelava vic nez tento pan pak je podezrelej, kdo ma vic nez dvakrat minimum je lump a ma platit jemu podobnym nulam proto aby misto prace svinili diskuse. Tipnul bych si ze to ze soukromyho kompu nepisete. Jojo Lenin byl velky ucitel! Proc by meli mlady lidi tezce drit na neschopny hloupi a zavistivi lidi, ktery kdyz nebreci ze nemeli prilezitost zmaknout kapitalismus tak zavidej druhejm co dosahli. By nebylo od veci aby kdo bere statni podporu a socialni davky jakehokoliv druhu take nemel volebni pravo, neb jest ziven ostatnimi co makaj. Amici to kdysi zavedli kdo neml stodolarovku v kapse nemhl volit.  

Trotl 21.10.2008 14:42

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Ano, tak na nás pravičáky. Jen jestli tu vůbec zůstaneme. Nebo budete zase stavět ploty?

Herakleitos 21.10.2008 14:56

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Jen běžte, co s vámi podnikavci, vyssáváte stát jak štěnice. Jen dotaz, komu prospěla daňová reforma ?

Eva D 21.10.2008 19:28

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

8-o8-o8-o

Eva D 21.10.2008 19:29

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Ještě nezapomeňte že tyjí z mozolů, to taky zabírá. Vy ......

mpscz 21.10.2008 22:55

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Třeba mně...

Ja 21.10.2008 14:17

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

No a jsme u toho. 1)se zdražováním najemného začala již ČSSD za Paroubka, 2) to že se zdražuje elektřina, plyn a potraviny vůbec nesouvisí s vládou, ať je jakákoli. Nežijeme ve vzdruchoprázdnu, a mnohokrát bylo ekonomy (ne z ODS, ale ekonomy v celém světě) vysvětlováno, že toto je dopad vzrůstajícíc celosvětové spotřeby potravin související s rozvojem mimi jiné Číny a Indie. (Jenže voliči ČSSD a KSČM raději čtou bulvár a čuměj na NOVU), 3) Rychlé zavedení EURA není žádná výhra, stačí se podívat na Slovensko, kde bude průměrný plat necelých 700,- EUR. Je zcela rizumné s tím počkat. 4)ˇVelmi rychle se zapomíná na kauzy ČSSD, jak může být poctivý nový hejtman Palas, který má na svědomí prokazatelně největší pozemkový tunel v tomto státě. To nikomu nevadí, a budou tady stále blábolit polopravdy o tunelování ze strany ODS. 5) A komouši že jsou nejčistší??? Tomu může uvěřit akorát nenapravitelný debil, nebo člověk zbavený svéprávnosti.

Herakleitos 21.10.2008 14:22

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Ano, to říkal Topolánek.;-P

Skybird 21.10.2008 14:33

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Ale neumíte se na to podívat z nadhledu a proto nemáte úplně pravdu. Na Praze 1 chtějí v lepším paneláku majitelé nyní na důchodcích (2+1) 7.000.- nájem (zvýšili to bezohledně tak, jak to šlo). Jeden z majitelů se ale vozí svojí jachtou po moři, jezdí v megaautě.....

Elektřina je u nás v absolutní hodnotě dražší než třeba ve Francii - příjem šéfa ČEZu se obdobným ve Francii zcela vyrovná či je možná vyšší a navíc ve Francii se nedává 100Mega  jeko sponzorský dar synovi prezidenta. Palas je Palas a Červenka je Červenka a Janoušek je Janoušek - prostě jedou v tom všichni a vzájemně se drží pod krkem. Když tlačí vzrůstající světová spotřeba potravin, tak tomu ještě pomůžeme zvýšením DPH.

A tak by se mohlo ještě dlouho pokračovat. Nevzali jsme si totiž vzor např. v severských státech, ale v kapitalismu XIX. století. Pak se těm komunistům hrozně lehce drží na procentech, které nedají dohromady lidovci se zelenými - naše dětinské chyby !

Herakleitos 21.10.2008 14:57

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

R^!Díky!

Kajda 21.10.2008 16:30

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

Můžete mi říct, kde jsou na Praze 1 paneláky? A těch 7.000 Kč je čistý nájem, nebo souhrnně s inkasem a službami?

Kajda 21.10.2008 16:34

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

A ještě k tomu nájmu: já bydlím ve svém bytě tj. mám jej v osobním vlastnictví a za 1+1 v 5.patře bez výtahu platím 6.500 Kč. A mí rodiče - důchodci - za 1+1 taktéž.

majitel domku 21.10.2008 18:35

Re: Účelově se zamlčuje, že rozhodlo něco jiného. Proč ?

kurňa,ale jestli je majitel,tak tam snad může bydlet i v celém domě sám,ne ?Proč ti lidé nebo vy nadávají,že tam mohou bydlet ?A proč za to nechtějí platit ?

pahejl 21.10.2008 13:07

jenom se modraci

uklidnujte ze to bylo kvuli spatne zkomunikovanym 30 korunam, chovejte se dale jako dobytek a kalejte na nazory obcanu ohledne loupeze ve zdravotnictvi i radaru v brdech. zkorumpujte si par dalsich opozicnich poslancu, odlozte pripad duricka tak jako jste odlozili ten cunkuv a pomalu se pripravujte na velmi dlouhy zivot v opozici ;-D

chytrý horák 21.10.2008 13:18

Re: jenom se modraci

My už se o sebe nějak v té opozici postaráme, ale kdo bude Vás živit?

pahejl 21.10.2008 13:21

Re: jenom se modraci

mne jiz dosti dlouho zivi ma dobre placena, poctiva prace. kdopak asi zivi vas? soudruzi z janskeho vrsku? ;-D

miki 21.10.2008 13:24

Re: jenom se modraci

a kdopak ti dává tu dobře placenou práci, soudruzi z lidového domu?

chytrý horák 21.10.2008 13:25

Re: jenom se modraci

Jste si tím jistý? Hodně lidí totiž živí z velké části spíš nároky dané zákoníkem práce a dalšími výdobytky socialismu. Vy v podstatě ani nemůžete tušit, jakou cenu by Vaše práce měla na svobodném trhu.

Herakleitos 21.10.2008 13:27

Re: jenom se modraci

Na zlodějny si teď Paroubek posvítí!;-)

chytrý horák 21.10.2008 13:30

Re: jenom se modraci

Nebojte se, na fušky v neschopnosti, okrádání zaměstnavatele ani sociální dávky Vám nesáhne. To by byl sám proti sobě, vždyť proto jste ho volili.

Herakleitos 21.10.2008 14:30

Re: jenom se modraci

Holt pan zaměstnavatel bude střídat nákupy vozidla pro milostpaní za delší období.:-/

Dita 21.10.2008 15:38

Re: jenom se modraci

Bože jste to ale zabedněnci. Stejně tak, jako si vsugerováváte, že volby dopadly pro ODS takovým debaklem jen proto, že Paroubek slíbil zrušení 30 Kč poplatku v krajských nemocnicích, tak stejně tak se stále utvrzujete v bludu, že jen vy jste schopni se živit svojí prací a všem, kdo spolu s vámi neobdivují "cestu po modré" pořád jen předhazujete, že za to, že ještě nepomřeli hladem vděčí jen vaší pracovitosti a umu. Nebojte se, i když se vstávaje lehaje neklaním modrému programu, přesto jsem vždy byla a doufám, že i nadále budu, schopna v pohodě svojí prací uživit nejen sebe ale i svoji dceru. Jen pro Vaši informaci: jsem 20 let samoživitelka, nikdy jsem na dceru nedostala ani 1 Kč přídavku na děti, nikdy jsem od státu nežádala žádnou podporu v žádném směru. Když jsem nemocná, beru si na to dovolenou, když bylo nemocné dítě,  platila jsem si hlídání. Netvrdím, že jsem fandou ČSSD, ale tvrdím, že nejsem fandou ODS. Nesnáším lidi, kteří si o sobě myslí, že jsou něco víc, než ti ostatní a ještě ke všemu to dávají ostentativně najevo. Vězte, že nejste o nic lepší než ti ostatní, o kterých se tak často a tak pohrdlivě vyjadřujete. Ba dokonce bych řekla, že to může být i opačně.

chytrý horák 21.10.2008 19:44

Re: jenom se modraci

Vy náno, než začnete někoho napadat za pohrdlivé vyjadřování, tak se podívejte, jak se vyjadřují Vaši soukmenovci a kdo s tím pravidelně začíná. Sledujete zpoza rohu vulgárity a sprosťárny svých soudruhů, tetelíce se radostí, jak to modrým strakám nandavají. Když si ale nějaká ta modrá straka vytře s Vaším soudruhem pr/del stejným způsobem, začnete tady rozhořčeně kdákat o morálce. Zkrátka jako většina Vašich soudruhů - zákeřná, křivácká, zbabělá. Jedna pakáž.

Dita 21.10.2008 12:51

Nemyslím si pane Hvížďalo,

že voliči se při volbách rozhodovali jen kvůli 30 Kč poplatku. Myslím, že je hrubě podceňujete. A právě tohle je myslím jeden z důvodů, proč i celá ODS dopadla tak jak dopadla. Je sice pravda, že ČSSD využila ve své kampani těch 30Kč jak se dalo, ale nenamlouvejte si a spolu s Vámi i celá ODS, že jen tohle stačí odůvodnit ten výprask. ODS by ho dostala i bez těch 30 Kč poplatku. Lidi už totiž nebaví to, jak se tahle strana a její příznivci chovají. Lidi uráží už jen to, jak se etablovali do role těch, co jediní mají ve všem pravdu a proto už vůbec není potřeba zajímat se i názory jiných, zejména, jsou-li odlišné od těch jejich. Prostě ODS (a její koaliční ocásky) to chtějí udělat tak a tak a jestli se to třeba i většině lidí nelíbí, je naprosto nezajímá. Někdy mám pocit, že si v duchu říkají to, co jejich příznivci v internetových diskuzích. Všichni, kdo nemáte stejný názor jako my jste  prostě jen obtěžující lúza, která je nám mimo období voleb jen na obtíž. My jsme ta elita národa a kdo nemyslí jako my je prostě ....

Herakleitos 21.10.2008 13:06

Re: Nemyslím si pane Hvížďalo,

R^!

EM 21.10.2008 17:47

Re: Nemyslím si pane Hvížďalo,

Rath s Paroubkem budou konečně to pravé ořechové...

Nicméně jsem přesvědčen, že o výsledku voleb nerozhodla hojná účast milovníků výše jmenovaných pánů, ale hojná nečast voličů ODS. Počkejme si na absolutní čísla.

JL 21.10.2008 12:47

Je v tom dost pravdy, ale ...

Za pozornost stojí ona nediskuse. Vůbec vládě nezávidím situaci. Chtějí dělat potřebné reformy. Ve sdělovacích prostředcích ale nikdo z vlády nedostane prostor cokoliv souvisle a v klidu vysvětlit. Jsme svědky situace, kdy moderátor(ka) položí otázku, ale vůbec ji nezajímá odpověď a tázaného nenechá souvisle věc vysvětlit. Neustále skáče do řeči, sama si volí otázky (což by bylo při zachování nestrannosti novináře v pořádku)a vlatně prezentuje v rozhovoru své postoje. Za této situace nezbývá vládě než použít komerční inzerci. A to je další pastva pro novináře a opozici. Jak tedy komunikovat? Představte si trenéra týmu, kterému není dovoleno komunikovat s hráči přímo, ale pouze musí spoléhat na novináře, jakou otázku mu položí a zda ho nechá odpovědět. Nebo si má trenér zaplatit bilboardy a reklamu v denících s pokyny hráčům? Je to absurdní, ale je to bohužel tak. Na takovouto nekomunikaci "dojede" u nás každá vláda. Ve svém důsledku nevládnou zvolení zástupci, ale novináři.