17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Vlajka EU nad Hradem?

Vztyčení vlajky Evropské unie na Pražském hradě bude jedním z prvních kroků po uvedení do úřadu, řekl Zeman deníku Právo s tím, že na slavnost pozve i předsedu Evropské komise Manuela Barrosa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 7.2.2013 1:00

No.... můžeme mudrovat nad tím,

že tuto informaci máme z tisku a bylo by dobře zjistit, nakolik je ta informace relevantní. Naším médiím už nevěřím prakticky ani dobrý den. A pokud to tak skutečně je, tak musíme  proti tomu něco dělat ...

A jestli nám něco dochází.....  no, tak Zeman se nikdy netajil, že jisté sympatie k EU má, tudíž mi nemá co docházet, s tím rizikem se dalo kalkulovat, že něco možná jo, možná ne...  Ovšem že u p. Schwarzenberga by bylo už vůči Bruseli téměř stoprocentně všechno jen ano, tak to jsem si naprosto jistá..

D. Švik 7.2.2013 0:57

Re: Demokracie je tam,

Přesně.

D. Švik 7.2.2013 0:55

Je třeba hlasitého protestu

To není Zemanův hrad, jak se zřejmě domnívá. Není to (jen) jeho země. Není to země Unijních fašistů z Brusele. Českými státními symboly jsou vlajka, znak, hymna, tuším prezidentská standarta a pečeť. Nevím nic o tom, že již nejsme Českým státem. Takže ať ten ožrala z vysočiny nesere a strčí si ten modrý hadr do řiti. Je to třeba říct zatraceně nahlas a jsem zvědavý, jestli se ozve uměleckoelitářská fronta, která tak ráda podepisuje všeliké petice.

M. Kopřiva 7.2.2013 0:51

Pane Polanecký...

..spadlo Vám na hlavu lešení ? Vzbuďte se. Jen před několika dny jste rozjařeně psal proč budete volit Zemana i když se Vás na to nikdo neptal. Psal jste:

"Volba prezidenta není o politických stranách.........Je to volba osobnosti a zde si dovolím tvrdit, že Zeman je větší osobností než Schwarzenberg."

"Prezident musí hájit státní zájmy a v tomto ohledu bude Zeman rozhodně lepší než Shwarzenberg. Zeman má kritický pohled na Brusel, byť nedosahuje úrovně Václava Klause, zatímco Schwarzenberg je nadšeným eurofederalistou". No, a ta poznámka, že "...budete na Klause vzpomínat a litovat, že mu skončil mandát", to je jako další facka lidem, kteří do té EU chtěli vstoupit, TAK JAKO JÁ !  

Pokuste se sám sebe pořádně kopnout do kostrče, když sám nevíte co vlastně chcete, děláte a píšete. Pijte raději hodně čaje, pročistit si system.  

J. Kanioková 7.2.2013 0:48

Demokracie je tam,

kde se většina lidí cítí být  svým vlastním  pánem.

Jestliže někdo touží dát najevo svou podřízenost, je to jeho problém.  Ale pak není stoprocentní  demokrat, když tak chce činit za všechny.  Je ovšem na nás, abychom mu to dali vědět !  Mudrováním na netu to jistě nesvedeme...

"Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři.  Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat."  Benjamin Franklin

T. Pansky 7.2.2013 0:39

Re: Souhlas

Mozna mate pravdu.  At si pan Zeman vyvesuje na vysocine co chce.  Ale prezidentske sidlo je trochu neco jineho.  To neni jeho.   K tomu patri urcity protokol.  Nenechme ze sebe delat neco mene.  Rekneme panu prezidentovi, aby se choval slusne v mezich protokolu.

T. Pansky 7.2.2013 0:36

Nazorna ukazka ceske malosti. Autor to napsal velmi ...

... dobre.  Ac se pan Zeman holedbal v predvolebnim boji, co vsechno neudela, jak se postavi proti socialisticke EU, hned od pocatku ukzuje pravy opak.  Ale mame to, co jsme si zvolili.  Evropa je plna socialistu (predevsim evropsky parlament), ze by se jim nas budouci prezidetn vzeprel?  Ale ne, volby skoncili.  Pujde ke svym.  Uz nam to dochazi, kdo pan Milos Zeman je?

J. Jurax 7.2.2013 0:33

Souhlas

Není co dodat.

Ale vzato z druhé strany - Zeman chce i formálně vyjádřit skutečnost, že podpisem Lisabonské smlouvy jsme se stali podřízenou gubernií, jejíž podřízený status se salámovou metodu neustále upevňuje. A až na Hradě bude jen vlajka EU a ta česká zmizí jako symbol odpudivého, neevropského nacionalismu, bude definitivně vymalováno. Už nebudete mít ani to právo souhlasit, co ještě pořád máme - nikdo se nás už ptát nebude. Budeme EUropani. A EUráj nastane všude vůkol ...