17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlajka EU nemá být nejen na Pražském hradě

Státní vlajka je symbolem státu, a znamená stát svrchovaný. Je běžné a správné, že se vyvěšuje na státních budovách i místech samosprávy. Je-li občan na příslušnost ke státu hrdý, může si důstojným způsobem vyvěsit státní vlajku.. Ve svobodných státech je to běžné. U nás kvůli nacistickému a brzy následujícímu komunistickému období totalitní nesvobody ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 4.4.2013 9:33

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Ajeeeje, dalsi co si mysli, ze Evropa Amerikou jest, resp. muze byt. Uvazoval jste nekdy, proc tam ti lidi z Evropy vlastne utekli?

J. Mannheim 4.4.2013 8:31

Re: Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

paní Kanioková, kdybyste žila v USA před 150 lety, byla byste tím nejfanatičtějším zastáncem Konfederace... a víte, jak to dopadlo?

P. Urban 4.4.2013 8:13

Re: hihihi

do říššké (Předlitavské) kasy nikdo peníze neodváděl ...

P. Urban 4.4.2013 8:11

Neexistující vlajky vyvěsit nelze

a co se týče legality, nevím nic o tom, že by modrá vlajka s dvanácti hvězdami byla zakázána. Jinak si každý, kdo k tomu má pravomoc, může vyvěsit třeba vlajku s probodnutým srdcem a nemusí čekat, až ji někdo schválí jako "svoji".

P. Sulc 4.4.2013 4:07

Zkratka a dobre, pane autore,

narod si ted dopral noveho "Klemu". A taky ozungra..

P. Sulc 4.4.2013 4:03

Re: hihihi

Ta dan se platila jen a  pouze ve volbach obecnich a cisar to zduvodnil zcela logicky: volby do Risske rady je zalezitost politicka a tak na to ma prAVO  kazdy. Ale obecni volby, to je zalezitost hospodarska, tam at voli jenom ten, kdo do te obecni kasy take dava penize, ne ten, kdo by je rad jen vybiral..

J. Kanioková 4.4.2013 2:00

Vlajka cizí "mocnosti" tady už kdysi zavlála - 15.3.39 !:

Cizí vlajka na Hradě je SYMBOLEM PODŘÍZENOSTI !!!

EHS/ES fungovaly v ekonomické rovině docela dobře. Proč se to muselo zmršit? Pro spoustu politických trafik, pro moc ? Je to válka jinými prostředky.. Proč jsme vlastně rušili RVHP, když jsme znovu v téměř autentickém průšvihu? Nestačilo -

- ŽÁDNÉ DOTACE - společná měna JEN pro ty, kdo si ji přejí

- ekonomická spolupolupráce ve smyslu volného pohybu zboží, osob a kapitálu

- společná ekonomická politika vůči třetím stranám

J. Kanioková 4.4.2013 1:59

Mluvte za sebe... moje není..

R. Szewczyk 4.4.2013 1:36

hihihi

bych jen připomněl,že občas se vloudí chybička,řekněme,že okolo 1910 měly Horní  a Dolní rakousko cca 4mil obyvatel,Království České spolu s Markrabstvím Moravským cca 10mil obyvatel,které žili v státě které se jmenovalo V Říšské radě zastoupená království a země a Země svaté Štěpánské koruny uherské,celkově snad ku 60 mil lidu,,,,,,,černožlutá vlajka byla vlajka císařská používáná v Předlitavsku,jinak monarchie neměla v podstatě vlastní vlajku,jinak zákony vydával všeobecně rovným právem volený parlament,zajímavý byl census v čechách 4zlatých,tedy volil ten,kdo zaplatil toliko daní,v Moravě to ovšem neplatilo avšak byla povinnost volit,vládu ustanovoval císař,měl rovněž právo veta,,,,no kdyby tak nějak vypadala EU !!!

J. Ryba 4.4.2013 1:03

Vlajka EU je také naše vlajka, proč se tvářit, že není?

ale pan Bednář asi občanem Unie není :-) je to sekta bláznů, tihle "dobří národovci"