4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby 2021 a naše místo na Západě

Vzývat Západ a hájit ho před údajným nebezpečím z Východu si dnes troufá kdekdo. Se stejně rozhodnou obhajobou západní civilizace a jejích původních hodnot před vnitřním rozvratem se bohužel setkáváme mnohem méně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 6.10.2021 8:56

ODS se přeměnila na KDS, sloučily se spolu v devadesátých letech a nepatrná stranička tak získala na významu. Současný předseda je typický křesťanský demokrat, hluboce věřící, mravný a smířený s grýn dýlem. Dva předchozí se též dali na katolickou víru, jeden z nich zhřešil, porušil přikázání nesesmilníš a aby se dostal po smrti do nebe provedl tak zvané církevní restituce.

T. Hraj 6.10.2021 8:43

To je velmi dobrá připomínka. To "my" je zcela zásadní. A ani největší eurohujer si nemyslí, že euro-my je u někoho silnější, než národní-my (ačkoli to občas někteří jurodivě tvrdí). Z tohoto problému progresivní eurohujer uniká tím, že si řekne, že žádné "my", ani to evropské, vlastně ani není potřeba (lidská práva pro všechny, žádný člověk není ilegální, ...). A ta správná struktura a fungování společnosti bude jednoduše zřízena a zajištěna kvalitním sociálním inženýringem.

L. Hančar 6.10.2021 8:34

Babiš je Dr.Jekyll a pan Hyde české politiky . Z českých spisků sedí Chytrá horákyně Boženy Němcové. Je to klasický dvojitý agent. Není to málo, Antone Pavloviči? Tuto roli hrál už za bolševika a pokračuje v ní až do alejuja. Klasický příklad psychopata - oportunisty. Zrůda. Ještě, že není Čech. Bylo by to horší než obvykle.

Š. Hašek 6.10.2021 8:33

Souhlas. Perfektní shrnutí.

T. Hraj 6.10.2021 8:31

Amen!

J. Novák 6.10.2021 8:28

ZÁAD + VÝCHOD MUSÍ SPOLUPRACOVAT

doplnění ČSFR+SSSR spolupráce.....v ČR jsme zprovoznili po r. 2000 jako jediní v EU naši JE Temelín, 20 let ji bezpečně + spolehlivě + vlastními silami provozujeme + servisujeme + provádíme výměnu paliva

pro další energetické potřeby ČR i okolí by bylo logické dostavět ETE12+34 a pokračovat shodnou technologií na ED56 a nové lokality pro jaderky připravit. ČR stavět a jádro rozšiřovat nechce, pouze obchodovat a šmelit se zakázkou EDU5, ......

Každý rozumný investor +STÁT by dostavěl to, co bylo vyprojektováno, nač získal stavební povolení + vlastní PD + existují domácí dodavatelé, v ČR jsme vyrobili technologii (reaktor + turbínu + generátor + transformátor + potrubí + čerpadla) + vše smontovali + odzkoušeli + zprovoznili + získali povolení k provozu + 20 let provozujeme + provozní zkušenosti + servis + odzkoušené palivo + ND + zvládá provozní stavy +......lze dále doplnit.

Vláda + politici ČR a zejména zahraniční rádci z Tržiště musí sdělit, koho do ENERGETIKY ČR připustí, jaké kritéria budou uplatněna,

L. Hančar 6.10.2021 8:20

Perfektní analýza situace, děkuji.

J. Nevrkla 6.10.2021 8:10

Úplný souhlas. Fiala chce zelenou, uhlíkove neutrální společnost, to považuje za hotovou věc. Za hotovou věc tedy považuje bídu, nekonkurenceschopnost, nezaměstnanost. Nechápu, jak ho mohou členové a poslanci ODS poslušně následovat. Ubožáci.

O. Musil 6.10.2021 7:55

V čem je SPD ideově blízké ODS, resp. Spolu? Teoreticky podle programu asi moc ne, prakticky těžko říct. Možná po volbách uvidíme, jestli Babiš s Okamurou najdou nějakou společnou vizi normálního světa a tradičních národních hodnot.

P. Skřivan 6.10.2021 7:45

Jedná se o klasický případ vyrobení umělého problému s následnou nabídkou jeho řešení. Musíte zajistit aby váš boj byl chápán jako oprávněný. Musíte se dostat do pozice udatného rytíře bez bázně a hany. Prostě vyberete téma jasně označíte nepřítele kterého spřáhnete s očividným zlem (klimaskeptik=chce zabít planetu , SPD=východ ) a vytyčíte honosné cíle ( antifa=boj proti fašismu , migrace=záchrana trosečníků). Pak už jen stále dokola opakujete svou lež a doufáte že ti co se nezajímají/nečtou se chytí.

J. Vala 6.10.2021 7:28

tak CR nema zatim zadne"misto". Na zapad by sice chtela, ale bez toho, aby se plne ztotoznila se zapadoevropskymi hodnotami. Na zapad by chtela CR ekonomicky, ale hlavne si neumazat tlapicky o socialni rozdily, kriminalitu a diverzitu, ktera je pro zapadni civilizaci beznejsi a normalnejsi.

ANO samozreme nerika radsi nic. Nicmene pozvani Viktora orbana je jasnym znakem, kam se upiraji zraky ANO - radsi byt nejbohatsi a nejvlivnejsi z V4, nez byt chudy a prehlizeny clen EU.

Jinak medialni kauzy z posledni doby jasne rikaji, kterym smerem CR jde - uz pred volbami. A s ANO v cele pred a po volbach......

V. Klepetko 6.10.2021 7:20

"Naše místo na Západě"?

Dobrý článek, který však nezmiňuje jednu veledůležitou věc! Jestliže se k veslu po těchto volbách dostanou Piráti, ztratí úvahy o tom, kam "my" patříme a kde je "naše" místo a logické ukotvení smysl.

Nebude už žádné "my" a "naše"... Piráti jsou totiž členy frakce Europarlamentu, která neorosazuje EU jako federaci stávajících národních států : Německa, Česka, Španělska, atd. -

Chtějí vybudovat Evropskou Unii jako federaci Euroregionů - Katalánska, Bavorska, Moravy...

Volbou Pirátů nehrozí že bychom se dostali na nějaké "špatné místo", odkud se pak po dalších volbách můžeme vrátit... Hrozí nám zánik, dekonstruce České Republiky, zánik státnosti se staketou tradicí, zánik nevratný...

Rozmysleme si to pořádně!

P. Dvořák 6.10.2021 6:55

Ano.

Opravuji se: " . . . kromě peněz pro některé u nás . . . "

R. Langer 6.10.2021 6:43

Aby se tam brzo z toho slavného Západu nezačalo emigrovat... ;-D

R. Langer 6.10.2021 6:42

I ty peníze jsou dost pochybné, ono se dá říct, že nějaké jsme sice dostali, ale díky různým kvótám, nařízením a omezením zase na druhé straně jsme o dost peněz přišli. ;-)

P. Dvořák 6.10.2021 6:27

V posledních letech, kromě peněz pro nás, jaký přínos pro svět měla "Západní Evropa"?

D. Rajninec 6.10.2021 6:14

Stredná Europa ? Ak Europa začína v Portugalsku a končí na Urale ; tak potom áno. Podľa mňa Europa končí za tunelom Branisko pár km od Tatier! Tam už aj tráva má inú farbu ....

D. Rajninec 6.10.2021 6:11

Buďme radi , že sme na tom zlom Západe ! Kto by ich chcel žiť na tom Východe , v tom barbarskom kapitalizme ktorý vymysleli ruskí čekisti ! Barbarský socializmus a komunismus sa im nepodaril , tak vymysleli to v čom žije ruský mužik .

V. Mokrý 6.10.2021 6:03

V prvé řadě je jim nutné připomenou, že jsme Střední Evropa.

A protože to nechtějí vědět - NEVOLIT je !!

P. Hatina 6.10.2021 3:01

Nějak tak, ono když se nad tím člověk zamyslí, tak rozhodně třeba Babiš o politický návrat na Východ nestojí, určitě by že by mu Moskva nevyplácela stejné dotace jako Brusel..;-D Ještě by mu ruští soudruzi ten jeho Agrofert sebrali a rozkulačili...

K. Machala 6.10.2021 2:51

Částečně to sedí a souhlas. Ale. Autor by mohl nahlédnout do pocitů Poláků, kterým právě Babiš zaútočil na 7 % energetiky, odkopl jejich vstřícný návrh a geopoliticky posunul ČR od V4 směrem k Bruselu. Není nijak lepší než SpoluPirstan, politika těch 3 k Bruselu je stejná. TSS ve vládě může něco posunout, ale vláda Fialy nebo Babiše bez nějaké brzdy je špatná volba. Uvidíme.

J. Novak 6.10.2021 0:55

R^

K. Nový 6.10.2021 0:11

Tak, tak.